verboden te lezen

een blog zoals een ander

En France

Mijn teergeliefde en ik gaan naar Frankrijk. Geen Gentse Feesten voor ons. Ik had daar al eens iets over gezegd waarschijnlijk. Woensdag vertrekken we. We doen zowat heel Frankrijk en een hoekje Italië. Allemaal met mijn teergeliefde aan het stuur, want ondergetekende is nog altijd niet aan zijn rijbewijs begonnen (mental note).

Waar we precies uithangen kan u heel overzichtelijk bekijken in Google Earth, als u dat heeft, en als u dit bestandje downloadt en opent.

Labels:

Radiohead in Arras

Ik ga er niet veel woorden aan vuil maken omdat dat zou afdoen aan de ervaring, laten we maar zeggen. Ik kan enkel maar zeggen dat het prachtig was. Twee uur puur genieten.

En van Vampire Weekend en The Dø koop ik wellicht binnenkort een cd.

Labels:

Patti Smith Smells Like Teen Spirit

Heel sterke versie van het pronkstuk van Nirvana. Op CD klinkt het zo. Hieronder staat de live-versie. Alleszins de beste coverversie van Smells Like Teen Spirit, dit en dit in beschouwing genomen. Tori Amos begod.

Labels:

Gentenaars in Frankrijk?

Kent er iemand mensen die eigenlijk van Gent zijn, maar ondertussen verhuisd zijn naar Frankrijk? Ik heb zo het plan om zo'n mensen te interviewen over het waarom van het vertrek, wat ze missen aan Gent, wat ze niet missen, enzovoort, ... 't Is voor Het Project.

Het enige wat ik nodig heb is de stad waar ze wonen en een telefoonnummer. In de zijbalk kan je op contact klikken om mij te mailen.

Vraag ook gerust eens rond of de vrienden van uw vrienden zo geen geëmigreerde Gentenaars kennen.

Labels:

Vraag aan Gie Knaeps

Niets bijzonders hoor, maar bestaan groepen doorgaans niet uit meer dan een zanger alleen?

Bij elke bespreking van de optredens van Rock Werchter op Humo staan foto's van de besproken groep. Die foto's zijn allemaal getrokken door Gie Knaeps. Chapeau aan diene mens trouwens om zo een hele dag van podium naar marquee te crossen. Maar dat is nog geen reden om bij elk optreden tot 10 close-ups van de zanger(s) te publiceren en amper een ander groepslid te tonen. Dat is gewoon saai.

Op zich wel allemaal schone foto's, dat wel.

Bekijk het zelf maar eens.

Labels: ,

Feel good hits of the summer 2008 - 2

Ha, tijd voor de tweede compilatie met vrolijke zomermuziek.

 1. Don Edwards - Coyotes (enkel maar omdat we met L. en I. naar Arras trekken en zij regelmatig dat oewie oewie oe zitten te kwelen sinds ze Grizzly Man gezien hebben.)
 2. The BPA - Toe Jam (Nieuw project van Norman Cook van Fatboy Slim en supervideoclip.)
 3. Caesars - Jerk It Out
 4. The Ting Tings - Great DJ (Ik weet niet wat ik er moet van denken. Ergens vind ik dit helemaal niet goed, maar het blijft wel goed plakken en maakt een mens vrolijk. Zelfde commentaar bij de andere twee nummers van The Ting Tings in deze lijst trouwens.)
 5. Hot Chip - Ready For The Floor (Eigenlijk word ik hier helemaal niet vrolijk van. Kippenveldisco bij momenten, beetje zoals Lady van Modjo in den tijd, maar dan anders.)
 6. Noir Désir - Le Vent Nous Portera (Manu Chao zou daar aan meegeholpen hebben? 'Pieng' Allé gij, hoe komt ge erbij.)
 7. Les Negresses Vertes - Zobi La Mouche
 8. The Young Rascals - Groovin' (On a Sunday Afternoon)
 9. Duffy - Mercy
 10. Common - I Want You (Schone melodie, de rap kan mij niet altijd boeien.)
 11. Kanye West - Touch The Sky (Ah, die moest ik gewoon al lang eens op CD hebben.)
 12. Kraak en Smaak - Squeeze me (heel straffe videoclip)
 13. Clement Peerens Explosition - Geft da kaske na is hier! (live video)
 14. Weezer - pork and beans (Weezer heeft er een hoop YouTube celebs bijgesleurd voor hun videoclip.)
 15. The Ting Tings - Thats Not My Name
 16. Ida Maria - Better when you're naked (live video. Hier nog compleet onbekend maar, tiens, blijkbaar toch al behoorlijk populair in andere werelddelen.)
 17. The Bird And The Bee - Again & Again (Ik heb dat liedje al regelmatig gehoord, heb ik zo het gevoel, maar het was mij steeds wat ontgaan. Schoon gezweef.)
 18. The Ting Tings - Shut Up And Let Me Go (Vorbau Remix) (Originele clip, deze remix is nergens te vinden.)
 19. Buscemi - Sea Side (classic voor zomers gevoel)
 20. Max Romeo & The Upsetters - I Chase The Devil (Haha, u kent dat wel, van The Prodigy.)
 21. Jovanotti - L'Ombelico Del Mondo (Krijgt elk langharig tuig aan het dansen.)

Labels:

Vampire Weekend

Kijk eens aan. Dat belooft veel goeds voor zondag.

Voor de gelegenheid had het New Yorkse kwartet, aangevoerd door de in regenbotten en acceptable in the eighties-jeansvest getooide Ezra Koenig hun multiculti meezingdeuntjes gepimpt met extra drumgeboenk en vinnige baslijntjes. En dat werkte excellent: de knoflook bleef op zak, elke ‘hey hey hey’ uit ‘A-Punk’ werd vollenbak meegetjilpt en de eerste pogingen om de houten Marqueevloer in spaanders te stampen bij ‘Mansard Roof’ en 'Cape Cod Kwassa Kwassa' waren meteen in de goede richting.

Labels:

They did it!

Jaja, het wereldrecord gehaald. Geen idee of er al een wereldrecord van bestond, maar allé. Proficiat Mozilla - Firefox, zou ik zo zeggen.

certificate firefox world record

Labels:

Muziekdinges

Ik ben altijd al een grote fan geweest van last.fm. Dat was wel al duidelijk. Al de muziek die je beluistert in lijstjes, nieuwe muziek leren kennen die beantwoordt aan je smaak. Prachtig. Maar na een paar jaar succes van last.fm springen anderen ook op de boot. Ondertussen is er MOG, iLike en waarschijnlijk nog wel een paar.

Help?

Moet ik die nu allemaal uittesten? Want ik zou bijvoorbeeld graag verschillende playlists kunnen maken om mensen naar te laten luisteren, maar in last.fm kan dat niet en in iLike vermoed ik van wel.

Laten we het toch maar bij het oude laten, tenzij één van die nieuwe spelers heel mijn geschiedenis bij last.fm kan overzetten natuurlijk.

Labels:

LED voor Radiohead

Ik ben al serieus aan het uitkijken naar het concert zondag...

Radiohead zit in met zijn energieverbruik. Eén van de zaken die veel energie opslorpen is de lichtshow. Dus heeft Radiohead besloten enkel nog LED-verlichting te gebruiken. LED verbruikt minder, maar geeft ook de mogelijkheid tot leuke effecten. De uitleg van hun production manager alhier. Ik hoop dat ze ook op de festivals hun hele lichtshow meebrengen.

Labels:

Feel good hits of the summer 2008 - 1

Ik heb mij weer eens een compilatie gemaakt met liedjes waar een mens vrolijk van wordt. Eigenlijk zijn het er dit jaar twee geworden, vandaar de 1 in de titel.

Sommige nummers zijn van dit jaar, andere zijn ouder. Ze zijn alleszins allemaal ideaal om lange autoritten langs zonnige Franse wegen te begeleiden. De eerste compilatie, die ik u vandaag voorstel, bevat redelijk wat liedjes van groepen die zondag naar Arras komen, om toch een beetje te kunnen meezingen. Ik probeer zoveel mogelijk joetjoeplinkjes te leggen.

 1. The Dø - On my shoulders
 2. Vampire weekend - A-Punk
 3. The Wombats - Moving To New York
 4. Sam Sparro - Black And Gold
 5. Estelle - American Boy ft Kanye West
 6. Arsenal - Lotuk
 7. Justice - DANCE (machtige videoclip trouwens)
 8. Sebastien Tellier - Divine
 9. José Gonzalez - Teardrop
 10. Sia - Breathe Me (Wie Six Feet Under heeft uitgekeken herkent het wel.)
 11. The Wombats - Lets Dance To Joy Division
 12. Vampire Weekend - Oxford Comma
 13. The Dø - The Bridge Is Broken
 14. Gonzales - Working together
 15. Vampire Weekend - Boston
 16. Eagles of Death Metal – I Want You So Hard (Boy's Bad News)
 17. SoKo - I'll Kill Her
 18. M.I.A. - Paper Planes
 19. Justice - DVNO
 20. Vampire Weekend - Cape Cod Kwassa Kwassa
 21. Stan Getz & Astrud Gilberto - The Girl From Ipanema
PS: En Erik Roggeveen van Videoclips.blog zal die videoclips voor mij wel eens allemaal bespreken (enkele zijn al de revue gepasseerd).

Labels: