verboden te lezen

een blog zoals een ander

De plagiaatkameraad vs. de provincieDe provinciebesturen willen wat meer in beeld komen, kwestie dat de mensen de moeite doen om wat na te denken voor ze het stemhokje inkruipen en op dat tweede blad een bolletje kleuren. Niemand weet namelijk wat de provincie zoal uitsteekt. En waarom dan geen campagne opzetten? Met filmpjes en zo. Filmpje weg.
Los van het feit dat het antwoord op 'Wat doet de provincie?' nogal onduidelijk naar voor komt, is het achtergrondmuziekje schaamteloos gestolen. Voor al wie fan is van gangsterfilms uit de jaren '90, surfmuziek, hedendaagse, volledig de mist ingegane hiphop-R&B-groepjes (filmpje ook weg) of gsmbeltonen zou de gelijkenis oorverdovend duidelijk moeten zijn; iets te duidelijk om nog oké te zijn, maar dat is mijn idee.

Labels: ,

De toekomst van het onderwijsAllé, vooral mijn toekomst in het onderwijs.
Vandaag heb ik te horen gekregen dat geen enkel theorievak mij nog in de weg ligt om leraar lager onderwijs te worden. De enige opgave die ik nog voor mij heb is het uitvoeren van stages (10 weken in totaal), het schrijven van een scriptie en het maken van enkele taken verbonden aan de stage. Daar dienen de komende vijf maanden voor, en als alles als gepland loopt heb ik in februari dus (eindelijk) een diploma hoger onderwijs op zak. Bedenkt u zich dus maar even voor u kinderen begint te maken als u in het Gentse woont. Misschien krijgen ze ooit wel van mij de basis aangeleerd om het te maken in deze vreselijke wereld.
Enfin, ik ben een blij mens, laatste loodjes en zo, deze tweede zit bereikt wat ik moest bereiken. Nu nog volhouden en doorzetten.
Die cursus Frans ligt al te wachten op een rituele verbranding. Oef.
Tags:

Labels:

Verdachte moord Joe naar Rode duivels


foto: VRT

De minderjarige, verdacht van medeplichtigheid aan de moord op Joe Van Holsbeeck, krijgt toestemming om naar een voetbalmatch te kijken. Heel het land staat op zijn kop, ministers incluis.
In heel de discussie lijken emotionele argumenten het te winnen van de pedagogische argumenten en de rechtsprincipes.
En dan komt een mens op een forum volgend (lang) bericht tegen en voelt hij zich weer even beter en denkt dat de rede in deze samenleving toch nog bestaande is:
Oorspronkelijk bericht door neutraalzwitserland View Original
Wie heeft er hier nog de ballen om rationeel naar deze feiten te kijken en niet in rechts of links gepreek te vervallen?? Of zijn het de media die vele van de zogenaamde inzichten op dit forum vertroebelen?

Quasi zeker is dat deze jongen erbij stond toen zijn vriend Joe bedreigde en neerstak.
Of hij zich medeplichtig maakte aan het dreigen is nog niet geweten, de kans is mijns inziens groot.
Hij is echter zeker niet diegene die Joe heeft vermoord. Verdere vragen in dit verband zijn: wist hij van het mes van zijn vriend? wist hij op voorhand van diens plannen om te dreigen/stelen of zelfs moorden? Was hij met deze eventuele plannen akkoord en in hoeverre heeft hij eraan geholpen?

Als we zouden uitgaan van het meest criminele scenario dan zou de verdachte mee hebben gepland om onder bedreiging van een mes dingen te gaan stelen van mensen in het Centraal station. En als er iemand hen tegenwerkte dan zouden ze die neersteken.

Het minst criminele scenario zou dan kunnen zijn dat de vriend van de verdachte ineens op Joe afstapt in het Centraal station en even daarna hem neersteekt zonder dat de voetbalkijkende verdachte iets in de pap te brokken had.

Beiden scenario's zijn even belachelijk, maar niemand op dit forum kan op dit ogenblik glashelder beweren dat ze onmogelijk zijn!

Dus daag ik iedereen hier uit kritisch te staan tegenover de Belgische justitie, want dit verdienen ze, deze miscommunicatie bewijst dit wederom. Maar ik wil ook iedereen uitdagen om niet in verhaaltjes en halve waarheden te vervallen. Er is geen reden om te vermoeden dat de begeleiders van de verdachte verkeerd hebben opgetreden, zij zijn niet alleen academisch deskundig maar ook ervaringsdeskundig: zij weten beter waarmee ze bezig zijn dan u en ik (tenzij u maatschappelijk werker bent natuurlijk). Waarmee ik niet wil zeggen dat zij boven alle kritiek staan, maar laat deze dan wel een beetje beter onderbouwd zijn dan wat infantiele slogantaal. Binnen elke logica komt iedereen toch tot de slotsom dat een systeem van maatschappelijk bestraffen zowel "de straf" als "de voorbereiding van het opnieuw vrij zijn"
moet omvatten? Laten we de concrete invulling daarvan maar over aan de technocraten: 150 sociologie en criminologie is heus niet allemaal zever in pakskes, het heeft ons wetenschappelijk onderbouwde methoden gegeven om met zaken als (jeugd)criminaliteit en bestraffing om te gaan. het is onze taak als waakzame burgers om er waakzaam over te zijn dat deze methoden zo efficiënt mogelijk worden toegepast, ongeacht modieuze veiligheidsobsessies van rechts of in-de-watten-leggen laksheid waaraan links soms schuld draagt.

Labels:

Alweer racistische aanval!


foto: by han Soete

We gaan eens even onze hersenen oefenen. Casus is volgend bericht uit het nieuws:
zo 27/08/06 - In Tienen zijn vannacht twee Slovaakse jongeren aangevallen door een groepje skinheads. Een jongen kreeg messteken en ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Het parket van Leuven houdt rekening met racisme.
Aangezien de politie geen duidelijke aanleiding ziet voor de steekpartij houdt ze rekening met racisme. Dat is fijn om weten om ons voor te bereiden op een mogelijks nieuw geval van racistisch geweld.
Maar voorlopig is het dat nog niet. Laten we wachten met moord en brand schreeuwen tot de politie of het gerecht een duidelijke uitspraak doet over de motieven.
Dus als ik dan persberichten van politica in mijn bus krijg die stellen:
De laffe aanval op twee Slovaakse jongeren door een bende skinheads is het tweede geval van extreem-rechts geweld op enkele maanden tijd. [...]
Dan denk ik: aub, hou nu toch even je mond, voor we het weten zitten we weer met een polemiek om niets en daar komt iedereen maar idioot uit. Je zou toch van een politicus kunnen verwachten dat hij wacht op de feiten voor hij veroordeelt.

Kijk, als je racisme wil aanpakken en het probleem deftig oplossen dan heeft het geen zin om meteen in het wilde weg te beginnen schieten (no pun intended). Wacht op de feiten en roep dan je verbolgenheid zo hard als je wil, maar niet eerder. Het doet meer slecht dan goed.

Labels: ,

The Good, the Bad and the QueenMen neme:
Men make een single die uitkomt ergens in oktober en een album in januari.
Dan zit ik nu al vol verwachting daar naar uit te kijken, ik kan er niet aan doen. Van het filmpje op de site wordt een mens ook niet veel wijzer, enkel nieuwsgieriger.
Zo zie je maar dat de mensen van Gorillaz geen tekenfilmfiguurtjes nodig hebben om mysterieus en intrigerend te zijn.
Tags:

Labels:

internetgevaren

Nog vlug een postje voor ik naar mijn examen vertrek. Wish me luck.
Bij Karel gelezen over interentveiligheid. Dat sluit perfect aan bij mijn opleiding, leraar lager onderwijs. Het is aan ons (en aan de ouders natuurlijk) om kinderen verantwoord te leren omgaan met internet, niet evident!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook al eens aan een wedstrijdje meedoe. Meestal wel bij 'gevestigde ordes' zoals de site van mijn bank (die hebben al mijn info toch al, zo lijkt me, en info over mijn interesses zullen ze er niet uit halen, aangezien dat, als ik meedoe, ik aan alle wedstrijden meedoe die er op dat moment zijn, zowel pakweg de cd's van Yamba, de bikinisetjes en de filmtickets) of aan wedstrijden van Studio Brussel, waarvan ik veronderstel dat ze eerlijk omspringen met mijn gegevens. En dan wint een mens al eens iets (de eerste mangastrip op de Belgische markt bijvoorbeeld, saai saai saai).

Hoedanook, het is een gouden raad om goed op te letten met info versturen op het net. Het lijkt soms alsof mensen niet meer geïnteresseerd zijn in hun privacy.

Labels:

Maanlanding is terug, maar hoe!


foto: NASA

Weet u nog dat ik vertelde over de beelden van de maanlanding die zoek waren? Ik heb ze teruggevonden.
Tags:

Labels: ,

Red de Boekentoren


foto: by _Skender_

De boekentoren (site, wiki) staat op instorten, zo ongeveer. De VRT heeft een nieuw programma: Monumentenstrijd, waarin de televisiekijkers kunnen kiezen voor een gebouw dat dient gerestaureerd te worden. Dat treft natuurlijk. Uiteraard is de boekentoren ook genomineerd en dan rest u dus maar één ding: stemmen.
Campo Santo (site, wiki) in Sint-Amandsberg staat er ook tussen, maar naar mijn bescheiden mening kan de Boekentoren het geld wel beter gebruiken. Vooral aangezien ik er nu dicht bij woon en hem niet op mijn kop wil krijgen. En het SJC houdt zich al bezig met het opkuisen van dat kerkhof en het SJC is slecht.Labels: ,

Technisch werkloosVan donderdag geen internet gehad. Nu werkt alles weer op miraculeuze wijze. Aaargh, het kotleven kan zwaar zijn. En ik heb meer lezers dan ik ooit gehad heb, vreemd vreemd. Dit zal er wel iets mee te maken hebben.

Labels: ,

Piranesi

Toen ik op Eskimokaka deze foto's zag, moest ik denken aan Piranesi. Het heeft bitter weinig met elkaar te maken, maar ja, aangezien ik deze link legde in mijn hoofd, wordt u er nu mee lastiggevallen.

Ooit, in een ver verleden, volgde ik nog de richting architectuur en dit is hetgeen dat mij zowat het meest is bijgebleven. (Dus geen Frank Lloyd Wright, Gehry of Le Corbusier, mijn excuses).

Piranesi maakte etsen van gebouwen in het Rome van de 18de eeuw. Hij deed dat met veel grandeur en veel verbeeldingskracht. Naast zijn etsen van echte gebouwen bestaat er ook een reeks tekeningen van zijn imaginaire kerkers, Carceri d'Invenzione. En deze deden mij nu eens heel hard denken aan die foto's uit Rusland. Het zal wel met het megalomane en de verloedering te maken hebben.

Hier een linkje naar alle werken uit de bundel Carceri.

PS: Deze post is ook met LiveWriter gemaakt, zoals velen mij al hadden voorgedaan. Ik blijf toch maar in Blogger klooien, tenzij ik een manier vind om mijn ingewikkeld 'tags-categorieënsysteem via del.icio.us' ook in LiveWriter toe te passen. Ik twijfel er aan.
En waarom moet hij mijn prentje ook persé in een alinea zetten, zodanig dat mijn layout niet klopt en ik dat dus telkens handmatig terug moet wissen via de html-view. Blurgh.

Tags:

Labels:

De maanlanding bestaat niet meer


foto: NASA

Nasa is originele videobanden maanlanding kwijt

WASHINGTON - De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa zoekt sedert anderhalf jaar vergeefs naar de magneetbanden met de originele opname van de eerste maanlanding. De video waarop Neil Armstrong op 21 juli 1969 de historische woorden ,,een kleine stap voor een mens maar een reuzensprong voor de mensheid'' uitsprak, is zoek.

(De Gentenaar)


Allé, vooruit. Mark Peeters heeft er weer een argument bij waarschijnlijk.
Tags:

Labels:

Outkast - IdlewildDe nieuwe van Outkast, 'Idlewild', is nu al te beluisteren op myspace. Ik ben benieuwd hoe hij is. Normaal gezien kan hiphop mij niet echt bekoren, maar die nieuwe single 'Morris Brown', zit al stevig in mijn hoofd. Die drum is zo bizar goed. En de melodielijntjes blijven serieus hangen. Toen ik het nummer de eerste keer hoorde, wist ik niet goed wat ik ervan moest denken, maar halverwege was ik al verkocht.
Ondertussen zit ik aan nummer 3 van de 25 tracks. Voorlopig gebruiken ze de vaste Outkast-ingrediënten, maar het klinkt goed. Op de CD in de winkel is het nog een week of twee wachten, denk ik.

Videoclip Morris Brown:


Ahja, en sorry voor de compleet niet aan elkaar hangende post van gisteren. Laten we het maar een stream of consciousness noemen... Ergens was ik wel een punt aan het maken. Iets over niet zomaar dingen geloven, kritische geest, enzovoort.

Labels:

Angstig volk = machtige leiders


foto: by telethon

Via Huug & Druug (en dan nog een paar via's verder):

1. Terroristen worden opgepakt. Het plan was om met explosieve vloeistoffen vliegtuigen op te blazen.
2. Misschien een paar terroristen gemist die toch nog vlug op een vliegtuig willen springen. Dus: verhoogde veiligheidsmaatregelen op vliegvelden in Engeland en de Verenigde Staten.
3. "Je bent terrorist en je kunt het beoogde vliegtuig niet in. Je staat met je bom in de overvolle hal te wachten op de controle waar je ongetwijfeld nat gaat. Je gaat even op je tenen staan en kijkt om je heen. Al die mensen! Die gaan nooit in 1 vliegtuig passen, nog niet in honderd. Je score zal gigantisch zijn. Dit wordt geen 2e Lockerbietje, dit wordt een 2e nine-eleven! Een lach om je lippen. Je ziet een felle flits. Dan wordt het zwart. En stil."
Beetje overdreven, zoals in de commentaren op Retecool wordt aangegeven, maar toch.
4. Je bent veiligheidsagent en moet toch ergens naartoe met al die mogelijke explosieve vloeistoffen die als ze gemengd worden of onvoorzichtig behandeld worden zo ontploffen (via):


Ik wil hier nu niet de complottheoreticus gaan uithangen, maar hebben de overheden alleszins niet net iets meer angst en drama teweeggebracht dan echt nodig was?

En voor mensen die eens willen lachen met complotten: hier een prachtig staaltje, je zou het bijna gaan geloven...

snelle update:
Voor mensen die toch zouden willen geloven in de vorige video over 9-11, lees ook eens volgende artikels:
wikipedia over de film
een blog plus kritisch bewerkte versie van de film
Het waren treinen, geen vliegtuigen!! (grappig)

Labels:

moe


foto: Tine in Schotland

Belangrijk om weten, en een goede tip.
Bij deze, een pauze...
Tags:

Labels:

Coldplay en Metallica vinden passend publiekKijk, als er nu geen beter publiek bestaat voor de muziek van Coldplay, dan weet ik het niet. Ze hebben een cd vol nummers van voornoemde omgezet naar slaapmuziek voor baby's, peuters en kleuters. Dat klinkt misschien niet zo bijzonder (Was dat al geen slaapmuziek?), maar ze hebben er echt wel hun werk van gemaakt, met klokkenspel en vibrafoon enzo. Het recordlabel heet Baby Rock Records en de CD Rockabye Baby, Lullaby Renditions of Coldplay. De CD komt uit op 28 augustus.
Ook Metallica ondergaat dezelfde bewerking, wat mij niet zo goed lijkt voor de slaap van uw kind.
Als laatste brengen ze eind augustus ook nog Radiohead uit, waar ik nu eens geen slaapgrapjes over ga maken want Radiohead is wel goed, nah!
Er zijn fragmenten te beluisteren op de site.
De komende maanden komen dan ook nog Björk, Led Zeppelin, Tool (!!), The Beatles, Queens of the Stone Age, Nirvana, Pink Floyd, Smashing Pumpkins, The Beach Boys, The Cure, The Eagles en The Pixies aan de beurt. Ik ben alvast benieuwd naar de resultaten.
Tags:

Labels:

Platte muis


foto: Hans

Ik heb ze. Ik heb ze. De muis is dood. Nu maar hopen dat het één eenzaam muisje was, maar ik vrees van niet.
Muizenvallen en gif werken niet mensen. Je zoekt je gewoon een deur van een kast die je snel open en dicht kan doen en die tot op de grond komt. In die kast zet je dan een hoop eten, zodat de muis er in kruipt. Of zoals in mijn geval: je jaagt het beestje het hele huis rond tot ze in de bewuste kast kruipt.
Dan open en sluit je met een snelle beweging de kast, nog eens extra hard stampend met de voet. De muis probeert midden tijdens dat manoeuvre te ontsnappen uit zijn toch niet zo veilige schuilplaats en ...

Het resultaat is zichtbaar op volgende foto (klik op de foto om een grote versie te vinden):

dooiemuis01

Labels:

spam sausage spam spam bacon spam tomato and spamWarum ist Ihre Homepage www.verbodentelezen.be bei den Suchmaschinen nicht auffindbar?

en

Geachte heer/mevrouw,
Na een bezoek aan uw website www.verbodentelezen.be hebben wij gemerkt dat uw domein www.verbodentelezen.be niet optimaal wordt weergegeven op Google.
Onze taak is het om websites op Google, MSN en Yahoo op de eerste pagina's te plaatsen, zodat u op internet te vinden bent.
Hiervoor registreren wij uw website bij de belangrijkste zoekmachines op internet. Hierdoor verbetert uw ranking en uw linkpopulariteit en krijgt uw site meer bezoekers.
Deze service kost eenmalig € 299,00. (Vanaf nu niet meer €349,00 alleen nog €299,00)
Wanneer u niet tevreden bent met onze service ontvangt u binnen de eerste 4 weken uw geld terug.
Klik hier als u interesse hebt.
Met vriendelijke groet,
Uw zoekmachine-team

Zijn ze op hun kop gevallen, €299!!!
En het is niet eens waar (enkel bij msn komt verbodentelezen.be niet op één, maar onrechtstreeks wel, want de eerste is mijn msn space).
En vooral, waar heb ik die spam nu weer op mijn kop gehaald. Ze weten mijn emailadres en mijn website. Normaalgezien geef ik maar één van de twee. Vooral op mijn emailadres ben ik bijzonder zuinig. Dus waar komt het vandaan? Eens aan de spamexpert-in-spé vragen ...

snelle update:
Blijkt dat al deze mails gestuurd werden naar info@[mijndomeinnaam].be.
Het lijkt mij dus het meest logische dat een bot op zoek gaat naar domeinnamen, wat niet zo bijster moeilijk is, veronderstel ik, en dan gewoon op goed geluk mailtjes begint te sturen naar info@... .
Ofwel is het 2Go die stout is, want zij zijn de enigsten die het bewuste emailadres kennen, ik heb het nog nooit ergens gebruikt. Maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk.

Tags:

Labels: ,

Werken op Feest in het ParkIk ga werken op Feest in het Park als vrijwilliger. Wat mijn functie daar precies zal zijn, weet ik nog niet. Ik kijk er alleszins naar uit. Hopelijk kan ik nog wat optredens meepikken zoals pakweg Das Pop, A Brand, Ozark Henry, Discobar Galaxie, Absynthe Minded, Internationals, 't Hof van Commerce en Calexico. Ok, vijf van de acht hebben ook op de Gentse Feesten gestaan, maar enkel A Brand heb ik daarvan gezien en een tweede keer kan geen kwaad, aangezien ik ze verdomd goed vond. Alle andere groepen die er spelen, vind je uiteraard op de site.
Maar het zal vooral werken geblazen worden en eens de andere kant van een festival te zien krijgen.
Spannend, spannend.
Maar eerst dus examens.

Labels: ,

Thom is boos


foto: Radiohead

... op Tony, Tony Blair. En op Bush. Maar dat wisten we al langer.
Blair moet van zijn troon en liefst snel. Niemand vindt hem nog leuk, zegt Thom. Hij zit te veel op George zijn schoot, zegt Thom.
En hij zal wel gelijk hebben zeker?

Labels: ,

Piraten!


foto: by ®em©o

Iemand heeft mijn blog ingenomen. Dat zullen jullie, trouwe lezers, wel al gemerkt hebben.
En het ergste is nog dat ik zelf moet instaan voor het publiceren ervan aangezien mijn lieftallige wederhelft geen kaas gegeten heeft (net als de muis) van de bloggerinfrastructuur en het bij Office Word houdt.
Zo krijg ik dan het gevoel dat ik vandaag en gisteren al iets gepost heb en de mensen dan maar beter niet meer lastig val met mijn eigen geleuter. Zoals je kunt merken (als je dat wil) zet ik zelden meer dan één tekstje per dag op de blog, vraag mij niet waarom.

Bon, het schijnt dat ik moet blokken in plaats van bloggen. Daar komt voorlopig nog niet veel van in huis (van de muis voorlopig wel nog).

ps: en dan zoekt een mens eens foto's van een muis en krijgt hij allemaal foto's van katten (en computermuizen uiteraard)

Labels: ,