verboden te lezen

een blog zoals een ander

Avant premièreEen voorsmaakje voor vrijdag: klik. (zet uw luidsprekers aan)

Labels: ,

Filmavond


Over exact één week, op dinsdag 28 maart dus, is er een filmavond op mijn hogeschooltje ten voordele van de VZW Mariam. De films die op het programma staan zijn:
De plaats van het gebeuren: Arteveldehogeschool, Kattenberg 9, 9000 Gent in de E-blok. Dat is het nieuwste gebouw uit de rij en ligt tussen de F-blok en de D-blok.
Het uur der waarheid: De deuren gaan open om 19u30. De films starten om 20u00.
Tickets: Aangezien we een goed doel steunen, moet het opbrengen, dus: in voorverkoop €2 en aan de kassa €3. Verwittig mij en ik zorg voor tickets in voorverkoop.

Ikzelf ga waarschijnlijk naar Wallace and Gromit aangezien ik de andere films reeds gezien heb. Voor iemand die twijfelt: Het zijn alle vier topfilms, niettegenstaande ik niet voor de selectie heb ingestaan. Een prachtige prestatie dus.

Het goede doel:
Mariam vzw wil in haar "Gents Jeugdpaleis" aan kinderen uit allochtone of kansarme gezinnen de kans geven om hun leerachterstand in te halen. Kinderen met een taal- of leerachterstand werken niet actief mee in de klas en raken almaar meer achter op school. Als gevolg hiervan worden ze vaak gepest en voelen ze zich niet goed in hun vel. Hun zelfbeeld krijgt een flinke deuk.

Wij willen met eenvoudige middelen kinderen helpen bij het maken van de schooltaken en op die manier bijdragen aan hun integratie in de klas en in de maatschappij.

Labels: ,

Start the revolution!


Bron: U Comics

Labels: ,

Hoe groot is uw voetafdruk?

De mondiale voetafdruk (of ecologische voetafdruk) is een middel om uit te rekenen hoeveel oppervlakte van de wereld je verbruikt om jouw levensstijl te handhaven. Zo heb je voor 1 ton vlees of zuivel 2,1 hectare grond nodig. Eet je dezelfde hoeveelheid in vegetarisch voedsel dan kom je aan 0,8 hectare. Ook vervoer, energieverbruik, ... worden in rekening gebracht.
Per persoon voorziet de wereld in ongeveer 1,7 hectare per jaar. Verbruiken we meer, dan putten we de aarde uit. En dat doen we ook: het wereldgemiddelde ligt op 2,3 hectare per persoon.
Nog een paar landen om te vergelijken (de bronnen zijn het al eens oneens over de precieze getallen, maar de grote orde is wel juist):
  • Ijsland: 9,9 hectare
  • USA: 8,4 hectare
  • België: 4,9 hectare
  • China: 1,2 hectare
  • Ethiopië: 1 hectare
  • India: 0,8 hectare
Je kan ook zelf je voetafdruk berekenen. Op voetafdruk.be gaat de test heel snel. Op voetenbank.nl is de test al wat uitgebreider. Ik kwam aan 4,0 hectare, beter dan het Belgisch gemiddelde, maar nog steeds schandalig ten opzichte van de doorsnee derdewereldbewoner.

Meer info is nog te vinden in dit artikel, met een uitgebreide uitleg en kritieken op de ecologische voetafdruk.

Labels:

Fabchannel

Fabchannel is een concept dat ik vandaag pas ontdekt heb, maar dat al zes jaar bestaat. Ik ben er altijd snel bij, niet? Optredens uit de concertzalen Paradiso en Melkweg uit Nederland worden daar online gezet, gratis. Dat zijn twee concertzalen die vergelijkbaar zijn met de Ancienne Belgique. Groot, belangrijk en invloedrijk voor de 'betere' jonge muziek dus.
Er zitten een paar mooie namen tussen, zoek het zelf maar eens uit. De site is volledig in flash gemaakt, dus ik kan niet rechtstreeks linken naar bepaalde optredens. Je vindt er alleszins Zita Swoon, The Presidents of the United States of Amerika, Vive la Fête, Spinvis, Bright Eyes, Stereophonics en de nationale VN-conventie.

stage-overpeinzingen

I seem to have a history at missing the point at this stuff. Apparently very absentmindedly. I care but never enough for you.
Time to put the record straight. Time to stop communicating, please anticipate.
And I'm trying to comprehend the things I write. And I'm living the lie that I cannot satisfy. Much against everyone's advice. I'm still trying, I'm trying.
Faith, cheated me of everything, but I laughed until I stopped. Publicly, very, very openly. I sat alone with my thoughts for you.
Time to put the record straight. Time to stop communicating, please anticipate.
And I'm trying to comprehend the things I write. And I'm living the lie that I cannot satisfy. Much against everyone's advice. I'm still trying, I'm trying.

(Much against everyones advice - Soulwax)

Labels:

Claires verjaardag

Mijn schattenbout verjaart woensdag en om die reden gaf ze gisteren een klein feestje. Het was fijn en gezellig en de nacht heeft nog lang geduurd.
Menig geestverruimend vloeibaar middel werd genuttigd, evenals vele danspasjes gezet, zoals u kunt zien op de foto's.
Daarna hebben we nog een stapje in de wereld gezet, een Bergen-op-Zomenaar naar zijn hotel gebracht en daar €20 voor ontvangen en nog lang café Video onveilig gemaakt.
Een avond zoals een ander dus.

Labels:

Festivalnieuws: Kutúnka en Pinkpop

29 maart wordt u allen verwacht op de Vrijdagsmarkt. Daar bestaat een goede reden voor: Kutúnka.
Kutúnka is een minifestivalletje dat tot nu toe altijd aan het rectoraat in de Sint-Pietersnieuwstraat plaatsvond. Het wordt georganiseerd door linkse rakkers en ondersteund door oxfam en dergelijke meer.
Zuiderse groepen maken er hun opwachting en het is echt super gezellig. En nog beter: het is gratis én duurzaam, wat wil zeggen dat je je bekertje oxfamfruitsap, -wijn of -bier dient bij te houden en op het einde weer kan inwisselen voor contanten. EN dat je 's avonds naar huis kunt gaan met het gevoel dat je iets gedaan hebt voor het verbeteren van deze wereld, wat beter is dan de aflaat van die Duitse Vaticaner op één of andere jongerendag.
De optredende groepen zeggen mij persoonlijk niets, maar ze zullen wel weten wie kiezen zeker?
Line-up:
Está Loco
Akwaaba
Wrong 'em Boyo
Raïness


En dan verder, nieuwe namen voor Pinkpop, in het totaal ziet het er zo uit, tot nu toe:
ZATERDAG 3 JUNI / SATURDAY 3TH JUNE

PLACEBO * KAISER CHIEFS * NELLY FURTADO * THE DRESDEN DOLLS
KRAAK & SMAAK * MO'JONES * ALIZE

ZONDAG 4 JUNI / SUNDAY 4TH JUNE

TOOL * dEUS * RACOON * BLOODHOUND GANG * KASHMIR
ALTER BRIDGE * SKIN
HOOVERPHONIC * INFADELS * VANKATOEN

MAANDAG 5 JUNI / MONDAY 5TH JUNE

RED HOT CHILI PEPPERS
FRANZ FERDINAND * KEANE * ANOUK * BLØF
MORRISSEY * NICKELBACK * DEFTONES * DAVID GRAY * SOULFLY
OPGEZWOLLE * THE FLAMING LIPS * EDITORS * JAMIE LIDELL LIVE BAND


Ik zal er niet naartoe kunnen, want het ligt midden in mijn eindstage, zucht.

Labels: , ,

Het slijk der aarde


Even iets vertellen over de reclameboodschappen van Google op deze blog. Ik hoop dat ze niet te irritant zijn. In eerste instantie heb ik dit uitgeprobeerd omdat het mij wel tof leek. Google zoekt namelijk reclames aan de hand van de inhoud van de site. Dat betekent dat ik daar zelf geen werk aan heb.
Ik was wel eens benieuwd welke inhouden Google op mijn site wist te vinden en welke reclame daar dan wel bij zou horen.
Ik laat ze nu staan, omdat ze toch niet echt in de weg zitten of opvallen en omdat ze ook geen schade berokkenen. Het is te zeggen, meestal als ik op een site per ongeluk op een reclameboodschap klik, kan ik een half uur pop-ups zitten wegklikken en dergelijke. Dat is bij deze sites niet het geval. Doorgaans wordt je doorverwezen naar degelijke, gewone sites. Er zit dus geen gevaar in het klikken.
En een tweede reden om ze te laten staan, is dat ze mij op 2 maanden tijd al het prachtige bedrag van $2,40 hebben opgebracht. Veel toch? Nog 4 jaar te gaan en ik kan mijn geld incasseren.
Zo, tot daar deze broodnodige boodschap.
Geef je mening erover, als je er één hebt uiteraard.

PS: Als je mij wil helpen door veel op dezelfde reclames te klikken, dat heeft geen zin. Elke reclame telt maar één keer per gebruiker.
PPS: De reclame onder het krantenartikel van Claire maakt de grap wel een beetje ongedaan. Beste Google, nog één zo'n fout en je vliegt eraf!
Tags:

Labels:

Link van de dag: cursus Frans in het Engels

Het lijkt idioot van een cursus Frans in het Engels te gebruiken, maar in mijn geval, aangezien mijn Frans vreselijk is, kan het wel handig zijn. (Een cursus over het gebruik van komma's en punten kan ik blijkbaar ook wel gebruiken.)

De simpelste uitdrukkingen worden erin uitgelegd op een bondige manier. Ideaal dus als je twijfelt over de beste manier om pakweg 'Welke dag is het vandaag?' te zeggen.

En nu nog de link zelve zeker? The French Tutorial

Mogwai


De nieuwe CD van Mogwai staat op de eerder besproken luisterpaal. Schoon ze!

Labels:

De tijd loopt


Zo'n zes jaar geleden zaten de staatsleiders van 189 landen bij elkaar op een VN-vergadering en dachten ze: 'Nu is het wel eens genoeg geweest met die armoede. Tegen dat onze kleinkinderen naar school gaan, willen we geen stomme BroederlijkDelen-acties meer."
Daarom hebben ze allemaal gezellig tezamen een contract ondertekend met volgende beloften, tegen 2015 na te komen:

1 Het aantal mensen dat in extreme armoede leeft, is gehalveerd ten opzichte van 1990. Dit geldt ook voor het aantal mensen dat honger heeft
2 Alle kinderen op de wereld volgen basisonderwijs
3 Meisjes krijgen dezelfde kansen als jongens, in het basis- en middelbaar onderwijs reeds in 2005, tegen 2015 op alle onderwijsniveaus
4 Het sterftecijfer van kinderen onder de vijf jaar is met twee derde teruggebracht ten opzichte van 1990
5 De moedersterfte is met driekwart teruggebracht ten opzichte van 1990
6 Er is een halt toegeroepen aan de verspreiding van HIV/Aids, malaria en andere ziektes
7 We voeren overal een goed milieubeleid en het onomkeerbare verlies van natuurlijke hulpbronnen is gestopt. Het aantal mensen zonder toegang tot veilig drinkwater is gehalveerd en de levensomstandigheden van ten minste honderd miljoen mensen in sloppenwijken is aanzienlijk verbeterd
8 Wereldwijd wordt samengewerkt op het gebied van ontwikkeling. Er zijn afspraken over goed bestuur, landen voeren eerlijke handel met elkaar en er is een eerlijk financieel systeem op poten gezet. Het schuldenprobleem van ontwikkelingslanden is opgelost en de ontwikkelingslanden beschikken over nieuwe technologieën. Samen met ontwikkelingslanden is er fatsoenlijk werk voor jongeren gecreëerd

Realistisch, niet?
Nu zijn we zes jaar verder en van deze beloftes is nog bitter weinig waargemaakt. Daarom is er al een hele tijd de actie 'De tijd loopt'. Die is in feite enkel bedoeld om de overheid wat onder druk te zetten om werk te maken van deze beloftes. Niet dat het veel zal uitmaken, net als betogingen, maar we kunnen maar proberen, nee? Trouwens, volgens sommige mensen zijn de witte bandjes die je kunt dragen om de boodschap uit te dragen behoorlijk sexy (volgens anderen zijn ze dan weer homo, é schattebout (trouwens: homo = hip))

Labels: ,

Feestelijke dag


Ik heb vandaag de eer en het genoegen gehad om mijn resultaten van de examens jongstleden te ontvangen. Ik verwoord het een beetje omslachtig om niet te laten merken hoe slecht ze wel zijn.
Hier komt het:
Eerst de vakken die nog niet volledig zijn. Dat wil zeggen, er moeten nog punten bijkomen door taken, groepswerken enzovoort:
Muzische vorming: B
Pedagogische Wetenschappen: C
Communicatieve en agogische vaardigheden: D
Scriptie: A
Dan de vakken waarvan de punten voor de eerste zittijd definitief vastliggen:
Godsdienst: 11
Nederlands: 9
Wiskunde: 16
Frans: 6
Wereldoriëntatie: 11
Onderwijsbeleid en -organisatie: 12

Dat is uiteraard op 20. En dat betekent dat mijn zomervakantie ietwat ingekort wordt.
Tevreden ben ik niet, maar ik zie het wel zitten. Beetje langer doorbijten en ik ben ervanaf.

Labels: