verboden te lezen

een blog zoals een ander

Wise Up

De eerste keer dat ik Magnolia bekeek voelde ik mij al niet helemaal goed in mijn vel en tegen het einde van de film was ik zo depressief dat ik er fysiek slecht van werd. En dan vallen die kikkers uit de lucht en lijkt alles toch nog goed te komen. Heel louterend. Geniale film.

Redelijk naar het einde toe zingen alle personages met Aimee Mann een liedje mee: Wise Up. Mooiste moment van de film.

Labels: ,

Red Raw Rock 'n Roll

Om een goede vriend een plezier te doen en omdat de groepen die komen spelen helemaal niet slecht zijn voor beginners, een beetje reclame:

Red raw is een mini-festivalleke om beginnende groepen kansen te bieden om naambekendheid te creeëren. Wij hebben geen winstbejag, maar willen louter een kans bieden om deze groepen zoveel mogelijk te laten optreden. De inkom is vrij goedkoop om zoveel mogelijk volk aan te trekken met als doel onze kosten te dekken. Ik hoop op julie steun.

Groetjes
Joachim Flo

Dinsdag 15 mei vanaf 20u30 in Frontline, Overpoortstraat 37, 9000 Gent
Op de site vind je links naar de verschillende groepen.

Labels:

Gentse Feesten blog

Even vlug aanstippen dat ik voor de Gentse Feesten een apart weblog heb opgestart, kwestie van alles wat beter te kunnen organiseren. U vindt hem hier.
Het uiterlijk van de weblog zal nog regelmatig wijzigen, de inhoud hopelijk ook. Ik hou u op de hoogte.

Labels:

Gentse Feesten 2007

Affiche Gentse Feesten 2007

Het komt op gang. Hierboven ziet u het thema van de affiche voor dit jaar. Een kip, zowaar.

Hoedanook, bij mijn weten is er nog geen enkele naam gevallen van optredens op de gratis pleinen. 10daysoff heeft al een paar namen bekendgemaakt en het programma van Blue note records festival is zelfs al compleet. Vanaf de affiches van de pleinen gevuld raken, krijgt u het hier te lezen.

Nog 81 dagen en het is zover. Zelf kan je meetellen op de gentsefeestenpagina van vorig jaar. (Goh, zie eens, mijn oude layout, viel al bij al toch nog mee...)

Ondertussen is ook alle info te vinden op een spiksplinternieuwe weblog over de Gentse Feesten.

Labels: ,

Gastbijdrage: Het alfamannetje

Mijn weblog staat altijd open voor schrijfsels van anderen. Zo kwam deze tekst mijn richting uitgevlogen:

Het alfamannetje

(klik om verder te lezen)

Iedereen heeft diepe herinneringen aan diens schooltijd. Het moment van de eerste pint, de eerste avond naar de grote stad, de eerste avond naar "den uitgang", de eerste keer afspreken met vrienden, of leraren. Kortom, herinneringen aan de eerste pint.

Het middelbaar, en het lager, is ook zo'n setting waar je nog een soort van piramidesysteem hebt. Vergelijk het met de voedselpiramide als je wil, het komt immers op hetzelfde neer. Persoon a eet persoon b op of persoon a wil niet dat persoon b meespeelt, weinig verschil als je het mij vraagt. Het heeft ook iets darwinistisch, vermits persoon a weigert "het aan te vragen met persoon b" omdat zijn moeder hem opgezadeld heeft met die verdomd lelijke broek.

Groot is echter mijn plezier, en dat op korte tijd, als ik een voormalig alfa vrouwtje tegenkwam. Moddervet en op de snelweg richting vierde wereld. Wat het een extra beetje spicy maakt is dat je dan net met een gigantische kater op een terras bent aanbeland. Je ziet die zogenaamde engel kijken hoe jij met je dier in je hoofd sympathiek zit te wezen tegen het voormalige alfavrouwtje dat praat over polsen oversnijden. In de volksmond noemen ze dat "genieten van een terrasje tijdens de werkweek".

Dan heb je nog alfamannetjes. Die zijn de ergste. In het middelbaar was je jaloers op hen. Zij waren beter in sportdingens en zij hadden meer vriendjes. Die vriendjes noemen de betamannetjes. Zij waren niet in het bezit van iets dat zich kan kwalificeren als mening. Zij doen namelijk achteraf een soort van een greep richting een soort van een diploma. Jaren gaan voorbij dat je niet denkt aan die alfamannnetjes en die betamannetjes, tot het moment komt dat je jezelf in de zetel plant vergezelt van dat hoogstnodige glas wijn. Daar is het dan, dat voormalig alfamannetje, in het midden van sletteneiland. Druk bezig de eerste beste lellebel zonder kennis van het AN te verleiden. Je vraagt je dan af of hij capabel is om de palmbomen rond het strand te tellen. Die lellebel is dan ook van het genre dat hij vroeger linia recta van campo santo naar beneden gerold zou hebben. Het betreft het alfamannetje Laurent, verleider van het aanhangsel van het bekende libidosgeval. Groot is mijn afschuw, maar ik ben een trouwe fan. Soms, op onbewaakte momenten, dwaalt de gedachte soms door je hoofd dat je nét niet datgene bereikt hebt dat verwacht werd van je. Dan zie je zoiets, stel je mijn plezier voor. Met deze ook de gedachte dat alfamannetjes en alfavrouwtjes nét die paar jaartjes hun glorie hebben bereikt, maar dat zei die pinten drinken in het midden van de werkweek op één of ander terras de echte winnaars zijn. Je merkt het zo, die lege ogen, die lelijke kledij, die vale huid, hun moment van glorie was ergens ten overstaande van een gevulde vuilnisbak op campo santo. Raar hoe alles kan uitdraaien, vraag ik mezelf dan af. Maar he, zijn moeder is een jaar of tien overleden, ergens tussen toen hij leerde schrijven en het leerde uitspreken (Nog altijd niet gelukt, denk je dan, en terecht!). De gouden sleutelkaart richting hemel.

Soms was het niet gemakkelijk, maar ik ben blij dat ik niet tot het alfagebroed behoorde. Mijn huid ziet behoorlijk geel en dat zonder vier vingers te hebben. Niemand ervan is goed, of knap, terecht gekomen en ik ben er heilig van overtuigd dat het schorriemorrie van het middelbaar het uiteindelijk het 't verst schopt.

Goh jah, ik studeer filosofie en ik kijk naar sletteneiland....

Bite me!

Labels:

QotSA gecovered

Covers zijn in trek blijkbaar. Michel schrijft over Creep en Dominiek heeft er zelfs een hele nieuwe weblog voor opgestart.

Covers zijn boeiend als ze toegevoegde waarde geven. Een cover moet de sterke punten van een nummer behouden zonder ze te kopiëren. Geen gemakkelijke opgave. Van die covers van Creep vind ik er dan ook geeneen echt bijzonder.

Er zijn er die geniale covers gemaakt hebben. Boven aan de top staat Cake met I Will Survive met vlak daaronder de reeks van Johnny Cash en een speciale vermelding voor Travis met Baby One More Time.

De cover waar ik het eerst moest aan denken was er één van Belgische makelij, maar dat wist ik niet toen ik begon te zoeken. Daardoor ben ik eerst op dit pareltje gestoten van The Divine Comedy:

Om uiteindelijk toch Franco Saint de Bakker (MySpace) te ontdekken, een jazzcollectief dat ooit eens No One Knows op single heeft gezet, waardoor ik dat op de radio wel eens heb horen spelen. In mijn herinnering klonk het nog net iets anders, maar enfin. Hieronder te beluisteren, zo ongeveer (Kent iemand een goede audio player die bruikbaar is in Blogger?):


Click here to get your own player.

Labels:

Album 100


Op Asfaltkonijn vinden ze het godgeklaagd dat er zo weinig echt klassieke albums in de album 100 van Stubru staan. Zo staat er in de top tien maar één pre-jaren-negentig album (Dark side of the moon).
Als ik stem op de album 100 doe ik dat niet om de muziekgeschiedenis te schrijven. Ik kijk naar mijn CD-collectie en kies daar de drie beste albums uit. In mijn geval zijn dat dan:
  • Radiohead - OK Computer
  • Soulwax - Much against everyone's advice
  • Pinback - This is a pinback CD
Dat zijn er allemaal uit de tweede helft van de jaren negentig. Maar wat verwacht je? Ten eerste heb ik al moeite genoeg om mee te blijven met de huidige muziek dat ik maar beetje bij beetje de muziek van voor mijn tienerjaren leer kennen. Komt nog eens bij dat ik met die 'oudere' muziek geen enkele emotionele band heb. Ik veronderstel dat ik zo niet de enigste ben.
Dus zal de Album 100 blijven opschuiven naar recenter werk, nog meer dan de Tijdloze 100. Moeten die oude zakken maar wat meer stemmen.

Labels:

Gabriel Rios - Angelhead

Gabby heeft een nieuwe plaat uit. De titel is meteen ook de eerste single en wow.

Ik kan niet genoeg krijgen van dat nummer. Het is zo niet Gabriel Rios en zo mooi, en elektronica maar toch niet koud, en rustig maar toch niet traag. Het melodietje en het ritme blijven heeeel goed plakken en toch is het geen evident nummer. Ik heb zo het vermoeden dat dit een vroege zomerhit wordt, zeker met de uitgebreide zomertournee van onze geliefde Gentenaar (njah, als ze populair zijn, zijn ze welkom, die vreemden).

De videoclip is trouwens gemaakt in de belvedere van de boekentoren, samen met de videoclips voor alle volgende singles, allemaal in twee dagen tijd.

Lees verder voor de albumbespreking.


Dan de rest van het album. Het eerste nummer (The Boy Outside) is Gabriel Rios zoals je hem verwacht. Catchy deuntje, latijns ritme, en zo verder.
Nummer twee is Angelhead, de single.
Nummer drie (Baby Lone Star) klinkt als een doordeweeks nummer van Justin Timberlake, wat op zich nu ook weer niet zo slecht is.
Common Cold heet het vierde nummer. Deze staat me heel erg aan. En het gaat weer over een song waar de latino-invloeden wat verder te zoeken zijn. Spijtig van het gebrek aan "echte instrumenten". Het maakt het zaakje veelal wat plat. (Ik had bijna vergeleken met de diepgang van het doorsnee trancenummer.)
We gaan verder met Mighty Be One (slechte rap), Las Cavaleras (vrolijk zuiders), I'm Gonna Die Tonight (Soul! hoofdletter en uitroepteken bedoeld), Tu No Me Quieres (Net iets beter dan Belle Perez. Net.) en For The Wolves (degelijke lounge).
De laatste drie nummers zijn dan weer heel behoorlijk. The Fall doet weer even aan Justin denken, maar vooral in het ritme en de begeleiding. Gabriel doet het zelf een stuk beter. De melodielijn en de tekst geven het nummer een stevige weerhaak.
Stay is gewoon een degelijke song. Zo eentje die de eeuwigheid kan doorstaan.
Als laatste hebben we het acoustische Wish. Ik heb het album nu al een paar keer beluisterd via de luisterpaal terwijl ik aan het werken was of weblogs aan het doorkruisen was. Na Angelhead is dit het enige nummer dat mij even deed stoppen met wat ik bezig was, gewoon om te genieten.

Deze komt dus niet op mijn wishlist, begrepen i.? (niet i. van Kerygma, andere i.)

PS: en dat ik de lyrics van Angelhead in de comments zet, is gewoon om schandalig veel googlehits te krijgen. Mensen vragen daar naar. In plaats van gewoon eens op zijn site te kijken.

Labels:

van alle goede dingen voldaan

U, lezer, heeft misschien al gemerkt dat ik niet veel over mijn persoonlijke leven vertel. En al zeker niet als het over meelijwekkende gebeurtenissen gaat.
Bij deze.

Labels:

Kutunka

U vergeet morgen, woensdag 18 april, toch niet naar Kutunka te gaan? Het is gratis. Het is duurzaam, ecologisch, biologisch, anti zinloos geweld, voor verdraagzaamheid en andersglobalistisch, als u dat wilt.

Het is vooral een festival(letje) met een hart, waar jong en oud welkom is.
Oké, dat klonk melig.

Plaats van afspraak: Sint-Pietersplein

Tijd: Woensdag 18 april van 17u30 tot 24u.

Op het programma: Ik ken geen enkel van de groepen op de affiche. Met Afrikaanse blues, Brusselse reggae, latin ska, gipsybeats en zwoele salsa kan het echter niet mislopen.

Op Myspace hebben ze ook hun stek.

Labels: ,

Dagget Wet


foto: Michel Hakim

(via dominiek) Axl Peleman heeft een nieuwe single. Nieuwe? Heeft diene mens een solo-carrière? Blijkbaar wel. Het is gezongen in het Nederlands dat ze in Antwerpen, excuseer, aan het Kiel spreken. Het is brave luistermuziek. Schoon en zo, daar niet van. De videoclip met Wim Opbrouck zou wel eens succes kunnen hebben wegens heel erg grappig. Hoewel Wim natuurlijk niet op kan tegen Christopher Walken.
Hier zie, de videoclip, geyoutubed en al:

Labels:

Feeds

Aan degenen die mijn weblog via RSS lezen, mijn excuses. Ik heb wat aanpassingen gedaan aan de labels van een hoop posts. Blijkbaar vond blogger of feedburner dat voldoende om al die posts weer vooraan in mijn RSS-feed te smijten. Nuja, zo leest u ook eens wat ouder geschrijf. Of u leest het niet.

Labels:

Rock hipper hipst: Goedgekeurd 02

Het is rock. Het is hip. Maar is het goed? Ik heb een lijst opgemaakt van zulke bands. Nu volgt de opdeling, in stukken en brokken. Deze hebben de selectie gehaald.Arctic Monkeys
: Er gaat een ongelooflijke energie uit van deze bende apen. (Die was gemakkelijk.) Deze opdeling blijft nogal artificieel omdat ik bij geen enkele groep de tijd neem om echt lang en veel te luisteren. Bij Arctic Monkeys is er alleszins nog geen enkele song gepasseerd die ik niet goed vond.

Kings of Leon: Wel, niettegenstaande eerdere twijfels ga ik ze toch bij de goede helft van het muziekspectrum zetten. Gewoon omdat ik goedgezind ben.

Clap Your Hands Say Yeah: In zekere zin behoort deze groep tot een andere categorie. Ze klinken niet zo hip, maar zijn het wel, als ik het goed begrijp. Soms zijn ze zelfs moeilijk om naar te luisteren. Experimenteel en dergelijke meer. Ik vind ze alleszins bij momenten geniaal goed en vraag mij nu niet om dat in veel woorden uit te leggen.

Labels: ,

Blogger's Code of Conduct

Hele belangrijke Engelstalige blogmensjes hebben bedacht dat het wel eens tijd werd om een aantal evidente gedragsregels op te stellen over hoe er gereageerd mag worden op blogs en wat bloggers daaraan mogen/kunnen doen.

Op deze weblog doet het niet echt ter zake, aangezien er maar weinig reacties zijn en degenen die reageren mij doorgaans bekend zijn.

Toch is het even goed deze regels door te nemen en er rekening mee te houden. Ik denk dat ik ze, bij het reageren op andere blogs, steeds in ere heb gehouden, ook al stonden ze nog niet zwart op wit.

Ik ga ze formuleren naar de reageerder zelf, omdat ik niet van plan ben de richtlijn te ondertekenen. Er zijn zo van die dingen die je de mensen kan aanraden te doen, maar waar je ze niet toe mag verplichten. De richtlijn gaat er nogal van uit dat de weblogger zelf met harde hand regeert over de reacties op zijn weblog. Ik eigen mijzelf het recht toe reacties om welke reden dan ook te verwijderen op deze blog. (zoals moeders die oplossingen van raadsels meteen weggeven, tsss.) Meestal zullen de redenen wel overeenkomen met een van volgende zes regels:

  • Hou je aan de basisregels van het fatsoen (en de wet). Uitmaken, stalken, laster, de privacy van anderen niet respecteren, ...
  • Zeg online tegen een ander niet wat je in het echte leven ook niet zou zeggen. Tenzij er gegronde redenen zijn om het in de fysieke wereld niet te zeggen. (Schrik om klop te krijgen kàn een goede reden zijn, van mij moet je echter geen schrik hebben.)
  • Als een conflict escaleert proberen we dat eerst persoonlijk uit te praten in plaats van publiek.
  • Onderneem actie als iemand een ander onrechtmatig aanvalt. Spreek die persoon aan.
  • Reageer niet anoniem. Deze vind ik een moeilijke en hij staat ook op het punt om gewijzigd te worden, denk ik. Ik heb er geen probleem mee dat sommigen liever anoniem blijven op het internet, maar hou er rekening mee dat het meer geapprecieerd wordt als je je bekendmaakt. Aan je reactie zal ook meer belang gehecht worden. Eigenlijk valt deze regel naar mijn mening samen met regel 2, met dezelfde uitzonderingen.
  • Negeer trollen. Trollen zijn mensen die systematisch reageren op weblogs enkel en alleen om negatieve reacties uit te lokken.

Labels:

Boem patat

Had ik een hele tekst geschreven over iets. (Waarover vertel ik nog niet, aangezien ik misschien nog de moed krijg om het te herschrijven) Valt de computer uit. Crash boem gedaan. De blogger-editor slaat niet automatisch op en zelf opslaan is nogal omslachtig (opslaan als draft en dan telkens terug de pagina om te bewerken moeten openen). Alles is dus weg. De hele tekst.

Ik heb windows live writer dan maar terug een kans gegeven. Elke 2 minuten wordt de boel opgeslaan. Vele beter dus. Ik kan nu ook veel sneller schrijven wegens meer dingen in knopjes (h3, link title, ...)

Technostress, het is me wat.

Labels:

Kings Of Leon


foto: by coxy

Een sloddervos vroeg zich af hoe de nieuwe van Kings Of Leon zou klinken. Aangezien deze in het juiste halfrond van de muzikale smaak zitten, valt dat album natuurlijk op de luisterpaal te beluisteren. Hierzo.
Ik vind er niet zo heel veel aan. Af en toe een nummer dat me wel aanspreekt maar evenveel keer vind ik het maar gewone simpele nummers die mij niet veel doen. Het is muzikaal wel allemaal in orde en niet eens saai ofzo. Hoedanook, ik vermoed dus dat ze binnenkort in het rijtje 'Afgekeurd' zullen terechtkomen. Eerst krijgen ze nog een tweede luisterbeurt, één dezer. En van die vorige CD ga ik ook nog eens wat nummers beluisteren. Iets in mij zegt dat ik er dan anders over ga denken. Iets in mij zegt ook van niet. Spannend. Niewaar?

Labels:

Huur eens een vrouwEen reclamebedrijf maakt een site om vrouwen te huren, maar maakt in feite reclame voor een online videotheek. De ironie ervan ontsnapt aan het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en ze dienen klacht in.
Er was misschien beter ook een rentaman-site gemaakt, dan was er minder reden tot kritiek. Nee, deze site is zo duidelijk als grap bedoelt dat ik niet inzie waarom hij verboden zou moeten worden. Deze reclamestunt laat mensen juist stilstaan bij het feit dat vrouwen veelal zo worden voorgesteld in reclameboodschappen. Ik denk nu niet dat ze de bedoeling hadden om de beeldvorming van vrouwen aan te klagen, maar ze tonen alleszins een besef van die beeldvorming. Ik zou blij zijn, als IGVM.
De webwinkel krijgt wel de controverse die ze zocht natuurlijk, enkel maar winst.
En om in de toekomst dergelijke problemen te vermijden stel ik voor dat vanaf nu elke reclame waarin ironie zit het ironieteken duidelijk aangeeft.

Labels: ,

Rock hipper hipst: Afgekeurd 01

Het is rock. Het is hip. Maar is het goed? Ik heb een lijst opgemaakt van zulke bands. Nu volgt de opdeling, in stukken en brokken. Deze hebben het niet gehaald.


The Yeah Yeah Yeahs: Die laatste cd weet mij niet te overtuigen na eerste beluistering. Teveel van het zelfde, niets vernieuwend en die madam heeft helemaal geen mooie stem.

The Kooks: Goede popsingles, dat wel. De andere nummers kunnen mij echter niet bekoren tot nu toe. We weten nog niet wat de toekomst brengt voor The Kooks, maar voorlopig hou ik het buiten mijn gehoorveld.

The Automatic: Ach ze zijn nog jong. Dat groeit nog wel. Nu hoor ik nog te veel echo's van al die anderen uit het lijstje hieronder.

The Subways: Ik kan mij voorstellen dat mensen dit goed vinden, maar ik niet. Het zal wel ongeveer om dezelfde redenen zijn dat ik Oasis niet goed vindt. Iets te eentonig, iets te neuterig (dat keelgeluid, ieuw).

Labels: ,

Rock hipper hipst: Goedgekeurd 01

Het is rock. Het is hip. Maar is het goed? Ik heb een lijst opgemaakt van zulke bands. Nu volgt de opdeling, in stukken en brokken. Deze hebben de selectie gehaald.Arcade Fire
: Ik had er al een plusje naast staan wegens goed nummer opgevangen ergens de laatste 10 dagen en in de Focus kregen ze 5 sterren voor hun meest recente album. Het zal dan wel goed zijn zeker?


The Fratellis: Ik ben 100% zeker dat ik deze al had toegevoegd aan dit zeer korte lijstje, met een toffe bespreking van hun nieuwe album en een link ernaar om hem te beluisteren. Allemaal verdwenen. Nu ja, ze zijn dus vrolijk en no-nonsense, of zo lijkt het toch.


The Coral: Bestaan die nog? Daar hoor je dus echt wel niets meer van. Dreaming of you heeft lang geleden deel uitgemaakt van mijn soundtrack voor de zomer, een heerlijk nummer. Wat ik er verder al van gehoord heb vind ik ook heel erg te pruimen. Bij dit soort groepjes let ik vooral op de afwisseling. The Coral doet alvast een hoop dingen die je nog maar weinig eerder hebt gehoord. Hopelijk krijgen ze snel wat meer airplay en aandacht.

Labels: ,

Aan alles komt een eind

Hij is voorbij, de foor. De volgende keer dat we bewust aanwezig zullen zijn op het Sint-Pietersplein is op woensdag 18 april voor Kutunka. Daarover later meer.
Een paar fotootjes vanop een kermis in afbraak:

IMAG2029


Klik verder voor meer foto's.

IMAG2026


IMAG2024


IMAG2023


IMAG2030


IMAG2022


IMAG2031

Labels:

Wat ik wil zien: maart 07

Reeds de derde maand met een overzicht van de films die ik had kunnen bekijken in de bioscoop, had ik daar de tijd voor genomen.
En als ik een blik werp op alle andere films die in maart in de bioscoop zijn gekomen, heb ik zo het gevoel dat er nog méér zijn die ik wel zou willen zien, maar waar ik het gewoon nog niet van besef omdat ik nog niets over die films gehoord heb. Het staat u dus vrij mij nog wat tips te geven.

Labels: , ,