verboden te lezen

een blog zoals een ander

vrijdagsmarkt


foto: Hans

Vandaag ben ik nog eens naar de vrijdagsmarkt gegaan, elke vrijdag, op de Vrijdagmarkt (die eenvoud toch). Dat was lang geleden. Ik kan het de mensen enkel maar aanraden. Zo op het eerste zicht komt de doorsnee blogger of bloglezer daar niet veel, tenzij je die van seniorennet meetelt. Dat mensen moeten werken op vrijdagvoormiddag zal daar wel veel mee te maken hebben. Hoe dan ook. Heb je eens niets voor handen, ga dan gezellig marktshoppen. Verse producten aan goedkope prijzen. En het is gezellig, zeker bij zo'n weertje als vandaag.

Labels: ,

Donkey Diva in de KinkystarHet was gewoon de naam Craig Ward die mij opviel in dit groepje. Die maakte namelijk lange tijd (album twee en drie) deel uit van dEUS, nu zit hij in de Love Substitutes zich te amuseren, samen met Mauro, die dan weer op dit moment in dEUS zit, en Rudy Trouvé, die in dEUS zat ten tijde van het eerste album en ook nog verantwoordelijk was voor Dead Man Ray, samen met Daan Stuyven.
Verder bevat Donkey Diva ook nog Gunter Nagels die zelf een groep heeft die Donkey Diesel heet (heel verwarrend) en Gregory Frateur, die Daan Stuyven momenteel een handje toesteekt.
Kortom, allemaal vieze inteelt.
Nummers beluisteren kan u door hier de mp3's te downloaden. Het is een beetje maffe muziek, met veel sfeeropbouw, banjo's en al eens wat gejodel.

Coördinaten: dinsdag 27 juni 2006 22u00, Kinky Star

Labels: , ,

Postman en Bauchklang op BoomtownEerder had ik al geschreven bij wat reeds bekend is:
Het volledige programma van Boomtown, met als beste nieuws de optredens van: Absynthe Minded, A Brand, Postman (misschien wel met gastgezang van Anouk (zie site (gewoon op 'Postman' klikken (sorry voor de overdaad aan haakjes)))), ...
Over die Postman nog wat meer uitleg. De volledige CD is nog eventjes te beluisteren op 3voor12. Zo op het eerste gehoor een goed geproduceerde CD, maar naar mijn gevoel iets te 'typisch' hiphop. Ik heb het liever wat vreemder. Die van Gnarls Barkley kan ik bijvoorbeeld heel goed smaken. Het precieze moment van het optreden vind je hieronder.

Vlak voor Postman treedt iets veel beters op: Bauchklang. Ik had het een tijdje geleden al over Off The Record. Wel, Bauchklang is daar de veel serieuzer opgevatte Duitse versie van. Hun geluid is onovertreffelijk, maar ze zijn minder grappig. Oja, we hebben het hier dus over a capella / human beatbox.

Later, in wat mensen al eens de nacht durven noemen, te café Video, kan je naar The Seven Laws of Woo. Die maken groovy, dansbare muziek met echte instrumenten, wat bij mij altijd wat respect doet verdienen. Niets gaat boven de klank van een echte bass en een paar stevige trompetten. Als je Bolchi goed vindt: Ga en dans!

Coördinaten: zaterdag 15 juni, Boomtown, Oude Beestenmarkt:
 • 21u30: Bauchklang
 • 23u30: Postman
 • 01u00: The Seven Laws of Woo (Café Video)

Labels: ,

Koen en George in de reclame
En dan vraag ik mij af, hebben die mensen nog niet genoeg geld verdiend?
Tags:

Labels: ,

het boek - hoofdstuk 2Het tweede hoofdstuk staat online. Ik denk dat ik vanaf nu elke zondag een nieuw stuk erbij plof.
En voor de mensen die mij kennen zou het duidelijk moeten zijn: dit werk is niet autobiografisch.

boek.verbodentelezen.be


enneuh, geef gerust uw mening...
Tags:

Labels:

Staking NMBS op eerste dag Rock WerchterMag ik de mensen even wat geruststellen, vooral de lezers en schrijvers van dit en dit en dit en dit.
De treinstaking door de ASTB zal weinig tot geen invloed hebben op het treinvervoer van muziekliefhebbers naar Leuven, aangezien de ACOD en ACV niet van plan zijn mee te doen aan deze actie. Ze vinden het nog te vroeg in de gesprekken om tot actie over te gaan en dat is misschien nog niet zo'n slecht idee.
Dit alles was deze ochtend te horen op Studio Brussel en is te herbeluisteren door de correcte link te volgen in het audioarchief.

Labels:

Music maestro: Muse en de Lokerse Feesten


foto: Tim Broddin

 1. Muse:
  • Zaterdagnamiddag zijn vijf nummers uit de nieuwe cd exclusief te beluisteren in de Bilbo van Gent en Antwerpen om 13u30. Om 16u kunt u in Brugge en Leuven nog eens gaan luisteren. Er is ook iets te winnen voor mensen die de cd al reserveren. (bron)
   Al bij al veel geblaat voor weinig wol. Vijf nummers, terwijl heel de cd naar het schijnt al te downloaden valt. Maar dat mag niet van de paus en van Metallica (over ouwe koeien gesproken). En niet te vergeten, een week later ligt die cd gewoon in de winkel.
  • In samenwerking met Studio Brussel is er een site om prijsjes te winnen, zoals een meet&greet op Werchter of ander leuks. Het enige wat je moet doen is een vraag bedenken om te stellen aan Muse en te stemmen op andere vragen. Ik veronderstel dat degene met de meeste stemmen wint. Mijn vraag gaat over Britney Spears, voor als je zou willen stemmen.
 2. De Lokerse Feesten:
  • Maandag 7 augustus: Madness
   Dat is zoiets dat een mens moet gezien hebben in zijn leven, niet? Het is volstrekt van voor mijn tijd, maar ik vind het heerlijke muziek, die intro van One Step Beyond (achter de link met extra geschift voorstukje), het reffrein van Baggy Trousers, de videoclip van Our House, ... Geniaal mensen, geniaal, ...
  • Zaterdag 12 augustus is een hoogdag voor mij persoonlijk. Eerst en vooral komen The Presidents of the United States of America. Ik had daar ooit eens naar gevraagd en dichter bij huis dan dit zal ik ze niet vinden, denk ik. Als u ze niet kent: probeer eens Lump en Peaches.
   Na The Presidents komen dan nog eens de Fun Lovin' Criminals. Ook vooral bekend van hun vroege periode, maar nog steeds behoorlijk goed. Mijn enthousiasme voor de groep is per cd wel een beetje afgenomen. Op den duur wordt het een beetje te veel van hetzelfde. Live zijn ze echter zeer te smaken. Wilt u hier ook videoclipjes van? Hier hebben we: Scooby Snacks (voor de geluidskwaliteit moet je het niet doen), Love Unlimited en Mi Corazon (aan de laatste merk je dat het met de FLC de verkeerde kant opgaat, tongue in cheek of niet.)
Tags:

Labels:

het boek - geschreven ter uwer genotIk ben ooit eens aan een boek begonnen. Zomervakanties gaan gepaard met veel activiteiten, maar een mens kan niet elke avond uitgaan en in de koelte van de nacht is het ideaal schrijven. Zo zou het wel eens kunnen dat het mij lukt om aan mijn 'roman' verder te werken. Om mezelf te verplichten in gang te schieten, zet ik deeltje per deeltje het boek online, zomaar voor u te bezichtigen. Tot het op is.
Laat de uitgevers maar komen met hun deals.

Hier alvast het - één bladzijde beslaande - eerste hoofdstuk...

(U vindt de 'het boek'-site trouwens vlot terug op boek.verbodentelezen.be of door bovenaan de blog, rechts op de gepaste link te klikken. (Soms moet een mens zo van die dingen al eens uitleggen.))

ps: Enkel in Firefox ziet de site er een beetje deftig uit. U weet wat u te doen staat ...

Tags:

Labels:

Thom Yorke soloThom Yorke van Radiohead brengt op 7 juli z'n eigen cd'tje uit. Had ik dat al gezegd? Nee zeker. Voor mij is dat groot nieuws. Het heet 'The Eraser' en je kan al een paar dagen fragmenten van enkele nummers beluisteren en bekijken op de site.
Op (voorlopig enkel) knopjes 1, 2, 5 en 6 vindt je de korte filmpjes. Je kan ze zelfs downloaden.
In Antenna op Stubru hoor je elke avond één nummer uit de CD. Wie daar de tijd niet voor heeft of het gewoon per ongeluk gemist heeft kan Antenna altijd opnieuw beluisteren via de internetradio. Ik ga daar niet naar linken, want een link werkt meestal niet. Gewoon bovenaan de site op 'luister online' klikken en dan antenna zoeken bij 'net gemist'. Vandaag start het nummer na 13 minuten en 30 seconden, voor wie wil doorspoelen.
Het is het titelnummer, 'The Eraser' dus. Een mooi, rustig nummer volledig uit piano, beats en andere electronica bestaande. Het klinkt zowaar bijna radiohitgevoelig, toch alleszins voor Duyster.
Tags:

Labels:

Think of One op Polé Polé


foto: flykr

We hebben ze al eens gezien in de Vooruit, dankzij onze cultuurcheques zelfs heel goedkoop. Nu zijn ze dus gratis te bezichtigen op Polé Polé.
Claire vond ze niet goed, ik wel. Als je je laat meedrijven met de sfeer, wat op de Gras- en Korenlei in de Gentse feesten geen probleem kan zijn, zijn ze heerlijke dans- en zweefmuziek.
Het podium van Polé Polé komt dus op de Korenlei te staan, waardoor je vlak voorhet podium kan staan, zoals bij elk degelijk optreden. Kan het contact met de artiesten enkel maar verbeteren. Wie het zaakje wat rustiger wil aanschouwen kan op de pontons aan de Graslei staan.

Coördinaten: maandag 17 juli, 22u30, Korenlei

Daarna wordt een feestje op gang getrokken door DJ Bobby Ewing van Discobar Galaxie.

Labels: , ,

Film op het Emile BraunpleinEen aantal avonden wordt er een film gespeeld op het Emile Braunplein, dat is tussen het Belfort en de Sint-Niklaaskerk, ja aan het Duvel Droomschip.
Op de site van Duvel wordt er niets over gezegd, maar volgens het officiële programma zullen Batman Begins, King Kong, The Planet of the Apes, Calendar Girls en Zorro vertoond worden. Ik veronderstel dat dat allemaal de jongste versies zijn van die filmtitels, rekening houdend met het populaire gehalte van dat plein op die tien dagen.
Een mooi lijstje alleszins. De nieuwste Batman en King Kong wou ik al heel graag eens zien, maar is er nog niet van gekomen omdat mijn wederhelft niet van die films moet weten en wij altijd samen kijken. Nu zal het er dus ook wel weer niet van komen, aangezien we op dat moment van de avond liever in het gezelschap van anderen in het Baudelo zullen zitten met een caratje of een karlsquelleke.

Coördinaten: 00u30, Emile Braunplein
 • zaterdag 15 juli: Batman Begins
 • zondag 16 juli: King Kong
 • donderdag 20 juli: The Planet of the Apes
 • zaterdag 22 juli: Calendar Girls
 • zondag 23 juli: Zorro

Labels:

Helder in Baudelofoto: Franky Claeys

Helder Deploige maakt intimistische songs die af en toe al eens de vrolijke kant op gaan. Een gitaar en een stem, op zijn laatste CD 'The ceiling is not the sky' bijgestaan door bas, toetsen en drum. Oh, een banjo valt ook al eens te aanhoren. Op zijn site en myspace kan je songs beluisteren.

Coördinaten: zaterdag 22 juli, 22u30, Spiegeltent, Baudelopark

Labels: , ,

Gorki op Sint-Jacobs


foto: by Tijl Vereenooghe

Ja, Gorki is Gorki hé. Luc De Vos staat terug op zijn vertrouwde Gentse feesten na één jaartje sabat. Zijn nieuwste CD 'Homo Erectus' werd goed onthaald en staat weer vol met oerechte Gorkinummers, als ik de recensies mag geloven.
Wie een interview met live-fragmenten uit de AB wil bekijken om nog eens te zien hoe Gorki dat doet op een podium, vindt dat op ABconcerts. Ik heb hem nog maar twee of drie keer aan het werk gezien, de afgelopen 7 jaar, dus misschien dat ik wel ga kijken. Het is een mooie start van de Gentse Feesten, zeker voor al die jonge, mooie en intelligente mensen.

Coördinaten: zaterdag 15 juli, 21u30, Sint-Jacobs

Later op de avond staan daar ook nog Kamagurka en de ridders van den apocalyps. Die spelen de volgende dag ook in Charlatan Deluxe en daar is een mooie uitleg van wat we daar van moeten verwachten te vinden. Daar ga ik nu eens niet naar kijken zie. Het is mijn humor niet, meestal.

Labels: , ,

ZonderhaatstraatEen positief, laagdrempelig symbool tegen onverdraagzaamheid. Als u in Antwerpen woont, dient u zo'n poster aan uw ruit te hangen, als u achter de boodschap staat natuurlijk. Ik hoop dat het veel succes heeft.
De initiatiefnemers zijn verschillende organisaties uit Antwerpen. Meer info op de site uiteraard: www.zonderhaatstraat.be.

Labels: ,

AB-concerten onlineDe AB heeft nu ook livestreams van hun concerten online staan. Dat betekent dat je tijdens het optreden thuis aan je computer kan binnengluren in de zaal, maar ook dat je achteraf de optredens kunt bekijken.
Zo staan Gorki, Rye Jehu, Vive La Fête, Think Of One en vele anderen in het archief.

Labels:

Eddy Wally op de Gentse Feesten.
De blogpost over de Gentse Feesten is weer wat uitgebreid. Eddy Wally op de Gentse Feesten, whoehoew! En Petra, en Belle Perez. Vrijdag meer ...

Labels: , ,

Web 2.0 is watching you.


Via hier op dit artikel terecht gekomen. De nadelen van web 2.0. Wat is web 2.0? Dat leest u hier. Voor de rest zullen google en wikipedia u wel op weg helpen als je nog geen weet hebt van de 'hype'.

Mijn reactie op het artikel:

Mijn reactie op het artikel:

Belangrijk om weten voor elke blogger: zet enkel online wat je wil dat anderen van je weten. Klinkt logisch, maar soms denk je toch: 'ai, dat hoeft niet heel de wereld te kunnen lezen.' Dat een bedrijf weet wat mijn hobbys zijn en wat mijn mening is, kan mij gestolen worden, als ik het opschrijf is het dat ik er voor wil uitkomen.

En dat de marketing gerichter gebeurt... stel je voor dat je enkel nog reclame te zien krijgt voor dingen die je interesseren!!

Ik ben er voor mezelf van overtuigd dat ik weinig beïnvloed word door reclame, juist doordat ik steeds goed in het achterhoofd hou dat reclame heel gemakkelijk beïnvloedt. En ook wel omdat ik nog jong ben en graag tegen de stroom in ga. De meeste mensen denken trouwens dat ze weinig beïnvloed worden door reclame.

Ik denk dat de belangrijkste boodschap is: Let goed op wat je online doet en zegt, als je eerlijk van inborst bent, kan dat geen probleem zijn en hoef je je nergens voor te schamen.

En nog een belangrijke boodschap: denk nooit dat je iets voor niets krijgt en dat de revolutie van het vrije denken en handelen door bedrijven als Google en Blogger hoog in het vaandel worden gedragen. Business is business.

Alhoewel ik bij Wikipedia en Creative Commons bijvoorbeeld weinig opportunisme kan bespeuren...

Labels: ,

6 6 6


Het is vandaag de zesde dag van de zesde maand van het zesde jaar (van de eerste eeuw van het derde millenium, maar dat klinkt natuurlijk niet zo impressionant) en daar wordt de doorsnee duivelaanbidder al eens opgewonden van (en blijkbaar ook andere samenzweerders).

Daarom dat het ook een slimme zet is om vandaag de remake van The Omen uit te brengen. De nieuwe film zou niet al te veel mogen afwijken van de excelente - want nog steeds griezelige - originele versie uit 1976, aangezien hetzelfde scenario gebruikt wordt. Het origineel kwam trouwens ook op 6 juni in de zalen.

Lees verder.


Uit de extra's op de DVD en de trivia op IMDb leren we dat er blijkbaar een vloek rustte op de productie van de oorspronkelijke film. De mensen voor én achter de camera hadden te maken met bijna- of echte rampen.

Een kleine opsomming: twee vliegtuigen geraakt door een blikseminslag; één persoon bijna geraakt door een blikseminslag; honden die hun trainers aanvallen, wat ze eerder nog nooit hadden gedaan; een hotel door de IRA gebombardeerd; een auto-ongeval met meerder acteurs, allen overleefden het.

En als klap op de vuurpijl: John Richardson, specialeffectman, had veel moeite met de onthoofdingsscène. Het was de bedoeling dat een glazen plaat enkele verdiepingen naar beneden viel en verticaal neerkwam op een juist bukkend personage (de priester, als ik mij niet vergis), met een onthoofding als gevolg. Dit wou maar niet lukken.
Richardson kwam dan op het idee om een vrachtwagen met glazen platen een weg te laten afrollen, waarbij de glazen plaat gelanceerd werd op het moment dat de vrachtwagen stilhield. Dit leverde een mooie, griezelige scène op. Het fragment werd zelfs zo gemonteerd dat het tollende, ontlichaamde hoofd lang genoeg in beeld bleef dat de mensen die in eerste instantie hadden weggekeken het toch nog zouden zien. (De regisseur rekende erop dat mensen ongeveer vijf seconden hun hoofd wegdraaien en denken dat dan de gruwel wel voorbij zal zijn.)
Bij het maken van een volgende film, in België, kreeg John Richardson een ongeval waarbij zijn vriendin onthoofd werd.
Tags:

Labels:

DilbertVia deze post kwam ik terecht bij het Peterprincipe.
Het peterprincipe stelt dat in een hiërarchie een werknemer promoveert tot het niveau waarin hij niet meer competent is, aangezien hij wordt beoordeeld op het niveau waarin hij zich bevindt om kans te maken op een promotie.
Zo kwam ik dan weer terecht bij het Dilbertprincipe, een boek dat ik met graagte gelezen heb, wat uitzonderlijk is voor iemand die geen banden heeft met bureaucratie of het bedrijfsleven als ik het goed begrijp. De strips bekijk ik nog elke dag in mijn mail.
Het Dilbertprincipe trekt de wet nog wat verder door en stelt dat een bedrijf steeds de minst competente mensen promoveert, zodat ze het minste kwaad kunnen doen. (Wat dan weer bewijst hoe competent het management is, om zo'n logica te volgen.)
Tags:

Labels:

Buurtfeest RabotElke buurt in Gent heeft deze maanden wel zijn buurtfeest. Zo viert dit weekend de wijk Rabot feest. Op vrijdag 9 juni is er om 19u in het buurtcentrum: 'Dragoeiro', wat staat voor een multicultureel feest met samba, dans, percussie, ...
Als je uit die buurt komt, is dat zeker een aanrader, kwestie van je verre buren ook eens te leren kennen. Als je niet uit de buurt komt is het altijd leuk om de sfeer in een andere wijk eens op te snuiven.

Alweer zal onderschrijvende niet aanwezig zijn wegens stagevoorbereidingen, maar enfin, u kan wel gaan natuurlijk. En volgende week woensdag zit dat gestage er op en kan ik ook zelf naar al die toffe dingen gaan.
Tenzij Claire mij thuis houdt om haar te soigneren tijdens haar blok natuurlijk.

Labels: ,

Off The Record in FnacMorgen, zaterdag dus, is er een minioptreden van Off The Record in Fnac Gent om 15uur. Off The Record zijn vier topentertainers. Ze zingen compleet a-capella en dan hoor ik u denken 'O nee.' En dan zeg ik 'Toch wel!' want hun geluid is prachtig en de genres die ze doorlopen zijn alomvattend, met veel aandacht voor de bass en de drum.
Ga eens naar hun site en beluister de live-audiofragmenten of de 3 videoclips en u bent overtuigd.
De bandleden zal u misschien herkennen: Stijn Cole is druk bezig in het toneelwereldje en duikt al eens op in tv-series zoals 'Recht op Recht', David Dermez is cabarettier en duikt ook al eens op in tv-series zoals 'Flikken', Jeroen Van Dyck is acteur en kent u van 'Het Eiland' of van het toneel of van in een film als 'Suspect' en Manou Kersting is heel actief als acteur en kent u van 'Matroesjka's'.
En dan vraagt u zich af 'Wat doet zo'n bende acteurs in een zanggroepje?'
Ik weet het ook niet, maar ze doen het wel verdomd goed.

Labels: , ,

Clement Peerens ExplositionCPeX, één van de grappigste optredens die ik ooit gezien heb. Politiek compleet incorrect en al hun riffs gestolen van ACDC, The Cure en ander groots, maar wel op de best mogelijke manier.
Ze zouden moeten terugkomen en daarom bestaat er een petitie. Onder democratische dwang zullen Clement Peerens, Sylvain en Swa wel bezwijken. Stemmen, zou ik zo zeggen.

Edit: Vettige Swa heeft op stubru gezegd dat een reunie er dik in zit. Hier kan je het interview beluisteren.

Labels: ,