verboden te lezen

een blog zoals een ander

Bezoekertjes

Paginabezoeken:

De Googlehithoer in mij is heel tevreden met de voorbije Gentse Feesten.

Labels:

Dieven!

Ik had ooit voor een jaartje een gratis domeinnaam: verbodentelezen.be. Gekregen van 2go.be Na een jaar verviel dat aanbod en ik had geen zin om er nog geld aan uit te geven, dus liet ik het maar vallen.

Ik neem nog eens een kijkje op verbodentelezen.be en merk dat hij doorverwijst naar een site met popups. Blijkt de domeinnaam eigendom te zijn van een zekere Rubalier, geregistreerd door webregistrat.at. Via een link kom ik op een Duitse opbodsite waar ik de domeinnaam zou kunnen terugkopen voor minstens €60.

Wat voor smerige toestanden zijn dat nu? Betekent dat dan dat 2go.be alle webdomeinen die open komen te staan doorgeven of is die Rubalier daar op eigen houtje achtergekomen? Ik weet het niet. Ik vind het alleszin een vuil zaakje.

Het is wel een lucratieve zaak. Ik zal wel op een aantal profielen gelinkt hebben naar verbodentelezen.be. Al die hits komen dus uit bij een met reclame gevulde pagina. Altijd wel iemand die ergens op doorklikt. En ik ben allicht niet de enigste die dit is overkomen. Waarschijnlijk zijn velen nogal happig om hun eigen domeinnaam terug te krijgen en zullen er dus wel mensen ingaan op het aanbod van deze Rubalier. Dat lijkt mij een onderneming met weinig risico.

Labels:

Het Project


foto: Gentblogt

U heeft misschien wel al gemerkt dat hier de laatste tijd weinig te beleven valt. Daar zijn meerdere redenen voor.

De eerste redenen vindt u in dit lijstje.

De tweede reden is een onfortuinelijke gebeurtenis met een glas wijn en een computer waarbij de eerste leeg geëindigd is en de tweede onbruikbaar is geworden.

De derde reden is dat ik mijn schrijfkunsten voor een beter doel heb gebruikt. Als u wil weten welk boeiends er te zien valt op Sint-Jacobs qua jonge generatie of in de Kinky Star dan moet u maar eens een blik werpen op Gentblogt of de officiële gentsefeestenwebsite.

Trouwens, u kon dat alles reeds op mijn eigen gentsefeestenweblog lezen, mooi ingedeeld per dag en per plein.

Labels: , , ,

Keukentafel

Daar zie. Keukentafel heeft een weblog. Waar is de tijd van het arteveldestudentforum? Wij hebben dat in de tijd heel uitgebreid gebruikt in examenperiodes. Het stellen en beantwoorden van vragen op het forum was zowaar mijn manier geworden om sommige cursussen te leren. Nu ligt het daar wat plat in de regionen van het lager onderwijs.

Keukentafel was de persoon die ons lastig viel als we te veel zeverden in artikels die niet dienden om in te zeveren. Ik denk dat het ook hij was die iemand van ons wat webruimte had gegeven om ingezongen liedjes op te zetten. Niet dat ik dat nodig had, maar het was wel handig voor de minder muzikalen onder ons.

De tijd van toen... Ik heb juist, omwille van de verhuis, mijn oude cursussen bovengehaald en het grootste deel ervan weggesmeten. Zo zie je maar hoeveel boeiends ik heb overgehouden aan Arteveldehogeschool. Pfoeh. (Doet er mij aan denken dat ik nog eens een open brief zou schrijven over hoe het daar aan de opleiding onderwijs - lager onderwijs aan toe ging, en waarschijnlijk nog steeds aan toe gaat. Veevaete, Wuyts, Steyaert, Decock, ... Begin maar al te sidderen en te beven.)

Labels: ,

Om u op de hoogte te houden


Het totaal staat nu op US$ 63,91. Nog 37 groene briefjes en ik kan al die reclame eraf smijten. Jochei.

Labels:

To do

Ik heb zo'n schriftje waar ik alles inschrijf wat ik moet onthouden te doen. Mensen doen al eens wat lacherig daarover, maar het werkt wel en heeft mij al veel zorgen bespaart. Ik heb namelijk de gewoonte om alles (alles) wat ik moet doen te vergeten. Nu is het vakantie en kan het schriftje even ademen - af en toe komt er nog wel een krabbel in.

Maar dat wou ik helemaal niet vertellen. Dit bericht gaat over de gigantische lijst aan dingen die mij te doen staan deze vakantie. Ik probeer het even op een rijtje te zetten. En gij daar, achter mijn schouder, vul gerust aan met alles dat ge mij al in de schoenen geschoven hebt, tssss.

 • Opruimen - in zijn volledigheid (op zich al op te delen in een tiental puntjes, maar laten we het hierbij houden)
 • Naar school om mijn bureau op orde te zetten en nog een aantal paperassen in orde te brengen en nog eens naar school om het een en ander met mijn duojobcollega te bespreken.
 • Naar de solden. (Ah neen, dat was gisteren. Oef!)
 • Bellen naar moeder van kindje met nood aan bijlessen en wie weet deze vakantie regelmatig dan ook bijlessen geven.
 • Een thesis in opbouw lezen (100+ bladzijden, jochei)
 • Eens afspreken met L. om wat muziek te produceren, wie weet met een (twee)wekelijkse gewoonte.
 • Een paar voorbeschouwingen schrijven over de gentse feesten voor Gentblogt. Iedereen die iets te zeggen heeft over de programmatie in de kinkystar mag het mij altijd laten weten.
 • Een nieuwe layout voor de weblog. Eentje waar iedereen op elk platform van kan genieten. Het zal dus wat soberder moeten, meer zoals de gentsefeestenweblog.
 • Inpakken
 • Een stresserende thesisschrijfster onderhouden.
 • Gentse Feesten
 • Meubels afbreken
 • Verhuizen
 • Uitpakken en opruimen
 • Inrichten van het nieuwe huis, u weet wel.
 • Een stresserende tweedezitblokster onderhouden.
 • Voorbereiden van een nieuw schooljaar met vergaderingen en opzoek- en voorbereidwerk allerhande.
Een mens weet wat te doen.

Labels:

Vakantie

Jaha. Sinds gisteren. Twee maand. En slapend op beide oren dan nog wel want ik mag volgend jaar weer op dezelfde school aan de slag. Een halftime tot februari in de klas waar ik nu stond plus een halftime ambulante zorgleerkracht (jawadde) voor heel het jaar.

Ambulante wat? Dat wil zeggen dat ik in verschillende klassen les geef terwijl de klasleerkracht enkele leerlingen apart neemt om bij te werken. En dan nog iets dat te ingewikkeld is om uit te leggen maar dat er op neer komt dat ik vijf uur les geef in het vijfde leerjaar. Dat zal dan metend rekenen, frans en spelling zijn, als ik het goed begrepen heb.

Zo, dan bent u ook weer mee.

Verder heeft dat vakantie hebben wel een goed effect op mijn humeur en mijn activiteitsgraad. Al bij al. Op de mailinglijst van de gentse feesten (voor gentblogt) zullen ze het ook wel geweten hebben.

Labels: