verboden te lezen

een blog zoals een ander

Rien ne va plus


Het is donderdag 26 januari, bijna 8 uur in de ochtend en ik vertrek zo meteen naar mijn laatste twee examens. Daar ben ik bijzonder blij om.
Hoe het geweest is, hoort u nàdat de punten zijn meegedeeld. Ik zou u niet willen opzadelen met verkeerde informatie...

Edit: Eén dag later, zelfde tijd, examens gedaan, whoehoew!

Labels:

Muziek: Les Triplettes de BellevilleDe film is wat bevreemdend maar zeer sfeervol, en zo ook de muziek van Benoît Charest. Ik weet niet of je de soundtrack hier ergens kunt vinden, maar hij klinkt alleszins prachtig.
Het is moeilijk om filmmuziek te vinden die ook aangenaam is om naar te luisteren zonder de film. De afwisseling tussen instrumentale nummers, zang (zie de drieling op de foto) en percussiestukjes doen daar wel goed aan. Dus, als je zin hebt om eens iets helemaal anders in je CD-collectie te krijgen, dit is een tip.

"Et maintenant sur le scène: Les Triplettes de Belleville."

Labels:

(Geen) wijn voor BOBDit idee kwam tijdens de feestdagen bij me op. Waarom zijn er geen deftige alternatieven voor alcoholische dranken, in het bijzonder voor wijn bij een maaltijd. Er zijn altijd van die momenten dat alcohol uit den boze is, en dan wil een mens toch ook nog iets smakelijks bij zijn eten.
Naar een iets wat deftiger restaurant gaan en cola of fruitsap bestellen, is geen oplossing. Daarbij, het smaakt rotslecht bij de meeste maaltijden (een pak frieten of een pizza, daar hoort een cola bij, vanaf een biefstuk al niet meer!!)
Ik ben dus even op zoek gegaan naar smaakvolle alternatieven, die een meerwaarde bieden aan de maaltijd, zoals wijn dat ook doet.
Zo zijn er wijnen waar de alcohol is uitgehaald (of zelfs whisky, brrr), vieze vrouwendrankjes met hoestbonbonkruiden en een chemisch uitzicht, ... kortom, allemaal zaken waar mijn maag van omkeert.
Heeft er iemand andere ideeën?

Ik had persoonlijk ergens in de theesector gezocht. Thee heeft een sterke, rijke smaak. Het heeft dezelfde bitterheid als wijn (als je ze niet te lang trekt) en ze bestaat in vele variaties. Je kan het dan nog warm of koud drinken ook. In Oosterse landen en Engeland wordt (werd) het alvast gedaan. Het is goed voor de spijsvertering en voor het hart. Thee helpt bij de afbraak van vetten. Twee nadelen: er zit caffeïne in en het blokkeert de opname van ijzer. Met mate drinken is dus de boodschap.

Maar geef mij toch maar een glas wijn, als het kan.

Labels:

Nen gelukkigen!Labels: