verboden te lezen

een blog zoals een ander

luistert eens naar mijn liedjes

Al dat gedoe over Muxtape en Mixwit. Ik doe daar niet aan mee. Aan het ene niet omdat ik amper mp3's heb. Ik doe dat niet, downloaden (ahum). Aan het andere omdat ik er nog niet naar gekeken heb en ik geen zin heb om daar ook weer mijn favoriete muziek in te moeten zoeken. Ik heb namelijk al een speellijst van 250 nummers staan op last.fm (and still counting). Ok, 't is een ander concept dan die mixcassettes, ik weet het. Maar toch. Hieronder voor de derde keer in een post: de playlistwidget van last.fm. Het gaat in willekeurige volgorde, maar ge kunt wel nummers skippen.

En ik ben er wel heel zeker van dat het legaal is, aangezien alle muziek op last.fm door de artiest (of de platenmaatschappij, weet ik veel) aangeboden wordt.
Labels:

Google meldingen

Google Alerts, dat bestaat waarschijnlijk al heel lang. En ik gebruik het ook al een hele poos. Ik wou het u gewoon even laten weten. Dat dat handig is.

Met Google-meldingen ontvangt u via email updates van de nieuwste zoekresultaten op Google (web, nieuws enz.) gebaseerd op de zoekopdracht of het onderwerp dat u hebt opgegeven.

Uw naam en voornaam, bijvoorbeeld. Dat is iedereen aan zijn eigen privacy verplicht. Bij mij uiteraard ook nog "verboden te lezen". Er is voorlopig nog maar één snoodaard met dezelfde weblogtitel als ik, maar ik wil hem niet al te veel aandacht geven, de gluiperige mestkever.

Sinds vandaag ook "stad Gent" en "statutaire functie", want die verschijnen in de kranten, en ik lees de kranten niet.

Labels:

1999

Vandaag ben ik op mijn oude middelbare school geweest. Ik moest daar een stom papier laten invullen om nu, 9 jaar later, aan een halftijdse werkloosheidsuitkering te komen. Waar dat document 'bewijs van studies' goed voor is, ik weet het ook niet. Ik vraag een uitkering omdat ik halftijds werk in het onderwijs. Als onderwijzer. Hogere opleiding. Natuurlijk dat ik mijn middelbaar gedaan heb. En al zeker dat mijn wachttijd sinds mijn middelbaar verstreken is, want daar draait het eigenlijk om. Compleet nutteloos. Het weer was er gelukkig naar om met mijn fiets van de Kattenberg naar Oostakker Lourdes te rijden. Mijn copiloot heeft trouwens goed de kortste weg uitgelegd. (Ooit, als heel die papierberg in orde is, dan schrijf ik een stappenplan hoe het aanvragen niet moet - mijn versie dus - en hoe het wel moet.)

Maar waar ik eigenlijk naar toe wou is dat ik mij realiseer dat de bekendste afstudeerrede van de wereld uit het jaar komt dat ik afgestudeerd ben in mijn middelbaar. Het moet lukken dat Greet juist vandaag dat nummer nog eens op het web smijt. Ik deed dat ook al ooit. Maar die link naar Youtube is natuurlijk al lang verdwenen.

Ik heb gekozen voor de versie zonder dat vrouwmens dat zingt over haar eigen. Ik heb dat nooit mooi gevonden en dat was ook niet de versie die ze draaiden op Studio Brussel. (Hé, volgens mij bestond 'stubru' toen zelfs nog niet. De stickers waren alleszins nog zwart.)

En nu zou ik nog iets willen schrijven over Primus en hoe goed die bassist wel niet is (Ik hou niet zo van solo's, maar die in tommy the cat, man man man.) en dat ik ook vandaag ontdekt heb dat dat koopje van een live-CD uit mijn collectie eigenlijk de eerste uitgave is van werk van Primus. En dat het wel eens goed zou kunnen dat ik dat in - alweer - 1999 gekocht heb, in den Billboard die deze maand verdwenen is.

Ik, nostalgisch?

En Els, kan dat tellen qua linkliefde? Nog? Nog? Die laatste was speciaal voor O.

Labels:

Lichaamsbeweging

- Hans, kom ne keer?

- Wa is er?

- Kom ne keer.

En als ik dan halverwege de trap sta.

- 't Is goed hoor. 't Is al in orde.

Zucht

Labels:

Met de fiets door de Dampoort

Op Gentblogt zijn ze weer eens aan het discussiëren over fietsers, meer bepaald op de Dampoort. Lien had het er een tijd geleden ook al over, en achteraf gezien is mijn tekst nogal erg gelijkend. Meteen ook een waarschuwing. Wat nu volgt is hoe ik het passeren van de Dampoort met de fiets beleef(de). Ik maak daar zeker fouten in. Op sommige punten zou ik rustiger kunnen rijden, maar anderzijds is snelheid op de Dampoort troef. Anders raak je nergens en als ik even snel rij als de auto's is de kans kleiner dat er één tegen mij aan rijdt. Nee?

De tijd dat ik nog thuis woonde en studeerde in Gent moest ik elke dag via de Antwerpsesteenweg over de Dampoort naar de Kasteellaan. En 's avonds terug, uiteraard.

De heenweg

Antwerpsesteenweg uitrijden, langs de busvakken (stiekem de busstrook oversteken en dat fietspad oprijden in plaats van de hele zwaai rond de bushaltes te maken, ik geef het toe).

Onder de viaduct tussen de voetgangers slalommen (echt niet handig, met die wachtbankjes en de weinige plaats en zonder duidelijke oversteekplaats voor de voetgangers over de fietsstrook).

Over de Koopvaardijlaan: valt wel mee, meestal weinig verkeer, en die vrachtwagens zijn meestal zo vriendelijk om te stoppen.

Over de brug zwoegen en dan naar beneden knallen met de remmen half dicht richting Dok Zuid. NIET STOPPEN voor de oversteekplaats, aangezien er verdacht veel brommers Dok Zzuid op moeten en die zijn niet zo fijn om in uw flank te krijgen. Dus: juiste snelheid aannemen en goed kijken of de auto's die van achter u komen 1)afslaan 2)u gezien hebben en stoppen. Mijn enige aanrijding op de Dampoort heb ik dan ook zelf veroorzaakt. Ik was zo goed achter mij aan het kijken dat ik de auto die op de oversteekplaats voor de fietsers gestopt was om een voetganger over te laten niet gezien had. Remmen en slippen en nog net tegen de kofferbak aangeknald. Moeder en dochter uit Eeklo zagen hun winkelnamiddag in Gent al verknoeid.

Dampoorstraat oversteken: de hel, zowel voor fietsers als voor auto's, als ik het goed begrijp. Auto's die over de witte lijn heen van het tweede vak komen aangevlogen. (en ze kunnen niet anders, want hoe raak je in godsnaam allemaal op dat eerste vak?)

Nog een hellinkje, nu met stoplicht. (Het blijft toch een wtf.) Het is daar altijd rustig, soms eens een auto die te ver op het fietspad staat om te kunnen invoegen vanuit de Hageland- of Schoolkaai. (Ge ziet daar dan ook geen steek.) En dan gelukzalig naar beneden bollen en de Kasteellaan indraaien.

Missie 1 volbracht.

De terugweg

Kasteellaan uitrijden, fietsers en voetgangers die van links komen ontwijken (fietsers moeten nogal ver uitzwaaien om het fietspad op te raken en voetgangers komen van alle kanten). Nog voor je aan het station bent al een paar fietsende tegenliggers ontweken. (RECHTS! Op het vasteland rijden we RECHTS. Ook al is uw rechts vervaarlijk dicht bij de in tegengestelde richting aanstormende automassa. Dan nog gaat ge mij niet links proberen passeren.) Gelukkig is dat tweerichtingsrijden geregulariseerd en staan er hekkentjes. Dat scheelt al wat.

Dampoort station: In en uitrijdende auto's, stationerende auto's op het fietspad, indraaiende bussen, maar al bij al valt dat goed mee.

Een gevaarlijk vals plat naar beneden richting viaduct. Voor je het weet zit je aan 30 per uur met je fiets om uit te komen op de eerste plaats aan de Dampoort waar je echt moet stoppen. De lichten richting Dendermondsesteenweg. Rustig oversteken.

En hier durf ik al eens iets onwettigs uitsteken, maar dat was vooral vroeger, toen de afslag naar de Antwerpsesteenweg zo schandalig slecht was voor fietsers. Dan lukte het meestal om bij rood licht voor de auto's onder de viaduct met de fiets al in te voegen op de middenstrook ter hoogte van de Dendermondsesteenweg en zo links in te slaan richting Antwerpsesteenweg. Maar dat doe ik niet meer. Nu volg ik braaf het fietspad, wacht ik aan de oversteekplaats van de Land van Waaslaan tot een auto voor mij stopt en steek ik zo over. Missie 2 volbracht.

Naar huis rijden viel al bij al veel beter mee dan naar school rijden, wat niet eerlijk was, aangezien mijn hoofd er 's morgens meestal veel minder geconcentreerd bijliep.

Kaartje voor de duidelijkheid.

Labels:

aspie test

Your neurodiversity (Aspie) score: 83 of 200
Your neurotypical (non-autistic) score: 134 of 200
You are very likely neurotypical

Diagnostic prediction for Score Prediction
ADD/ADHD (Attention Deficit Disorder) 122 You will probably be able to receive the diagnosis
Social phobia 80 This isn't a primary diagnosis you should seek
Asperger/HFA/PDD 43 This isn't a primary diagnosis you should seek
OCD 33 This isn't a primary diagnosis you should seek

Al dat vreemd gedoe hier wil zeggen dat ik gewoon, normaal, doorsnee ben, toch in vergelijking met een autist. Verder heb ik een neiging naar ADD. Allé gij, dat had ik zelf nog nooit bedacht.

Test uzelf ook eens.

Labels: