verboden te lezen

een blog zoals een ander

Nieuw café: Trashic


Ja mensen, de Kosmic is ter ziele gegaan. Dat is slecht nieuws voor al het slechtgewassen langharig tuig, junks, drum&bass-fanaten en alle mengvormen daarvan. Voorlopig staan voornoemden nog verdwaasd op de Vlasmarkt rond te staren, op zoek naar hun geliefde café, verschrikt door het opkomende vermoeden, ergens verweg ruisend door hun hersenen: 'De Kosmic is niet meer'.
Wij zeggen dan: 'ander en beter'.
En dat is alvast het geval. Of we het ook nog goed vinden, is nog een beetje de vraag. Het interieur is bijzonder: een combinatie tussen ruwe, goedkope materialen en gestyleerde vormen. De vloer stond blijkbaar in promotie in uw favoriete doehetzelfzaak. De bar is van triplex gemaakt. Eén muur is witgeverfd, de andere zwart met een aantal witte lijnen en strategisch geplaatste witte spots.
De achterwand is dan weer uitermate chique, met zwarte glanzende tegels en een imposante voorraad sterke drank.
Dan nog de twee meest bijzondere interieurkenmerken. De voorste helft van het café is trap. Over heel de breedte van het café wordt het niveauverschil (zo'n kleine meter) goedgemaakt met een trap. Het gevolg is dan ook dat er amper meubilair - en dus zitplaatsen - zijn. De tweede helft van het café wordt beheerst door de toog die in het midden van de ruimte start en oprukt naar de twee hoeken.
Het interieur kan mij dus wel bekoren, er is over nagedacht en het is apart. Het gevolg is wel dat het (misschien voorlopig nog) heel onhandig is. Er staan in het café misschien 15 barkrukken en dat is het dan. Je kan op de trappen zitten, maar dan zit je allemaal in één richting te kijken, met als opvallendste uitzicht: geparkeerde auto's, de EL4 en de Dulle Friet.
De muziek dan, de twee keren dat we er al geweest zijn (ze zijn nu 4 dagen open, een prestatie, niet?) hoorde ik vooral surfmuziek (De intro van Pulp Fiction en The Beach Boys kent u wellicht wel.) Toffe muziek, maar wel gewaagd als ze dat hardnekkig volhouden. Zeker midden op de Vlasmarkt, in het weekend.
Onze conclusie: onder voorbehoud, maar zeker niet afgeschreven.
O ja, nog belangrijk minpuntje: €1,70 voor een pintje. Dat is meer dan bij de onovertroffen buren van 't Begin van 't einde.
Tags:

Labels:

Cd-tip: Adem


Love & Other Planets van Adem.

Tags:

Tags:

Labels:

Gratis optredens in Gent


Foto: El Chico

Veel cafés schenken ons wekelijks een zicht op wat er leeft in muzikale kringen, en dat via gratis optredens. Er zijn er meer dan je wel zou denken en ik ga een poging doen om een overzicht te geven.

Edit: Voor alle info over gratis optredens in Gent verwijs ik u heel graag door naar Gratis in Gent, waar ik zelf aan meeschrijf. Een project van Gentblogt, uitgevonden door Use-It in den tijd.

Labels: ,

Van harte Gent


Als je dit logo ziet op affiches of stickers, het betekent dus 'van harte Gent'.
Deze actie heeft als bedoeling te bevestigen dat het tof wonen en rondhangen is in Gent. En eerlijk gezegd, ik kan dat enkel maar beamen. Zeker nu de zon er weer begint door te komen en we stilaan terug bezit gaan nemen van de Graslei en het Baudelopark, nu het er nog is.

Het Baudelopark gaat na de Gentse Feesten dicht. Dat klinkt als slecht nieuws, maar is goed nieuws. Ze gaan namelijk de Bibliotheekstraat opbreken en gras zaaien, zodat de twee delen van het park herenigd worden. Ooit, als de dieren terug zullen kunnen spreken, is het dan de bedoeling dat het park volledig in zijn oude glorie zal hersteld worden, op basis van tekeningen uit de tijd dat de dieren wel nog konden praten.
Dit allemaal dankzij de 13 jaar herhaalde vraag van de wijkgroep 'Waterwijk'. (Ik zal ze maar eens vermelden, dacht ik zo, aangezien ze op hun site regelmatig zitten te klagen dat ze nooit vermeld worden.)

Enfin, van harte Gent dus. Op díe site kun je dan weer een quiz invullen die test hoe Gents je wel bent. Ik kwam aan 22/30, waar ze op vanhartegent.be al bij al nog tevreden mee zijn:
Score 22/30

Ge zaat ongetwaafeld nen Gentenirre van ’t zuiverste woiter, moir ge moet toch nog een beetse eu devure doen.

Voor de rest staat er nog bitter weinig op de site, maar daar zal wel verandering in komen.
En voor je té enthousiast wordt over dit initiatief, bedenk wel dat het uitgaat van de sp.a en dat het dus mooi voorafgaat aan de nakende gemeenteraadsverkiezingen.
Andere - meer neutrale - Gentlievendheid is altijd te vinden op Gentblogt.

Edit: ... , waar ik nu trouwens ontdekt heb dat ook de VLD met een gelijkaardige actie bezig is: gebetendoorgent. Ze hebben zich wel een beetje van doelgroep vergist, aan de introductie van hun mascotte, het blauwe draakje Eddie, te zien.

Labels: ,

Gentse Feesten 2006Nog tot de Gentse Feesten beginnen!

Het komt dichter en dichter, jaja.

Ik zal zoveel mogelijk tips proberen geven op 'verboden te lezen' over de Gentse feesten. Goeie optredens, maffe dingen, leuke weetjes. Vanaf ik ze vind, zet ik ze in een postje.
Om na verloop van tijd nog wat wegwijs te geraken, kan je op deze pagina in de linkerkolom alle posts opgelijst zien per dag waarop ze van toepassing op zijn.
Ga uw gang en klik erop los, zou ik zo zeggen.

Wat al bekend is:
 • Gorki opent 15 juli op Sint-Jacobs.
 • Roland sluit op 24 juli op Sint-Jacobs. Hij heeft beloofd het zo lang te proberen trekken als RvhG.
 • Het volledige programma van Boomtown, met als beste nieuws de optredens van: Absynthe Minded, A Brand, Postman (misschien wel met gastgezang van Anouk (zie site (gewoon op 'Postman' klikken (sorry voor de overdaad aan haakjes)))), An Pierlé & White Velvet, Buscemi, Das Pop, Madensuyu en 't Hof van Commerce. Er zijn natuurlijk nog veel meer namen.
  Iets minderklinkende namen dan vorig jaar, maar wel meer namen die klinken, als je begrijpt wat ik bedoel.
  Op de site kan je ook van enkele groepen een (stuk van een) nummer beluisteren.
 • Ze gaan iets zot doen met Dirk Brossé, een paar torens, een koor, een kerkorgel, een paar kilometer glasvezelkabel, een sattelietverbinding en een nieuwe symfonie. Algemene repetitie is op 10 juli, op de vooravond van Vlaanderens feestdag.
 • Op het Sint-Baafsplein kan je de Ronde van Frankrijk volgen.
 • De optredens in de Kinky Star. Verrassingsoptreden op dinsdag 18 juli om middernacht!!
 • Er zullen op elk plein maximum 3 personen per vierkante meter staan. Vol is vol.
 • Volledig programma op 16 juni, is ons allen beloofd.
 • Petra elke dag op 't Laurentpleintje.
 • Het programma van Sint-Baafs, met als 'hoogtepunten':
  • maandag 17 juli: Peter Koelewijn
  • dinsdag 18 juli: Eddie Wally
  • vrijdag 21 juli: Johan Verminnen
  • zondag 23 juli: Belle Perez
  • maandag 24 juli: The Magical Flying Thunderbirds
 • Het podium van Polé Polé komt niet meer over het water te staan, maar op de Korenlei. Wel zijn er nog vlotten op het water aan de Graslei.
Bronnen: De Gentenaar, Gentblogt

Labels: ,

RHCP - Dani CaliforniaVandaag zag ik voor de tweede keer de nieuwe videoclip van de Red Hot Chili Peppers: Dani California. Het gaat over een personage dat doorheen Californication al een rol zou moeten gespeeld hebben, niets van gemerkt, eerlijk gezegd. Het nummer is degelijk en blijft goed in het hoofd hangen. De gitaarsolo is lang en op zijn Jimi's. De intro doet denken aan Sweet Home Alabama, maar van plagiaat is geen sprake.
Bon, de videoclip toont een overzicht van alle genres en groepen die voor RHCP belangrijk en invloedrijk zijn geweest. Op nogal hilarische wijze kruipen de bandleden in de kleren van oude rockers. Omdat ik in de helft van de scènes niet kon uitmaken wie ze moesten voorstellen, ben ik eens op zoek gegaan op het wijde web. Het gevolg daarvan ziet u achter deze link.
Tags:

Labels:

Een Isabelle-grap

Aardige muis in de woestijn

Een muis en een olifant lopen door de woestijn. De muis loopt in de schaduw van de olifant. Hij ziet de olifant zweten en zegt: "Als je het te warm krijgt, kunnen we wel even van plaats ruilen."

Labels:

Fink


Fink. Een man en zijn gitaar, toch op de helft van de nummers van zijn laatste CD "Biscuits For Breakfast". De kerel zou een verleden hebben als producer, DJ en het gebruiken van instrumenten met knoppen en schakelaars aan. Hij komt uit Brighton, maar dat doet er niets toe.
Hij heeft mij degelijk verrast, bespeelt zijn gitaar heel ritmisch en maakt prachtige nummers. Eenvoudig en sterk. Vraag mij niet waarover ze gaan, want daar luister ik niet naar. Ik ben niet zo'n poëet.
Leren kennen via 3voor12 natuurlijk en daar voorlopig nog te beluisteren.

'Bekende' groepen die nu te beluisteren zijn:
 • The Streets (Britse hiphop klinkt toch zo leuk, en nog geëngageerd ook...),
 • The Dresden Dolls (Claire vindt dat die heel goed zijn, dus vind ik dat ook.),
 • Sweet Coffee (Belgisch),
 • Aphex Twin (Remixes),
 • The Vines (Eén van de recentste en minste van de 'the ...' bandjes van de laatste vier jaar. Voor beter 'The ...'-werk, zie 'The Strokes') en
 • Morrissey (saai, die nieuwe CD).
Tags:

Labels:

Geef eens een compliment op een onverwacht moment

Labels:

Foto's Kutunka


Ik was het al bijna vergeten, maar Justin heeft foto's van Kutunka genomen en die online gezet. Volg de link, zou ik zo zeggen.

Labels: ,

Less is more


Eerste opdracht van de 'Electrabel Blogwedstrijd': Verzin een tip om energie te besparen als fanatieke multimedia-user.
Mijn tip is gericht naar de bloggers zelf:
Schrijf hetgeen je wil vertellen zo bondig mogelijk neer. Zo moeten je lezers niet onnodig lang hun pc laten aanstaan om je belangrijke boodschap te ontvangen. Hier een goed voorbeeld. Daar een slecht voorbeeld.

Mijn stem voor deze opdracht gaat voorlopig naar Webpalet (hilarisch). Er zijn dan ook nog maar drie inzendingen (mijzelf meegeteld).

Labels: ,

Duurzame dilemma's


Je wilt goed doen voor de wereld en je denkt, ik drink wereldwijn. Maar wereldwijn komt uit een ander continent en Franse wijn uit een buurland. Wereldwijn is dus slechter voor het milieu, door de energie die verbruikt wordt in het transport. Om nog maar te zwijgen over al die halogeenspotjes in de oxfamwinkel in uw buurt.

Je wilt goed doen voor de wereld en je denkt, om een kilo rundsvlees te produceren is zes kilo plantaardige voer nodig, ik word vegetariër. Je eet dan maar veel sojaproducten. Maar de soja die in de Gentse haven wordt ingevoerd, komt uit afgekapt amazonewoud.

Labels: ,

24


Op 1 april zwom een bultrugwalvis door de Noordzee, kon je bij de overheid een zonnebanksessie aanvragen vanwege de lange winter en was ik jarig.
Omwille van dat laatste was er de dag daarvoor een klein feestje met een paar foto's die eindelijk online zijn geraakt. Die foto's kan je hier bekijken.

Labels: