verboden te lezen

een blog zoals een ander

Vrije dag

Dan heeft een mens eens een dag vakantie en dan is hij ziek natuurlijk. Altijd hetzelfde verhaal. Maar frak that, vanavond ga ik uit, en niemand houdt me tegen.

Zeker weten zeker weten.

Labels:

Gratis in Gent

Ach kijk, weer een week voorbij. En maar twee artikels. Jaja, het einde van deze weblog is nabij. blurgh. Van mijn sociaal leven ook blijkbaar. Van vorig lijstje niets gedaan, wegens andere bezigheden, geen zin of te moe of te niet wakker. Volgende keer beter, zoals deze week, waar ook allerlei te beleven is dat gratis is in Gent. Informatie verkregen dankzij Use-It:

DONDERDAG / THURSDAY 27 - 09 - 2007
21:00 > VOORUIT BALZAAL > LIVE ROCK : Soapstarter: ambiance met ex-leden van dEUS, Vive la fête en Soulwax

VRIJDAG / FRIDAY 28 - 09 - 2007
21:30 > COCTEAU > PARTY : Feestje van de mannen van GentBlogt (U bent allen compleet welkom, wij gaan daar alleszins zijn.)

Aha, en dat van die gratis museums, dat is voorlopig blijkbaar elke zondag tot 13uur. Om te onthouden.

Labels: ,

Oren, wie heeft ze nodig?

Nog eens kappen op de Charlatan. 't Was lang geleden.

We zijn dit weekend nog maar eens naar de Charlatan gegaan. Die hebben een nieuwe zaal en dat moesten we toch eens bekijken. Je kon toch nooit weten dat de wc's gratis, de muziek goed en het volk interessant waren. Ijdele hoop.

De Charlatan heeft de neiging heel druk te zijn op vrijdagavond. Het is dan ook heel leuk dat je zowat iedereen die aanwezig is die avond moet tegenkomen om in de verste zaal te raken. Door het café, de eerste zaal helemaal diagonaal kruisen, langs een ruimte met bar en dan via een gat in de muur het doel bereiken.

Nog fijner is dat bejaarden en minder bedeelden op vlak van gehoorkwaliteit hun hoorapparaten mogen thuis laten. Echt niet nodig. En dat de wel nog horenden zo solidair zijn om zo snel mogelijk tot de eerste groep te behoren. Het kan wat aan mijn hoofdpijn gelegen hebben, maar het deed simpelweg pijn. Zo'n snijdende pijn van hoge tonen die door mijn hoofd jagen. Er wordt dan ook weinig gepraat in de Charlatan, aangezien praten gelijk staat met schreeuwen op een afstand van 1 cm van de andere zijn oor. Ik weet echt niet wat eenoog bezielt. "Ik een half zintuig kwijt, dus jullie ook!"?

En moest dat nu nog allemaal zijn om naar wat goede muziek te luisteren. Als ik op de eerste rij van een goed optreden sta en de boxen die ook de vijftigste rij van muziek moeten bedienen beschadigen mijn oren voor anderhalf uur, dan kan ik daar nog enigszins mee leven. Maar om alweer diezelfde RnB en reggae te aanhoren heb ik dat er echt niet voor over.

De televisieschermen met mooie visuals van de te dure menukaart, dat kon ik dan weer wel appreciëren.

En ouders van leerlingen tegenkomen is ook altijd heel aangenaam op een vrijdagnacht.

PS: De definitie van een charlatan volgens wikipedia:

Een charlatan is een speciaal soort oplichter die voorziet in zijn behoeften door systematisch mensen te bedriegen over zijn afkomst, vaardigheden, intenties of prestaties. Een charlatan maakt gebruik van zijn charme.

Uhuh.

Labels: ,

Gratis in Gent

Elke maandag krijg ik van Use-It het gratis weekprogramma in mijn virtuele bus. Meestal zie ik daar dan het één en ander interessants tussen staan, maar vergeet ik dat telkens weer. Alles vlug op een rijtje zetten is de enigste optie. Dit is pure copypaste, mijn excuses, al is het een kleine selectie (volledige versie hier):

WOENSDAG / WEDNESDAY 19 - 09 - 2007 20:00 > PANORAMISCHE ZAAL > STADSARCHEOLOGIE : Lynn Declercq en Joris Nauwelaerts over de geschiedenis van het Circus Mahy (ooit een wintercircus, dan een garage, en nu een ruïne)

VRIJDAG / FRIDAY 21 - 09 - 2007 20:00 > SINT-PIETERSPLEIN > LIVE SURPRISE ACT : surprise act op een container van Made in Gent (= kunst in industriële containers)

ZATERDAG / SATURDAY 22 - 09 - 2007 20:00 > SINT-PIETERSPLEIN > LIVE ELECTRO ROCK : Foxy Lane op een container van Made in Gent (= kunst in
industriële containers)
00:00 > VOORUIT > FIREWORKS + LIVE ROCK + PARTY : de Vooruit wordt 25 jaar! Vuurwerkcompagnie Ephémère laat de gevel oplichten, met pompende orgelrock van het Apparat Organ Quartet, en daarna fuif in de Concertzaal en de Balzaal (voor wie op tijd binnen geraakt)

ZONDAG / SUNDAY 23 - 09 - 2007 10:00 > GENTSE MUSEA > EXPO : vrije ingang tot 13.00 uur in SMAK, Museum voor Schone Kunsten, Huis van Alijn, MIAT en Designmuseum

Zeg dus niet dat ge niets weet te doen deze week.

Labels: ,

Web 2.0 anti-meeting spell

dilbert web20

Ja, gewoon een gepikte cartoon als blogpost, zonder uitleg erbij. En dan?

Labels:

De muzieksmaak van kinderen

Een deel van mijn lesopdracht is het geven van muziek in de tussenbouw en de bovenbouw. Dat is Montessoriaans voor graadsklassen derde en vierde leerjaar (tussenbouw) en vijfde en zesde leerjaar (bovenbouw).

Om een beetje te weten welk vlees ik in de kuip heb - en ook wel omdat het mij immens interesseerde, heb ik alle kinderen een vragenlijstje voorgeschoteld. Hieronder volgen de antwoorden op de vraag naar welk liedje, welke groep of welke muzieksoort hun voorkeur uitging. Sommige resultaten stemmen mij gelukkig, andere vermeldingen in de top 10 brengen de rillingen op mijn rug, maar allé how, het valt wel behoorlijk mee.

Sommige dingen ken ik absoluut niet, zoals de Turkse groepen. Er zullen dan ook behoorlijk wat fouten in staan. Van andere dingen ben ik heel verwonderd en blij ze aan te treffen in het lijstje. Ik dank dan ook de ouders of oudere broers en zussen om mijn leerlingetjes met zo'n goede smaak te besmetten. Ik denk dan aan: A Brand, Doe Maar, Boudewijn de Groot, ACDC (huh?), Kraftwerk (HUH?)

Denk er ook aan dat buren, bij gebrek aan inspiratie, al eens hetzelfde antwoorden, waardoor bijvoorbeeld 50 Cent en de soundtrack van Dirty Dancing 2 verdacht hoog scoren. Denk er ook aan dat de leeftijd varieert tussen 7 en 11 jaar. Een wereld van verschil.

Het is trouwens opvallend hoe divers de lijst is. Gemiddeld heeft elk kind twee antwoorden gegeven. Het aantal verschillende antwoorden is ongeveer gelijk aan het aantal kinderen.

klik om de lijst te zien.

De lijst:

Mika (Relax) 8
rock 8
jump 7
Dirty Dancing 2 (Soundtrack) 5
Fixkes 5
Kids top 20 5
Linkin Park 5
Lordi (Hard rock hallelujah) 5
50 Cent (candyshop) 4
Hiphop 4
4 yuz 3
Akon 3
Belle Perez 3
Marco Borsato 3
Mozart 3
Rihana 3
Xink 3
Chronicles of Narnia (Soundtrack) 2
DJ Tiësto 2
Green Day 2
Het huis Anubis (soundtrack) 2
Hit Club 2
Ismail Yk 2
Justin Timberlake 2
Lord of the Rings (Soundtrack) 2
Mermaid melody (Japanse serie) 2
Milow (You don't know) 2
Nelly Furtado 2
Queen 2
R&B 2
Ramstein 2
Samson en Gert 2
Spring 2
Step Up 2
Thor 2
A Brand 1
ACDC 1
Arabian 2 1
Asaim 1
Avril Lavigne 1
Bach 1
Beethoven 1
Beyonce 1
Black Eyed Peas 1
Bob Sinclar 1
Boudewijn de groot 1
Candyman 1
Cascada 1
Ceza 1
Ch!pz 1
Clouseau (Vonken en vuur) 1
dance 1
David Guetta 1
DJ Frudoie 1
DJ Mango 1
Doe Maar 1
elektro 1
Eminem 1
Eurosong for kids 1
Flip Kowlier 1
Halloween 1
Harry Potter (soundtrack) 1
Herman van Veen 1
High School Musical 1
Hillary Duff 1
Jeff Buckley (Hallelujah) 1
Jesse McCartney 1
Jumping Jacks 1
K3 1
Kaiser Chiefs (Ruby) 1
Kanye West 1
Kardesler 1
Kezi frak 1
klassieke muziek 1
Kraftwerk 1
Laïs 1
Louis Neefs 1
Metal 1
Muse 1
Nirvana 1
Ozan 1
PCD 1
Pim 1
Pink 1
Placebo 1
Red Hot Chillipeppers 1
rustig 1
Shakira 1
Snoop Dogg 1
Spongebob the movie (soundtrack) 1
techno 1
The Monkeys 1
The Neverending Story 1
The Simpsons (soundtrack) 1
The Sound of Music (musical) 1
Tikla 1
Timberland 1
Urbanus 1
Vivaldi 1
Yutseven 1

Haha, kezi frak, dat moet Crazy Frog zijn, allicht. Ik kon maar niet bedenken wat dat kind ermee bedoelde.

Labels: ,

Mijnen draai

Allé, bij deze heb ik dan toch nog eens een tekstje geschreven op dit weblog. Hopelijk binnenkort meer goestig en inspiratie. Dat van daarjuist was trouwens iets dat ik mij een paar dagen geleden had afgevraagd. Ik had gewoon de fut niet om het eens uit te schrijven op de pc.

Labels:

Fixkes

Fixkes hebben er al een behoorlijk festivalseizoen opzitten. Als ik het goed begrijp hebben ze wel wat meer om het lijf dan die ene single, of toch niet? Ik weet het niet. Ik heb ze nog niet gezien.

Dat imponeren op festivals is een eerste stap om los te komen van het onhitwonderstigma. En wat doen ze op stubru? Ze maken een wedstrijd voor de beste nieuwe versie van Kvragetaan. Download de karaokeversie en zet er je eigen tekst op. Het gevolg is dat Kvragetaan weer volop gedraaid wordt en niemand die daar mee kan lachen, volgens mij Fixkes zelf ook niet. Dit kan de doodsteek worden. Het was al lang het moment geweest om het succes te bevestigen met een goede tweede single.

De reacties op het artikel op stubru spreken boekdelen: Op 22 reacties slechts 1 positieve en een paar neutrale. Ik zeg het, iedereen is Kvragetaan beu, maar binnenkort is iedereen gewoon Fixkes beu, nog voor ze iets nieuws kunnen uitbrengen.

Vaarwel Stabroek.

Labels: