verboden te lezen

een blog zoals een ander

kleine pepertjes met tapenade

Toeme, een foto vergeten trekken.

Enfin, ik heb dus een gerecht gemaakt met van die kleine paprika's die je soms ziet bij de Turkse groentenwinkels. Met de nadruk op soms. Ik geloof dat het zo'n 2 jaar geleden is dat mijn teergeliefde zei dat we dat eens moesten kopen. Gisteren passeerde ik langs één van de drie groentenwinkels aan het begin van de Antwerpse Steenweg (de tweede aan de linkerkant, de enigste die open was en absoluut niet onze favoriet. Die aan de rechterkant, dat is de goeie groentenwinkel. Mogelijks zelfs de beste van deze kant van Gent.)

Het recept is gebaseerd op iets dat Jamie Oliver gemaakt heeft in de eerste aflevering van de tweede reeks van The Naked Chef. Hij gebruikt een soort pikante pepers. Ook gestuikt als paprika's. Wat ik gekocht heb waren echter zoete paprika's, gewoon de miniversie van gewone paprika's dus.

De paprika's snij je in twee. De pitjes gaan eruit en met heel veel olijfolie gaat de hele zwik 30 minuten in een oven op 200°C. Neem gelijke delen kappertjes, ansjovis en zwarte olijven en snij dat fijn. Naar het schijnt is het het lekkerste als alles niet te fijn gesneden is, maar ik was lui en heb alles in de mixer gesmeten, waarop er een groenzwarte brij ontstond. Aangezien de pepertjes niet straf waren heb ik wat sambal bij de tapenade gedaan. Als de paprika's afgekoeld zijn op een bord schikken en met de tapenade vullen. Op een aantal heb ik nog een olijf gelegd want ik had de overschot niet allemaal opgekregen tussendoor.

Lekker als aperitiefhapje, maar wij hebben het gegeten met een gebakken witte vis en puree uit een zakske. 't kan niet allemaal haute cuisine zijn, meneer mevrouw.

Labels:

Chocolademuffins

Voor het verjaardagsfeestje hadden we een hoop taarten gebakken. Eén daarvan was een overheerlijke chocoladetaart, geïnspireerd door de hot chocolate fudge cake waar we veel te veel van gegeten hebben op onze trip naar London en gebaseerd op het recept van Nigella Lawson. Ik vond onze versie nog wat te stevig en ben op zoek gegaan naar een luchtigere versie. Vooral aangezien ik deze keer muffins wou maken. Dat was handiger om mijn collega's te trakteren. Dus heb ik maar wat geprutst met de hoeveelheden en een deel van het eiwit opgeklopt. Foto's ben ik vergeten trekken, het spijt mij zeer.

Wat?

 • 250g bloem
 • 4 eieren (waarvan 2 eiwitten opgeklopt)
 • 150g boter
 • 50 g cacaopoeder
 • 300ml ijskoud water
 • 2 tl bakpoeder
 • 150g bruine suiker
 • 100g rietsuiker
(of 250g doorsnee witte suiker als je het saai wil houden)

Hoe?

Smelt de boter en laat afkoelen. Voeg de suiker en de eieren toe en mix tot een luchtige massa. Voeg water, bakpoeder en cacaopoeder toe. Zeef de bloem en mix geleidelijk. Schep er voorzichtig de geklopte eiwitten door tot een homogene massa. Giet in ingevette muffinvormpjes en bak 20 minuten op 180°C.

Chocoladeglazuur

Wat?

 • 125g pure chocolade (70% cacao)
 • 250g boter, gesmolten
 • 150g bloemsuiker
Smelt de boter. Voeg gezeefde bloemsuiker geleidelijk toe, goed roeren tot de bloemsuiker is opgelost. Smelt de chocolade (au bain marie, of 2 minuten op mediumstand in de microgolf) en meng ze door de boterbrij. Giet/smeer over de afgekoelde muffins.

Alternatief

Doe de ingrediënten maal twee, bak er twee cakes van in een springvorm en smeer tussen, op en langs de twee gestapelde cakes het chocoladeglazuur en je hebt een gi gan ti sche chocoladetaart.

Labels: