verboden te lezen

een blog zoals een ander

DJ meester Hans

Het is even om te zeggen dat het zaterdag schoolfeest was op mijn school en dat ik, afwisselend met meester ICT, op de kinderdisco heb gedraaid en dat kinderen behoorlijk kritisch zijn op hun muziek en dat dat mij maar weinig kon schelen want dat ze zich toch allemaal goed geamuseerd hebben, zelfs de ouders zeiden het. *adem* Maar nu ga ik verder schrijven aan de rapporten.

Trouwens, Ruby van Kaiser Chiefs en het recente oeuvre van Red Hot Chili Peppers is heel populair bij de oudere lageschoolkinderen. Daar was ik toch even wat van onder de indruk.

Labels: ,

Welkom terug

Finalfantasy (filmblog, nu wel even offline) en Bert (Feit/mening, nu knipsel) zijn terug in gang geschoten. Fijn fijn.

Labels:

Stem Cloon

Cloon, ze haalden mijn lijstje met beste muzikale uitspattingen van 2006. Dus ze verdienen het.

Ik neem dit hier even schaamteloos over van i. als zij het heeft overgenomen van Tomadde:

Via Sellaband is Cloon één van de 10 genomineerden om te spelen op het Concert @ Sea festival in Zeeland (NL) … waar zo’n 60.000 man op afkomt! Omdat dit een unieke kans is om voor zo nen zot groten hoop volk te spelen wil ik echt iédereen die hier langskomt oproepen om een stem uit te brengen. Er moet nérgens geregistreerd worden ofzo, dus ‘t is een kleine moeite … gewoon effe op Cloon stemmen via deze link!

DOEN! NU!

En probeer meteen ook zoveel mogelijk ander volk te overtuigen om hetzelfde te doen! Merci!

Labels:

Medium4you

Ik weet niet wat het concept van Medium4you precies is, maar ze verzamelen alleszins artikels van andere schrijvers (webloggers) om die dan op hun site te zetten. Voor wat hoort wat, zou je zo denken, maar daar is alleszins nog geen duidelijkheid over bij de bewuste bloggers. Sommigen zijn nu al aan het protesteren, anderen bekijken het nog wat.

De site is nu nog bèta en beschermd met een paswoord (schuppe heeft het voor uw gemak online gezet). Ik vind het een lelijke site, en die startpagina met dat melodietje en die draaiende bollen. Het heeft iets van een sekte of zo'n bedrijf als in abre los ojos (vanilla sky). Allemaal heel mysterieus. Ik krijg er de kriebels van.

Ik ben ook heel erg geschokt dat ze geen artikels van mij gebruikt hebben. Het is een schande.

Verder is het afwachten tot de site echt gelanceerd wordt zeker? Bloggers roepen toch graag snel moord en brand. Bekijk het als een proefdruk, een presentatie om mogelijke partners warm te maken voor het project.

Labels:

Wat is het?

Volgend nummer stond nog ergens op een CD zonder hoesje en ik weet niet hoe het heet en ik wil dat zo snel mogelijk te weten komen. Naar mijn gevoel is het een klassieker op de dansvloer van toch minstens vijf jaar geleden en staat hij dus waarschijnlijk wel in dit lijstje.

Hierzo te beluisteren. Als dat niet lukt moet je langs hier.

Update: DJ Rolando met Jaguar, dat is het. Helemaal zelf gevonden. Omdat ik het nummer stomweg op twee cd's heb staan en de andere cd wel nog een volledig tracklijstje had.

Labels:

Slaap zacht prinsesje

Van Nessun Dorma (dat wat Paul Potts in de vorige post indrukwekkend zong) bestaat er natuurlijk wel simpelweg een Nederlandse vertaling. Ik heb mij een oneindigheid gezocht naar dat Wiegenlied dat niet eens van Mozart is maar wel van Friedrich Wilhelm Gotter, maar niets meer gevonden. In de bib ben ik niet geraakt, dus heb ik zelf maar een strofe uit mijn duim gezogen. Wat moet een mens anders. Ik wil achttien kindjes voor de wieg van de baby van de juf die ik vervang zien staan en hen dit liedje horen zingen. En gebeuren zal het. Omdat de mensheid er ook nog iets zou aan hebben, hierbij mijn Nederlandstalige versie van "Schlafe, mein Prinzchen":

Slaap zacht prinsesje slaap zacht
De engelen houden de wacht
Vogeltjes zijn al gerust
Schaapjes al in slaap gesust
De maan schijnt haar zilveren schijn
De sterretjes fonkelen fijn
Slaap in de rustige nacht
Slaap zacht prinsesje slaap zacht
Slaap zacht, slaap zacht.

And now for something completely different:

Dienen Paul Potts. Die heeft een deftige opera-opleiding genoten en dan is het natuurlijk niet meer zo moeilijk. Ik denk dat de euforische reactie van het publiek (en van mij dus ook wel een beetje slik) vooral het gevolg was van de verwondering. Iedereen verwacht de zoveelste zieligaard die zich belachelijk gaat maken. Ik vind dan ook dat Paul dat slim heeft aangepakt. Geen Pavarotti-operakostuum en gebrillantineerd haar maar een oud kostuum, slecht kapsel, beetje dom uit de ogen kijken, jezelf introduceren met "ik ga een beetje opera zingen" om dan iedereen met een uppercut te verrassen. Het heeft gewerkt. Het filmpje zal via verschillende bronnen wel al zo'n miljoen keren bekeken zijn op het internet (de uitzending was vier dagen geleden). Hij heeft al zijn eigen pagina op Wikipedia (in het Engels en in het Noors).

Labels: ,

Slik

Een krop in de keel. Van een stom stukske opera. Tijdens 'Talent in Groot-Britanië' dan nog wel.

Via eskimo's. Ah, en kijk, Henk stond ook het bleiten dichter.

Labels:

Mozart - Wiegelied

We zijn al zover: het is het Wiegelied van Mozart waarnaar ik op zoek ben. (danku mama). Maar de tekst is nog steeds onvindbaar. Behalve dan int Zuid-Afrikaans, of wat het ook mag wezen.

Labels:

Referrers

Ofwel zit er een fout in Google-analytics, ofwel in de rest van de statistieken- en tellertjessites. De site van een zekere TV uit G van VB brengt mij elke dag gemiddeld twee bezoekers op, in andere tellers komt hij nooit voor. Zijn er dan nog altijd zo veel mensen geïnteresseerd in de zwarte lijst van 0110? Dat kan toch niet. Of heeft TV nog niet gehoord van een feedreader en gebruikt hij zijn zwarte lijst als bladwijzer? 't Is toch vreemd.

Labels:

Slaapliedje (Dringend!)

Ik heb ooit, in de tijd dat de dieren nog praatten, een slaapliedje geleerd dat bijzonder mooi klinkt. De melodie zit nog steeds in mijn hoofd, maar van de tekst zijn slechts enkele woorden overgebleven. Google heeft me geen stap verder gebracht dus gebruik ik dit kanaal om hulp te vragen. Ik heb het heel dringend nodig, zoals in morgen of overmorgen ten laatste. Wie andere slaapliedjes kent die tekstueel en melodieus iets meer te bieden hebben dan 'daarbuiten loopt een schaap' mag mij dat ook altijd laten weten.

De tekst gaat van:

Slaap zacht klein (kindje?) slaap zacht
de (engelkens, herdertjes?) houden de wacht

Gevolgd door nog een hoop regels tekst. Het was geen kerstliedje (schrap de herdertjes dan toch maar) en het vervolg was iets minder typisch. Ik was wel maar 8 jaar toen ik het geleerd heb, dus zelfs in het weinige dat ik nog weet kunnen veel vervormingen zitten.

Shoot.

Labels:

CAP - vanalles wat - deel 2


Morgen verkiezingen. Deel 2 van wat nog overschoot aan thema's waar CAP een punt van maakt en waar ik van vind dat ik iets over te vertellen heb.

Actieve bestrijding van discriminatie door middel van praktijktests.

Ewel ja. Een praktijktest zal nooit sluitend zijn, met als gevolg dat de beklaagde snel het voordeel van de twijfel moet krijgen. Dat zeg ik er maar bij omdat ik zo'n praktijktesten toch wel ietsiepietsie gevaarlijk vindt. Een praktijktest is een momentopname en geeft nog steeds geen sluitend bewijs voor discriminerend gedrag.

Ik ben tegen quota voor gelijk welke groep mensen dan ook. Een quotum kan even helpen om een onevenwichtige situatie een duw in de juiste richting te geven, maar ze moeten van heel erg tijdelijke aard zijn. Zo vind ik dat het quotum de helft vrouwen op de kieslijst terug naar de vuilbak mag. Partijen die zichzelf en hun leden respecteren zetten ongeveer evenveel vrouwen als mannen op hun lijst. Daar zijn geen quota voor nodig.

Wat CAP daar van denkt is nogal onduidelijk. Ik zou het verder moeten uitzoeken, maar we moeten verder.

Geen gesloten centra en gedwongen uitwijzingen van asielzoekers.

Ik ben daar nogal principieel in. Ieder mens heeft het recht om gelijk waar zijn leven op te bouwen. Komt het hem beter uit om dat in een westers land te doen, dan doet hij maar. Cap zegt er ook nog het volgende over:

Geen enkel land heeft het recht om mensen, die in een meer welvarend land voor hun gezin en zichzelf proberen een beter leven op te bouwen, in de illegaliteit te drukken.

Lees meer over CAP en discriminatie.

Voor het recht van landen op economische zelfbeschikking door hun rijkdom te beschermen tegen multinationals en de grondstoffenontginning in eigen handen te nemen.
Het is een schandaal hoe sommige derdewereldlanden uitgezogen worden. Koloniale reflex?
Een internationale taks op muntspeculatie.
Is dat de Tobintaks? Ik ben voor. Veel te lange uitleg om nu te doen.
Een onvoorwaardelijke kwijtschelding van de derde wereldschuld.
Deze landen hebben hun schuld al in veelvoud afbetaald aan intresten en moeten nieuwe leningen aangaan om hun intresten te blijven betalen. Een voorbeeldje: Nigeria leende 5 miljard dollar, betaalde reeds 16 miljard dollar af en heeft nog een schuld van 32 miljard dollar open staan. Veel financiële hulp aan landen en winsten uit grondstoffen en productie verdwijnen gewoon in deze bodemloze put.
Producten uit de derde wereld moeten behoorlijk betaald worden. Eerlijke prijzen van producent tot consument.

Leve Oxfam, whoeha!

Lees meer over CAP en solidariteit.

Achter de mening van CAP over veiligheid sta ik helemaal. U moet het daar dan maar eens nalezen.

Ok, ik zie het al. Er volgen nog de thema's vrouwen (zucht), armoede, onderwijs, Europa, cultuur en gezondheidszorg. Ik heb echt geen tijd om dat allemaal nog te bespreken, hoewel er waarschijnlijk nog veel boeiende dingen in te vinden zijn. Onderwerpen waar ik allicht een uitgesproken mening over heb (onderwijs), maar de tijd laat het niet meer toe.

Zal ik CAP stemmen? Ik ben bijna zeker van wel. Geef ze een kans. Ze rekenen niet op de kiesdrempel, maar ze kunnen alle steun gebruiken om hun werking verder uit te breiden en om echt iets te betekenen.

Labels:

Fixkes maakt risotto


Hoe je kookweblog in de kijker zetten: Je bent al twee jaar aan de slag met een weblog over koken en al wat daar rond gebeurt en je komt op het idee om aan bekende en minder bekende Belgische muziekgroepen te vragen naar hun favoriete recept. Om te starten neem je het recept van de meest gehypete groep van het moment. Studio Brussel pikt het op in zijn artikels en laat het even vallen in de ether. Hoppakee, bezoekersaantallen allicht de lucht in. Nu kijken of het een blijvertje wordt.

En een iets originelere lay-out nemen, dat misschien ook.

Onze risotto gaat trouwens als volgt (Gisteren nog gemaakt bij vrienden. Met scampi. Gezellig.)

Labels: ,

CAP - vanalles wat - deel 1

Een paar dagen voor de verkiezingen. Nog vlug eens verder doorgaan over CAP. In de media is er nog steeds bitter weinig (tot niets) te vinden over deze partij die in elke provincie opkomt. Vreemd, spijtig, zonde.

Ik zal tussen nu en de verkiezingen een paar van CAP's standpunten bespreken waar ik heel erg achter sta, of toch een beetje. Ik ben benieuwd wat het resultaat daarvan zal worden. Ik heb er namelijk geen idee van in hoeverre ik eigenlijk overeenkom in ideeën met deze gloednieuwe partij.

Vandaag hebben we het over vanalles en nog wat. Het moet vooruit gaan.

De overheid zou volgens ons een heleboel maatregelen moeten nemen om de woonmarkt fundamenteel te hervormen. Er moet een ambitieus programma uitgewerkt worden voor de bouw van nieuwe sociale woningen en voor renovatie. Een vlugge inhaalbeweging is nodig. Huurprijzen moeten geplafonneerd worden door ze te koppelen aan het kadastrale inkomen van de woning. Woonbuurten moeten opgefrist en toegankelijk gemaakt worden, zonder te raken aan het sociale karakter ervan. De overheid moet leegstaande panden en verkrotte woningen kunnen aanslaan om die om te vormen tot sociale woningen. Zolang er woningnood is, kan het zeker niet dat de overheden zelf gebouwen langdurig laten leegstaan.

Een hele boterham. Als je het vorige bericht leest, snap je wel dat ik voorstander ben van gecontroleerde huurprijzen. Wij hebben geluk gehad met onze huurprijs, maar je komt wat tegen op de markt. Sociale woningbouw zie ik het liefst in gewone buurten, dus geen aparte wijken.

Lees meer over CAP en betaalbaar wonen.

Geen jacht op werklozen! Geen inperking van de duur van werkloosheidsuitkeringen.

Hola, even wachten daar. Hier kom ik niet helemaal overeen met CAP en ik zal dat even verduidelijken. Ik ben er van overtuigd dat er een systeem moet mogelijk zijn waarbij een werkloze intensieve begeleiding krijgt, gekoppeld aan een intensieve controle als daar nood toe is. Ik zeg heel duidelijk: als daar nood toe is. Dat wil zeggen: als de werkloze laat blijken van slechte wil te zijn. Er moet een procedure mogelijk zijn om die mensen hun uitkering af te nemen. Het is ook mijn overtuiging dat dit over een kleine minderheid gaat en dat veel mensen die de zin niet meer inzien om nog werk te zoeken of aan te nemen dat vooral doen door een overdaad aan desillusies in het verleden. Niets zo deprimerend als niets te betekenen hebben.

Iedere actieve werkzoekende moet verzekerd zijn van een werkloosheidsuitkering, onbeperkt in tijd. Dus eigenlijk ben ik wel akkoord. Het is maar welk verhaal je erachter zet.

Voorkomen is beter dan genezen. Geef de werkzoekende een eenvoudige, intensieve begeleiding, zonder al te veel papierwerk. Motiveer, beloon vooruitgang en regeer met de harde hand als dat nodig is. Voila. In een notendop. En ja dat is allemaal heel utopisch. Blablabla.

Lees meer over CAP en sociale zekerheid.

Een andere energiepolitiek is meer dan nodig. Wij willen niet opnieuw in de kernenergiemolen stappen. Er zijn teveel gevaren, we weten met het afval geen blijf en we plezieren er alleen de grote financiële holdings mee. Wij willen een plan voor alternatieve energie. Energie moet onder overheidscontrole komen. Als we opnieuw in een gezonde leefomgeving willen wonen, moet één en ander veranderen aan onze economie. Met schuchtere pogingen om de consument het gelag te laten betalen, komen we er niet. De overheid moet de industrie strenge normen opleggen op het vlak van afval, uitstoot van CO2 en gevaarlijke stoffen, mobiliteit…

Dat van die uitstap uit de kernenergie. Ik snap dat iedereen zoiets heeft van 'Dat lukt nooit. Zijn ze helemaal zot geworden? En dan allemaal zonder elektriciteit zitten zeker?!' Maar als je nu zegt dat we misschien mogelijks wel een poging zullen wagen om over tien jaar uit de kernenergie te stappen is er geen kat die geld wil investeren in de ontwikkeling van groene energie. Dus we zeggen nu dat we het zeker gaan doen. En als het zover is en de mogelijkheden zijn er echt nog niet, dan stellen we het boeltje nog wel even uit.

Lees meer over CAP en milieu.

Labels:

Een eigen huis

Een plek onder de zon ...

Allé ja, het is een huurhuis. En het is pas op 1 augustus dat we er mogen intrekken. Het huis bevindt zich in een Gentse buurt die al eens als heel tof bestempeld wordt. Wij vinden dat ook.

Even een relaas van alles wat vooraf is gegaan en wat nog moet komen:

We zitten met een paar mensen in een Irish pub met een interessante promotieactie wat te babbelen over huizen en dat het toch duur is van tegenwoordig. Laat iemand vallen dat een collega van hem in de zomer verhuisd naar een gekocht huis en dus een huurhuis verlaat van €375 per maand. Dat zijn zus ook geïnteresseerd is, laat hij nog vallen, maar hij geeft ons toch het nummer van de huurder.

Kort daarop bellen wij het nummer, maken een afspraak en bezoeken het huisje in kwestie. Het eerste wat opvalt is een immens hoge deur (en afgebladderde verf op de gevel, maar wat is ons dat een zorg). Eenmaal binnen eerst een kleine tegenslag. We gaan een klein trapje af en komen in de keuken. Deze is groot maar vuil. Het keukenmeubilair is oud en wat scheef en één muur heeft vochtplekken. Ze worden naar zeggen niet groter. Mjah. Naast de keuken nog een opberghok met toegang tot het keldertje. Stokkeermensen als we zijn komt dat al goed uit.

schets huisje

De tweede etage bevat een woonkamer, badkamer en WC apart. De woonkamer is klein en zal bij ons dan ook geen woonkamer zijn, maar eerder een bureau met logeerbed. De muren zijn in donkerbordeauxrood geschilderd, de vloer is behoorlijk onderhouden parket. De voorgevel kijkt naar het zuiden waardoor de zonnestralen de kamer rijkelijk binnenvallen. Gezellig dus, en wij blij.

Een draaiende trap brengt ons naar een derde etage alwaar zich een slaapkamer bevindt. De kamer heeft een erker en neemt de hele breedte van het huis in. Dít wordt de woonkamer! Alweer parketvloer, veel licht en deze keer een neutralere kleur tegen de muur. Weinig opknapwerk dus.

Vierde etage, werkkamer met dezelfde afmetingen als de kamer op etage drie. We zullen het waarschijnlijk voelen aan onze kuiten, maar dit is de ideale plaats voor een slaapkamer. Met plaats voor een zithoekje en een bibliotheek.

Door heel het huis loopt een schouw. Op elke etage hoort een gasvuur te staan. (Er staan er, maar die mogen mooi mee met de eigenaar. We zoeken zelf wel nieuwe - wat goed lukt.) Langs weerszijden van de schouw zijn ingemaakte rekken/kasten. De stokkeermens in ons is alweer gelukkig.

Ik hoop dat deze beschrijving iets of wat een beeld geeft van wat het huisje te bieden heeft. Wij zijn alleszins heel tevreden. We zitten vlak bij de geneugten van de Sleepstraat (Gülhan! Turkse bakker! Indisch! Verse groenten en fruit!). Een tuin hebben we niet maar het Baudelopark ligt 500 meter verder en het voetpad is net breed genoeg voor een tuintafel en een paar stoelen. Bus 5 stopt om de hoek.

We nemen al gauw een beslissing en vragen de huurder om, als ze haar opzeg geeft, ons meteen als kandidaten op te geven. Zo gebeurt.

Deel 2 volgt later.

Labels: ,

Wat ik wil zien: mei 07

Alweer een maand voorbij en ik was bijna vergeten dat ik hier aan een mooi overzicht bezig ben sinds januari. Trouwens, ik heb nog geen enkele film uit de reeks reeds gezien. Eens kijken wat we in mei zoal gemist hebben.

Aiaiai, alweer een povere maand. In juni komen er nog twee bij met een 3 in hun naam, denk ik. Is de zomer van tegenwoordig nog altijd een stille periode voor de goede cinema? En welke films zijn er van tegenwoordig aan te raden? Het enigste dat me nog bereikt zijn af en toe reclames van blockbusters en daar haalt een mens ook niet veel goeds uit...

Labels: , ,

ICE ICE baby

ICE staat voor In Case of Emergency. Je slaat het nummer van je dierbare naar keuze op in je GSM onder de naam ICE. Zo weten de hulpdiensten snel wie ze moeten verwittigen in geval van nood. Kwestie dat alles wat vlotter verloopt.

Wat mij tegenhield om ICE in mijn gsm te steken was dat er problemen zijn om 1 nummer onder twee namen in je gsm te hebben. Maar nu lees ik bij Schuppe dat dat eenvoudig op te lossen is door na het nummer een * te zetten. Dit heeft geen invloed op het te bellen nummer, maar maakt het wel mogelijk om één telefoonnummer tweemaal in je gsm te steken.

Zo, nu hopen dat nooit iemand dat nummer nodig heeft.

Labels: