verboden te lezen

een blog zoals een ander

George W Bush over de opwarming van de aarde


Global warming, don't worry about it - we gotta beat on this thing. You know.
We just need to get nature to cooperate with us.
We don't need to listen to nature, nature needs to listen to us.
Grappig en misschien nog niet eens zo ver van de echte mening.

Labels:

favoriete videoclipsNa het zien van de links op Humo naar twee lijstjes 'top 100 van de beste videoclips' dacht ik: "Ik kan dat ook, maar dan beter toch maar een top 10." Het is uiteindelijk een top 12 geworden, het had ook een top 20 kunnen zijn, maar ik heb me voorgenomen om van elke groep maar één nummer er in te zetten. (anders hadden de nummers 1 en 2 zowat de hele top tien ingenomen.)
Bon, om mijn startpagina geen 5 meter lang te maken, moet u hier klikken om de hele reutemeteut volledig te aanschouwen.
Oh, en dat de meerderheid van de nummers 'dans'nummers zijn, heeft meer te maken met de programmatie van de muziekzenders dan met mijn persoonlijke smaak.

Nummer 1: Radiohead - Just

Ja, ik had dus zowat alle clips van Radiohead kunnen nemen, want ze zijn één voor één uitmuntend en niet eens omdat ze allemaal hetzelfde doen, behalve wat bevreemdend zijn dan misschien. Anyhoew, dit is een minder bekend nummer en een minder bekende clip, maar wel heel boeiend. Nog niemand die er al achter is wat de man juist zegt op het einde.

Nummer 2: Gorillaz - Feel Good Inc.

Idem voor Gorillaz uiteraard. Zonder videoclips zouden ze eigenlijk niet bestaan. En het zijn allemaal meesterwerkjes. Feel Good Inc. is de mooiste, zeker als je hem samenneemt met het vervolg El Mañana. Het is wel even slikken als je Noodle (het Japanse meisje) ook zo schattig vindt.

Nummer 3: The Avalanches - Frontier Psychiatrist

The Avalanches maakten een cd volledig bestaande uit samples. Om het de luisteraars wat gemakkelijker te maken hebben ze de cd toch maar opgedeeld in verschillende nummers die dus perfect in elkaar overlopen. Eén van die nummers is Frontier Psychiatrist en daar bestaat een videoclip van, anders zou ik er hier ook niet over beginnen.
Geen betere manier om zo'n song aan te pakken dan alle samples samen te gooien in één groot orkest. Geniaal in zijn eenvoud en hilarisch grappig bij momenten. (het paard!)

Nummer 4: Fatboy Slim - Weapon of Choice

Christopher Walken danst, en hoe! Hij heeft zelf meegeholpen aan de choreografie en ze is gewoon prachtig. Zijn houterige stijl die toch zo swingend kan zijn. De eerste keer dat ik die clip zag zat ik van het begin tot het einde met mijn mond open. Ik kende hem vooral uit Pulp Fiction en The Prophecy, met zijn duivelse blik.

Nummer 5: Soulwax - Much Against Everyone's Advice

Mijn lijflied en ook een grappige videoclip. Alweer een bijzonder eenvoudig concept, maar dat werkt nog altijd het beste. Als de video niet wil laden, op de site van Soulwax staan ook alle video's.

Nummer 6: Blur - Coffee and TV

Schattig en ontroerend toch, hoe het melkbrikje op zoek gaat naar de verdwenen Graham Coxon en onderweg verliefd wordt.

Nummer 7: Junior Senior - Move Your Feet

Pixels, felle kleuren en destructieve eekhoorntjes. Wat moet een mens nog meer hebben om het kind in zich naar boven te laten komen.

Nummer 8: Basement Jaxx - Rendez Vous

Ok, het verhaaltje is echt wel zeemzoet en belachelijk en zo, maar ik hoop dat het de bedoeling was om erover te gaan. Het einde met het gewelddadige duel is alleszins meesterlijk.

Nummer 9: Tool - Schism

Ik heb willekeurig een videoclip van Tool uitgekozen. Er is er geeneen die ik al veel op tv gezien heb. Daarvoor moet je doorgaans midden in de nacht op MTV afstemmen. Het zijn echter allemaal pareltjes uit een duistere, lugubere wereld. Geniet, maar met mate.

Nummer 10: Outkast - Hey Ya

André 3000 die acht keer op het podium staat. De Beatlesgewijs gillende vrouwen. Het schudden met de polaroids. Prachtige clip. Stilzitten is moeilijk.

Nummer 11: Mr. Oizo - Flat Beat

Flat Eric geeft het headbangen een nieuwe betekenis.

Nummer 12: Daft Punk - Around the World

Een klassieker en zo zot als een achterdeur. Maar wel een heel degelijke choreografie.

Labels:

Mijn ontbijtVanmorgen heb ik het eens extra gezond gedaan en misschien is het mijn inbeelding, maar ik voel dat.
Ik heb gegeten: een appel, een stuk meloen en sinaasappelsap in de mixer vermorzeld tot een drankje/papje en havermout met wat suiker en veel (magere) melk.
Havermoutpap (de gekookte versie) krijg ik 's morgens niet binnen. Gewoon de havermoutvlokken 'rauw' met melk vindt ik heerlijk. Muesli is dat dan, zonder de stukken gedroogd fruit (en toegevoegde suikers).
Qua voedingsdriehoek is dat dik in orde en onderzoek heeft aangetoond dat havermout heel gezond is 's morgens (een stevige bruine boterham is even goed natuurlijk).

Labels: ,

Gentblogt


"Anderhalf jaar dag in dag uit artikels en foto’s, elke dag een foto van de dag, praktisch elke dag een overzicht van de pers over Gent. Duizenden bezoekers per dag op een site zonder reclame en zonder winstbejag.

En, zonder melig te doen (of er melig over te doen): we blijven positief maar niet kritiekloos en neutraal maar niet zonder engagement. Eigenlijk, op een bepaalde manier: een anti-shocklog.

Het zijn de mensen die het doen; en dat kan niet genoeg gezegd worden. Het zijn de mensen die het doen, en dat kan niet overdreven worden."

Waarvoor dank, echt waar.

Labels: , , ,

spelen met stijlenIk heb wat zitten prutsen met nieuwe stijlen voor deze blog. Het trekt nog op niet veel, maar als je Firefox hebt kun je de startpagina wel in verschillende stijlen bekijken. Ga daarvoor naar 'Beeld' -> 'Paginastijl'.
In Internet Explorer 6 gaat het niet, pech.

Tags:

Labels: ,

het grote gat


foto: by es0teric

Het voorbijzijn van de Gentse Feesten gaat zoals altijd gepaard met een zwart gat. De meeste cafés gaan dicht. De stad lijkt tot eind juli zowat uitgestorven.
Dankzij het weer kunnen we nog op de Graslei vertoeven, want verder is het niet veel soeps. Heel de Vlasmarkt gaat dicht. Het Damberd is alleszins nog open, Het Gouden Hoofd gaat terug open en voorlopig reikt mijn info nog niet veel verder, toch niet dat ik met zekerheid kan zeggen.
Mijn belangrijkste internetbronnen (Use-it en Week up) liggen ook nog plat. Eén dezer dagen zullen we wel nog eens buiten komen, want in dit muffe kleine kot is het toch niet heel de dag vol te houden. Zeker niet nu het blokken pas echt van start gaat.
Enfin, ik hoop hier en daar nog wel eens een café open te vinden, wie er zelf één weet, mag het altijd zeggen.
Tags:

Labels:

Het is weer voorbijWe leven nog. Vandaag was een dagje bekomen en opruimen. Vanavond filmpje kijken en verder bekomen. (Zo zijn er blijkbaar wel meer mensen.) Jaja, de feesten zijn gedaan. Dat worden een paar weken doodse stilte in Gent, wat blokgewijs geen slechte zaak is, maar kom.
Morgen ga ik op zoek naar mijn cursussen. Zucht.

Labels: ,

Bataclan


foto: Gentblogt (achter de link nog meer foto's te vinden)

Het rariteitenkabinet Bataclan van VZW cirQ is echt geniaal maf. Absuurd interessant. Simpel legendarisch.
Kortom, we hebben ervan genoten.
Plaats van het vreemde gebeuren: Het grasveld naast de Sint-Baafsabdij, of wat er van overschiet. Verwacht u aan echte 'freaks', Jezus met een droger dan droge humor, illusionisten, een sterke man met een pracht van een act, zeker voor de kindjes, een zwembadje, eveneens voor de kindjes, twee masserende Deutsche Mädchen, slakkenraces, enzovoort.
We zaten weer midden in Carnivale, maar dan in een prettig gestoorde versie ervan.
Een aanrader.
PS: Een aantal dingen zijn betalend, maar zelfs zonder daar aan deel te nemen is het zeker een bezoekje waard. Alleen de sfeer en de commentaren van Jezus zijn al de moeite.

Coördinaten: Elke dag, van 15u00 tot 00u00, Sint-Baafssite

Labels: ,

Gentse Feesten TVJe kan een aantal pleinen (de hipste) online volgen via livestream dankzij telenet. Het zou dus wel kunnen dat je telenet moet hebben om het te kunnen bekijken, ik weet het niet. Geluid is goed, beeld is klein.
via gentblogt

Labels: ,

Gentse Feesten dag 1


foto: gentsefeesten.be

De eerste dag van de Gentse feesten is als volgt verlopen: de stoet hebben we niet gehaald, wegens te lui thuis zitten na het middageten. We waren net op tijd aan Sint-Jacobs om Astrid te zien spelen, kwestie van vroeg genoeg te zijn voor Gorki. Dat meisje doet dat goed. Mooie liedjes, net niet de 'alledaagse' Sioen en An Pierlé in vroegere tijden. De broer op drum deed dat zeker goed. 't is wel tof om jonge mensen op zo'n groot podium te zien staan en te zien indruk maken.
Bon, optreden gedaan, wachten op Gorki. Claire moet naar toilet, komt vast te zitten in de massa, kan dus niet meer terug, maar ook niet weg. Uiteindelijk heeft ze toch een uitweg gevonden, ik natuurlijk ook weggegaan voor het podium, niets zo zielig als alleen aan een frietkot zitten wachten.
Levensles: verlaat nooit een vol plein als je er terug op wil.
Dat was het dan voor Gorki, maar het Baudelopark was ook gezellig en daar hebben we de rest van de avond dan maar doorgebracht, dus sorry aan de mensen van Seven laws of woo, ik heb het niet gehaald tot de Video. Ik ben er zeker van dat jullie het komende jaar nog wel ergens in het Gentse opduiken, en dan ... , en dan ...
O ja, de Vlasmarkt hebben we gezien en doorkruist, maar dat was het dan ook.

Labels: , ,

A Ultima Hora


foto: Contrabando

Een minifestivalletje, vanaf donderdag, vlak bij de Beestenmarkt en Sint-Baafs, muziek zoals op PoléPolé, maar dan waarschijnlijk in een rustiger context.
Verwacht u dus maar aan salsa, merengue, cambia, jazz, latin rock en chachacha.
En aan het eten uit El Negocito (en hopelijk ook de prijzen van El Negocito, zwaar bier aan €2,20 , hmmm).
En aan randanimatie.
Meer info vindt u op de site van El Negocito. of onderaan rechts op het nachtprogramma van de Gentse Feesten, u gebracht door Use-it.

Coördinaten: donderdag 20 juli - maandag 24 juli, vanaf 14u00, Bisdomkaai 1

Labels: ,

Stubru-DJ's in TijuanaStudio Brussel heeft goede DJ's onder zijn hoede. Tijuana heeft een kelder met gepast interieur, belichting en een geluidsinstallatie en is zo hard zijn best aan het doen om een hippe nachtclub te worden. Het zijn Gentse Feesten. Dat zijn de drie redenen waarom er elke avond, de komende tien dagen, een DJ uit de stubrustal draait in dit danscafé. Sommigen ken ik zelf niet, anderen hoeven geen introductie. De twee eersten zijn zowiezo resident in Tijuana, dus dat is de moeite niet om naar toe te gaan.
Let wel: de drank is duur en de vestiaire verplicht, alsof we zelf niet op onze trui kunnen letten.
Coördinaten: elke avond in Tijuana

Labels: ,

Gentse Feesten dag 0Gisterenavond zijn we al eens gaan wennen aan de Feesten. Om er in te komen. Eerst in het Baudelopark gezeten en een balletje gesjot op de dansvloer. Hij is naadloos en een ietsiepietsie groter dan vorig jaar naar mijn gevoel. Dat worden dus leuke bal populairs!
Daarna richting Vlasmarkt, die er al uitzag als een Gentsefeestenvlasmarkt. Dat belooft voor vannacht. Veel volk, veel ambiance, maar weinig bewegingsmogelijkheden. Diene caravan van Vedett neemt trouwens ook te veel plaats in.
Dan nog even naar de Video maar daar stond geen kat op de dansvloer, zelfs geen mensen, haha. (Verwacht u maar aan meer van deze grapjes hoe verder de week volgt.)
Vandaag op het programma: stoet - rebelse parade, Gorki, Baudelopark, Seven laws of woo, vlasmarkt.

Labels: , ,

Rye Jehu in Trashic


foto:

Over Trashic heb ik al eens verteld. Over Rye Jehu staat meer te lezen in dit relaas van Vonkje over Humo's Rockrally. Dat bewuste optreden kan je ook online bekijken op abconcerts.tv.
Een aanrader, naar het schijnt.
Ze spelen nog drie keer op de Gentse Feesten trouwens, zie bij de coördinaten

Coördinaten:
 • zaterdag 15 juli, 00u00, Trashic, Vlasmarkt
 • maandag 17 juli, 21u00, café Fatima, Zwartezusterstraat
 • vrijdag 21 juli, 01u00, Video, Oude Beestenmarkt
 • zondag 23 juli, 03u00, Kinkystar, Vlasmarkt

Labels: , ,

A Brand op Boomtown


foto: Esther Kenis

Al heeft u van A Brand nog nooit gehoord, één van hun nummers kent u zeker wel. En waarschijnlijk dacht u 'wat een tof nummer' en onbewust zult u zeker niet gedacht hebben dat dit Belgisch is. Wouter Van Belle klaagde er nog over in Focus Knack. 'Is het je nog nooit opgevallen dat Belgische films meestal onderbelicht zijn? Heel vreemd. Wel: zo is het met Belgische muziek ook.'
Bij A Brand dus niet, en het is niet eens een productie van voornoemde.
Ik ga hier nu niet weer beginnen te vergelijken met andere groepen. Wat ik kan zeggen is dat hun singles een groot hitpotentieel hebben, zonder nog maar een beetje de platte kant op te gaan. Stevige gitaren, veeeeel stemmen, dansbaar bij momenten. De beste manier om te weten waarover ik het heb en waarom ik het goed vind en u misschien ook is er natuurlijk naar luisteren. Dat kan perfect op hun eigenste site, bij de muziek of bij de media (videoclips).
Op Fabchannel kan u ook het optreden in Paradiso een half jaar geleden bekijken.
Aangezien het plein van de Oude Beestenmarkt vrij vlug zal volstaan zal je maar beter vroeg genoeg naar daar afzakken. Zo kan je ook nog Mint en Fence te horen krijgen. Nog 2 Belgische groepen die een goede reputatie aan het opbouwen zijn. Fence vind ik persoonlijk niet zo goed. Zij hebben dan weer wel een typisch Belgisch geluid en daar is niets mis mee behalve dan dat het het verkeerde Belgische geluid is naar mijn smaak. Denk aan het late werk van Metal Molly en alles van Sukilove, sorry Pascal Deweze. Het is gewoon mijn ding niet waarschijnlijk.
Na Fence kan je dan weer in de Video luisteren naar een groep genaamd: the shovels. De gitarist speelt trouwens ook bij Fence.

Coördinaten: zondag 16 juni, Boomtown, Oude Beestenmarkt
 • Mint: 20u00
 • Fence: 21u30
 • A Brand: 23u30
 • The Shovels: 01u00, Café Video

Labels: , ,

het boek - hoofdstuk 4Dit is het laatste hoofdstuk dat ik toendertijd geschreven heb. Al wat hierna zal komen, is dus gloednieuwe tekst. En dat is nog niet veel. Ik hoop dat ik nog eens wat tijd en zin en inspiratie heb om verder te schrijven, anders zal dit projectje snel uitgedroogd zijn.

boek.verbodentelezen.be
Tags:

Labels:

0110Zie ze steigeren, zie ze steigeren, zie ze steigeren (Ik heb het gevoel dat ik hier nog veel linkjes ga kunnen bijplaatsen.)
Kijk, ik ben geen voorstander van het rechtstreeks aanvallen van het Vlaams Belang. 't is te zeggen, meestal toch niet. Soms heb ik ook zoiets van 'foert, ze kunnen allemaal de pot op, er valt toch niets mee aan te vangen, ze zijn gewoon te dom om het te begrijpen.' Maar de volgende moment denk ik al weer: 'Zo lossen we niets op, Hans, dit soort reacties heeft er juist voor gezorgd dat het VB staat waar het nu staat.'
Het zit in onze genen, angst voor het vreemde, snel de gemakkelijkste oplossing kiezen ook, zeker als het probleem op de emoties werkt.
Tom Barman zegt: 'Extreemrechts wil de macht in de stad, dat is geen geheim. dEUS organiseert één week voor de verkiezingen een spetterend feest op hun verkiezingsnederlaag.'
Frederik Sioen zegt: ' Gent is tegen zinloos geweld, voor verdraagzaamheid.
Gent is tegen racisme, voor een multiculturele samenleving.'
Eigenlijk vertellen ze alletwee hetzelfde. Mijn idee, en dat van iedereen die meedoet aan dit initiatief waarschijnlijk, is dat wie voor het VB is niet voor een multiculturele en verdraagzame wereld kan zijn. Dus automatisch is een festival vóór verdraagzaamheid er ook een tégen het VB. Dat vinden de mensen van extreem rechts dan weer niet juist natuurlijk, maar daar geeft hun gerechtelijke geschiedenis en hun huidig gedrag hun geen gelijk in.

Ik zal even een poging wagen om het uit te leggen.
Systematisch een bepaalde bevolkingsgroep aanduiden als probleem, of nog beter, elk probleem koppelen aan een bepaalde bevolkingsgroep werkt stigmatiserend en roept racisme op. Racisme in de brede betekenis, wel te verstaan.
Het is een zondebokmechanisme waar we erg voor moeten opletten. Voor we het weten wordt er veralgemeend.
Vlaams Belang heeft het nog steeds systematisch over de allochtonen als problemen, als mensen die zich niet willen aanpassen, meestal in algemene termen: 'de allochtonen' 'de Maghrebijnen' enzovoort. Zij vinden daar niets verkeerd aan, want volgens hen zijn de allochtonen op zich het probleem en problemen moeten aangekaart kunnen worden en als dat niet kan is dat een beperking op de vrije meningsuiting.
Ik vertrouw hun beweegredenen niet. Als ik de kopstukken op tv zie kronkelen en draaien om hun woorden politiek correct te houden, moet ik altijd denken dat ze goed weten waar ze mee bezig zijn, dat ze weten dat ze de mensen ophitsen met algemeenheden en halve waarheden en oplossingen bieden die geen oplossingen zijn. Dat ze bewust de allochtonen als zondebokken gebruiken.

Moeten we daarom alle Vlaams Belangkiezers met de vinger wijzen? Ik weet het niet. Soms denk ik dus van wel, want ze zouden maar al te goed moeten weten waar hun partij voor staat, maar meestal denk ik van niet, omdat mensen nu eenmaal mensen zijn, en stemgedrag niet gelijk loopt met de effectieve daden en gedachten van mensen. En omdat je, als je iets wil veranderen, de mensen niet verder in een hoekje moet drummen. 'Jullie zijn slecht en wij weten het veel beter.' levert niets op, enkel meer uitersten.
Dus vraag ik aan alle Karel De Gughts, Yves Desmedts en Tom Barmans dat ze de volgende keer eens diep ademhalen, tot tien tellen en dan pas hun mond opendoen of iets op papier zetten. Met een positieve boodschap bereik je veel meer dan een rechstreekse aanval.
In Gent klinkt op 1 oktober muziek om een maatschappelijk probleem aan te kaarten.
Een probleem dat samen moet opgelost worden in de hoop dat elke politieke partij, maar ook elke burger, elk individu, in de toekomst zijn verantwoordelijkheid opneemt om in zijn stad beter samen te leven.
En de reacties: lvb, i., pdw, Michel, tomadde (op pocket revolution houden ze de stand van zaken goed bij, laat hen het werk dus maar doen)

Labels: , , , ,

gratin carnivaleVanavond eten we gratin Dauphinois met varkenskoteletjes en boontjes à la provençale. De boontjes zijn al wat aangebrand, tjah.
Waarom vertel ik dat? Ik weet het niet. Ik dacht, laat ik nog eens iets over mezelf vertellen. Maar ja, in de vakantie valt er nogal weinig te vertellen. Behalve dan dat Kim Clijsters niet doorgaat (spijtig), Tom Boonen nog altijd geen rit heeft gewonnen (die gele trui is ook maar perongeluk) en dat Carnivale een verdomd goeie serie is, op voorwaarde dat je ze vanaf aflevering 1 mooi volgt. Aangezien mijn geliefde hem op DVD heeft gekocht, is dat geen probleem. De sfeer van de serie past natuurlijk uitstekend bij dit weer en niets is zo leuk als uitgeteld in de zetel naar een goede serie te kijken. Op deze manier hebben we vorig jaar ook vier seizoenen van The Sopranos doorgejaagd. Aaaagh, vakantie.

Labels: , ,

risotto met kleine pijlinktvisjes


foto: by roboppy

Benodigdheden (voor 2 personen):

 • 250 gram pijlinktvis (grote in reepjes of kleine in hun geheel)
 • 1 kop risottorijst
 • 300ml visbouillon (in ons geval is dat 300ml warm water met een blokje)
 • witte wijn
 • 1 sjalotje
 • room
 • parmezan
 • bosje lente-uitjes

Recept:

 • Snij het sjalotje fijn en fruit het in een grote pan of wok.
 • Doe de risottorijst erbij tot ze glazig wordt.
 • Voeg een deel van de wijn en de bouillon toe. Beetje bij beetje kan je de rest bijvoegen.
 • Voeg de pijlinktvisjes toe.
 • Snij de lente-uitjes en voeg ze ook toe. Hoe vroeger je ze erbij doet, hoe minder knappiger, maar wel hoe meer gegaard ze zijn.
 • Voeg op het einde een beetje room en wat geraspte parmezan toe. Roer het geheel goed door.
 • Kruid met basilicum en zwarte peper.
Tags:

Labels:

Stomme solden


foto: by *heloise*

Stomme solden, ik ga op dieet.
Risotto, is dat dieet?
Tags:

Labels:

Graffiti-jamHet komende weekend wordt een druk weekend. Behalve Rock'nTroll op de Vrijdagmarkt en aan Sint-Jacobs is er ook nog de Eurobierbeurs op het Emile Braunplein (op zondag met optreden van Helder) en een graffiti-jam in de Tweebruggenstraat.

Graffiti-jam, dat betekent jongeren die legaal mogen spuiten op een muur, maar nog veel meer. De muren van Le Nouveau Bois en het OLV-instituut staan ter beschikking nu zaterdag van 11 uur tot 20 uur. Ondertussen kunnen spuiters en aanschouwers een drankje nuttigen en luisteren naar één van de 10 DJ's die gedurende de namiddag daar draaien. Ook mogen mensen die denken dat ze kunnen rappen hun kunsten ten toon spreiden.

Meer info op: graffiti jeugddienst, Gent.be

Coördinaten: zaterdag 8 juli 2006, 11u - 20u, Tweebruggenstraat, Gent
Tags:

Labels:

Rock 'n Troll 2006Zoals velen kijk ik smachtend uit naar de Gentse Feesten. Omdat het toch nog zo lang duurt (aftellen kan u hier), wordt er dit weekend al een voorsmaakje gegeven. En dat voorsmaakje is een stevige maaltijd.
Vrijdag en zaterdag op Sint-Jacobs en zaterdag op de Vrijdagmarkt zien we als topacts (hou u vast):
 • The Whodads: Belgische surfmuziek, ze bestaan al langer dan Pulp Fiction en hebben een elfkoppige band van tegenwoordig.
 • Bieze Baaze: Gentse vrolijkaards, iedereen in Gent kent ze al, dus geen verdere uitleg nodig.
 • Belgian Associality: Dju toch, die bestaan nog. 'k Heb ze nog nooit gezien, maar wel al veel meegeschreeuwd op fuiven en dankzij cassettekes op KSA-kamp. 'Morregeuh, da'k et zeker zal doen!'
 • Waldorf: Gents, klinkt als Queens of the Stone Age, alhoewel, dat was een jaar geleden, hopelijk hebben ze nu ook wat meer een eigen sound. Bij de weg: klinken als QotSA is geen slechte zaak.
 • Monza: Après-Noordkaap Stijn Meuris. Nooit zo goed als welleer, maar het komt in de buurt. Veel Noordkaaphits op het programma doorgaans trouwens.
 • Daan: Housewife, Victory en Swedish Designer Drugs trekken elk feestje op gang. Was te zien op elk festival in België de afgelopen twee jaar.
 • Krezip: Nederlands groepje vrienden dat al bij al af en toe nog wel eens een goed lied brengen.
Er zijn er nog veel meer. Wie wil weten wie waar wanneer optreedt moet maar naar de site gaan, of op de foto bij dit stukje klikken.

En, o ja, het is helemaal gratis.

Coördinaten:
 • vrijdag 7 juli, vanaf 18u30, Bij Sint-Jacobs
 • zaterdag 8 juli, vanaf 16u30, Bij Sint-Jacobs en Vrijdagmarkt

Labels: ,

het boek - hoofdstuk 3Weer een hoofdstuk toegevoegd. Het is een kortje deze keer. En ik weet het, 't is smerig van hem.

boek.verbodentelezen.be
Tags:

Labels:

De nieuwe van MuseBlack Holes and Revelations van Muse ligt vanaf vandaag in de winkels en wie hem al eens wil beluisteren kan dat op www.NME.com (je moet wel inloggen) of www.mtv.co.uk (kan zonder inloggen). Ik zit nog maar een paar nummers ver en het lijkt meer op de vorige Muse dan de single liet uitschijnen. Ze zijn muzikaal gezien wel weer wat boeiender geworden en hebben veel invloeden laten gelden. (Hoorde ik daar een Robert Miles-achtige piano? En een contrabas in een half kerstliedje met mannenkoor?)
Na een paar luisterbeurten zal ik er wel een deftige mening over hebben en er de pareltjes kunnen uithalen.
Tags:

Labels: