verboden te lezen

een blog zoals een ander

Jaarlijks verlof?

african queenOf gewoon: Weg, restaurant?

Labels:

Muziek

Naar wat luister ik, en vooral, hoeveel? Ik vind dat een boeiende vraag. Met Last.fm is dat antwoord zo gegeven, ook voor u. Hier volgen enkele statistiekjes en mogelijkheden voor u om naar dezelfde muziek te luisteren waar ik naar luister. Ik dacht dat dat al eens interessant kon zijn.

Naar welke tracks heb ik het meest recent geluisterd op de pc:
Naar welke groepen luister ik algemeen het meest:
U heeft zelf een profiel op last.fm en wil eens weten hoe onze muzieksmaak te vergelijken valt:
Luister naar dezelfde muziek als mij (om precies te zijn: Luister naar dezelfde muziek als mensen die naar dezelfde muziek als mij luisteren. Ze doen al graag eens moeilijk bij last.fm):Luister naar mijn zelf samengestelde playlist:Labels:

Welk voorwerp redt u uit uw brandende woonst?

Mag ik u met trots voorstellen: het eerste stokje dat persoonlijk naar mij werd doorgegooid. Ja, u las jongstleden nog over die oude foto van mij en dat was een stokje van Els. Maar zij gooide dat stokje naar de hele Gentblogtredachtie. Toch bedankt Els, om het fenomeen 'wij gooien geen stokjes naar hans' te doorbreken.

Nu is de vraag, is stokjes krijgen wel zo fijn. Want nu moet ik daar op antwoorden. Ik ben daar zo verschrikkelijk slecht in, zo'n persoonlijke 'wat als' vragen. Dit stokje bevat echter een vraag waar ik niet zo lang geleden nog heb moeten over nadenken. De vraag: Welk voorwerp redt u uit uw brandende woonst? Het moment: Het huis van een buur dat volledig uitgebrand is. Ja, dat zet een mens al eens aan het denken.

Al wat praktisch is, is vervangbaar, zelfs CD's, hoewel die toch, met hun eigen barsten in de doosjes, krassen op de schijfjes hun eigen persoonlijke plaats verdient hebben. De computer? Ik ben al een aantal keer van computer veranderd, zonder backup. Mails zijn verdwenen, heelder fotoreeksen in rook opgegaan (of dan duiken ze toch ergens weer op op een cd-rom, hoe heerlijk). Ik kan het in feite allemaal wel missen. Daarbij, al wat recent is staat hier en ginder wel in online albums. Mails staan op de server en niet lokaal. Werkgerelateerde zaken staan allemaal op een stick die ik steeds bijheb.

Welk voorwerp is er dan wel belangrijk genoeg dat ik het als enige uit de brand zou halen? Mijn elektrische gitaar? Als ik eerlijk ben speel ik er veel te weinig op, maar 't is wel het voorwerp waar ik het meeste trots op ben. Ik heb er lang naar gezocht, ben er echt tevreden van, ... Maar hey! Met het geld van de inboedelverzekering die we nog moeten nemen koop ik mij zo een nieuwe, als ik hem vind.

Persoonlijke voorwerpen, cadeaus, souvenirs. Ik heb er eigenlijk heel weinig en ben op dat vlak echt niet sentimenteel. De ring draag ik gewoon, die hoef ik niet meer mee te nemen. Andere zaken liggen nu al ergens te verstoffen. Ik weet van hun bestaan niet meer of ik weet ze niet zijn, waarom zou ik ze dan proberen redden?

Erfstukken? Aha, we hebben beet. Ik heb hier een pijp liggen, van mijn opa zaliger. Hij had het ding zo veel gebruikt dat er meer gaten in zitten dan een pijp hoort te hebben, zo waar ge uw tanden op het mondstuk zet. Hoewel ik mijn opa nooit bewust gekend heb - ik was drie jaar bij zijn overlijden - is dat toch iets dat mij dierbaar is. Eigenlijk juist daarom, omdat ik hem nooit gekend heb.

Even een foto genomen:

opas pijp

Zo, stokje vliegt verder naar mijn teergeliefde, voor de verandering, naar michel, omdat hij het niet kreeg van e-mino - hoe zielig - en naar brutin, omdat hij toch niets boeienders te vertellen heeft de laatste tijd.

Labels:

Lien Van de Kelder naakt

Als er genoeg mensen stemmen op Humo om Lien naakt te zien op de pop poll deluxe, dan zal ze daar een stripact opzetten. Ik zie niet in waarom iemand ten voordele van Humo dat zou doen, maar allé enfin. Verwacht er dus niet te veel van.

De promo van Humo lukt perfect, want iedereen schrijft er over. En dat is voor Lien ook handig. Als er ooit echt naaktfoto's zouden uitlekken, probeer die dan maar eens te zoeken via google, tussen al deze berichten.

Het testosteronniveau in bloggend Vlaanderen ligt alleszins weer eventjes hoger dan toen de iPhone werd uitgebracht.

Labels:

L'enfant terrible

l'enfant terrible

De Prelude, wat mij toch altijd een beetje een kneuterig café met een kneuterige naam leek, is van naam veranderd. En L'enfant terrible, dat klink een stuk interessanter. Is het café er dan ook op verbeterd? Nu ja, ik weet eigenlijk niet of het voorheen slecht was, want ik ben er nooit binnengeweest. Tijd om daar iets aan te veranderen.

De naam- en interieurwijziging is blijkbaar al minstens een maand oud. Zoals gewoonlijk lopen we weer achter.

Labels: ,

Sla eens met uw hoofd

Het is vreemd. Het laatste dat ik momenteel wil doen is headbangen, gezien de toestand van nek en hoofd. Toch had ik plots zin in volgende vrolijke deuntjes. De eerste zit nog af en toe in mijn hoofd. "When i grow up, there will be a day, when everybody has to do what i say." Die kinderlijke onschuld toch.


En deze is toch ook ideaal om uzelf belangrijk te voelen. En die sax in het begin! Heerlijk!

En Killing in the name van Rage against the machine zet ik er express niet bij. Nah. Veel te afgezaagd.

Labels:

Stokjong

jonge ik

Na lang aandringen reageer ik op Els haar stokje. Foto's uit de oude doos opdiepen. Bij mij is die doos zo oud nog niet. We spreken Pasen, ergens in 84 of zo? Hoe oud was ik toen? (Meelezende ouders zullen daar wel op antwoorden.) Ik was op zoek naar paaseieren en zoals de foto mooi illustreert, met weinig succes. Hoewel die dingen opzichtig in plastic zakken in de boompjes hingen. In Ukkel kunnen ze daar trouwens ook nog veel uit leren. Dat jaar was er een natte Pasen. Aluminiumfolie rond de eitjes betekent warme Pasen.

Stokjes dienen doorgegooid te worden, meer bepaald naar drie mensen. Mijn voorkeur gaat dan uit naar Tati, Coltrui en uiteraard mijn teergeliefde.

Labels:

Veel groepen die splitten de laatste tijd...

Yuri haalt iets vreemds uit. Hij schrijft een artikel over een groep die split wegens intimiteiten met minderjarige groupies door de bassist. Telkens je de pagina vernieuwd gaat het over een andere groep.

Zijn de revue al gepasseerd: Linkin Park, Tokio Hotel, Arid, Within Temptation en 30 seconds to mars. Hoe zou hij dat aanpakken?

Labels: ,

TMF Radio

tmfradio

TMF doet van last.fm maar dan zonder het sociale netwerk en een handige besturing.

TMF Radio is een online radiozender waarbij je zelf het genre kiest. De opties zijn: Hits, Rock, Urban, Alternative, Party en Belgisch. Daarna kan je nog drie schuifbalkjes regelen, afhankelijk van het genre. Zo kies je de populariteit, jaartal, 'excitement' en dergelijke meer. Allemaal heel afgelikt en de geluidskwaliteit is in orde. De databank mag gerust nog wat uitgebreider. Onpopulaire alternatieve muziek van het laatste jaar bestaat uit enkel Wilco. Ocharme dat groepke, zo onpopulair bevonden worden door TMF.

Enfin, ik heb niet het gevoel dat ze veel potten gaan breken.

Labels:

Land van Ooit failliet

Zo zielig. En heel de inboedel wordt verkocht. Mijn teergeliefde had zich altijd voorgenomen om later haar brood bij Bloch te kopen. Wel, ik had mij voorgenomen om later met mijn eventuele kinderen zeker eens naar Het Land Van Ooit te gaan. Dat was echt een gigantische ervaring, voor mij, als kind.

Snif

Er was blijkbaar ook nog een Land van Ooit in Tongeren, maar dat heeft het na een paar maanden al opgegeven. Ik loop alleszins een paar maanden achter met dit nieuws. In augustus gingen de boeken in Tongeren dicht, in november in Nederland.

Labels:

eurosong

Michel en i. zijn naar goede gewoonte eurosong aan het livebloggen. Back 2 back zouden ze op TMF ofzo zeggen, want ze schrijven nogal veel hetzelfde. Zouden ze elkaar ondertussen ook aan het lezen zijn of is het allemaal zo opvallend, daar op de kijkbuis?

Wij hebben dat niet meer. Allé, wel nog een kijkbuis, maar dan zonder kabel ernaartoe. We zullen de DVD wel kopen.

Labels: ,

Eerste namen Rock Werchter

De aankondiging dat Radiohead naar Werchter komt heeft ons ervan verzekerd dat we zeker een dagje naar de wei zullen trekken, tegen eerdere voornemens in om dat gedrocht van een evenement ooit nog te bezoeken.

Nu zijn er al wat meer namen bekend:

R.E.M., Radiohead, dEUS, Lenny Kravitz, The Chemical Brothers, Kaiser Chiefs, Nightwish, Ben Harper & The Innocent Criminals, Counting Crows, Editors, Roisin Murphy, The Hives, Chris Cornell, The Kooks, Air Traffic, Justice, Digitalism, KT Tunstall, Beirut, Gossip, John Butler Trio, Band of Horses

Rock Werchter, 't is toch altijd een beetje de déja vu van het jaar.

Hopen dan maar dat dEUS, Editors, Justice, Beirut en Gossip op dezelfde dag vallen als Radiohead.

Labels:

Speel eens een muziekske dat ik graag hoor

Ik heb er lang geleden wellicht al eens iets over geschreven en in mijn zijbalk stond het al lang subtiel te blinken, maar toch schrijf ik er nog eens over, want ik ben eigenlijk wel een beetje fier.

Op Last.fm heb ik een speellijst staan van nummerkes die ik goed vind en ge kunt die allemaal beluisteren, door elkaar, alsof het de radio was. Ondertussen staan daar al over de 100 nummers in, dus dat kan al eens tellen. De komende dagen zal daar nog heel wat bijkomen, aangezien ik van plan ben veel radio te luisteren. Het is namelijk rapportschrijftijd en dan wil ik al eens alles wat mij kan afleiden buitensluiten, teergeliefde incluis. Muziek heeft mij nog nooit echt afgeleid - ik studeerde ook doorgaans mét - dus dat is geen erg.

Last.fm dus, luisteren, door hier te klikken of hieronder het ding aan te zetten. Als je in de zijbalk van mijn weblog op dat mini-icoontje klikt (zoeken maar, het staat er ergens) dan komt het in een pop-up, handig als je wil verdersurfen.
Labels:

Southern Voodoo & Diablo Blvd zoeken figuranten voor videoclip

Volgende oproep kwam via via in mijn mailbox terecht. Er zullen nog wel plekken zijn waar u het tegenkomt. Ik had van beide groepen nog niet gehoord. Eens nakijken. Ooit.

De decadentste rock 'n rollband uit Vlaanderen en de groep rond het grootste bakkes van Antwerpen zoeken figuranten voor de opname van een videoclip.
Southern Voodoo en Diablo Blvd. (de band rond Alex Agnew) doken gezamelijk de studio in om een rock'n roll versie van de 80's hit 'Rebel Yell' (Billy Idol) op te nemen.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari wordt voor deze nu al legendarische single een videoclip opgenomen in hartje Gent.
En daarvoor zijn figuranten nodig. Véél figuranten ...

De videoclip :

Twee feestjes vinden plaats in een uithoek van Gent. Op het ene feestje speelt Southern Voodoo, op het andere Diablo Blvd.
Het feestje begint vrij onschuldig, de bands spelen als background hun ding. Al snel worden de versterkers luider gezet en
probeert de één de ander te overtreffen. De muziek scheurt door de kamer naar buiten, de rivaliteit loopt op.

Uiteindelijk trekken beide bands naar buiten om neus tegen neus in het midden van de straat elkaar omver te blazen.
De buurt staat op stelten, de decibels razen de hoogte in en alles eindigt in een finale clash tussen beide bands.

Wie - Wat - Wanneer ?

Vrijdag 15 februari
18h00 tot 01h00
Wasstraat te Gent
Opnames voor de buitenscenes : het muzikaal duel op straat


Zaterdag 16 februari
12h00 tot 19h00
Gent (exacte locatie wordt nog meegedeeld)
Opnames voor de binnenscenes : de feestjes / optredens

Wie zijn 15 minutes of fame wil claimen kan zich aanmelden via productie@live.com.
We willen wel vragen om een foto bij te voegen en door te geven of je op vrijdag, zaterdag of beide dagen aanwezig zal zijn.
Dat u er een beetje (veel) rock'n roll mag uitzien spreekt voor zich ...

Labels: ,

van de kapper

Vandaag naar de kapper geweest, den dienen waar iedereen van tegenwoordig gaat. Het was een heel gedoe, met Mariska vooral. Afspraak om half drie en om vier uur waren we buiten, allemaal Mariska haar fout, of de fout van dat nieuw jong manneke, het doet er allemaal niet toe. Mijn haar ziet er anders uit, een beetje naar beneden kijken in dit bericht en u ziet hoe.

Voor en na.

ikkeikke

Ok, voor ziet er zo op foto een pak beter uit dan na. Ik zal morgen, versgewassen, zonder vuile wax erin, nog eens een foto - een betere - laten trekken en dan zien we wel weer.

Labels:

Cutting Edge Awards

foto's door Tilda Houbaer

Cutting Edge is een online magazine over cultuur, om het heel algemeen uit te drukken. De lezers stemden de afgelopen weken in 14 categorieën hun culturele favorieten van 2007 naar de top. Om dat allemaal te vieren en uit te reiken koos Cutting Edge de Gentse Charlatan uit. Daar kon Gentblogt uiteraard niet op ontbreken, dus lieten wij ons op de vip-lijst zetten tussen al dan niet schoon volk als Jan Leyers, Miss Belgian Beauty, Saskia De Coster en Nic Balthazar, niet toevallig bijna allemaal winnaars die avond. Verliezers komen blijkbaar niet naar awardavonden.

En de winnaars zijn:
Beste CD Nationaal 2007
Hooverphonic, ‘The president of the LSD Golf Club’

De bandleden konden spijtig genoeg niet aanwezig zijn, maar lieten ons via een filmpje weten dat ze het allemaal heel tof vinden. Gigantisch boeiende mensen, die van Hooverphonic. Vrijgevig, dat dan weer wel. Een duplicaat van hun gewonnen award hebben ze ondertekend en die kunt u nu per opbod kopen. De opbrengst wordt eerlijk verdeeld tussen Kom Op Tegen Kanker en Cutting Edge zelf, die net als Gentblogt altijd wel wat centjes kunnen gebruiken.

Beste CD Internationaal 2007
Beirut, ‘The flying club cup’

Beste Concert Nationaal 2007
Clouseau20 (Sportpaleis Antwerpen)

De twee broers konden ook niet aanwezig zijn en waren in hun filmpje al wat aan de bezopen kant. Kris Wauters was zo sympathiek om te zeggen dat na al die jaren van awards winnen elke award nog steeds welkom is. Sympathiek.

Beste Concert Internationaal 2007
65 Days of Static (De Singel)

Beste Film Nationaal 2007
‘BenX’ (Nic Balthazar)

Nic Balthazar had liever de prijs van beste film internationaal gewonnen. Zo kennen we onze spreekbuis uit de monumentenstrijd wel.

Nic Balthazar

Beste Film Internationaal 2007
‘Blood diamond’ (Edward Zwick)

Beste Game 2007
‘Fifa08′ (EA Games)

Iemand sprong stiekem op het podium en maakte nog wat reclame voor de volgende Fifa.

Beste Roman Nederlandstalig 2007
Saskia De Coster, ‘Held’

Saskia werd aangekondigd met een filmpje uit de Slimste Mens. Ze dankte haar persoonlijke helden Britney Spears en George W. Bush. Dat was waarschijnlijk om één of andere reden wel grappig, maar ze mompelde een beetje, waardoor de grap mij ontgaan is.

Saskia De Coster

Beste Roman Anderstalig 2007
J.K. Rowling, ‘Harry Potter & the deathly hallows’

Beste Radio 2007
‘De grote Peter Van de Veire ochtendshow’ (StuBru)

Peter en Sofie Lemaire waren er niet. Dus dat werd ook een dankwoord via een filmpje. Eigenlijk het enigste filmpje waarin de award op een gewoon sympathieke manier in ontvangst werd genomen.

Beste TV Nationaal 2007
‘De weg naar Mekka’ (Canvas)

Jan Leyers was er wel en dat bracht Ann Reymen, die de boel aan elkaar praatte, aan het blozen. Wat zien al die vrouwen toch in Jan Leyers? Enfin, hij bedankte wie moest bedankt worden, zei iets over Dirk Tieleman die dit feestje voor een schaatsgala liet en gaf Ann nog eens drie kussen, waardoor ze zowat ontplofte.

Jan Leyers

Beste TV Internationaal
‘The Sopranos’

Beste Theater 2007
‘Genesis’ (Kopspel)

Een hele bende theatermensen op het podium die allen oprecht gelukkig waren met deze prijs. Een dame wist te zeggen dat dit project waarbij de inhoudelijke inbreng van migranten een belangrijke rol speelt zeker verder wordt gezet.

Genesis

Beste MySpace Talent 2007
Dibby

Zij mochten het muzikale luik van deze avond inzetten en deden dat goed. Popmuziek met veel poer.

Later op de avond zullen dj’s Nadiem Shah, Sheridan en Kevin Major - hoofdredacteur van Cutting Edge - er waarschijnlijk een gezellig feestje van gemaakt hebben, maar wij verkozen andere oorden op te zoeken. Het was nu eenmaal in de Charlatan, daar komt ge ook niet voor uw plezier.

Ook te lezen op Gentblogt.

Labels: , , , , , , , ,

Hiep hiep hoera Gentblogt

Ik steel dat hier even schaamteloos bij i.

Misschien had u het afgelopen jaar iets te maken met Gentblogt, genoegzaam bekend als Het Project en nog steeds de mooiste en beste stadsblog van de Vlaanders en omstreken. Misschien nam u foto’s, werkte u met ons samen, las u onze posts, won u kaarten, schreef u een artikel, zocht u een restaurant op, nam u deel aan een discussie, werd u onze vriend of was u misschien zelfs het onderwerp van een artikel dat bij ons verscheen. Alleszins als het zo is: het is ten zeerste gewaardeerd, want zonder u was er geen Gentblogt geweest.

Misschien had u het afgelopen jaar absoluut niets te maken met Gentblogt, maar bent u nieuwsgierig naar wie die groep vrijwilligers zijn die het webblog van het jaar maken. Of hoopt u één van onze lezers tegen het lijf te lopen. Of wilt u graag u bekende Gentenaars spotten.

Alleszins: ondertussen bestaan wij bijna drie jaar, en het wordt nog elke week leuker. Reden genoeg voor een feest, zo dachten we, en daar hadden wij u graag bijgehad. Breng gerust uw maten mee, en vertel het verder.

Praktisch:
Vrijdag 15 februari vanaf 20.30 tot vreselijk laat
Verjaardagsfeest Gentblogt
Au Bain (zwembad Van Eyck)
Veermanplein 1
9000 Gent

Labels: , ,