verboden te lezen

een blog zoals een ander

Elastieken layout?

Ik heb voorlopig de layout omgezet naar iets standaard van blogger, omdat ik echt niet meer tevreden was van de vorige (niet leesbaar in IE6, wat te schreeuwerig na verloop van tijd, te lange inlaadtijd).

Op termijn zou ik een nieuwe layout willen maken en ik denk er heel hard aan om daar een zogenaamde 'elastic layout' van te maken. Dat wil zeggen dat alle afmetingen in em staan. (Em is de grootte van een letter, dus variabel naargelang hoe jij de lettergrootte in je browser hebt ingesteld.) Ik heb het al eens uitgeprobeerd op mijn gentsefeestenweblog en daar werkt dat wonderwel. Je moet maar eens ctrl ingedrukt houden en dan scrollen. Iel wijs.

Eigenlijk zou ik de zijbalk fixed maken, zodat prullen van Flickr en last.fm en dergelijke mooi op hun plek blijven. De hoofding en de hoofdkolom worden dan elastisch.

Het voordeel? Alle tekst blijft ook in grote letters goed leesbaar. Er blijven altijd nagenoeg evenveel woorden op een lijn staan. Want als ik van op twee meter afstand een tekst op mijn scherm wil lezen, dan moet dat lukken. Ja, soms zit ik twee meter van mijn scherm verwijderd, en dan? Ik heb nu eens een groot scherm.

Zo ziet gentblogt eruit in veel te groot lettertype. Maar 5 woorden per regel, menu's vliegen alle kanten op. Dat zal den dezen niet overkomen, ahum.

gentblogtfixed

Elastic layout wordt het dus waarschijnlijk. Ik weet niet of er nu mensen zoiets hebben van 'NEEEEEE, niet doen!' Anders moet ge het maar laten weten.

Labels:

Pinback komt naar België!

Pinback is zowat mijn favoriete groep, voor zover ik favoriete groepen heb. Ze spelen dinsdag 20 november in Trix, antwerpen en de dag daarna in Stuk, Leuven (Belgische concertzalen hebben korte namen, maar dat terzijde). Bij beiden kost dat 15€ in voorverkoop.

Nu is het eerder de vraag naar welk optreden ik zou gaan dan of ik zou gaan. Antwerpen is korter treinen, maar Trix ligt nogal ver van het station, gepruts met trams of bussen. Stuk ligt dan weer op wandelafstand van het station van Leuven. Op dinsdag is het 1 kans op 3 vergadering tot half zeven, woensdagnamiddag heb ik alle tijd. Het helt dus allemaal nogal over naar Leuven. Is dat een beetje een toffe zaal, Stuk?

In september brengt Pinback trouwens een nieuw album uit: Autumn of the Seraphs. Ik weet dus weer waar binnenkort mijn geld aan uit te geven. Op hun MySpace valt al een nummer te beluisteren.

Labels: ,

Het huis

huis

Joke vroeg lang geleden naar foto's. Ik heb er een paar weten op te diepen. Ze staan daar mooi in Flickr te blinken. Het zijn er van toen het huis nog leeg stond. Later meer foto's als alles wat op zijn poten staat. Alles stond al op zijn poten behalve dat bed en die zetel die nog moesten komen. Het bed is er nog niet en die stomme zetel is veel te groot en die stomme trap is veel te klein. Wel, ik vind de zetel niet stom en de trap ook niet maar samen kan ik ze niet goed af. De zetel staat dus in de bureau, waardoor de bureau salon zou moeten worden en de woonkamer eetplaats en bureau.

Tenzij iemand een verhuislift in zijn garage heeft staan natuurlijk.

Labels: ,

The Salmon Dance

Eergisteren was ik tijdens het maken van een lekkere fricandon aan het luisteren naar Mishmash op Stubru. Het feit dat de cd-collectie zich twee etages boven de keuken bevindt én dat ik vooral het koken op mij neem in deze moeilijke tweedezittijden zorgt ervoor dat ik al eens wat meer gewoon naar de radio luister.

Zo hoorde ik een nummer over zalm. Het klonk allemaal heel grappig met een verteller die ons de zalmdans wil aanleren en veel leuke bliepjes en melodietjes. Ik dacht dat het één of ander kitchnummer was dat Gerrit K had opgediept. Spijtig genoeg had ik de naam ervan niet kunnen opvangen. Ooit eens opzoeken, dacht ik zo.

Vandaag doorloop ik vlug mijn bloglezer en wat kom ik tegen op videoclips.blog.nl? Jawel, de nieuwe single van The Chemical Brothers: The Salmon Dance. Dat had ik dus niet kunnen denken. De videoclip is trouwens ook behoorlijk grappig.

Deze komt binnenkort in mijn collectie om eens op een feestje te draaien of zo.

Er is trouwens ook een wedstrijd op Youtube voor de beste zalmdans. Deze is alleszins mijn favoriet.

Labels:

Long time no see

Ach ja, ik was het glad vergeten. 2 augustus zijn we verhuisd en het was allemaal nogal hectisch, zoals wel te verwachten was. Vandaag is de telenetman langs geweest en kan ik jullie dus weer verblijden met mijn schrijfsels.

Foto's van het huis tonen kan ik niet want ik heb mijn usb-kabel nog niet teruggevonden. Het is allemaal mooi en leuk en zo hoor, wees maar gerust. Kom maar eens langs als je het wil zien. (Laatste opmerking enkel gericht aan mensen die ik ook echt ken. Stalkers gelieve zich te onthouden.)

Nog iets gebeurd in het weblogwereldje de laatste twee weken?

Labels: ,