Foto: Malingering Nu we samenwonen proberen we wat meer te koken. Eén van onze resultaten is gebaseerd op een tv-programma op een luie dag. Tatiana, Isabelle en Laurent hebben 't al gegeten en ze zeiden dat het lekker was. De kans dat ze logen is natuurlijk wel redelijk groot.
Nodige zaken (voor vier personen):
pasta, rozijnen, pijnboompitjes en broodkruim (naar eigen smaak)
24 ansjovisfilets opgelegd in olijfolie
look
basilicum of peterselie
eventueel sla
Recept
Eerst moet je wat pijnboompitjes roosteren in de pan met wat olie. Wel opletten, die dingen zien zwart voor je er erg in hebt. Vervolgens doe je hetzelfde met wat broodkruim. Beide gewoon wat laten uitlekken en aan de kant laten staan.
Dan kan je de ansjovis klaarmaken. Je opent het blik. Let wel op dat de ansjovis geconserveerd moet zijn in de olijfolie en niet in de azijn, anders smaakt het veel te zuur. Je kiepert de gehele inhoud (olie dus ook) in een pan en plet de ansjovis tot je een soort van papje hebt. Dat kan je dan ook van het vuur halen en aan de kant zetten.
Hak wat look en bak het lichtbruin in de pan. Voeg tomatenconcentraat en water toe. Laat een tijdje doorkoken. Na tien minuten voeg je de ansjovis, de pijnboompitten en wat rozijnen toe. Laat nog heel even doorkoken en kruid met groene zaken (peterselie, basilicum).
Als de pasta gekookt is kan je die mengen met de saus. Opdienen met broodkruim bestrooid en eventueel met wat salade.
Labels: keukenperikelen