verboden te lezen

een blog zoals een ander

Linklove

Wiehoew, lijstjestijd.

"Wie leest dat hier zoal?" vraag ik mij wel eens af. En: "Hoe komen die mensen hier terecht?" Eerst en vooral zijn er natuurlijk een aantal familieleden en vrienden (zwaai!) maar de grootste brok komt toch van elders. Met plezier merk ik dat ik al in menig feedreader te vinden ben, maar hoe zijn al die mensen hier terecht gekomen? Wel, enerzijds doordat ik zelf wel eens een link naar dit weblog achterlaat in reacties bij anderen, anderzijds doordat er al eens iemand zelf linkt naar mijn schrijfsels. Voor 2007 brachten volgende linkende pagina's mij het meeste bezoekers op, waarvoor dank.

Dat was per pagina op een website. Als ik alles optel krijg ik andere weblogs die komen opdagen, over het algemeen omdat ik daar veel reageer en omdat die veel volk trekken. Het ziet er dan zo uit:

Sorry mensen, ik vond dat boeiend om dat eens op te lijsten. Op een jaar tijd zijn dat geen gigantische getallen, maar mijn nederige zelve is daar heel tevreden mee. Nogmaals bedankt.

Labels: ,

Er is altijd een reden om te feesten


Aan alle mensen die oudejaar/nieuwjaar vieren maar stom vinden maar wel pakweg de Gentse Feesten het van het vinden: ge zijt een bende hypocrieten. Oudejaar is evengoed gewoon een excuus om er een leuk feestje van te maken.

En loofah, dat is een spons.

Labels:

Appreciate what you have

Ik denk dat ik het lang geleden al eens gepost heb. De cijfers zijn sindsdien allicht al een beetje veranderd maar de grote lijnen blijven hetzelfde. De wereldverhoudingen herrekend op 100 mensen.

via eskimokaka

Labels:

Theoretisch rijexamen

Ik begin exact nu aan mijn theoretisch rijexamen te leren. Met behulp van de "ex KBC rijbewijs online"-site. Dat staat daar dus echt zo in de titelbalk, met op de site nu het logo van Fortis. Daar zit gelijk toch wat rancune achter. Ik heb een rekening bij KBC en kon daardoor gratis de proefexamens op de site maken. Dat kan nu niet meer. Maar ik zie wel één gratis proefexamen aangeboden door Fortis. We zien wel.

Labels:

Projectje

i. zet een project op poten.

Het huidige onderwijs verwacht nagenoeg dat iedereen thuis een computer heeft staan. Bij vele gezinnen is dat niet het geval. Veel mensen - in het bijzonder u, aangezien u dit leest - hebben wel een computer en misschien wel een paar op overschot. Voor u een oud geval dat niet meer aan de eisen voldoet omdat hij pakweg de nieuwste Halo niet kan draaien. Voor anderen de ideale oplossing om toch weer een klein stapje bij te benen. Breng het één bij het ander, zo simpel is het concept van i.

Nu, ik weet dat u nu meteen dat beeldscherm in de koffer wilt gooien, maar bedenk dat het project nog maar in haar kinderschoenen staat. Eerst moet er structureel en organisatorisch en praktisch en systematisch nog heel wat uitgedacht worden. En daarvoor worden mensen gezocht. De vraag luidt letterlijk als volgt:

We zijn op zoek naar een paar mensen die over dit project mee willen nadenken, brainstormen en eventueel in een latere fase de zaken mee willen ondersteunen. Dat kunnen veel verschillende dingen zijn:
- je wilt je als vrijwilliger inzetten voor een dergelijk project?
- je hebt ideeën over hoe we een dergelijk project kunnen “verkopen”, structureren, vorm geven?
- je hebt contacten bij bedrijven die interesse hebben in het ondersteunen van dit project?
- je denkt op een andere manier iets te kunnen betekenen?

Ga eens langs op Kerygma en laat het weten indien u geïnteresseerd bent.

Labels:

Video kills the radio star

Ook te lezen op Gentblogt.

Waar gaat een mens in Gent uit? Er zijn de oneindig aantal fuiven in de Overpoort. Maar geef toe, als u zelf geen student meer bent, of u bent het wel en u getuigt van enige muzikale smaak, dan ontwijkt u die buurt zoveel mogelijk. Er is ook altijd de mogelijkheid om wat meer centen neer te tellen en pakweg de Culture of Make-Up Club te bezichtigen. Daar doe ik niet aan mee. Het clubgebeuren trekt mij niet echt aan.

IMAG2664

We hebben al veel etablissementen in centrum Gent uitgeprobeerd. Overbevolking, selectieve buitensmijters (geen spanjaarden, zwarten of melk) en platendraaiers zonder verrassingen hebben ons al veel cafés doen uitwandelen. Zuurstoftekort en grijpgrage barvrouwen houden ons niet tegen, dus eindigen wij steevast in café Video. Het café aan de Oude Beestenmarkt heeft meestal net die andere muziekkeuze, de helft van de tijd is er plaats om te zitten én om één of meerdere benen te strekken en de drankprijzen swingen de pan niet uit. Oh, en alstublieft: Mensen die goed kunnen rekenen weten dat € 1,80 voor een glas Palm van 33cl voordeliger is dan € 1,60 voor een pintje. Drink dat daar wat meer, dan hebben ze in de toekomst misschien wel meer dan twee Palmglazen in de kast staan.

De bevolking is er op zijn minst boeiend te noemen. En hip. Zoals ik. Sommigen beweren dat de knapste vrouwen van Gent zich in de Video bevinden, maar, euhm ... Neen, toch niet. Wel is het een vreemd verschijnsel dat er zowat elke week twee dames op de dansvloer verschijnen -steeds andere- die dan met grote stokkerige armbewegingen en een stevige heupslag met en tegen elkaar dansen om op het einde van de nacht elk met een eigen mannelijke prooi huiswaarts te keren.

Elke woensdag trakteert de Video ons op een gratis optreden. Veel regionale groepen, maar regelmatig ook onbekend buitenlands talent verrassen of pijnigen wekelijks de oren. Kom om 21u30 toe en hoop nog binnen te kunnen. (Vanavond speelt Tigresse ten dans.)
Als iemand trouwens alternatieven kent in Gent, zodat we niet elke keer naar de Video moeten trekken, laat het gerust weten in de reacties.

Video, Oude Beestenmarkt 7, 9000 Gent.

Labels: , ,

Kerstdiner - dessert

Zo. Ik heb nog vlug de recepten voor de taarten uitgeschreven. Taarten die trouwens gigantisch te veel waren bij de copieuze maaltijd. Enkel ons potje kaastaart hebben we braaf uitgelepeld.

Kaastaart

Ingrediënten: kaneel, 2 zakjes vanillesuiker, 100 g suiker, 20 cl dikke room, 60 g boter, 3 eieren, 200 g speculaas, 600 g platte kaas, 1 el citroensap, zout

Vooraf:

 • Speculaas blenderen met warme boter. In potjes of taartvorm aanduwen als bodem.
 • Room en platte kaas opkloppen. Eieren één voor één bijgooien en gigantisch goed opkloppen. Vanillesuiker, suiker, citroensap en snuifje zout bijvoegen en verder kloppen.
 • Op de speculaasbodem gieten en 35 minuten bakken in een oven op 175°C.
 • Laten afkoelen en uit de taartvorm snijden, maar dat lukt meestal niet.

Worteltaart

Ingrediënten: 5 eieren, kaneel, 1 glas suiker, 1 glas zonnebloem- of maïsolie, 1 glas gemalen walnoten of amandelpoeder, 1,5 pakje bakpoeder, 3 grote geraspte wortelen, bloem

Voor het glazuur: 1 glas melk, 1,5 glas suiker, el boter, 2 el bloem, zakje vanillesuiker

Vooraf:

 • Eigenlijk gewoon alles samensmijten tot één deeg. Bloem bijdoen tot gladde cakedeeg bekomen is.
 • Lang bakken in de oven op 180°C. Pakt drie kwartier of zo.
 • Glazuur: boter laten smelten in de pan, bloem toevoegen. Pan van het vuur halen en melk toevoegen. Goed roeren. Melk aan de kook brengen en stevig doorroeren. Suiker en vanillesuiker toevoegen. Alles laten inkoken tot dikke saus.
 • Giet de lauwe glazuur op de taart. Uurtje laten afkoelen in de koelkast.

Tarte Tatin

Ingrediënten: 150 g zachte boter, 7 appels, 125 g suiker, bladerdeeg, kaneel, rozijnen

Kijk eens bij michel voor de uitleg.

Labels:

Kerstdiner - hoofdgerecht

Tajine

Ingrediënten: 1 kg lamsvlees, 3 grote uien, korianderbolletjes, verse koriander, oranjebloesem, peper, zout, gedroogde pruimen, sesamzaad, amandelpoeder, 2,5 koppen couscous, groentebouillon

Vooraf: lamsvlees in blokjes snijden. Uien versnipperen. Korianderbolletjes, peper en zout malen. Pruimen ontpitten.

Voor het opdienen (1 u):

 • De ajuin en het vlees kort bakken in een grote pot. Kruiden.
 • Water toevoegen tot het vlees helemaal onder staat.
 • Op een laag vuur laten stoven voor drie kwartier.
 • Gedroogde pruimen, sesamzaad, oranjebloesem en amandelpoeder naar smaak toevoegen. Nog even laten doorsudderen.
 • 5 koppen water met groentebouillon laten koken. De pot van het vuur halen en de couscous toevoegen. Indien nodig wat heet water toevoegen.

Labels:

Kerstdiner - voorgerecht

Het vervolg van het kerstdiner. Nog steeds voor vijf personen, voor moest u er zelf ook mee aan de slag willen.

Cannelonni’s

Ingrediënten: 250 g gerookte zalm, 250 g ricottakaas, 150 g mozzarella, 10 rolletjes cannelloni, 2 paprika's (van verschillende kleur), 1 courgette, 1 teentje knoflook, 1/2 visbouillonblokje, 1 el boter, 1 el olijfolie, basilicum, peterselie, 1/3 buisje saffraan, peper en zout

Vooraf:

 • Courgette schillen, pitten verwijderen en in kleine blokjes snijden.
 • Courgetteblokjes samen met het blokje visbouillon en de saffraandraadjes 10 minuten koken in 1 dl water. Tot gladde saus mixen.
 • Cannelloni 5 minuten koken
 • Gerookte zalm versnijden
 • Paprikablokjes en versnipperde look stoven in boter. Kruiden met basilicum, peterselie, peper en zout.
 • Ricottakaas, zalm en paprikablokjes mengen.
 • De cannelloni vullen met het mengsel en goed afgedekt bewaren.

Voor het opdienen:

 • De courgettesaus opwarmen
 • De cannelloni op een geoliede bakplaat leggen en stukjes mozzarella overstrooien.
 • 15 minuten in de oven op 175°C. Nadien nog even grillen.
 • De saus als soepje op het bord lepelen met in het midden 2 cannelloni.

Labels:

Make It Wit Chu

rancho de la luna

Dit artikel stond al drie maand in draft. (Voor de blogleek: ik had het toen geschreven, opgeslaan, maar nooit afgewerkt en gepubliceerd.) Nu is er een niet zo bijster boeiende videoclip. Dus alla, toch maar online smijten, die handel.

De nieuwe single van The Queens (of the Stone Age) is een nummer dat ze opgerakeld hebben van de laatste Desert Sessions. De Desert Sessions zijn samenkomsten van een hoopje artiesten die dan in een oud huis slash opnamestudio in Joshua Tree wat lopen hallucineren en jammen. Daar komt blijkbaar behoorlijk goed materiaal uit waarin ik mij toch dringend eens moet verdiepen.

Het nummer doet mij heel erg aan Fun Lovin Criminals denken. Vooral aan wat ze maakten op hun tweede album. Ik vind het alleszins een pracht van een nummer. Josh Homme kan ook rustige nummers schrijven, zowaar.


Labels:

Italia

Doe er mij aan denken dat ik dit filmpje morgen toon aan de Italiaanse Sardse schoonfamilie.

via Stew

Labels:

Nen Zaligen!

Kerstboodschap van de Violant Husbands. Voor de nieten te downloaden op hunnen myspace.

Labels:

Kerstdiner - aperitief

Morgenavond komen onze ouders op bezoek om kerstavond te vieren. Om goed voorbereid aan de slag te gaan heb ik alle recepten eens kort en bondig uitgeschreven. Ik zou u deze handleiding niet willen ontnemen, dus hier alvast de aperitiefhapjes. Alle recepten zijn berekend op vijf personen met een gezonde appetijt.

Aperitief:

Dadels met spek en geitenkaas

Ingrediënten: dadels, spek, geitenkaas, prikkertjes

Vooraf: Dadels opensnijden(, ontpitten?) en vullen met geitenkaas. Spek eromheen en prikker erdoor.

Voor het opdienen: kort bakken in de pan.

Camembert met witloof

Ingrediënten: 1 grote camembert, 3 witloofstronken

Vooraf: Niets

Voor het opdienen: Witlof kuisen en blaadjes lostrekken. Kruis in camembert kerven. Op bord in microgolfoven. 1 minuut laten opwarmen op volle kracht. Bovenste korst afsnijden. De rauwe witloofblaadjes serveren met de camembert als dipsaus. Eventueel honing op de witloof.

Tomatenbrood (voor de tapenade) – Olijfbrood (bij het voor- en hoofdgerecht)

Ingrediënten: 4,5 kopjes boerenmeel, 2 el droge gist, 1,5 kopje water, ¼ kop olijfolie, zout, ¾ kop zwarte olijven, tomatensaus of gedroogde tomaten

Vooraf:

 • Gist oplossen in lauw water. Bloem en gist mengen. Meer water toevoegen en mengen tot stevige deeg. Olie toevoegen en 15 minuten intensief kneden. Voeg gehakte olijven of tomatensaus toe.
 • Deeg uitrollen en in bebloemde doek laten rijzen tot dubbel volume.
 • Met een bebloemd mes de deeg in kleine vierkanten snijden. Verder laten rijzen.
 • 7 minuten in een oven op 220°C

Tapenade

Ingrediënten: zwarte olijven, ansjovis, kappertjes, look, cognac, zwarte peper, citroensap

Vooraf:

 • Look in stukjes snijden, kappertjes uitlekken en zwarte peper malen.
 • Alles samen blenderen. Let op de verhoudingen van de smaken.

Voor het opdienen: Tomatenbrood snijden en besmeren met de tapenade.

Indische gehaktbolletjes

Ingrediënten: 300 g rundsgehakt, ei, paneermeel, kruiden (kaneel, peper, kurkuma, …), ajuin

Vooraf: Ajuin snijden. Ei loskloppen. Alles goed mengen. In bolletjes draaien en koel bewaren.

Voor het opdienen: De bolletjes bakken op een heet vuur.

Labels:

Betere tijden

Over twee dagen begint de kerstvakantie, die van stubru zijn in hun glazen huis gekropen en we hebben een (weliswaar interim-) regering. Het worden betere tijden. Nu nog sneeuw, wereldvrede en de cadeautjes uitpakken en alles komt goed.

Labels:

Trouwfeest

Gisteren was het nog eens tijd voor een avondje stappen. Eerst naar het nieuwe polé polécafé, Bar Des Amis. Tof café eigenlijk. Beetje druk en luid (slechte akoestiek, je hoort iedereen in heel de ruimte praten). Wel goede muziek en mooie inrichting en Brigand, dat is zowaar lekker bier.

Vervolgens heel kort toch even de Charlatan binnen en buiten gewandeld. Op uitdrukkelijke aanvraag weliswaar, anders zetten we daar geen voet binnen.

In de Video waren de gordijnen al gesloten, dus zijn we bij de buren van de Roerkuip binnengestapt. Daar zijn ze zo slim geweest van de zitplaatsen op de dansvloer tot een minimum te beperken en er is de laatste tijd heel wat volk te vinden. De muziek is ook bevreemdend goed, bij momenten. Veel foute dingen, maar de mensen dansen. Redenen om daar nog meer te komen dus. Het leukste was dat er zich de laatste stuiptrekkingen van een trouwfeest afspeelden. Kleurrijke mensen, die Wondering Boys en vrienden. Ik wens ze dan ook heel veel geluk en eeuwigdurende liefde en succes in Valencia toe en zo meer.

En wat lees ik nu? Er moeten daar een hoop bloggers geweest zijn? Strange.

Labels: ,

Godwin

Leterme vergelijkt de RTBF met Radio Mille Collines. Zowaar de wet van Godwin in actie, maar dan met foute negerkes in plaats van Hitler.

Of niet?

Labels:

In Rainbows te koop

Zeggen ze op Dead Air Space:

For those of you who wish to buy In Rainbows in the usual way, it will be available on CD/Vinyl and download from traditional outlets from the 31st December 2007. The record will be released by TBD Records in North America and XL Recordings for the rest of the world. Thanks for everything.

Aha! Wel net te laat voor de cadeautjes. Tedoeme.

Die site van Radiohead is trouwens pokkelelijk.

Labels:

Music Mania

Vandaag ben ik vergeten gaan, maar één dezer dagen vindt u mij allicht in de Music Mania, daar rechtover de Vooruit. Ze hebben hun stock van drie vestigingen daar bij elkaar gesmeten en geven alles weg aan halve prijs en later deze maand waarschijnlijk zelfs nog voor minder. Dat was waarschijnlijk al een overrompeling vandaag.

Zonde dat de gewone platenzaak stilaan uit het straatbeeld verdwijnt. (link)

Labels:

Mega Mindy kostuum

Gisteren stond ik in een speelgoedwinkel in Gent. Op tien minuten tijd volgende drie gesprekken aanhoord:

Winkelmevrouw aan de telefoon: "Er heeft iemand een Mega Mindy kostuum teruggebracht en u bent de eerste op de wachtlijst. U komt er zo meteen om? Heel goed."

Winkelmeneer tegen klant: "Nee, de fabrikant, wij, iedereen heeft zich er aan mispakt. Er is tot na kerstmis geen megamindykostuum te vinden."

Andere klant met MegaMindykostuum in de hand (!? huh?!) tegen winkelmeneer: "Is er nog ééntje van een maat kleiner?"

Ik veronderstel dat dat ene kostuum bedoeld was voor de persoon aan de andere kant van de lijn in het eerste gesprek. De winkelbediende liet echter niet uitschijnen dat het kostuum niet te koop was. Heb ik daar toch wel even getwijfeld om die €30 op te hoesten en het ding voor €50 op e-bay te zetten. Maar zo ben ik niet.

Alleszins loopt Vlaanderen vandaag vol met wenende meisjes omdat de sint hen geen Mega Mindykostuum heeft kunnen brengen. Tenzij de goedheilige man er vroeg genoeg bij was natuurlijk.

Labels:

Werchter 2008

Zozo. Blijkbaar gaan we volgend jaar naar Rock Werchter. Dat was alweer een tijdje geleden. (Nog van voor het begin van deze weblog, stel u voor.

Ik had mij nu eenmaal voorgenomen om de eerstvolgende keer dat Radiohead zijn kop toonde in ons landsgedeelte daar onvoorwaardelijk naar toe te gaan, aangezien ik het de vorige keren mislopen was.

Als uitsmijter de eerste videoclip van het nieuwe album.


Labels: ,

Die tijd van het jaar

kerstboom

We zijn er helemaal klaar voor. In een grote plantenwinkel in Lochristi een spar gekocht, bij de ouders van mijn teergeliefde de kerstversiering geplunderd en gisteren alles mooi opgehangen. Sufjan Stevens op de achtergrond en het is compleet.

Labels:

Blogroll

Bij Dikkie gelezen over de nieuwe blogroll mogelijkheid van Google Reader. Fijn fijn.

Bij deze: mijn a-list en b-list. A-list betekent: die lees ik in principe allemaal. B-list betekent: Als ik heel veel tijd te veel heb lees ik dat ook wel eens. Voel u maar vereerd of miskend.Labels: