verboden te lezen

een blog zoals een ander

Calvin

Eigenlijk lijk ik wel op Calvin van Calvin en Hobbes. Kijk naar de strip van vandaag en deze reactie bij den diene van de radio.

Labels:

Reactie

Is er een eenvoudige manier om mij te abonneren op reacties op mijn reacties op andere blogs? Ik vergeet alsmaar waar ik dingen gezegd of gevraagd heb. Het zijn geen doeningen. Liefst iets met op één knopje te drukken, bruikbaar met google reader en over alle platformen (of hoe noemt ge dat, wordpress en blogger en zo) heen.

Labels:

MetaTale

Allé, ik doe mee.

MetaTale widget

Labels:

Lees voor! (2)

voorlezen op gentblogt

Kijk, kijk. Mijn eerste niet-Gentse-Feesten-artikel op Gentblogt. Eeuwige roem valt mij ten deel.

Nu krijgen ze wel mijn stem.

Labels:

Contact

U wilt mij dus iets vragen of vertellen? Ga uw gang.

Ah ja. Als ge wilt dat ik antwoord moet ge wel uw e-mailadres geven. Ik dacht dat dat evident was, maar niet iedereen doet dat dus.


Naam*:
Woonplaats:
Telefoonnummer:
E-mailadres*:
Onderwerp*:
Omschrijving*:
Velden met een * zijn verplicht in te vullen

Lees voor!

de voorleesweek

U hebt gisteren toch ook een boek ter hand genomen en de eerste de beste jeugdige (of niet zo jeugdige) verblijdt met een verhaal uit uw mond? Ah ja, natuurlijk. Want gisteren is de voorleesweek begonnen.

Ik citeer even:

Onderzoek wijst uit dat kinderen die al vroeg boeken leren kennen taalvaardiger zijn, sneller kunnen lezen, beter rekenen, graag lezen en vaker lid zijn van de bibliotheek. Niets dan voordelen dus. Maar voorlezen is in de eerste plaats gezellig. Samen genieten van een boek, elke dag opnieuw.

Ik wil daar vooral zelf nog bij vermelden dat het voorlezen niet mag stoppen vanaf het kind zelf kan lezen. Een kind wordt namelijk amper uitgedaagd door de verhaallijnen in boeken op zijn leesniveau. Het is pas als een kind pakweg een Harry Potter helemaal zelfstandig uit krijgt dat voorlezen minder belangrijk wordt. Eerder blijft het belangrijk kinderen te voeden met ingenieuze verhaallijnen, een lappendeken van emoties, nagelbijtende spanning en van het lachen op de grond rollende humor.

En zelfs als het kind, of dus evengoed een volwassene, zelf perfect in staat is dat boek te lezen, is het nog altijd wreed gezellig, zo samen naar een verhaal luisteren.

Dus, had u het nog niet gedaan, u heeft nog tot zondag 25 november om u een goed boek te zoeken en uw stem te smeren. Laat uw huisgenoten maar genieten van uw warme stem. U kan het!

Tips en suggesties vindt u in overvloed op de site van de voorleesweek.

Wilt u zich er gemakkelijk vanaf maken? Dat kan. Wally De Doncker leest voor en zingt in de jeugdbib aan het Zuid op woensdag 21 november van 15 tot 16 uur.

Labels: ,

De Tijdloze

Het is weer lijstjestijd. 28 december is het De Tijdloze op Stubru. Normaalgezien vindt u ons alweer in De Ploeg, naar aloude traditie. Tenzij u een ander etablissement vindt, meer in het centrum van Gent, dat deze lijst ook uitzendt. Sinds de verhuizing vinden wij de Sint-Pietersnieuwstraat veel te ver, lui als we zijn. Die stomme berg dan ook. Al goed dat De Ploeg nog niet halfweg ligt.

Tijd om te stemmen. Hola, wat ziet mijn lodderig oog? Vorig jaar mochten we nog onze top 5 indienen, nu is het slechts een top 3. Wat zal dat teweeg brengen? Wellicht minder nieuwe nummers die helemaal niet thuishoren in een tijdloze lijst. Als er iemand op Tokio Hotel durft te stemmen!!

Eens kijken, vorig jaar stemde ik als volgt:

 1. Radiohead - Paranoid Android
 2. Tool - Schism
 3. Radiohead - Street Spirit
 4. Soulwax - Much Against Everyones Advice
 5. David Bowie - Space Oddity

Van drie jaar geleden heeft dit logboek ook nog een lijstje staan: Daar kwamen Massive Attack met Teardrop en Jeff Buckley met Hallelujah nog in de plaats van Tool en Soulwax.

Dit jaar een selectie van drie dus.

 1. Radiohead - Paranoid Android
  Dat blijft gewoon het beste nummer ooit, naar mijn nederige mening.
 2. Soulwax - Much Against Everyones Advice
  Die mogen er nu eindelijk toch eens in komen te staan.
 3. David Bowie - Space Oddity
  Die moet er gewoon terug in.

Voor alle info over voorbije Tijdlozen, met grafiekjes en lyrics en overzichten en alles erop en eraan moet u zich trouwens naar Stijn zijn webstek reppen. Gigantisch interessant.

Mag ik trouwens even melden dat ik schiftingsvragen hoogst irritant vind? Ik ben heel slecht in het schatten van dingen. Wat is er misgelopen met de onschuldige kinderhand? Iedereen evenveel kans. Ik zou mij veel beter voelen telkens ik er niet bij ben. Nu, vroeger kreeg je nog een massa CD's naar keuze als je de wedstrijdvraag won. Nu is het één of ander DVD surround home sound entertainment system, wat mij toch niet zo heel erg interesseert. Er zit geeneens een tv bij.

Labels:

Eddy Wally ontdekt YouTube en a dzjippelijn

Hij mag dan de grootste onzin uitkramen, hij heeft dat toch slim weten te filmen. Alles perfect in beeld en salut zeggen tegen de dzjippelijn op het moment dat hij uit beeld verdwijnt. Prachtige beelden. Ik heb altijd al gezegd dat hij minder idioot is dan hij zich voordoet. That it goes him very well in the USA!

Labels:

Loosers

Anoniempje weet het volgende te zeggen op dit bericht:

Man, wat ben jij een slechte verliezer....

En wel, het enigste dat ik daar op kan reageren is dat ik inderdaad een slechte verliezer ben, maar enkel als hetgeen ik verlies slecht georganiseerd is.

Het trof mij met verbazing dat ik niet opgenomen was bij de selectie. Maar het trof mij nog veel meer hoe de dingen het laatste jaar verlopen zijn. Clickx heeft geen enkele voeling met de blogosfeer en zal dat nooit hebben. Een futiel stukje blog op hun site zal daar geen verandering in brengen. Wie blogs schrijft is niet geïnteresseerd in Clickx en wie Clickx leest is niet geïnteresseerd in blogs. Waarom de moeite? Enkel en alleen omdat het hip staat.

En 't zijn slijmballen. Na de toestand vorig jaar (1 2 3 4) is Clickx plat op zijn buik gegaan voor de blogwereld. En ze trappen er allemaal in, gewoon omdat Clickx ze genoeg aandacht gegeven heeft. Nu lijkt alles okay maar het blijft gewoon een artificiële bedoening. Het is niet omdat het internet is dat je het allemaal zomaar kunt samengooien. Clickx wou en wil nog steeds gewoon profiteren van het hipheidslaagje dat rond de blogwereld hangt. Ik ben eigenlijk blij dat ik niet genomineerd ben.

En ze kijken niet eens naar xhtml-gevalideerde broncodes. Om nog maar te zwijgen van al die simplistische wordpress themes die de revue passeren.

En ze bevoordelen al hun eigen sponsors. (behalve NTG, zo zielig)

En ze laten Amerikaanse sites winnen.

En hun logo is te rood.

Andhi denkt er trouwens ook het zijne van. En Pietel roert zich niet. Vreemd.

Labels: ,

Forelstraat binnenkort terug open

Binnenkort, want ze willen de wegmarkeringen nu wel aanbrengen, maar er staat een container van een bewoner met verbouwingen in de weg. Hilarisch. 650 dagen voor 150 meter weg en riolering te herleggen. En we tellen voort. Een regeringsvorming is er niets bij vergeleken.

Binnenkort alvast geen delinquente files meer.

Labels:

SVHJ

Pfoeh.

En vooral hahaha.

Labels:

Wereldfeestje

Ik knal dat hier gewoon even integraal op, voor wie niet weet wat te doen vanavond. U herkent de krachtige, typische lay-out van uitnodigingen via mail.

De studenten van ONZ-Ugent ( wereldwinkel,11.11.11,……) steken in elkaar.......

Donderdag 8 november WORLD NIGHT

Optredens van Lady Latho, De Busisciens, MANMANMAN, Jah Generation
+ afterparty (oa the AlsoMighty Jahroen)

20u00

Minus One (JOC Rabot), Opgeëstenlaan 455

Inkom 3€ (tvv 11.11.11 en Oxfam)

www.overlegnz.tk > voor meer info & flyer

Organisatie: ONZ (overleg NoordZuid studentenwerking)

Labels: ,

De geboorteplaat

Wist je dat op 21 maart 1982 Tight Fit met The Lion Sleeps Tonight op 1 stond in Groot-Brittannië?

En dat op 9 novembert 1982 Musical Youth met Pass the Dutchie de eerste plaats innam in de Nederlandse hitlijsten?

En op 11 december 1982 Culture Club de Belgische radio teisterde met Do you really want to hurt me, wegens meest verkocht?

Wel, dan weet ge het nu.

Labels:

Blijkbaar

Sta ik in de Fnac een koptelefoon uit te kiezen. Het is trouwens deze geworden. Staat plots iedereen naar een saai programma op de tv-schermen te staren. Pieter De Crem is een stemming aan het houden en iedereen stemt gelijk. Wat is daar nu spannend aan dat iedereen daar blijft naar kijken? En toch trok het mij ook aan. En toen had ik door dat ze BHV er aan het doorjagen waren. En dat is toch wel een beetje spannend. En als ik het goed begrijp maakt het in de praktijk allemaal niet veel uit wat daar gestemd werd, behalve dan dat het de boel wat doet ontploffen. Daarvoor hebben ze dan 150 dagen moeten leuteren. Enfin.

Er werd trouwens geen woord gesproken daar in de Fnac. Geen gejuich of boegeroep. Toen het programma afsloot en de eerste beelden van een oude 'Thuis'-aflevering 30 keren te zien waren op de schermen ging iedereen rustig verder met zijn aankopen.

Labels:

Koptelefoons

Morgen ga ik twee koptelefoons kopen. Eentje voor aan de pc en een om te DJ'en en in alle stilte elektrische gitaar te kunnen spelen. Iemand tips? Waar moet ik op letten? Ik ken daar namelijk de nougatbollen van.

Poging elvendertig om een vraag te stellen via mijn weblog en daar binnen de 24 uur (16 uur in feite) een bevredigend antwoord op te krijgen. Ik ben benieuwd.

Labels:

Griep meten

Ziedaar. Ik heb mij meteen ingeschreven. Al was het maar omdat ik nooit de griep heb. Al dat geneut altijd over griepepidemieën. We zullen die statistieken wat naar beneden halen zie.

Labels:

Lokken en wegjagen

Ik steel hier schaamteloos de titel van Michel zijn artikel omtrent het volgende, maar daar gaat het nu eenmaal over.

Pietel heeft een lijstje gemaakt met 10 tips om bezoekers te lokken. Dirk doet het omgekeerde. Eens kijken aan welke regels ik mij houd op dit weblog. Waarschijnlijk aan weinig, gezien de gigantische bezoekersaantallen alhier.

Do's:

1. Blogpersoonlijkheid: Nee, daarvoor ben ik veel te braaf. Ik laat mij al eens horen op een andere blog en hier strooi ik wel eens een mening in het rond, maar heel erg uitgesproken is dat allemaal niet.

2. Blog frequentie: Waarlijk een ramp. Soms drie berichten per dag, soms in twee weken amper iets te vinden op dit weblog. Veel beterschap daarin kan ik niet beloven.

3. Stijl: Ik meen van mijzelf te kunnen zeggen dat ik een eigen stijl heb. Ze beschrijven? Lees er mijn disclaimer op na. Dat zegt iets maar ook niets.

4. Aantrekkelijk: Daar heb ik toch altijd mijn best voor gedaan. Nu gebruik ik een standaard theme van blogger, omdat ik even te lui ben. Ik zou ook graag overstappen op wordpress omdat dat toch heel wat interactiever werkt (direct reageren op artikels, automatische trackback, enz.)

5. Inhoud: Daar probeer ik toch werk van te maken. Liever niet schrijven dan oninteressant geneuzel. Hoewel, wat is dit hier dan?

6. Anciënniteit: Ik ben nu toch al een paar jaar bezig en dat laat zich wat merken in googleresultaten, ja da's waar.

7. Interactie: Wat denkt ge dat ik nu aan het doen ben?

8. Controverse: Meestal loop ik een hele tijd achter op de controverses. Er zelf één creëren gebeurt eerder per ongeluk denk ik. En als ge het vrijwillig doet zijt ge een vuile hithoer. (Ik zou hier linkjes achter kunnen plaatsen maar dat doe ik dus niet.)

9. Tetten: Nee, geen tetten. Niet de mijne en niet die van een ander.

10. Lijstjes: Heel af en toe, maar niet het soort '10 tips om'. Daar zou ik eigenlijk een keer iets mee moeten doen.

Dont's

Reageer nooit: meestal wel, soms zijn reacties gewoon niet boeiend genoeg om op te reageren of heb ik niets boeiends genoeg om erop te reageren.

Vergeet te focussen: Ik weet zowiezo al niet waarover te schrijven. Als ik mij dan nog tot één onderwerp moet beperken wordt het helemaal zielig. Er zit, denk ik, wel een lijn in. Weinig over mezelf. Veel over hoogstaande culturele bezigheden en filosofische beslommeringen, ahum.

Haat blogrolls: Bij mijn links staat er een gigantische en in berichten ben ik ook niet zuinig met linklove. Spijtig dat ik maar een paar blogs echt lees.

Blog in twee talen: Geen last van. In welke andere taal zou ik zonder schaamrood moeten schrijven?

Maak een goedkope indruk: Ik denk dat je mij meestal van het omgekeerde kan betichten. Mijn weblogdesigns zijn nogal 'aauw mijn ogen, schreeuwt zo niet.' Behalve nu uiteraard, vanwege dat lui zijn, zie eerder.

Begin pas te bloggen als je bijna 40 bent: Iedereen van enig belang in bloglandschap is ouder dan mij, op een paar snotneuzen na. Ik denk wel dat ik goed zit met mijn 25 jaar. Ik zie trouwens niet waarom bloggen op je 40 verkeerd zou zijn. 40 zijn is hip (of zoiets)

Wijd uit: Soms wel eens, maar dan haal ik mijn lees verder linkje boven en hoeft niemand zich daar iets van aan te trekken. En als ik veel schrijf dan is dat gewoon omdat ik veel over iets te vertellen heb. Wat moet ik doen? Het niet vertellen?

Staar naar uw navel: Hier is nog werk aan. Als ik buiten kom dan schrijf ik er te weinig over. Ik kan natuurlijk ook niet elke week vertellen dat we naar de Video zijn geweest.

Schrijf niet over tetten: Eigenlijk moet dat zijn: als ge zelf geen tien punten kunt bedenken in een 10 punten lijstje, steel er dan gewoon één van een ander. Next.

Kies je moment slecht: Ik heb er geen probleem mee om een tekst te laten liggen en er de volgende dag aan verder te werken. Of om hem gewoon te laten liggen. Doet er mij aan denken dat ik nog altijd iets moet vertellen over de laatste (of al vorige?) single van QotSA.

Labels:

Kopvodden

Het hoofddoekendebat laait op in Gent. Ik zou daar vanalles over kunnen zeggen. Maar waarom het zelf stuntelig verwoorden als een arrogante relnicht het u al heeft voorgedaan?

Tom Lanoye kreeg samen met zijn twee collega's stadsdichters van Antwerpen een eredoctoraat. In zijn dankwoord gaf hij zijn mening over de kledingsvoorschriften voor stadspersoneel. Een heel erg in dank aangenomen dankwoord, kunt u wel denken, met zinsneden als 'Ik walg van A' met de Patrick op de eerste rij. Goed, hier een fragment, achter de klik de volledige pdf.

Ik wil dan ook met de hoofddoek kunnen lachen. Ik wil zijn nut betwijfelen. Ik wil hem zien als symbool van mogelijke onderdrukking — net zo goed als de kanten sluier die hoort bij de witte bruidsjapon waarin nog steeds menige bruid het stadhuis betreedt, zonder dat er een seculiere haan naar kraait.
Maar ik wil één ding nooit, juist vanwege — vooruit met de grote woorden — onze Europese principes, rechten en vrijheden, onze erfenis uit de Verlichting waarvan deze universiteit een bastion is. Ik wil die hoofddoek niet verbieden. Zeker niet waar zo’n verbod alleen maar contraproductief werkt, omdat het van die hoofddoek een symbool zal maken van cultureel, politiek en sociaal verzet, los van het religieuze, dat er alleen maar fanatieker op zal worden. En omdat de consequenties van zo’n verbod onze stad reduceren tot een kostschool uit de jaren vijftig. Met navenant kledingreglement. Het enige buitenissige is een T- shirt onder een colbertje, gedragen door onze burgemeester, zelfs als ie delegaties ontvangt in wier land zoiets een belediging vormt. Ik ben daar voorstander van, hoor. Maar kom dan een ander niet de les spellen in je eigen kot. Wat daarbij het meeste stoort, is de weerkerende claim van ‘neutraliteit ’. Neutraal? In deze nota kun je van alles lezen. Maatschappelijke durf, of politieke lafheid. Welkome duidelijkheid, of omfloerste achterbaksheid. Gelijke kansen of genadeloze Gleichschaltung. Maar één ding kun je deze nota nimmer noemen. Neutraal. Zeker niet in een stad waar, vlak voor verkiezingen, een vrouw op straat is neergeschoten omdát ze een hoofddoek droeg. Ikzelf vind dat eerder shockerend.
Alleen díe dominante cultuur noemt zich neutraal die zelfs niet inziet dat zij zich dominant gedraagt. Omdat zij zich simpelweg als enig mogelijke ziet. Dat is, in een notendop, het almaar toenemende monoculturele drama. Wat we van de pastoor hebben afgepakt, moeten we niet terug geven aan de voorzitter van het Humanistisch Verbond, laat staan aan de logebroeder, en al helemaal niet aan de marketeer en de directeur van Censydiam: de waan van superioriteit, en het dictaat van het eenheidsdenken.
Nou ja, ‘eenheid’? ‘Duidelijkheid’? In Gent bestaat zo’n kledingreglement niet. ...

Nog niet dus. En hopelijk nooit.

Onthou vooral de woorden contraproductief en dominante cultuur.

Labels:

Zoektermen

Altijd leuk, zo lijstjes met zoektermen

Eerst en vooral, u heeft het allicht meteen gemerkt, maar de pagina met lesvoorbereidingen is verhuisd naar een ander adres, aangezien telenet mij maar 50 mb geeft. En al die word-bestanden, dat loopt op. Ik heb trouwens het idee om daar echt een weblog van te maken, met in elk artikel een uitgewerkt lesidee, maar de tijd, de tijd. Die pagina moet googlegewijs nog wat op gang komen, maar de eerste zoekresultaten lopen binnen. Eén van de eersten: hans lesvoorbereidingen verbodentelezen. Ik vind dat een beetje freaky. Zo op mijn naam zoeken plus mijn weblog plus lesvoorbereiden. Ik was het niet, wie dan wel? Een fan?

Terug naar dit weblog. Met plezier zie ik dat veel zoekenden waarschijnlijk hun vraag hier beantwoord zien. Maar die vragen zijn meestal niet zo boeiend. Laten we de vreemde en grappige vragen bekijken en indien mogelijk zal ik ze beantwoorden.

Maakt havermoutpap dik? - Het is te zien hoeveel je er van eet.

Boek realistisch of niet? - Er één schrijven of er één lezen?

Welk instrument speelt avril lavigne? - 'Welk' is de vraag? Hahaha, yeah sure.

Hoeveel mensen lezen standard per dag - Standard Liège?

waarom azijn in de prei - Dat wil ik ook wel weten. Helpt dat?

wrm lezen we gedichten? - Diepzinnig. Voor onze geestelijke ontwikkeling, om emoties tot uiting te brengen of gewoon voor de esthetiek ervan.

kim clijsters naakt - Sorry, verkeerde plek. En ik wil het alvast niet zien.

in welk land is het een stuk van cake om millionaire te zijn? - Als je het al bent, overal, zo lijkt mij. En wie zegt er nu 'stuk van cake'? Dat moet toch 'stuk van gebak' zijn?

welke dag is het in het engels - Dezelfde als in het Nederlands.

het huis anubis ik heb al de schup wat moet ik nu doen? - graven?

welke nummer van boek lezen ze in man bijt hond - 538. Is dit geen stomme vraag of ben ik niet meer mee nu we geen kabel meer hebben?

bert ostyn homo - Ik zal maandag nog eens goed kijken, maar zijn lief is volgens mij toch helemaal van het vrouwelijk geslacht, dus het antwoord is: Neen.

hoe heet dat nummer dat ha ha ha ha ha ha ha gaat - Hé, ik wil dat ook weten. Zo'n oud housenummer met een zware stem die de hele tijd van hahahaha doet. Iemand?

wendy van wanten wie is de vader margriet hermans - Vraagt die nu aan Wendy wie de vader is van Margriet Hermans (haar kind)? Of is Margriet misschien de vader van Wendy haar kind?

zingen zonder muzikale begeleiding capella of playback - Het juiste antwoord is a capella, maar in uw geval zou ik toch voor playback gaan.

Labels: ,