verboden te lezen

een blog zoals een ander

Rustdag

Die godsdienstextremisten, daar zit toch een haak aan los hoor, en zeker als ze uit Nederland komen. Man man man. Je moet hier maar eens kijken. Of op zondag gewoon naar eender welke pagina op die site proberen surfen. Het is gelijk dat tankstation waarvan de automaat op zondag uitstaat omdat het een rustdag is, ook in Nederland.

Fijn dat u belangstelling hebt voor refdag.nl, de nieuwssite van het Reformatorisch Dagblad.

Vandaag is het zondag. We wijden deze dag in het bijzonder aan de dienst van God. Wij beschouwen de zondag als een rustdag, een opdracht van God en een geschenk, waar we dankbaar voor mogen zijn. Om die reden actualiseren we onze site vandaag niet.

Goed, ieder zijn ding, zullen we maar zeggen.

Labels:

Fitna the movie

Allé, we gaan eens een draai geven aan het internet. Keer kijken of het iets uitmaakt:

Bekijk hier Fitna The Movie.

De film van Geert Wilders online!

Labels:

Ja, U!

Bloggers aller lande: verplichte lectuur deel 1

Labels: ,

BXL

I, L, mijn teergeliefde en ik zijn er gisteren een dagje op uit geweest. Met de trein. Naar Brussel. Dat gaat als volgt.

De vorige avond (eerder nacht, volgens bakkers wellicht al ver in de morgen) de anderen er van overtuigen dat we toch best al om 11u vertrekken want dat het anders de moeite niet meer is. "En ja, ik weet het, dat is weinig slaap, maar we eten ons ontbijt op de trein en dan komt alles wel goed." Om dan zelf je grandioos te overslapen en met vliegende vaart in de auto te springen om naar het station 1km van ons huis verwijderd te rijden om toch nog maar die trein van halftwaalf te halen. Al goed dat I en L voor de koffiekoeken zorgden.

In Brussel een koffie willen drinken. De kaart van Use-It wees ons de weg naar de Albertina bibliotheek, alwaar in de cafetaria met prachtig uitzicht een warme drank kan gedronken worden. Dat is dus de Koninklijke bibliotheek en de cafetaria is gesloten op zaterdag. Luilakken ginder, ik zeg het u.

Dan maar op de Koudenberg een koffie uit piepschuimen bekertje nuttigen op het straatterras. We wilden aan cultuur doen en wisten al van een tentoonstelling van Alechinsky die op zijn laatste benen liep. Een affiche in het straatbeeld vertelde ons dat dat plaatsvond in het museum van schone kunsten. Dat is dus niet in het Bozar - daar is het Paul Klee, we hebben nog getwijfeld - maar in het Koninklijk museum van schone kunsten. Hier naar links dan rechtdoor en rechts om de hoek. Na elke hoek wisten de Brusselaars ons dezelfde uitleg te geven. Hier naar links dan rechtdoor en rechts om de hoek. En we zijn er op die manier nog geraakt ook.

Schoon museum, compleet onder de grond, veel bekende namen, wat het boeiend houdt voor ons cultuurarme mensen. En dienen Alechinsky, die maakt rare dingen. Soms heel krachtige boeiende schilderijen, meestal toch een hoop lelijk geklieder bij elkaar. Maar hey, ik zeg het, ik ben geen kunstmens, wat weet ik ervan.

Daarna naar de Monk, ondertussen ons stamcafé in Brussel. Het is zowat het Brusselse Damberd, maar dan met veel minder jazz. En met goed plaatselijk bier van het vat.

De rest van de namiddag hebben we wat tussen de regendruppels door gelaveerd, een paar winkels binnen en buitengestapt om uiteindelijk neer te ploffen in El Metteko om te aperitieven. Eén of andere Zuid-Amerikaanse band heeft daar een vol uur staan soundchecken: boxen verhangen, in de zaal staan luisteren, met veel ola's en tromgeklop. Het optreden zelf hebben we nooit gezien want we moesten eten. Met onze handen Ethiopisch lamsvlees, avocado en linzen van een pannenkoek schrapen. Lekker.

Daarna naar Les Belges, de buur van El Metteko, na lang rondlopen op zoek naar een café dat ons allevier kon bekoren om dan te belanden in een café waar we ons allevier wat ongemakkelijk bij voelden. De titel van dit artikel verwijst niet naar Bruxelles, maar wel naar de waard van Les Belges en iets met bouwvakkers maar dan echt wel in het XL. Geen fijne reclame om de hele Anspachlaan van te laten meegenieten, neem het van ons aan. En dan toch binnen gaan. En dan de hele tijd naar luidruchtige electro moeten luisteren in het interieur van een stationsbuffet. Zenuwachtig wordend over wanneer die laatste trein naar Gent vertrekt (half een, voor de geïnteresseerden).

We hebben hem trouwens gehaald, die trein.


Grotere kaart weergeven

Labels:

Vettige vingers

Hebt ge dat ook soms? Ge wilt dat overschotje nog opeten en ge denkt, ik heb daar enkel een vork voor nodig, want het zijn allemaal kleine stukjes. In dit geval was het een stoofpotje van stoofvlees, wortel en pastinaak. En dat lukt behoorlijk. Tot ge aan die laatste paar happen komt en dat eten alsmaar blijft opschuiven in plaats van op uw vork te glijden. En dan moet ge beginnen prikken, maar aangezien het opgewarmd is in de microgolf is alles zo kapotgekookt en lukt prikken ook al niet meer goed. En dan zijt ge te lui om toch nog een mes te halen en moet ge de brij (ondertussen) voorzichtig met een vinger tegenhouden terwijl ge er uw vork ondersteekt.

Opgewarmde stoofpotjes zijn dan weer wel het beste dat er bestaat.

Labels:

et zwin

Bij sloddervossen zag ik deze tekening:

bacon_pig_00

En dat deed mij meteen denken aan een liedje dat wij bij de KSA veel zongen, vraag mij niet waarom. Gewoon omdat het grappig was, welicht. Ik heb het nooit helemaal vanbuiten gekend, spijtig genoeg. Eens kijken wat ik er al van gegeten heb. En welk dialect is dat? Ik zou evengoed gokken op iets West-Vlaams als op Aalsters

et zwin

et zwin es et skwoanste der bjisten
zonder varken wa zoe me wieder zin
geit ze nodig op ol onze fjisten
en keet olles zo geirn vant zwin

smot vet espe en spek
ofvljis koteletten en paté
smot vet espe en spek
ofvljis koteletten en paté
worsten en bloelink en vette derms
skeutelvljis en zwinnepwoat
worsten en bloelink en vette derms
skeutelvljis en zwinnepwoat

ei gie nog da bjistje zien slokken
tes oltid zwo ip zin gemak
et jeunt em in zop en in brokken
zin pwoatjes stoan wok in den bak

int zwinnekot ge zoet do wegslieren
nie da de zwins daarmee afzien
ze wroeten, ze zoent al ommekjerren
oe vulder oe skoonder om zien

smot vet espe en spek
ofvljis koteletten en paté
smot vet espe en spek
ofvljis koteletten en paté
worsten en bloelink en vette derms
skeutelvljis en zwinnepwoat
worsten en bloelink en vette derms
skeutelvljis en zwinnepwoat

een plaatje dat oak nog kan tellen
voor 's winters oes vlees gerjed te doen
een skoon stikske zwinnerauwelle
me kolen gestoofd met anjoen

die geirnaars ke kan ginne mje rieken
en koeitonge, kwil gin mje zien
en zwig mie van haze of kieken
mo geef mie een brokske vant zwin

smot vet espe en spek
ofvljis koteletten en paté
smot vet espe en spek
ofvljis koteletten en paté
worsten en bloelink en vette derms
skeutelvljis en zwinnepwoat
worsten en bloelink en vette derms
skeutelvljis en zwinnepwoat

De KSA mag trouwens dringend eens werk maken van een site. Janti, hoe zit dat er mee? Deze staat al eeuwen uit. En hier is ook amper iets te beleven geweest, meer dan een jaar geleden.

Labels:

Beijing 2008

Via e-mino

Labels:

Mag ik?

Ik ga even mijn eigen oproep uit vorige bericht compleet negeren en eens heel goed mijn mening geven over heel die 'Beste juf'-historie. En ik ga daarbij naar niemand nog linken. Als ge het allemaal nog niet gelezen hebt, volg de linkjes in vorige artikel en geniet mee op de golven van de Vlaamse blogosfeer.

Ten eerste, de juf van Jelle is toch maar mooi door heel de Vlaamse blogosfeer tot beste juf uitgeroepen. Dat staat ook voor iets.

Ten tweede vind ik klassikale straffen ook geen al te beste manier om een probleem in de klas aan te pakken, maar soms is dat al eens bruikbaar, of gewoon te snel gebruikt.

Ten derde. Uw kind leren dat het de leerkracht en de ouder gezagsgewijs tegen elkaar kan uitspelen is geen goed idee. De versie van uw kind als enige bron nemen en daar dan al een besluit uit trekken is ook geen goed idee. En dat de communicatie van de juf tekortschoot is bij deze geen argument. Het is niet omdat de informatie niet in uw schoot geworpen wordt dat ge daarom maar kortzichtig moet zijn. Trouwens, een klassikale straf. Als de juf daar bij elk kind een hele uitleg bij moet schrijven, heeft ze zelf meer schrijfwerk dan de kinderen die avond. En ge wilt niet weten wat die kinderen uitspoken in de klas terwijl de juf al die brieven schrijft.

Ten - euhm, waar zat ik al - vierde. Kritiek op één actie op één moment maakt nog niet dat ge bestempeld wordt als slechte ouder. Geen reden tot drukte dus.

Ten vijfde - zo, dat loopt vlot - zie ik niet in waarom mensen geen tekst mogen schrijven als rant tegen één persoon als dat voor de buitenwereld heel onduidelijk is over wie het gaat. Anderzijds, moest ik die juf zijn, en ik kom te weten van die tekst en ik heb daar nog niet met die ouder over kunnen spreken, maar ik zou nijdig zijn, zoooo nijdig.

Ten zesde. Een leraar met naam en toenaam door het slijk halen is, euhm, strafbaar. Mensen met juridische aanleg mogen mij altijd tegenspreken. Voor de rest was er niets mis met die tekst over diene mispel. (Mispels, appelmoes met pitten en een pel rond. Juk.)

Ten zevende. Maar vooral dus ten zevende. Waarom zou het in hemelsnaam niet mogen om commentaar te geven op wat iemand anders op zijn weblog doet? Dat er niet mag gescheld worden, akkoord, maar dat is in heel deze kwestie niet gebeurd (op de tags hypocriet, wanker en ignorant bastards na). Ik dacht toch dat heel dat webloggebeuren gemaakt was om interactief te zijn. Actie en reactie. Er werd gedrag veroordeeld, geen personen. Er werden argumenten aangehaald, geprobeerd om mensen te overtuigen, enzovoort. Boeiende discussie, waarbij het nu eenmaal uitdraaide op een één tegen allen, maar wie kan daar iets aan doen? Moet iedereen zijn idee inslikken omdat drie anderen er al hun mening over gegeven hebben? En dat allemaal over een al bij al onschuldige kwestie. Waarom dan zo de moraalridder gaan uithangen, Pietel? Man man man. Als we al geen kritiek meer mogen hebben op een ander. Ik hoop dat het allemaal een grap is. Wanker! Hypocriet! Ignorant bastard!

Labels:

Bloggers vs leerkrachten zowaar

Beste bloggers,

Voelt u allemaal eens zo belangrijk niet!

Liefste groeten,
Meester Hans

Labels:

Gentse blogs

Kijk eens aan. Een verse blog. Hij ruikt nog helemaal warm.

Het Bloch blog is een online dankboek voor iedereen die Bakkerij Bloch in de Veldstraat in Gent genegen is en het jammer vind dat deze zaak verdwijnt.

En hier nog een prille Gentse blog.

beste vrienden onder elkaar.

Bijna ieder mens dat van Gent afdwaalt naar het glorierijke Brugse Poort en vice versa heeft dankbaar gebruikgemaakt van deze monumentale brug. Een brug met geschiedenis. Ze is meermaals verbouwd, vernietigd, verminkt,...etc. Genoeg drama om eens stil te staan bij dit zwaar ondergewaardeerd deel van Gentste wegeninfrastructuur. De Bargiebrug door sommigen soms ook "Phoenixbrug" genoemd. Ikzelf verkies de orginele naam vermits de kans op schrijfouten aanzienlijk kleiner zijn (alhoewel het mij toch nie kan schelen)enfin....

Deze blog heeft als doel te informeren, te confronteren, te sensibiliseren, te enthousiasmeren, somt te contesteren, af en toe te irriteren, zeker ook te inspireren

maar vooral de Bargiebrug te EREN

Labels: ,

Zeppelin gesmurft

zeppelin gesmurftzeppelin gesmurft

Wij hebben vandaag een smurfende zeppelin gesmurft. Hij was al heel de dag boven Gent aan het smurfen en is vanavond neergesmurft in de wei van boer Willy. We smurften er met de auto vlak voorbij, dus zijn we er achteraan gesmurft. Meer foto's op Flickr.

zeppelin gesmurft
zeppelin gesmurft

Meer over de smurfen - waar anders dan - op Gentblogt.

En ik weet het, het is een warmeluchtballon in de vorm van een zeppelin. Een echte zeppelin is gevuld met een of ander gas. Maar toch zeg ik zeppelin, want dat klinkt mooier.

Labels:

CD-lijstjes

Deze blogpost zal meer een pagina worden, die steeds gewijzigd wordt.

Welke albums moet ik mij dringend nog eens aanschaffen?

 • Beirut - The Flying Club Cup (en ook wel Gulag Orkestar, de eerste)
 • Spinvis (alle drie)
 • The Do
 • Duffy
 • Vampire Weekend
 • Gnarls Barkley - The Odd Couple
 • Alles van Sigur Ros behalve ( ), want die heb ik al.
 • ah, en doe Cornelius dan ook maar.
 • Chromeo - Fancy Footwork (zo wijze dansmuziek)

Welke albums heb ik gekocht recentelijk?

 • Amy Winehouse - Back to Black
 • Think of one - Traffico
 • dEUS - Vantage Point
 • sigur rós - með suð í eyrum við spilum endalaust
 • Damien Rice - 9
 • Snow Patrol - Eyes Open
 • KT Tunstall - Eye to the Telescope
 • Pinback - Autumn Of The Seraphs
 • QotSA - Era Vulgaris

Welke albums moet ik dringend eens in overweging nemen?

 • The Maccabees
 • Matisyahu
 • Herman Düne
Zo, voorlopig zijn dat korte lijstjes, maar daar zal snel verandering in komen.

Labels:

Ik ben EEN

Komt dat niet als geroepen? Nu gaan die kindertjes zeker niet dood gaan van de honger en de kou in de Gentse straten, want ik ben EEN. Of is het enkel voor zwarte kindjes?

www.een.nl

Dit vertellen de Nederlanders er bij:

EEN – jij maakt het verschil
Samen met tientallen BN’ers zoals Bløf en Fatima Moreira de Melo vraagt EEN om jouw stem. Door op www.EEN.nl je stem te geven roep je regeringsleiders op een einde aan armoede te maken.
In 2000 beloofden alle wereldleiders tijdens een VN-top armoede en ongelijkheid de wereld uit te helpen. Deze belofte is verwoord in 8 millenniumdoelen. Een prachtige en unieke belofte, die in 2015 gehaald moet zijn. De stemmen van EEN worden gebruikt om regeringsleiders aan deze belofte te houden.
Wereldwijd werkt EEN samen met campagnes in 122 landen, waaronder ONE met Bono in de Verenigde Staten. In Nederland zijn al meer dan 50 organisaties EEN.

En in België niets over deze campagne. Ja, we hebben een nationale zender met die naam, maar die gaat niet veel aan de armoede doen. Oxfam Solidariteit doet natuurlijk vlijtig verder met actie voeren, maar ze hebben niets dat echt goed aanspreekt, de laatste tijd. Geen aftellende klokjes tot 2015, toffe campagnebeelden. Nikskes.

En is het perongeluk of expres dat ze een.nl gebruiken terwijl er een partij in Nederland is die eenNL heet? Een partij die mijlenver van het linkse gedachtegoed staat? Vriendjes met Geert Wilders?

Labels:

Dode kindjes in Gent binnenkort?

Huize Triest trekt aan de noodbel. 300 kinderen op 6 maanden tijd hebben ze moeten opvangen in hun accute nachtopvang. En elke dag moeten ze 'nee, geen plaats' zeggen tegen dakloze gezinnen.

En dan vraagt e-mino om daar over te schrijven. Wat kan ik anders zeggen dan dat ik het schrijnend vind? Heel de kwestie is zo complex, zoals Michel ook al aangeeft. Ik weet mij daar geen mening over te vormen. Ik heb het web eens afgezocht. Vorig jaar, met het kraken van het postgebouw en het belastingsgebouw aan de Poel is er veel geroepen door linkse groeperingen allerhande. Maar ik lees weinig oplossingen. (Bij Indymedia wel drie heel algemene punten over gelijke kansen.) Het is misschien wel fijn om eens goed te roepen en alle schuld te geven aan stad Gent, OCMW, Europa, de zigeuners of Slovakije. Maar dat heeft allemaal zo weinig zin.

Die mensen zijn hier en we moeten ze opvangen. Dat lukt niet. Er zijn geen langetermijnoplossingen. Slechts weinigen vinden een job die genoeg betaald wordt of kunnen opgevangen worden door ons sociaal net. Velen leven in kraakpanden zonder verwarming, water of elektriciteit of leven simpelweg op straat.

En de groep die zich daar onderhuids heel erg mee bezig houdt, die zit grotendeels momenteel in den bak wegens hun uitstapje van gisteren.

Nee, serieus. De zaak is veel te complex om zomaar even een oplossing te formuleren. Aan u de eer... Hier, of op Gentblogt.

Labels: ,

Google Talk werkt op mijn zenuwen

En geen klein beetje.

Elke keer iemand iets zegt - en met twitter op, is dat behoorlijk veel - krijg ik gespring en gepink langs alle kanten. Rechtsonder het bericht dat omhoog komt. Een nieuw venstertje dat staat te pinken in mijn taakbalk. Het tabblad van gmail dat pinkt en als ik het open ook daar rechtsonder het bericht dat opgesprongen is. Dat is drie keer wegklikken per berichtje. Waarschijnlijk kan ik dat ergens afzetten, maar dat moest gewoon al van zichzelf afstaan. Het zijn prutsers, daar bij google!

Song Chart Meme

girls and boys

Michel is er mee begonnen en velen zijn er al op gesprongen. Ik ben te lui om iedereen hier te linken, maar de meesten hebben hun bijdragen toegevoegd op de bijhorende flickrgroep.

Labels: ,

Geen boomtown dit jaar!

Door het uitblijven van definitieve duidelijkheid over een nieuwe geschikte locatie hebben de organisatoren van Boomtown met pijn in het hart beslist om het festival dit jaar niét te laten plaatsvinden. Op het laatste Schepencollege van de maand februari kon door de schepenen nog steeds niet worden beslist over een definitieve oplossing voor een nieuwe locatie, en ook een ultiem overleg deze ochtend bood geen uitsluitsel over een langetermijnoplossing. Er blijft dus niet genoeg tijd meer over voor een degelijke organisatie van het festival. De organisatoren hopen snel te kunnen starten met de eerste voorbereidingen voor de editie van 2009.
Dit droevig bericht kwam mij zopas ter ore. Alle mogelijke opties zijn uitgeput. De princiepskwestie dat de feestenzone niet mag uitgebreid worden heeft het doek doen vallen. De organisatie van Boomtown betreurt het late besluit van het Gentse schepencollege.

Verschillende opties zijn het laatste halfjaar aangebracht en geëvalueerd. Zo werden de Bijlokesite, de Sint-Baafssite en de Kouter snel afgevoerd omdat deze reeds gebruikt werden door andere organisaties, die klaarblijkelijk niet konden verplaatst worden. De Blaarmeersen zouden een te grote verandering van karakter voor Boomtown inhouden om dat op deze korte tijd nog voor elkaar te krijgen. Andere locaties zoals het Sint-Pietersplein en de parking aan Dampoort-station haalden het niet uit veiligheidsoverwegingen.

Veel hoop werd gericht op het Zuidpark. Een mooie locatie, relatief ver verwijderd van bewoners, aansluitend bij de feestenzone. Wegens geen deel uitmakend van de feestenzone werd deze locatie op het laatste moment ook niet goedgekeurd.

Wat de toekomst biedt is nog onduidelijk. De organisatie sluit niet uit om Boomtown om te bouwen tot een festival, op een locatie zonder horeca en nachtwinkels die met de drankomzet gaan lopen en met de mogelijkheid om inkom te vragen. Hier is echter nog geen beslissing in genomen.

En het is niet dat ze nog niet hard genoeg geroepen hadden:
Ook te lezen op Gentblogt.

Labels: , ,

Weg met valkeniers, leve ornithologen!

valkeniersOorspronkelijke foto door moonpointer 1

Een mens moet zijn slogans aanpassen aan de omstandigheden hé.

Labels:

Amerikaanse symboliek

VS dopen oorlogsschip uit staal WTC-torens

Ruim zes jaar na de terreuraanslagen van 11 september is een Amerikaans oorlogsschip gebouwd met staal uit de neergestorte WTC-torens in New York. In aanwezigheid van nabestaanden van de slachtoffers werd het schip zaterdagavond in Avondale in de staat Louisiana gedoopt tot de 'USS New York'. "God zegene dit schip en allen die ermee varen", zo riep de echtgenote van viceminister van Defensie Gordon England toen ze een fles champagne te pletter sloeg tegen de boeg van het schip.

Uit De Morgen 02/03/08

Hoe symbolisch. Het enige wat 9/11 heeft voortgebracht voor de Amerikanen is meer oorlog. Hadden ze van dat staal geen school kunnen maken of ergens een brug of zo? Neen, met de overschotten van de twin towers zullen wij de rest van de wereld nog wat meer op de zenuwen werken. Good shot.

Labels:

Run

Gnarls Barkley heeft een nieuwe single en in april een nieuw album. Laat de dansvloeren maar al vollopen.

Labels:

Drink met mate

Gisteren kwamen vrienden op bezoek. Pannenkoeken, kwisvraagjes stellen, roddelen over andere mensen, alles erop en eraan kortom. Er wordt dan ook al eens een pint gedronken. En een pint, dat komt in een blikje, en dan moet er niemand een glas hebben. We zijn nog jong, nietwaar? Nu volgt een rekenvraagstuk.

Er waren zes mensen op bezoek. Zij dronken in de woonkamer 10 blikjes bier. Na hun vertrek bleek dat uit die 10 blikjes bier samen nog een liter bier te halen was. Een hele liter! Uit 10 blikjes! Allemaal laten staan in plaats van ze uit te drinken. Ik heb ze allemaal overgegoten in een fles om het te weten. Vraag: Hoeveel procent van het bier werd verspild?

Ten huize hans en teergeliefde wordt geen bier meer in ondoorzichtige verpakkingen geschonken, dat ziet ge van hier. Verspillers!

Labels: