verboden te lezen

een blog zoals een ander

Werk, de start

Vandaag mijn allereerste dag in Evergem. Vanaf morgen minstens drie dagen in Oudenaarde. Ik doe de tour van Oost-Vlaanderen, maar mijn 'carrière' raakt wel op dreef.
Korte vervangingen zijn trouwens geen lachertje. Je komt toe op een school zonder te weten wat je gaat moeten geven. Alle lessen zijn dus improvisatie. Je hebt enkel het vaste materiaal (werkboeken et cetera), kent de klas en de school niet. Vandaag stond een winterwandeling in de agenda ingeschreven. Dat heb ik maar overgeslagen. Met 24 6-jarigen waarvan ik de naam niet ken de straat op trekken in een dorp waar ik nog nooit geweest ben. Yeah right.
Hoe dan ook. Een vliegende start is mijn deel en daar kunnen we niet ontevreden over zijn. Niet waar?

Labels:

Filmmuziek

Ik haalde een twee op vier. Niet slecht, ik had nochtans alle vier de films al gezien. Ik moet mij dringend weer wat meer verdiepen in de filmmuziek. Last.fm, here i come.

Labels: ,

Diploma op zak

Diploma op zak. Nu nog een net pak en de cheques op zak en die bom mag vallen. Allé, liever niet. Ik moest gewoon aan dat nummer denken. Als u het niet kent: shame on you.

Anyhoo, ik ben ongelooflijk content en tevreden en gelukkig en dergelijke meer. Einde studieloopbaan. Professionele loopbaan in zicht. Nu nog werk van maken, van dat werk.

WoeHOEW

Aja, voor wie langs geen kanten weet wat ik gestudeerd heb (yeah, verleden tijd), dat was dus bachelor in het onderwijs: lager onderwijs. Onderwijzer dus. En dan volgt nu doorgaans de vraag: 'En welke vakken geeft ge dan?' En dan rol ik eens met mijn ogen (maar zonder dat je het kan zien), hou ik een kleine pauze in de hoop dat de vraagsteller zelf zijn stommiteit in ziet en zeg dan: 'Het is het lager onderwijs.' Waarop de minder bedeelde medemens dan zegt: 'Jaja, maar welke vakken geeft ge dan?'.

...

Labels:

Gedichtendag

*warning: explicit content*

Was dat gisteren, die gedichtendag? Nuja. Niets van gemerkt in het blogwereldje. Zucht. (Ah, 't is vandaag. Ook goed.)

Bon, go with the flow, zullen we dan maar zeggen zeker:

Ik herinner mij nog de bloemlezing gedichten die we voorgeschoteld kregen in ons derde of vierde middelbaar bij meneer Van Hercke. We moesten er dan enkele van buiten leren en voordragen voor de klas. Peter zijn favoriet was 'Hotel Eden' van Herman de Coninck. En als u Peter kent en u kent het gedicht, dan weet u waarom.

Het gedicht was nogal, euhm, expliciet. Een klein fragment uit mijn herinnering (zal dit iets doen met mijn googlehits? Nah.):
...
En de zekerheid van mijn pik stond als een paal boven water.
...
Ik wou dat gedicht dus eens opzoeken om het met de wereld te delen. Dus dat doe ik dan maar (al iets meer googlehits):
Hotel Eden

En 's nachts gingen we naakt zwemmen, we zwommen
onze namen op het water, ik zwom An in twee
grote letters, jij zwom uitgebreid aan de naam
Herman, en met de gouden maan eroverheen
leek het wel of we onze namen definitief
genoteerd hadden op een van de gewijde bladzijden
van het Boek.

Nadien kuste ik de waterdruppels
van je gezicht, voorzichtig één voor één
zoals een pointillist toetsjes aanbrengt
op zijn doek 'naakte vrouw bij maanlicht',
en in geen enkele vergelijking pasten je
borsten zo mooi als in mijn handen.

En in bed, ik kwam al van ver aan-
gerend declamerend 'Hier Ruk Ik Aan
Met Een Erectie Als Een Pompiersladder
Om Jouw Brand Te Blussen' en we lachten
en wat maakten we een leven

dat we negen maanden later
Tomas zouden noemen.

~Herman de Coninck
Geen pik te bespeuren. Peter gaat dat niet tof vinden.
Ben ik nu zo mis? Was dat een ander gedicht? Blijkbaar niet, want Herman spreekt er zelf over in een interview:

- Je gaat vaak figuurlijke zinswendingen gebruiken in hun letterlijke betekenis, waardoor ook een soort humor ontstaat. Bestaat het gevaar niet dat je daardoor vervalt in een techniekje, dat - eens het verrassingselement uitgewerkt - krachteloos wordt?

- Je bedoelt dingen als in ‘Hotel Eden’, een zwemgedicht, en die pik daarin die ineens ‘als een paal boven water’ staat? Godja, da's ook een soort woordspeling, natuurlijk. Eigenlijk is wat er in een woordspeling gebeurt precies hetzelfde als wat er in een beeld gebeurt. [...]
Waar is dat bewuste fragment naar toe? En waar heb ik die bloemlezing ergens liggen? Ik heb mij suf gegoogled en niets gevonden, behalve dat ene interview.

Labels: ,

Oscarnominaties


foto: by DAVID CARR

Van heel die lijst heb ik al 1 film gezien (El laberinto del fauno). Ik ga eens een lijstje opmaken met alle films die ik wou zien maar niet gaan zien ben. Dat zal een mooi lijstje worden. Zie binnenkort.

Labels: ,

Lichten uit


foto: NASA

Op 1 februari doen we ALLE LICHTEN UIT van 19u55 tot 20.00u !
Laat ons alle lichten doven, zodat de (politieke) besluitvormers beseffen dat er iets mis is.

Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van de burgers tegen de klimaatsverandering !

L’Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep tot al de burgers: “gun de planeet 5 minuten rust”. Iedereen wordt vriendelijk verzocht alle lichten te doven op 1 februari 2007, van 19u55 tot 20.00u.

Het gaat er niet om enkel die dag gedurende 5 minuten energie te besparen, maar wel om de aandacht van de burgers, de media en tevens de politieke besluitvormers te vestigen op de energieverspilling en op de noodzaak om dringend iets te ondernemen! Gedurende 5 minuutjes zal de planeet kunnen uitrusten : dat duurt echt niet lang en het kost niets. En het zal de politici en kandidaten voor de parlementaire verkiezingen van juni 2007 duidelijk maken dat de klimaatverandering een onderwerp uitmaakt dat weegt in het politieke debat.

En waarom op 1 februari 2007? Omdat die dag in Parijs het nieuwe rapport van de klimatologische experten van de Verenigde Naties uitkomt. En dat gebeurt bij onze buren; wij kunnen dus onmogelijk deze kans laten voorbijgaan en moeten bijgevolg de schijnwerpers richten op de dringende aard van ’s werelds klimatologische situatie. Als we allen deelnemen zal deze actie werkelijk een mediatieke én politieke invloed hebben, en dit enkele maanden vóór de verkiezingen !

Laat dit bericht zoveel mogelijk circuleren, stuur het zoveel mogelijk door, ook naar lokale politici, vermeld het in newsletters, op je blogs, fora, of schreeuw het gewoon uit!


Ik raad de automobilisten toch aan niet mee te doen aan deze actie.

Labels:

De slimste mens


foto: Edison's Day

Een kleine greep uit de antwoorden deze avond:
Vandenborre
Geox
E-Bay
Red Bull
10 merken van medicijnen.

Nieuwe vorm van verdoken reclame?

Labels:

En ik zal meester worden

Gevonden in de visietekst GOK (gelijke onderwijskansen) van mijn stageschool. Ja, waar moet een mens zo kort op deadlines anders zijn inspiratie halen.
"Wat wil je later worden?"
vroeg de meester van de derde klas,
en ik, ik dacht dat ik al iemand was.
Toon Hermans

Labels:

Oe ist me u Engels?

(via Tiekenei)
Welk Amerikaans accent heb ik? Compleet nutteloze test uiteraard, aangezien ik in mijn leven misschien al een uur of twee Engels heb gepraat, alles bij elkaar geteld. Ik was nooit de meest actieve jongen in de klas en daarbuiten heeft het zich tot nu toe nog maar weinig voorgedaan.
Hoe dan ook, dat weinige gebruik moet er voor gezorgd hebben dat mijn uitspraak nog maagdelijk wit is. Dhr. Bracke heeft ons dat goed geleerd zowaar. Bedankt!

What American accent do you have?
Your Result: The Midland

"You have a Midland accent" is just another way of saying "you don't have an accent." You probably are from the Midland (Pennsylvania, southern Ohio, southern Indiana, southern Illinois, and Missouri) but then for all we know you could be from Florida or Charleston or one of those big southern cities like Atlanta or Dallas. You have a good voice for TV and radio.

Philadelphia
The Inland North
The Northeast
The South
Boston
The West
North Central
What American accent do you have?
Quiz Created on GoToQuiz

Labels: ,

1 - 0


foto: by carpentier.noemie

Tussenstand 'pistachenootjes opendoen en opeten' - 'scriptie schrijven'

Labels:

Stopmotion

Vandaag mijn laatste stage-activiteit gehad. Om de doorgaande lijn te bevorderen heb ik een activiteit georganiseerd met een derde kleuterklas en een eerste leerjaar. Ahum.
Geïnspireerd door dingen zoals deze en deze (en deze) kwam ik op het idee die kindjes de basisideeën van de stopmotion bij te brengen. Zot, ik?
Hieronder ziet u het resultaat, vers van de YouTube-pers.

Labels: ,

Carla Bruni - No PromisesMoet ik naar de Rode Loper zitten kijken om deze prachtige stem te ontdekken. Carla Bruni, een Turijnse schone alleen met haar stem en een gitaar. Ideaal voor regenachtige avonden als deze, met een glaasje wijn, een open haard, ... Enfin, u kent het plaatje wel.
Op MySpace staan er schandalig veel nummers te beluisteren. Een volledig album kun je wel zeggen. Een album dat nog niet uit is (No Promises).
Carla Bruni was een internationaal model en als u wil weten met wie ze allemaal in bed gelegen heeft moet u maar haar Wikipediapagina bekijken.
In 1999 gaf ze een vijftal liedjesteksten aan Julien Clerc die er prompt muziek bijschreef en ze zelf opnam (Si j'étais elle). In 2002 doet ze het helemaal solo, in het Frans (Quelqu'un m'a dit). Haar nieuwe album is in het Engels. En als u zich nu afvraagt hoe een Italiaanse die opgegroeid is in Frankrijk aan zo'n goeie Engelse teksten komt, dan is dat een terechte vraag. Ze gebruikt teksten van lang geleden gestorven Engelstalige dichters. Waarom het zelf doen, als een ander het beter kan, niet waar?

Labels:

Dance 4 HumanityOfwel lees ik slecht, ofwel is er weinig info te vinden over dit evenement.
Wat ik heb kunnen samensprokkelen is dat het plaats vindt in Culture Club, dat de inkom gratis is na 22u, dat hun "make poverty history"-kalender of -activiteitenagenda wordt voorgesteld, dat er veel schoon bekend volk zal rondlopen (Devos natuurlijk, Kamagurka, Roland, Roos Van Acker, Maaike Kafmeyer, ...) en dat het de start is van een organisatie met de naam Look4Humanity. Allemeel heel hip en zo. En gratis. En voor een goede zaak waar ik heel erg achter sta. Ga allen daarheen, zou ik zo zeggen.

PS: Spijtig genoeg heb ik ook ontdekt dat ze iets te maken hebben met dat irritant mens op Rock 'n Troll dat de hele tijd aan het zagen was naar sms'jes om reizen te winnen. Het publiek van Rock 'n Troll ligt nu eenmaal mijlenver van het 'wij willen iets winnen met sms-spelletjes'-publiek.

Labels: , ,

Lesvoorbereidingen

Nooit meer stage. Het werd dus ook eens tijd om mijn voorraad lesvoorbereidingen wat op te ruimen en in te delen, voor latere nuttiging. En aangezien het trefwoord 'lesvoorbereidingen' in de top 3 van de zoekwoorden naar deze weblog staat, leek het wel een goed idee deze even online te gooien. Vandaar dat u vanaf nu mijn meest recente lesvoorbereidingen naar hartelust kunt downloaden. Hierzo. Of door op 'lesvoorbereidingen' te klikken in de navigatie bovenaan.

Labels:

Dat mag helemaal niet

Blijkbaar komen artikels uit het verre verleden die ik aanpas als nieuw in mijn feedreader terecht. Dames en heren van blogger.com, doe daar iets aan.

Labels:

De blogosfeer

Keer kijken hoe het zit met de netwerken in het Vlaamse blogwereldje. Ik ga eens systematisch iemand nadoen in mijn comments op andere blogs. Eens zien hoe rap hij/zij het merkt.

Labels:

Vrije meningsuiting


foto: SOSdemocratie

De varkensogende nerd heeft dus doorgezet. Ik had nog zo gehoopt dat de storm vanzelf ging liggen.
Nu ja, bewaard voor de geschiedenis, zullen we maar zeggen.

Labels: ,

Enig kind

You Are Likely an Only Child

At your darkest moments, you feel frustrated.
At work and school, you do best when you're organizing.
When you love someone, you tend to worry about them.

In friendship, you are emotional and sympathetic.
Your ideal careers are: radio announcer, finance, teaching, ministry, and management.
You will leave your mark on the world with organizational leadership, maybe as the author of self-help books.

Maf. En bij littl-Q was het ook al juist. Allé ja, de volgorde van geboorte dan toch. Het tekstje eronder is gewoon wat horoscoopgezever. Alhoewel: radiopresentator, les geven en het ministerie. Griezelig correct.

Labels: ,

Nieuwe layoutAls u het nog niet gemerkt had, dan wil dat zeggen dat u dit leest in een feedreader. Een nieuw jaar brengt een nieuwe layout. Waarschijnlijk nog vol fouten. U laat het mij maar weten, ook als je hem hemels mooi of schreeuwlelijk vindt.

ah ja, en een goed jaar gewenst.

Labels: