verboden te lezen

een blog zoals een ander

Foto's vergeten verjaardagenDe foto's van voorgaand feestje

Labels:

Feestje voor alle vergeten verjaardagenDonderdag 29 december is er een feestje voor alle verjaardagen die vergeten zijn dit jaar.
U vindt deze prachtige gelegenheid in de kelder van de Afkikker, Sint-Kwintensberg 52, 9000 Gent.
Iedereen welkom.

Labels: ,

Bully

Normaalgezien zou ik hier zo geen spel van maken, maar dit computerspel gaat iets te ver. Rockstargames brengt binnenkort een playstationspel uit met als hoofdrol een pestkop in een school. De bedoeling is om in virtual reality alle geneugten van het schoolleven mee te maken, zoals het zoeken van een vakantiejob, het rondlopen in de gangen, het gooien van voorwerpen naar de leerkracht of de slimme jongen van de klas met z'n hoofd in een wc laten eindigen. Het spel is bedoeld om te pesten en maakt pesten op die manier als een spel. En dat is het niet.
Het is zo al moeilijk genoeg om kinderen duidelijk te maken dat pesten echt kwetst. Pesterijen kunnen de rest van je leven schaden. Kinderen begrijpen dat niet altijd en een spel als dit geeft dan absoluut niet de juiste boodschap.
Het spel uit de rekken halen, vind ik geen goede optie. Wel hoop ik, dat er een duidelijke boodschap wordt uitgezonden naar ouders om het spel niet te kopen voor hun kinderen.
Als je de petitiewil tekenen, kan dat.

Labels: ,

KerstfeestDonderdag was het kerstfeest op mijn schooltje. Ik heb dat mee georganiseerd en twas verdomd leuk om te doen. Het resultaat was super, al zeg ik het zelf :), en ik heb me goed geamuseerd.
Ik heb van Deborah een aantal foto's gekregen en op Tine haar webspace staan er ook nog een hoop.

Labels: