verboden te lezen

een blog zoals een ander

KoffiestopHé, op mijn nieuw werk (waar ik tot het einde van het schooljaar sta. Had ik dat al gezegd?) doen ze daar ook aan mee.
(via Pietel)

Labels:

2015De milleniumdoelstellingen, daar heeft u uiteraard allemaal al van gehoord. Deze interactieve wereldkaart geeft mooi weer hoe het momenteel gesteld is met die doelstellingen. Waar worden ze gehaald? Per doelstelling krijg je een hoop visuele en tekstuele informatie, en mooi geserveerd. Het kaartje hierboven geeft bijvoorbeeld weer hoeveel mensen er onder de hongergrens leven. De oppervlakte weerspiegelt het aantal inwoners onder de hongergrens, de kleur het percentage van de bevolking. Donkerrood betekent meer dan 50% van de inwoners die onder de hongergrens leven. Het is slecht gesteld met de democratische (ahum) republiek Kongo.

Labels:

Links

Een overzicht van belangrijke en niet zo belangrijke links. Steeds in opbouw.

Vriendjes en vriendinnetjes:

Mijn teergeliefde: Schrijft over dezelfde dingen als ik, maar dan anders. Of over andere dingen, die ik helemaal niet interessant vind om over te schrijven.

Tati's blog: De weblog van Tatiana, over haarzelve, haar eega, politiek en muziek, zo ongeveer. En van tegenwoordig ook in het Italiaans.

Belangrijke projecten

Dat zal dan wel Het Project moeten zijn. Gentblogt, voor de slechte verstaanders, de Gentse stadsweblog, compleet uit de grond gestampt door vrijwilligers. Zie eens aan.

All things music:

last.fm: een sociaal muzieknetwerk op het internet klinkt dat met mooie woorden. Al wat je beluistert op je computer (of ipod) wordt opgeslagen in je profiel. Je kan ook overal tags aanhangen. Er zijn groepen om je bij in te schrijven. En het belangrijkste heb ik als laatste gehouden: met een klein stukje software kan je naar muziek luisteren die bij je smaak past, muziek met een bepaald trefwoord, muziek die lijkt op een bepaalde artiest, enzovoort.

Culinair:

La Cucina: Is het een weblog? Is het een site met recepten? Hé, je kan zelf recepten toevoegen. Wijs wijs.

Vreemde wijn in eigen glazen: Mijn vader schrijft over van alles en nog wat met dan nog een recept erachter.

QOTSA vs. NIN


foto: by solcookie

Wat ziet mijn licht bijziend oog in de nieuwsbrief van Stubru? QotSA maakt een nieuwe CD die uitkomt in juni. Fijn. Josh Homme heeft een paar mensen uitgenodigd, zoals daar zijn: de zanger van The Strokes en Trent Reznor, zanger van Nine Inch Nails. Zeer fijn. Mijn excuses als ik daar dan even van onder de indruk ben en halsreikend uitkijk naar die plaat. Ik hoop van u hetzelfde.
Ik heb eergisteren nog maar eens een nieuw radiostationnetje uit de grond gestampt. Nu ja, ik heb een paar groepen opgegeven en pandora trekt daar zijn plan mee. Het is geheten: Champagne (Rock) en u vindt het in de zijbalk of door de link alhier te volgen. Als u weet waarom dit radiostation Champagne gedoopt is wint u een ereprijs.

Labels:

Mijn persoonlijk radiostation

Ik heb nu pas ontdekt dat iedereen naar mijn persoonlijke radio op last.fm kan luisteren, behalve ik. Pfoeh. Het is natuurlijk enkel een kwestie van mij even uit te loggen en dan kan ik er ook naar luisteren. Ik moet zeggen dat last.fm een mooi overzicht van mijn muzieksmaak geeft, zelden zit er een uitschuiver tussen. Ik kan u volgend radiostation dus enkel maar aanraden. Eens kijken of dat hieronder nu mooi verschijnt.

Labels:

De SPEen politieke partij die aan viral marketing doet. In Nederland weliswaar: de SP. Bekijk het filmpje in kwestie hierzo. Ook hun logo mag hip genoemd worden. Onze pasgeboren partij van dezelfde strekking 'CAP' heeft nog een lange weg voor de boeg.

Labels:

RaadselWas de muziek niet gestopt, hij leefde nog.

Ik kan u enkel verder helpen door te antwoorden met ja of nee. Wie het raadsel al kent, gelieve zich te onthouden.

Labels:

Gulle Ieren


foto: ikke

In Patrick Foley's vieren ze een heel jaar feest. Dat heeft als gevolg dat de uitstekende Irish coffee (€3), de minderwaardige William Lawson (€2,5) en de pintjes (Stella, 25cl, €1) er vlot doorgaan. Dat heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen. Een geluk dat de actie niet geldt op vrijdag- en zaterdagavond.

Labels:

Carnaval


foto: by quarkness

Ik was nog eens in vorm om een stevig uitgebreide tekst te schrijven met uitweidingen en grapjes en veel tussenhaakjes en dergelijke meer en dan zit ik al aan zo'n half A4'tje en valt de computer uit. Dan beklaagt een mens het zich toch eens dat hij niet op Wordpress zit. Ach ja.

In het kort wat ik u wou vertellen:
Theo Maassen heeft een carnavalsnummer gemaakt. Om een aantal redenen is dat bijzonder.
  1. 'Lauwe pis' staat sinds dit weekend op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten. Een carnavalshit haalt in Nederland zelden de top van de hitlijsten. Dat is in België wel anders (bedankt, Peter Van de Veire).
  2. Zoals je het van een cabaretier kan verwachten is het nummer een parodie op carnavalsmuziek, maar ook op de samenleving en zijn problemen, wat dan ook weer de functie is van carnaval zoals het hoort te zijn.
  3. Eigenlijk kan je dus stellen dat het lied er enerzijds zo los over gaat als reactie op alle platvloerse, vrouwonvriendelijke carnavalsmuziek die er van tegenwoordig de Nederlandse radio teistert en anderzijds toont hoe het wel zou moeten zijn: kritisch, met de vinger op de pols.
  4. Veel Nederlanders hebben dat nummer dus gekocht. Begrijpen ze de gelaagdheid of vinden ze het leuk meeschreeuwen over de voorkeur voor jonge meisjes, de klagende huisvrouwen die beter zouden zwijgen en zelfmoordterroristen die het in het hiernamaals maagdengewijs met minder moeten stellen dan Theo op carnaval?
  5. En kan iemand mij verklaren waarom België in rep en roer staat als Raymond van het Groenewoud Amerika weg wil en er in Nederland amper een kritisch woord te vinden is over een lied waarin Amerikanen nazi's worden genoemd? Enkel op Flabber vind ik een kritische discussie, uiteraard vol met clichés, maar enfin, het is een discussie. Geen enkele weblog of site die verder raakt dan 'Theo Maassen heeft een nummer 1-hit.' Ligt Nederland lam na de moorden of zijn ze zo'n uitlatingen gewoon? Vrije meningsuiting is pas nuttig als ze van twee kanten komt. Ofwel is iedereen simpelweg akkoord met de inhoud of bedoeling van het nummer (zie 4.) ofwel durft niemand zijn mond open te doen.

Lees verder voor de volledige tekst van het lied (de lyrics zoals ze zeggen) en een linkje naar een fragment van de laatste show van Theo Maassen waar het nummer al in zat.


Theo Maassen - Lauwe pis

In Afrika daar smaken rauwe bonen nogal zoet
omat er altijd ergens wel een hongersnoodje woedt
je zit dan psychologisch net iets sneller in een dal
daarom zeg ik Afrikaantjes vier toch ook eens carnaval!

Ze maken mij de pis niet lauw
het heeft tieten, zit te zeiken, 3 keer raden..ja een vrouw!
ze maken mij de pis niet lauw
ik ben een beetje misselijk omdat ik het binnen hou

en in het midden oosten daar heb je een conflict
daar lijkt mij polonaise uitermate voor geschikt
argumenten gaan dan ongemerkt over in gelal
nou dan hoor je al van verre, ja daar is het carnaval

Ze maken mij de pis niet lauw
hup kom op die beentjes wijd, ik blijf je altijd trouw
ze maken mij de pis niet lauw
dat is geen schoudervulling, nee dat is gewoon m'n bouw

Amerika, het land van Bush..dat is de president
het zijn de nieuwe nazi's al wordt dat door hun ontkent
ze roeiden indianen uit, een volk kwam ten val
ja, er zijn nog indianen maar alleen met carnaval

Ze maken mij de pis niet lauw
ik hou van jonge meisjes want die zijn zo lekker nauw
ze maken mij de pis niet lauw
doe maar weer een ander ik verveel me nogal gauw

In China daar eet iedereen elke dag chinees
dat kan toch niet gezond zijn, altijd bami met wat vlees
daarom adviseer ik frietje met of broodje bal
want dat is wat wij eten hier tijdens carnaval

Ze maken mij de pis niet lauw
het kan heel even pijn doen als ik 'm naar binnen douw
ze maken mij de pis niet lauw
de boodschap die is duidelijk, hou maar op met dat ge-au

Nee, dan de buitenlanders, wat zijn het er toch veel
dat heet dan met een mooi woord multicultureel
nee, ik zeg niet dat het vol is anders klinkt er straks een knal
en dat kan ik niet gebruiken want dan mis ik carnaval

Ze maken mij de pis niet lauw
er zit ook wel wat bloed bij maar het meeste is cacao
ze maken mij de pis niet lauw
dat wijf dat moet niet zeiken zolang ik d'r onderhoud

Alle moslim terroristen, of ja een heleboel
die zijn bereid te sterven voor een hoger doel
want dan mag je maagden neuken, in kleine honderdtal
maar dat is nog altijd minder als ik met carnaval

Labels: ,

Voeten omhoog, niveau passeert.Als we dan toch bezig zijn: (Ze zijn wel niet door mijzelve uitgevonden. Behalve de laatste, ik was dan ook zo ongeveer 10 jaar toen ik die uitvond.)

Het is 20cm groot, loopt door het bos en heeft geen vuil tussen zijn tanden.
Paulus de floskabouter

Het is 20cm groot, loopt door het bos en is zat.
Paulus de wodkabouter

Het is 20cm groot, loopt door het bos en is goed verzekerd.
Polis de boskabouter

Het is 20cm groot, loopt door het bos en weigert over te stappen op windows.
Paulus de DOSkabouter

Het is 20cm groot, loopt door het bos en is kwaad.
Paulus de booskabouter

Het is 20cm groot, loopt door het bos en is rood.
Paulus de soskabouter

Het vloekt en staat in een goal.
Michel Verdomme

Labels:

Stemmen, nu!De boekentoren zit met de huidige stemstand niet bij de laatste twee. Stemmen geblazen dus.

STEM NU VOOR DE BOEKENTOREN:

SMS "STEM 03" NAAR 3470

EN BEL 0905 53 103 !*Laat maar. De wereld is er nog niet klaar voor.

Labels:

Uitgaan in Gent


foto: ikke

Wij hebben een probleem. Een groot probleem. Ik zal u even onze vrijdagavond uiteenzetten. Een gezellige avond in centrum Gent kan niet beter starten dan in Het Begin van het Einde. Gezellig boven aan een tafeltje wat babbelen, een Palm of Irish Coffee drinken, goede muziek op de achtergrond die niet te luid staat. Ideaal dus. Maar dan wil een mens al eens de benen strekken, en wel liefst ritmisch, met al eens een heup- of armbeweging erbij. Kortom, andere oorden worden opgezocht. En daar komt zo stilaan een serieus probleem opdagen.
Het eerste café dat in het oog springt is de Charlatan. Deze is af en toe een goede optie geweest maar dat is ook al weer een hele tijd geleden. Geluid van het niveau: 'Waarom geleidelijk aan onherstelbare gehoorschade oplopen als het ook op één avond kan?' Prijzen die net iets hoger liggen dan de buren. Buitenwippers. En dan nog eens buitenwippers met vreemde selectiecriteria. (melk en Spanjaarden raken er niet in)
In lang vervlogen tijden had ik een stamcafé: Le Bal Infernal, 'Den Bal' voor de vrienden. Die vrienden, dat was de KSA. Elke vrijdag en/of zaterdag stonden wij de doorgang langs de toog te versperren en de kicker te bezetten. En af en toe werd daar al eens een dansje geslagen. Even nakijken dus. Vrijdag jongstleden was de verkeerde avond blijkbaar. Geen dansbare muziek en bijgevolg geen kat op de dansvloer. Terug de andere kant op.
Goed, waar kan de muziek ons nog bekoren? Aha, de Beestenmarkt natuurlijk. Het moet gezegd, qua muziek doet de Video het goed. Helemaal ons ding. Diefstal en bediening buiten beschouwing gelaten. Niet dus. Dit was onze vaste stek, het afscheid doet pijn, maar principes zijn principes.
Naast de Video lag vroeger de Bardot. Teveel mensen met gesteven collekes, elke week dezelfde muziek, maar allé how, het was geen slechte muziek. En als je op de juiste manier op de vloer stampte kon je de naald van de platendraaier bij een slecht nummer een minuut verder laten springen. Altijd handig. Nu heet dat etablissement 'De Roerkuip' en valt er echt niets te beleven. Ofwel is het een danscafé zonder dansvloer, ofwel een praatcafé zonder stoelen en tafels. Een ziekte waar de Trashic (of is het Trash° nu?) ook aan lijdt.
En toen was onze inspiratie op. Een feestje in het Tonneke van iemand via via kon het ook niet redden en diepbedroefd stonden wij op straat waar onze wegen scheidden.
Waar moet een mens nog heen? Waar vinden wij nog goede, gevarieerde muziek, zonder de hele nacht je spullen in de gaten te moeten houden of pas binnen te mogen als twee bullebakken dat toelaten, om dan verplicht te worden te betalen voor de vestiaire en toilet, nadat je een half uur hebt moeten wachten op je te dure pint? (Nee, de Charlatan is niet onze favoriet)
Waar? Waar? Weet jij het? Zeg het dan.

Labels: , , ,

De keuze gemaakt

Ik kan wat Tati zegt enkel maar beamen.
De verstomming, het verdriet. Er zijn geen woorden voor.
De last moet zwaar geweest zijn, dat je besluit vast stond om je leven achter je te laten. Het is jammer dat het allemaal zo is gegaan, maar het was jouw keuze. En die kan ik enkel maar respecteren.

Ik hoop dat je keuze voor jou de juiste was, Benjamin.

Labels:

Censuur!

Ik geef het toe: ik ben een googlehithoer.
Hoe komt het dat mijn indexpagina niet meer voorkomt in de zoekresultaten van Google? De artikels komen er wel nog in, maar de startpagina niet meer. Bizar.
Ik heb een kleine wijziging aangebracht (nieuwe stylesheet) maar dat kan toch geen effect hebben op Google?

(Ontdekt door de mooiste websites van België, waar ik plots niet meer in voorkom.)

Update: Probleem ontdekt en ontweken. "meta name=”ROBOTS” content=”NOINDEX,NOFOLLOW”" stond er in mijn html. Daar aangebracht door blogger, het platform waarop ik werk en dat nota bene eigendom is van Google. Ze voorkomen sinds een paar dagen dus dat hun eigen klanten niet in hun zoekresultaten komen. Fijn is dat. Nu ja, kheb het zaakje aangepast en ik sta er binnenkort wel weer tussen. Verwacht u ondertussen aan een hoop andere beestjes in het systeem door mijn gepruts.

Labels:

Mijn gedacht van de wereld

Blijkbaar.


You scored as Postmodernist. Postmodernism is the belief in complete open interpretation. You see the universe as a collection of information with varying ways of putting it together. There is no absolute truth for you; even the most hardened facts are open to interpretation. Meaning relies on context and even the language you use to describe things should be subject to analysis.Postmodernist


88%

Modernist


63%

Cultural Creative


63%

Existentialist


63%

Idealist


50%

Romanticist


50%

Materialist


38%

Fundamentalist


31%

What is Your World View?
created with QuizFarm.com


Nog eens een quizje waar ik mij in herken. Ook niet moeilijk, ze herhalen gewoon de helft van de antwoorden die ik gegeven heb.

Labels: ,

Dansende lijnenVerdorie, nog een interessante weblog met witte letters op een grijszwarte achtergrond. Vijf minuten later merk ik nog altijd dat ik ze bezocht heb, die oogsympathiekelingen. Grijze horizontale lijnen die mijn wereld indelen, op mijn netvlies gebrand. Langzaam - veel te langzaam - gommen ze zichzelf uit.
Aaargh.
Hier nog een paar die mij voorheen al kwelden. En die hier is er ook mee begonnen, godbetert.

Labels:

Wat ik wil zien: januari 07

Een tijdje geleden heb ik nog verteld dat ik veel te weinig in de bioscoop geraak. Als een film al lang op DVD is verschenen herinner ik mij dan dat ik die graag wou zien. Dat zullen we dus eens aanpakken.
Volgende films die in januari hun eerste levenslicht gaven in de Belgische bioscopen had ik graag willen zien:
Is januari een goede maand geweest of gaat dit elke maand zo'n lijst zijn? Ik zou meer dan wekelijks naar de bioscoop moeten of ik heb dat allemaal in te halen op DVD nadien. Goede start alleszins.

Labels: , ,

Gratis spelletjes

(Via 7 seconden)
Dit is een link voor mijn wederhelft. Elke dag een gratis te downloaden spel. Spellen die anders betalend zouden zijn. Ik zie daar in de rij al een tetrisvariant, een 'zet eens wat gekleurde bolletjes op een rij' en binnenkort zal er ook wel een winkelsimulatie tussenstaan.
Geen spelletjes die u achterover zullen doen slaan dus, maar het houdt u even bezig.

(Heb ik zowaar toch nog iets gevonden om over te schrijven, zie eens aan.)

Labels:

Allemaal heel boeiend

Ik weet niet hoe het bij u zit, maar op mijn trein gebeurt er nooit iets noemenswaardig. Ik zit nog weinig op het internet, dus daar kom ik ook al niets tegen. Over mijn werk vertellen? Pfff, dat is zo omslachtig en altijd maar vertellen hoe goed en hoe slecht het gelopen is, hoe leuk of hoe saai het wel is... Nee, laat maar.
Ik heb dus niets om over te vertellen. Behalve dan dat de kleine van Wendy Van Wanten niet van Prins Laurent is maar wel van Johnny Logan, en dat wist iedereen al, zelfs Margriet Hermans bevestigt dat. Wie is trouwens de vader van haar kind? Nu, ik wijk af. Kijk, dat komt ervan als je niets te vertellen hebt, dan begin je zo'n zever uit te slaan.
Werkgerelateerd toch even vermelden dat ik vanaf donderdag een vijfde leerjaar overneem in Ertvelde. Nog een vlagje prikken op de kaart van Oost-Vlaanderen.

Labels:

een vrijdag in de VideoWeer eentje geschrapt. Het is slecht gesteld met het uitgaansleven in Gent, ik zeg het u. Hierbij een gastbijdrage aan deze weblog:

Zelden zo faliekant tégen iets geweest… Al geruime tijd (zeker vijf jaar) trouwe klant wegens aversie van de charlatan (die buitenwippers geloven namelijk niet dat je je melk –van boodschappen te doen- niet gaat opdrinken binnen, neen hoor, opdrinken aan de deur!, alsof iemand ooit wil uitgaan en buikpijn hebben van een liter melk). Niet tegenstaande dat ons gezelschap al vaak bestolen is in de video, vinden we onszelf daar vaak terug. Leuk café, leuke muziek… Misschien dat flauwgevallen mensen in de toiletten (waar geen barman naar omkijkt) een vaag teken aan de wand zijn maar toch… Gisteren bestelden we het noodzakelijk kwaad (pintjes!) maar kregen 10 euro te weinig terug. Niet om slecht van te lopen natuurlijk, maar je kan maar reageren! Reactie: het is al laat, je bent zat, … (én dat terwijl ik nét de auto netjes had geparkeerd!). Ik reageer dat ik daar al zo veel jaar over de vloer kom, nog nooit heb geneut, écht wel zeker ben van het betaalde bedrag (en een paar mensen met mij),… Hun reactie: geld kunnen we niet terug geven maar we zullen je vier gratis pintjes geven (dit doe je niet als je recht in je schoenen staan). Terwijl we nog aan de toog vlijtig staan te discussiëren sneuvelen de pinten onderweg naar de tafel, maar dat is dan weer ónze verantwoordelijkheid (we bedankten net de barmensen). Wij zeggen dat het natuurlijk niet onze fout is, maar zij zijn niet verantwoordelijk voor “zatte mensen” die tegen bier botsen. Punt is natuurlijk dat als ze correct waren geweest, en gewoon betaald hadden, zatte mensen de desbetreffende tien euro niet konden breken. Vragen we maar eens achter de gestolen goederen van de afgelopen weken, vermits men ons had laten weten dat “gevonden” goederen boven in een zaaltje lagen. Dat lukt dan ook weer niet, eerst mailen om binnen te kunnen (je staat binnen, vraagt erachter, drie werknemers staan voor je, hebben duidelijk geen werk, waarom mailen?) Na enige teleurstelling en enige vernedering (mensen achtten je zat terwijl je dat écht niet bent, mensen denken dat je niet kan rekenen en zo) komen we tot de conclusie dat vesten, truien en tassen gestolen zijn! Wat tot nog toe onze nummer één was qua uitgang wipt over het “in geval van nood lijstje” recht in het “nooit zolang ze er in de derde wereldoorlog geen boter en melk verkopen-lijstje”.

Zwaar teleurgesteld!! Zowel kleren, tassen, vesten én geld verloren!! De video is natuurlijk niet voor alles verantwoordelijk maar wel voor een minimum aan respect voor “klanten” én voor de geld-issue. Heb me nog nooit zo (onterecht) klein gevoeld!! Klachten bij politie achteraf hielpen wel!!

Labels: , , ,