verboden te lezen

een blog zoals een ander

Raz Ohara & The Odd Orchestra

Het was eeuwen geleden dat ik de luisterpaal van 3voor12 nog eens had geopend. De nieuwe The Mars Volta valt er trouwens te beluisteren. Ik heb er ook Raz Ohara & The Odd Orchestra ontdekt. Zo schoon breekbare muziek met een krakend zachte stem en weinig bombast. Schoon ze. Beluister op de luisterpaal. Lees erover op Cutting Edge (nadat ge langs hun irritante reclame voor hun awards gepasseerd zijt. (over die awards trouwens later meer))

Verder ook nog de Groningse Bolchi - The Trenches - opgemerkt, klinkt tof zo op het eerste gehoor.

Labels:

Stem mij


De laatste tijd niet veel geschreven, daar zitten werk en gratis in gent voor iets tussen. Laat jullie dat niet weerhouden om nogmaals voor mij te stemmen op de Bwards.

Labels:

Tim Vanhamel - Until I Find You

Tiens, ik ken dat café van ergens. (Voor wie het niet kan raden, 't staat in de aftiteling.)

Toen ik het nummer vorig jaar voor het eerst hoorde dacht ik 'man wat flauw'. Na een tijdje blijft het al wat plakken en kan ik het wel appreciëren. Maar niet meer dan dat. Tijd dat Millionaire nog eens een heel goed album maakt (beter dan het vorige, zo goed als het eerste dus).

Allé dan, omdat anoniem het zo vriendelijk vraagt in de comments. De lyrics van Until I Find You:


until I find you
I've been here before
but when or how
is a mystery to me
I can't tell
you've been mine before
but how long ago
is a secret to me
I don't know
when the storm is gonna hit us
when will I look into your eyes
how long, how long

until I find you
I'll keep on searching
until I find you
I'll keep on breathing

all of your life
that has come before
all to come after it
I'm here for
how long will this road
continue on
without you beside me
I'm not that strong
when is the storm gonna hit us
when will I look into your eyes
how long, how long

Labels: , ,

gratis in gent


Straks gaat de eerste nieuwsbrief van Gratis in Gent van mijn hand de deur uit. Gentblogt, waarvan ik sinds een tijdje deel uitmaak, heeft Gratis in Gent overgenomen van Use-it. Ik verzorg deze maand de inhoud ervan.

Inschrijven doet u gewoon op de site.

Spannend. En historisch, want Gentblogt bereikt er een voor hen moeilijk publiek mee, de studenten. Daarom ook: bent u student en wilt u vrijwillig artikels schrijven over onze (studenten-) stad, roep dan maar snel.

Labels: , ,

Blogverkiezingen

bwards

Clickx is al de revue gepasseerd, maar deze verkiezing is interessanter. Georganiseerd door bloggers, voor bloggers en over bloggers. Ons eigen kleine populariteitswedstrijd, laten we maar zeggen. Niemand die daar op wil ontbreken. Ik ook niet. dus ga naar de Bwards site en kies voor mij. En voor mijn teergeliefde. En voor Het Project.

Labels:

Tomadde

Kijk, Tomadde, die heeft een hele toffe weblog. Maar zijn RSS werkt al lang niet meer. En dan denk ik er niet aan om dat te lezen. Een mens heeft wel andere dingen aan zijn hoofd. Spijtig is dat.

Labels:

Scotch Mist

31 december liepen we nog vlug even naar de Fnac om onze DVD-collectie nog wat uit te breiden. We hadden de kelderverdieping al bijna verlaten. Maar wat zie ik in mijn ooghoek? Ligt daar een CD met in verschillende kleuren "In Rainbows" erop? Jawel. Zeer zeker.

Ik had geen idee dat het album al was uitgekomen. Ik verwachtte de nieuwste van Radiohead ergens begin januari dus had er mijn gedachten nog niet opgezet. Ja, ik had al geschreven dat hij in Groot-Britanië op 31 december in de winkel ging liggen, maar wie had verwacht dat dat in België ook al zo ging zijn. De eerste dag dat hij uit is, en ik heb hem al liggen.

De aankoop bestaat uit een kartonnen doosje, de CD in een kartonnen hoesje, een boekje en twee stickervellen om een eigen plastic doosje om te toveren tot Radioheadalbum. Of ik dat ga doen, zo'n doosje beplakken en daar de CD dan in bewaren weet ik nog niet. Het is zo zonde om die stickers te verprutsen.

Om middernacht kon je trouwens op www.radiohead.tv exclusief kijken naar een opname van alle nummers uit In Rainbows, gecombineerd met korte animaties, beelden van een mistige boom, poëzie en zo meer. Het internet was uiteraard het internet niet als niet iemand de uitzending had opgenomen en op één of andere site gesmeten. Bij deze, geniet mee: (via)

Labels: