verboden te lezen

een blog zoals een ander

WoordeloosGisteren zat ik op een barbeque bij vrienden van vrienden. En iemand die bevriend was met die vrienden van vrienden vertelde over één van haar 'projecten'. Ze probeert woorden te zoeken die nog niet bestaan. Eigenlijk zoekt ze niet naar nieuwe woorden, maar probeert ze wel een lijst op te stellen van zaken waar geen woord voor bestaat. Een woordenboek met enkel definities dus. Het bekendste voorbeeld is het staafje dat de goederen scheidt op de rolband aan de kassa. Daar bestaat officieel nog altijd geen woord voor, en het ding bestaat al lang.
Voorlopig telt de lijst nog maar vier definities, als ik het goed begrepen heb, maar daar kan verandering in komen.

1) dat staafje dus
2) de drang hebben om van huis weg te gaan (het omgekeerde van heimwee dus)
3) ouders die hun kind verloren hebben (zoals weeskind dus, maar dan voor ouders)
4) weet ik al niet meer

Op Het woord van het jaar doen ze het omgekeerd.
Bij Van Dale registreren ze de definities waar eindelijk een woord voor gevonden is (maar ze nemen ze daarom nog niet op in hun boek)

Bij het zoeken naar links heb ik ondertussen wel gemerkt dat er geen woord bestaat voor dit concept. Dus:
5) Een ding, een zaak of een toestand waar geen woord voor bestaat. In het Engels hebben ze 'lexical gap' of 'word fugitives'.

Toch nog enkele gevonden:
6) 'broers en zussen', het Duitse Geschwister dus.
7) De ketting tussen twee winkelkarretjes, waar je geld in moet stoppen (om in de sfeer van het beurtbalkje te blijven) (bron)


Labels:

Eagles of Death MetalIk heb juist ontdekt dat Tim Van Haemel (Millionaire) nog samen gespeeld heeft met Josh Homme (Queens of the Stone Age) in een groep genaamd: Eagles of Death Metal. De groep bestaat nog, maar Tim zit er niet meer in, aangezien Millionaire aan een nieuw album werkt. Die Eagles maken stevige rock, die wel te vergelijken valt met QotSA, maar dan zonder enige serieuze noot, pure fun dus, en vrij amateuristisch opgevat.

Labels:

Jezus, here we come!Ik heb het! We gaan naar het Jeshua-festival in Heule! Grote namen verzekerd, en dat allemaal in het teken van Jezus. Gorki, Dana Winner, Yves Segers en Groep Jezus (natuurlijk) maken grote kans om te komen. Georganiseerd door de plaatselijke parochie. Wie nog groepen weet, wordt verzocht ze uit te nodigen. De groepen worden niet betaald, ze mogen wel een goed doel kiezen waar de winst naartoe gaat. Amen.

Ps: nieuwe namen op werchter, weinig soeps.

Labels: ,

StageBTW, mijn stage is voorbij, op naar de volgende!


Labels:

'Gezellig' spelen op het netHet is ongelooflijk. Alhoewel ... . Hoe dan ook, van tegenwoordig is het mogelijk om zowat elk gezelschapsspel online te spelen.
En dan heb ik het vooral over catan (pioneers of peru, settlers 3D), puerto rico en mijn laatste ontdekking: Ticket to ride, een eenvoudig doch onderhoudend spel, met een hele mooie lay-out, zowel in het echt als op uw scherm.
Met dat verschil dat het op uw scherm gratis is :-)

Ik ben nu nog op zoek naar machiavelli, want dat was eigenlijk ook wel leuk om spelen.

Labels:

Rock Werchter 200519 nieuwe namen. De kans dat we gaan stijgt met een aantal procenten dankzij Nine Inch Nails, Elvis Costello, Kraftwerk, Queens of the Stone Age en Soulwax.

En het is toch 4 dagen! Had ik het niet gezegd?Labels: