Nog tot de volgende Gentse Feesten!
Voorbij
Geschreven door Hans op 26.7.07  

't Is mooi geweest.

Tot volgend jaar.

Labels:

Zolang het maar niet regent
Geschreven door Hans op 22.7.07  

Oei oei, loop ik toch wel weer een paar dagen achter met het verslaan van mijn activiteiten op de Gentse Feesten. Nu weet ik het natuurlijk allemaal zo goed niet meer te vertellen.

Ik weet nog dat Dirk Stoops dat beter deed dan vorig jaar. Op Boomtown zijn we niet meer geraakt, zelfs niet voor Spinvis, snik. In de Kinkystar ben ik ook nog niet geweest, niet tegenstaande al mijn voorbeschouwingen.

Voor de rest komt het er eigenlijk op neer dat de gewoontes van vorige jaren weer snel ingetreden zijn. Rondhangen in het Baudelopark, een dansje wagen op het Bal Populair en als daar de fun wat van is ofwel naar de Vlasmarkt ofwel huiswaarts te trekken. En af en toe komt het er nog wel eens van om naar een optreden te kijken, zoals een aantal liedjes van Absynthe Minded of de deelname van Les Tri*angles aan de Jonge Wolven (stem!).

Labels:

Irish Coffee op de vlasmarkt
Geschreven door Hans op 20.7.07  

Tijdens het jaar geven wij de voorkeur aan de Irish Coffee in 't Begin van 't Einde. Een stevige scheut whisky, kort geflambeerd en meteen geblust door de espressokoffie, een niet al te grote schep kandijsuiker, ten top slagroom met wat cacaopoeder en dat alles democratisch geprijsd.

Tijdens de feesten stelt 't Begin ons echter teleur. We hebben het even heel goed moeten analyseren wat er mis loopt met het warme godendrankje. Het is simpelweg de koffie. In plaats van espresso komt de koffie uit een perculator, wat gezien de drukte heel goed te begrijpen valt. Al twee avonden is de koffie echter te bitter, om niet te zeggen verbrand. Spijtig doch helaas. 5/10

Links van 't Begin vinden we Den Vos Reynaerde. De Irish Coffee kost daar 5,50 euro, wat een euro duurder is dan de twee buren. Wij verwachtten ons dus aan een onovertreffelijke tongstreling. We waren ook heel tevreden over het resultaat. Mooie verhouding tussen whisky en koffie, niet te zoet. Alweer dat heerlijk laagje cacaopoeder op de slagroom. Zo hoort het. 8/10

Helemaal rechts aan deze kant van de straat vinden we de Trashiq (voorheen Trashic en daartussen, wegens epileptische letters Trash' ). Het enige dat wij op te merken hebben aan de Irish Coffee daar is het ontbreken van cacao op de slagroom. Er zitten dan wel weer muizenstrontjes in de koffie dus dat komt al bij al wel op hetzelfde neer. Verder smaakt hij heerlijk en haalt hij heel gemakkelijk hetzelfde niveau als bij Den Vos Reynaerde. Met een prijs van €4,5 is onze keuze natuurlijk snel gemaakt. 8/10

De winnaar aan de rechterzijde van de Vlasmarkt: Trashiq.

Labels:

Rustdag
Geschreven door Hans op 18.7.07  

Gisteren was een rustig dagje. Eigenlijk hebben we het grootste deel van de tijd in het Baudelo blijven zitten en babbelen. Enkel voor één of andere fanfare op Sint-Jacobs hebben we het vochtige gras verlaten. Het was balkanmuziek en het swingde de pan uit. Verder valt er niet veel te melden.

Labels: ,

Tsjevenworp
Geschreven door Hans op 17.7.07  

Het regenweer hield ons tegen om vroeg naar het centrum te vertrekken. Toen het ergste uit de lucht leek gevallen te zijn, hebben we ons richting Polé Polé gespoed om toch nog een half uurtje van The Wailers te zien. Indrukwekkend, opzwepend. De groep speelde perfect, de zanger had een ongelooflijke uitstraling en het is een wonder dat hij niet de Leie is ingedonderd met al dat gehuppel en gespring.

I. en L. stonden naar Daan te kijken, dus wij daarheen om nog net de twee bisnummers te horen en te zien dat het daar een feestje was geweest.

Na al dat staan kregen we behoefte om te zitten. Aangezien Sint-Jacobs uitgeregend was, hadden wij de tafeltjes voor ons alleen. Na een kwartiertje begon Capsule. Ik herinnerde mij van mijn eigen voorbeschouwing dat ik dat goed vond. Wat we er ons bij moesten voorstellen was ik al lang vergeten. Het was goed, heel goed zelfs. Blues en junglegeluiden en zingen door megafoons en al dat fijns. Les Triplettes de Bellevilles meets Die Einsturzende Neubauten.

Na ons even op de dansvloer van het Baudelo te ergeren aan de slechte muziek zijn we dan naar de Vlasmarkt getrokken om tsjeven te vangen, en met een beetje geluk een Michel Daerden (don't ask). Maar niets van dat. Geen moment suprème.

De zanger van The Wailers, die was er dan weer wel. Vriendelijke kerel.

Labels: ,

Fletse koffie doet irish coffee geen goed
Geschreven door Hans op 16.7.07  

Aaah, het was al veel rustiger dan eergisteren. Ontspannen sfeertje. De eerste dag zijn we naar Billy King geweest. Dat was behoorlijk goed. Ik zou zelfs zeggen: beter dan op CD.

Gisteren even naar Vlernika - Los Niños gaan kijken op Sint-Jacobs. Heel mooi, maar te zwaar geladen voor een feestelijke avond (hip hoi, Spaanse burgeroorlog, dat werkt niet echt). Het grootste deel dan maar in het Baudelopark doorgebracht, waar het nog steeds heel gezellig vertoeven is. Zo gezellig dat naar Frank Boeijen gaan er niet meer van gekomen is. Tant pis.

En twee cafés op de Vlasmarkt zijn al onderworpen aan onze Irish Coffee-controle. Het resultaat daarvan vind je zo snel mogelijk op het artikels spuiende Gentblogt.

Over Gentblogt gesproken, ik kan in het bijzonder de filmpjes aanbevelen. Hugues en Britt, ge doet dat goed! (Ik zet hieronder eentje als voorbeeld.)

En Het Smulderke heeft wel nog koffiekoeken maar ze zijn niet ovenvers, zoals vorige jaren. En in Eindhoven wonen rare mensen.

De Belleman:


Labels: ,

Pottekestamp
Geschreven door Hans op 15.7.07  

Ik kan begrijpen dat de doorsnee dertiger uit Lochristi ook eens de sfeer wil opsnuiven op de Gentse Feesten en dat die dan allemaal massaal op zaterdagavond komen, aangezien het maandag weer werkendag is.

Wat ik niet begrijp is dat meestal mensen die aan voorgaand profiel voldoen zich niet wat rustiger kunnen gedragen. Ludiek zijn, daar heb ik helemaal geen probleem mee, daarvoor dienen de gentse feesten. De bullebak uithangen, mensen niet doorlaten, elke reden goed vinden om iemand uit te schelden of een stamp te geven, doe dat met uw koeien.

Het goede nieuws is dan weer dat de grote massa de Gentse Feesten nu wel gezien heeft. Volgende week vrijdag en zaterdag zijn ze allicht weer van de partij. Het zal er de komende dagen alleen maar fijner op worden, niet waar?

Labels: ,