verboden te lezen

een blog zoals een ander

Gentse Feesten updateIk heb de blogpost over de Gentse Feesten wat aangedikt met informatie. Het is mijn bedoeling die post steeds te updaten als er nieuwe informatie mij ter ore komt. Bovenaan komt ook een link, zodat u met alle gemak steeds op die pagina terecht kunt komen.

Labels: ,

Monty Python op Canvas!Vanavond Monty Python op Canvas, mooi op middernacht.
Ik had de reclame al gezien op onze nationale zender, maar ik was de datum natuurlijk ondertussen al vergeten.
Hier viel mijn cent daarjuist.

ps: Ondertussen eens testen hoe dat trackbackgedoe werkt.
Tags:

Labels:

Toeters en toch maar beter niet bellenWebpalet heeft er al over geklaagd, de telefoonspelletjes. Ik heb de zaak nog wat uitgepluisd. Blijkt dat vorig jaar een klacht is ingediend door de kansspelcommissie. Hun bedoeling was om de spelletjes te verbieden of toch tenminste te verbinden aan een gokvergunning. Geen van beiden zijn gelukt, de reden blijft nogal troebel (teveel onderaannemingen, enzovoort). Het parket heeft vastgesteld dat de spelletjes onwettelijk zijn, maar er is geen gevolg aan gegeven. "Onwettige kansspelen en gokverslaving zijn geen prioriteit voor het Belgische gerecht,'' aldus de kansspelcommissie.
Wat wel bereikt zou zijn is dat de deelnemers gecontroleerd worden op meerderjarigheid én dat spelers met een te hoge rekening daarvan op tijd verwittigd worden, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan als hun telefoonrekening toekomt. Ik geloof er eerlijk gezegd weinig van.
Ondertussen hebben een paar mensen al klacht ingediend bij de minister van consumentenzaken, Testaankoop, Het Laatste Nieuws, Recht van Antwoord, De Standaard, enzovoort. Misschien gaat de bal, een jaar later, nog eens aan het rollen.

Presentatrice: "Proficiat, je hebt 500 euro gewonnen! Wat ga je doen met het geld?"
Beller: "Mijn telefoonrekening betalen."
Presentatrice: "Fijn, dan gaan we nu naar het volgende spelletje."

Labels:

Grand Theft in Kinky StarDinsdag om 22u speelt Grand Theft in Kinky Star. Deze groep kan men categoriseren onder het genre 'Americana'. Dat is alternatieve country. De uitvoerder, Michel Van Montfort, is een Belg, maar dat neemt niet weg dat het goed gebracht is. Voor mensen die niet graag de term country horen, mogen het van mij gerust bij singer-songwriter houden.
Ik zal er niet zijn, want ik heb te veel werk voor stage, maar ga gerust.

Labels: , ,

Morgen BeterElke dag, volgende week, zijn er opnames voor Morgen Beter van Canvas in de Foyer Theaterzaal van de Vooruit. Helemaal gratis en misschien wel een beetje saai. Maar 't is maar dat je't weet. Iedereen mag zomaar, doch op tijd, binnenwandelen en plaatsnemen in het publiek.
Opnames starten om 19u30
Tags:

Labels:

Stop racisme

Een aantal linkse intellectuelen hebben een open brief annex petitie opgesteld met eisen die volgens hen racisme de wereld zouden moeten uithelpen, of toch althans een beetje. De tekst en de eerste lijst ondertekenaars hebben in de De Morgen en De Standaard gestaan en vindt u hier online.

Enerzijds ben ik akkoord met de petitie, anderzijds zijn er een aantal punten die ik toch wil nuanceren of tegenspreken, in mijn persoonlijke mening dan.

Lees mijn mening (gaande naar de volledige tekst).

In verband met het Vlaams Belang. Ik vind het niet slim om VB-stemmers te stigmatiseren. Daar haal je ze niet mee terug. Goede communicatie en de oorzaken van racisme onderuithalen helpen meer. Ik ben er wel van overtuigd dat het VB een oorzaak is van racisme, aangezien ik niet het gevoel heb dat het Vlaams Belang sterk afwijkt van het Vlaams Blok vroeger. Die partij is terecht veroordeeld voor het verkondigen van discriminatie.Een nieuwe klacht, nu tegen het Vlaams Belang, is in een stroomversnelling geraakt na de tragische gebeurtenis in Antwerpen.

Ik denk dat dit een druppel was die de emmer wel eens zou kunnen doen overlopen. De protesten tegen VB worden luider uitgesproken dan een paar weken geleden. Of dit een goede zaak is, is nog de vraag. De slachtofferrol wordt nog groter.
Ik pas dus liever voor gerechtelijke stappen. Uiteindelijk zijn dat gerechtelijke stappen tegen een partij met 18000 leden en 24% kiezers. Dan komen we weer uit bij het stigmatiseren van een massa mensen, en is dat niet wat we net willen vermijden…

Tweede punt van de petitie handelt over ‘de strijd tegen discriminaties in de verschillende maatschappelijke sectoren’, zoals het tegengaan van discriminatie bij aanwervingen. Ik ben voor een efficiënte controle. Met quota moet men echter opletten. Een quotum is goed om een negatief fenomeen te doorbreken, maar moet snel plaats ruimen voor een natuurlijk evenwicht. Het werkt dus enkel als ook op veel andere vlakken aan het probleem gewerkt wordt. Dit is enkel een aandachtspuntje. Quota kunnen nuttig zijn.

Ook wordt gevraagd dat de overheid een voorbeeld stelt. De overheid doet dat niet. Hier een voorbeeldje van een plaatselijke overheid.

Dat de media niet ingaat tegen racisme is eigenlijk niet zo onlogisch. Daarvoor is duiding nodig en duiding is tijd of ruimte, wat dan weer geld kost en de mensen vinden dat saai. Ook goed nieuws brengen over ‘allochtonen’ zou al een evenwichtiger beeld geven. Anderzijds moet je maar eens naar goed nieuws zoeken over ‘autochtonen’, goed nieuws is geen nieuws.
De officiële media doen hun best, de anderen zijn onderhevig aan hun lezerspubliek.

Laatste punt is dat multiculturaliteit moet onderwezen worden. Daar ben ik het absoluut mee eens. Op alle mogelijke manieren moeten we de mensen laten beseffen dat onze wereld nu eenmaal multicultureel is en dat dit gezond is. Mijn oplossing is het stimuleren van het verenigingsleven, mensen elkaar laten leren kennen. Zo zijn de mensen uit het dorp verder meer tegen asielzoekers dan de mensen die in de straat van het asielcentrum wonen. Onbekend is onbemind. Hoe zou je kunnen meeleven met mensen als je hun situatie niet kent, niet weet hoe ze zijn en waar ze voor staan?
Het onderwijs kan daar een belangrijke factor in spelen, de buurt evengoed.

Met de laatste alinea kan ik het enkel maar volmondig eens zijn:

"Problemen in de (multiculturele) samenleving moeten niet onder de mat geveegd worden maar geanalyseerd en verholpen worden. Iedereen heeft daarbij een stem. Medemensen als minderwaardige wezens beschouwen of behandelen staat echter elke humane oplossing in de weg. Vlaanderen is multicultureel, of (democratisch) Vlaanderen zal niet zijn. Racisme en uitsluiting maken een samenleving kapot."

Ik heb de petitie dan ook getekend.

Labels: ,

Wear sunscreenVandaag hoorde ik dit nummer nog eens op de radio. Dat was lang geleden. De beste preek die ik ooit gehoord heb. De tekst komt uit een column uit The Chicago Tribune, maar het is Baz Luhrman die het heeft ingesproken en op muziek gezet.
Wie is Baz Luhrman? Dat is de regisseur, schrijver en producer van Romeo + Juliet en Moulin Rouge.
Aan het einde van de vorige eeuw was de song een kleine hype, of zo heb ik het toch ervaren.

Hier de video.

In de commentaren vindt u de tekst.
Tags:

Labels: ,

Die andere11 mei 2006: Een jongeman schiet drie mensen neer omwille van hun anderszijn.
14 mei 2006: Op het wereldfestival Mano Mundo wordt 'De andere - The other one" voorgesteld. Liedjes die oproepen tot meer respect en minder haat. De tekst van Raimond van het Groenewoud werd door Stijn, X!nk, Sidus en Sweet Coffee op muziek gezet. Je kan de songs downloaden op www.allemaalanders.be.
De samenloop is toeval, maar maakt de liedjes wel pijnlijk actueel.
Die andere is raar
Dat is maar al te waar
Die andere ben ik
’t Is dan pas dat ik schrik
Wie wil, mag het nummer gerust De Afrekening in stemmen.

Labels: , ,

Nieuwe lay-outWat vinden jullie er van?
Ik heb alles zelf geschreven.
Het lettertype en de kleur van de tekst zou ik nog wat willen aanpassen, voor de rest staat hij in principe op punt. Maar alle opmerkingen zijn welkom uiteraard.
En natuurlijk: best viewed in Firefox.

Edit: Lettertype is nu ook in orde, denk ik. Als iemand nog foutjes vindt...

Labels:

The Sedan VaultGratis in de Video op woensdag 24 mei. The Sedan Vault is een Belgische groep die een grote toekomst wordt voorspeld, of dat ook werkelijkheid gaat worden, moet natuurlijk nog bezien worden. Op hun webstek kan je één nummer beluisteren en dat is alvast veelbelovend. Ik moest meteen denken aan The Mars Volta, maar dan een beetje minder geschift. In recensies worden ook nog vergelijkingen gemaakt met Nine Inch Nails, Radiohead en vooral At The Drive-in (die ik persoonlijk nog niet ken, maar als het zo zit, komen die meteen op mijn te-kopen-lijstje).

Labels: , ,

Pasta met spek en prei


Foto: flikr

Nu we toch bezig zijn met het plaatsen van gerechten...

Ik heb het ooit eens bij familie gegeten op een doordeweekse dag. Nu ik zelf al eens in de keuken sta, heb ik het recept proberen reconstrueren uit mijn geheugen. Eenvoudig, goedkoop en heerlijk.

Benodigdheden:

Pasta (liefst tagliatelli) voor 2 personen
1 prei
200 gr gerookte spek (in reepjes gesneden)
100 ml lichte room

Recept:

* Snij de prei in stukjes.
* Bak het spek lichtbruin in een grote pan of pot (of wok).
* Gooi de prei bij het spek en laat goed stoven.
* Kook ondertussen de pasta.
* Als de prei wat aangestoofd is, voeg de room toe en kruid met zwarte peper.
* Meng alles goed door tot de pasta klaar is.

Tags:

Labels:

koken in kleine keukens


Foto: Malingering

Nu we samenwonen proberen we wat meer te koken. Eén van onze resultaten is gebaseerd op een tv-programma op een luie dag. Tatiana, Isabelle en Laurent hebben 't al gegeten en ze zeiden dat het lekker was. De kans dat ze logen is natuurlijk wel redelijk groot.

Nodige zaken (voor vier personen):

pasta, rozijnen, pijnboompitjes en broodkruim (naar eigen smaak)
24 ansjovisfilets opgelegd in olijfolie
look
basilicum of peterselie
eventueel sla

Recept

Eerst moet je wat pijnboompitjes roosteren in de pan met wat olie. Wel opletten, die dingen zien zwart voor je er erg in hebt. Vervolgens doe je hetzelfde met wat broodkruim. Beide gewoon wat laten uitlekken en aan de kant laten staan.

Dan kan je de ansjovis klaarmaken. Je opent het blik. Let wel op dat de ansjovis geconserveerd moet zijn in de olijfolie en niet in de azijn, anders smaakt het veel te zuur. Je kiepert de gehele inhoud (olie dus ook) in een pan en plet de ansjovis tot je een soort van papje hebt. Dat kan je dan ook van het vuur halen en aan de kant zetten.

Hak wat look en bak het lichtbruin in de pan. Voeg tomatenconcentraat en water toe. Laat een tijdje doorkoken. Na tien minuten voeg je de ansjovis, de pijnboompitten en wat rozijnen toe. Laat nog heel even doorkoken en kruid met groene zaken (peterselie, basilicum).

Als de pasta gekookt is kan je die mengen met de saus. Opdienen met broodkruim bestrooid en eventueel met wat salade.
Tags:

Labels:

Radiohead op Pukkelpop


Radiohead komt naar Pukkelpop en ik niet.
Dat is dan de derde keer dat ik ze mis.
De eerste keer kwamen ze de cd Kid A voorstellen in een circustent op de wei van Werchter. Ik had toen nog geen geld om daar naartoe te gaan want ik was nog jong en onschuldig en waarschijnlijk zou ik toch geen ticket kunnen bemachtigd hebben.
De tweede keer stonden ze op Werchter en werd ik door KSA-verplichtingen gedwongen om weg te blijven van de Werchterwei.
Nu dus op Pukkelpop en ik heb tweede zit. zucht zucht zucht
Wanneer komen ze nog eens?

Labels: ,

Geen inspiratie

Labels: ,

Esta Loco in Trefpunt


Foto: Justin

Ze waren een tijd geleden nog impressionant op Kutúnka. Nu treden ze op in Café Trefpunt. Alweer gratis en voor niets. Op 8 mei, 21u.
Belgen die Spaanse muziek maken en het nog goed doen ook. Reken maar op een feestje.

Een dag eerder spelen ze trouwens ook in de Fabula Rasa, nog zo'n gezellige hip-bruine kroeg.

Labels: , ,

No Direction Home in Kinky Star


Zondag 7 14 mei, No Direction Home: Bob Dylan, gratis en voor niets, 22u, Kinkystar.
Dat is zo een documentairefilmke dat een Grammy of zo gewonnen heeft, over één of andere artiest, geregisseerd door één of andere Martin Scorsese of zo. Niets bijzonders dus, maar het is voor niets, dus profiteren maar.

De Kinky Star is trouwens een bijzonder goed café dat eigenlijk geen café is maar de refter van Kinky Star Records: 'Waar muzikale ervaringen kunnen uitgewisseld worden.'

Edit: Vraag mij niet hoe het kan, maar de film staat nu op zondag 14 mei gepland. Ben ik nu blind, of hebben ze het verlegd?

Tags: ,

Labels: ,