verboden te lezen

een blog zoals een ander

Paasvakantie is de vakantie waar Pasen in zit


foto: Ratzingerfanclub.com

Een broodtrommel is een trommel met brood in.
Een vogelveer is een veer van een vogel.

Enfin, zo weet u ook eens waarmee ik de kindjes ledig moet houden.
Jawel, u kan het zo al een beetje bevroeden: Dit wordt een persoonlijk bericht.
Daaruitvolgend wordt het ook een kort bericht. (Of dat was toch althans de bedoeling.)

Vijf weken heb ik al doorgebracht op mijn nieuwe school. Nu is het vakantie. Daar mag een mens al eens blij om zijn.
(Juich!).

Het waren namelijk zware weken. Vooral omwille van het tijdsgebrek om zaken iet of wat op voorhand aan te pakken waardoor elke dag weer een stressvolle dag was, met gerace naar kopieerapparaten en snijmachines, het doorworstelen van werkboeken en handleidingen en het hopeloos in orde willen houden van agenda's en weekroosters.

Paasvakantie wordt de vakantie waar rust in zit.
Hopelijk.

Ouders zijn doorgaans trouwens sympathieke mensen. De ouders van mijn kinderen toch alleszins. Het waren oudercontacten en geeneen heeft mij boos fronsend aangesproken met:
"Ge had ons toch wel wat eerder kunnen laten weten dat ons kind informatie moest meebrengen over het vliegend draakje!"
(Er is trouwens bitter weinig informatie te vinden over het vliegend draakje, héhé.)

Bon, aan u allen een Zalige Pasen.
En let op de lever.

Labels:

Pantoffeldiertje


foto: yuri maanzand

Het was mij volledig ontgaan dat mijn aangegeven woord ondertussen al gebruikt was door Yuri Maanzand. En dan nog wel als pointe. En dan nog wel op oudejaarsavond.
Hier het bewuste fragment:
...
Hoe ik stiekem aan je pantoffels zou ruiken. Hoe ik ongemerkt langs het voeteneind onder je dekens zou kruipen en me als een diertje in je warmte nestelen. Mag ik je diertje zijn? Jouw hoogsteigen pantoffeldiertje.
Het volledige gedicht leest u uiteraard bij Yuri hemzelve.

ps: Hij verdient wel wat 'linklove' aangezien zijn 'mooie website'-google follow dinges mij onrechtstreeks nog steeds aan veel (eenmalige?) bezoekers helpt.

Labels: ,

Rock hipper hipst

Ik ga eens voor eeuwig en altijd het onderscheid maken. Elke maand komt er wel een hip rockgroepje bij en ik had de strijd na die eerste "The"-golf al opgegeven. The Strokes en The White Stripes, die ken ik nog. Vanaf dan wordt het allemaal een beetje flou. Veel radiohits en een verdwaalde cd van interpol in mijn collectie zijn allemaal één grote massa geworden.
Ik ga mij hier nu geen handleiding maken over alle genres en invloeden. Een simpele opdeling in goed en slecht zal het hem moeten doen, misschien wel met een woordje uitleg waarom.
Voorlopig een lijstje met al dat soort groepjes dat in mij opkomt. Vul gerust aan. En blijf lezen, want het is dus de bedoeling al die groepen op te delen. Een project zowaar!

Klik op het label rock hipper hipst om alle besprekingen te lezen.

Labels: ,

Stubru bezet


foto: stubru

Iets te veel Studio Brusselpresentatoren hadden nog een paar vrije dagen staan, blijkbaar. Dus wordt de studio afgestaan aan schoon en minder schoon volk. Alex Agnew, Daan, Debby en Nancy, Yves Desmet en vele anderen praten gedurende zo'n 24 uur de plaatjes aan elkaar volgend weekend. De volledige line-up in detail vindt u uiteraard op de site van stubru.

Labels:

Heineken


foto: by CharlesFred

Nog eens: Heineken. Nee serieus, hoe komen ze erbij? Heineken?!

Labels:

Waar o waar?Ik ga eens een gentbloggerke doen: Waar is deze foto getrokken?

Labels:

Krijt op bord 01

Mjah, een groot beeldend kunstenaar zal ik nooit worden, maar om de kinderen te boeien is het voldoende.

Labels: ,

Make up club


foto: bart

Er is een nieuwe club in Gent. Het was al laat (lees: vroeg) en ik was op weg naar huis en zag mensen de Ketelvest uitwandelen en -strompelen. Wegens eerder besproken problemen met de Gentse ca was ik wel eens geïnteresseerd hoe het daar verliep.

Mijn conclusie na een bezoek van vijftien minuten:
  • Goeie muziek
  • Veel volk
  • Beetje te veel van "ik ben nog maar 38 jaar en heb veel geld dus ik doe nog mee, olé olé"-mannen en "er hangt nog tipp-ex aan mijn computerscherm"-vrouwen.
  • Mooie setting (oude grote kelderruimte, minimum aan design)
  • Vriendelijke buitenwipper (maar toch een buitenwipper) "We zijn aan het afsluiten, maar kom toch nog binnen, 15 minuutjes ofzo." (Net niet genoeg om een pint te drinken dus, en gelukkig maar, zoals u twee puntjes verder kan lezen.)
  • Een voordeur zonder enig opschrift
  • En het laatste maar niet het minst belangrijke punt: Heineken aan €2. HEINEKEN!
"Doe-oei, en tot nooit meer."

Labels: ,

Eleni Mandell - Miracle of FiveTot mijn scha en schande moet ik vaststellen dat ik nog nooit geschreven heb over Eleni Mandell. Deze madam komt uit Los Angeles, wat het toch altijd een beetje zomer maakt in haar muziek. De roots zijn country, maar dat stoort niet.
We hebben ze lang geleden leren kennen dankzij de cultuurcheques en een weinig boeiend programma in De Vooruit voor cultuurchequemensen.
We waren zeer onder de indruk. Eleni heeft présence, een pracht van een stem en heerlijk vrolijke songs met weerhaakjes. Country dus, en blues, en pop, en rock.
Bon, ze heeft een nieuw album uit en de Europese markt lijkt daar (hopelijk) meer interesse voor te tonen dan voorheen. Die ene CD hebben we ons aangeschaft op het optreden zelf, later nooit meer iets van gevonden in Gentse regionen.
Onderstaand nummer moet een single worden veronderstel ik. Na een drietal luisterbeurten kan ik zeggen dat het zich vastbijt. Het hele album kunt u nog een week of twee op de luisterpaal van 3voor12 beluisteren.

Labels:

Gent

Sterk (via)
Gent

Gent, kop en hart, ge zijt een schone stad.
U maalt niet om de pronk of de praal.
U houdt niet van hoger dan of meer dan dat.
U zweert bij kop en hart.
Dat is uw verhaal.

In Venetië de bruggen?
Niet in Gent.
In Amsterdam de kroegen?
Niet in Gent.
In Leuven de studenten?
Niet in Gent.
In Rome het Sint-Pietersplein?
Niet in Gent.
In Brugge het belfort?
Niet in Gent.

Wat is er dan in Gent, mevrouw?
Alles, meneer.
Alles.
En van dat alles: de kop, het hart.
En ik.

Marlene Decker, 30 januari 2007

Labels: ,

Filmavond
Vorig jaar berichtte ik over een filmavond. Dit jaar is die er weer, nu ten voordele van Kids In Need. Maandag 19 maart, Arteveldehogeschool campus Kattenberg (E-blok).
De films die u kan aanschouwen zijn alweer bijzonder goed:
Een en drie kan ik aanraden want die heb ik al gezien. Ik heb wel het gevoel dat iedereen die geïnteresseerd is in die films die al gezien heeft, en een maandagavond is nu ook niet echt de ideale avond om veel volk te lokken. Maar goed, ik wens ze het beste.

Labels: ,

Wat ik wil zien: februari 07

Na januari komt uiteraard februari.
Alle films die uitgekomen zijn in februari die ik zou willen zien. Die van januari heb ik alleszins nog niet gezien, nog geen één. Videotheken zijn prachtige uitvindingen.
Dat is weer een iets te lang lijstje. Het gaat goed met de kwaliteit in de filmindustrie. Als u er mij een paar wilt ontraden, ga uw gang.

Labels: , ,