verboden te lezen

een blog zoals een ander

uwged8

Uw ge wat?

uwged8, dat is het nieuwe project van Gentblogt, waar ik mij al een tijd serieus heb mee beziggehouden. 't is fijn als een simpel idee plots heel concreet wordt. En zonder pretentieus te willen worden, ik denk dat het behoorlijk groot gaat worden. Maar dat zullen we wel zien binnen een paar maanden. Het kan evengoed helemaal niet inslaan.

Ik realiseer mij net dat ik nog niet verteld heb waarover het gaat. Ik heb de laatste tijd al zoveel versies geschreven van wat uwged8 nu precies is, dat ik het al wat beu ben. Dan maar gewoon uit het artikel op gentblogt:

Morgen, op 4 november 2008, starten wij met uwged8, de allereerste en uiterst originele top acht van Gentse muziek. Alle hedendaagse muziek en klassiekers uit het Gentse muzikale archief komen in aanmerking om in onze lijst plaats te nemen. Elke week zullen wij u vragen uw drie favorieten aan te duiden, waarop wij in aller ijl het redactielokaal bezetten om de stapels stemmen te tellen en in een schone lijst te zetten.

Enkel Gentse muziek, wij zien dat heel ruim. Wij verwachten dat minstens één van de groepsleden woont of studeert in Gent. Verder zijn er geen restricties. Taal, genre, bezetting maakt niet uit. Zolang van het lied een opname bestaat en wij die kunnen gebruiken, is het voor ons al allemaal goed.

Wij hopen op deze manier veel nieuwe, Gentse muziek te leren kennen en wij hopen voor u hetzelfde. Geen enkel Gents groepke dat dus niet in deze lijst wil staan. In deze harde tijden van illegale downloads en platenmaatschappijen zonder geld, kan deze top acht enkel maar een duwtje zijn in de goede richting.

U kan uwged8 ook eenvoudig beluisteren door te klikken op de speler onder elk liedje. Zo hoort u ook eens waar iedereen voor gestemd heeft en krijgen de Gentse groepen wat meer ‘airplay’. Kortom, Geert Bourgois mag content zijn.

Om meteen goed van start te gaan hebben de redactie en vrienden van Gentblogt de eerste uwged8 zelf geselecteerd. ‘Stay tuned!’ zou ik zo zeggen.

Doen hé, morgen op Gentblogt, luisteren en zelf stemmen. En als u ook zo web2.0 bent mag u gerust vriendjes worden op facebook, vi.be, myspace en last.fm

Labels: ,

Nog Tien om te Zien

Spekvriend denkt terug aan de goede oude Tien om te Zien-tijden. Bij ons stond dat ook altijd op, zodanig dat volgende teksten en melodieën nooit uit mijn hoofd zullen raken en soms op de meest ongepaste momenten uit mijn mond komen. Mijn tien vlaamse hits om te zien (op eigen risico).

Helmut Lotti - Waarom Ik

Paul Severs - Zeg 'ns meisje

Luc Steeno - Ik Mis Je Elke Dag

Bart Kaell - Zeil Je Voor Het Eerst

Willy Sommers - Als een leeuw in een kooi

Isabelle A - Lekker beest

De Kreuners - Ik wil je

Mama's Jasje - Zo Ver Weg

Will Tura - Mooi, 't Leven is Mooi

Bart Van Den Bossche - Heuveltjes van Erika

Labels:

Southern Voodoo & Diablo Blvd zoeken figuranten voor videoclip

Volgende oproep kwam via via in mijn mailbox terecht. Er zullen nog wel plekken zijn waar u het tegenkomt. Ik had van beide groepen nog niet gehoord. Eens nakijken. Ooit.

De decadentste rock 'n rollband uit Vlaanderen en de groep rond het grootste bakkes van Antwerpen zoeken figuranten voor de opname van een videoclip.
Southern Voodoo en Diablo Blvd. (de band rond Alex Agnew) doken gezamelijk de studio in om een rock'n roll versie van de 80's hit 'Rebel Yell' (Billy Idol) op te nemen.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari wordt voor deze nu al legendarische single een videoclip opgenomen in hartje Gent.
En daarvoor zijn figuranten nodig. Véél figuranten ...

De videoclip :

Twee feestjes vinden plaats in een uithoek van Gent. Op het ene feestje speelt Southern Voodoo, op het andere Diablo Blvd.
Het feestje begint vrij onschuldig, de bands spelen als background hun ding. Al snel worden de versterkers luider gezet en
probeert de één de ander te overtreffen. De muziek scheurt door de kamer naar buiten, de rivaliteit loopt op.

Uiteindelijk trekken beide bands naar buiten om neus tegen neus in het midden van de straat elkaar omver te blazen.
De buurt staat op stelten, de decibels razen de hoogte in en alles eindigt in een finale clash tussen beide bands.

Wie - Wat - Wanneer ?

Vrijdag 15 februari
18h00 tot 01h00
Wasstraat te Gent
Opnames voor de buitenscenes : het muzikaal duel op straat


Zaterdag 16 februari
12h00 tot 19h00
Gent (exacte locatie wordt nog meegedeeld)
Opnames voor de binnenscenes : de feestjes / optredens

Wie zijn 15 minutes of fame wil claimen kan zich aanmelden via productie@live.com.
We willen wel vragen om een foto bij te voegen en door te geven of je op vrijdag, zaterdag of beide dagen aanwezig zal zijn.
Dat u er een beetje (veel) rock'n roll mag uitzien spreekt voor zich ...

Labels: ,

Cutting Edge Awards

foto's door Tilda Houbaer

Cutting Edge is een online magazine over cultuur, om het heel algemeen uit te drukken. De lezers stemden de afgelopen weken in 14 categorieën hun culturele favorieten van 2007 naar de top. Om dat allemaal te vieren en uit te reiken koos Cutting Edge de Gentse Charlatan uit. Daar kon Gentblogt uiteraard niet op ontbreken, dus lieten wij ons op de vip-lijst zetten tussen al dan niet schoon volk als Jan Leyers, Miss Belgian Beauty, Saskia De Coster en Nic Balthazar, niet toevallig bijna allemaal winnaars die avond. Verliezers komen blijkbaar niet naar awardavonden.

En de winnaars zijn:
Beste CD Nationaal 2007
Hooverphonic, ‘The president of the LSD Golf Club’

De bandleden konden spijtig genoeg niet aanwezig zijn, maar lieten ons via een filmpje weten dat ze het allemaal heel tof vinden. Gigantisch boeiende mensen, die van Hooverphonic. Vrijgevig, dat dan weer wel. Een duplicaat van hun gewonnen award hebben ze ondertekend en die kunt u nu per opbod kopen. De opbrengst wordt eerlijk verdeeld tussen Kom Op Tegen Kanker en Cutting Edge zelf, die net als Gentblogt altijd wel wat centjes kunnen gebruiken.

Beste CD Internationaal 2007
Beirut, ‘The flying club cup’

Beste Concert Nationaal 2007
Clouseau20 (Sportpaleis Antwerpen)

De twee broers konden ook niet aanwezig zijn en waren in hun filmpje al wat aan de bezopen kant. Kris Wauters was zo sympathiek om te zeggen dat na al die jaren van awards winnen elke award nog steeds welkom is. Sympathiek.

Beste Concert Internationaal 2007
65 Days of Static (De Singel)

Beste Film Nationaal 2007
‘BenX’ (Nic Balthazar)

Nic Balthazar had liever de prijs van beste film internationaal gewonnen. Zo kennen we onze spreekbuis uit de monumentenstrijd wel.

Nic Balthazar

Beste Film Internationaal 2007
‘Blood diamond’ (Edward Zwick)

Beste Game 2007
‘Fifa08′ (EA Games)

Iemand sprong stiekem op het podium en maakte nog wat reclame voor de volgende Fifa.

Beste Roman Nederlandstalig 2007
Saskia De Coster, ‘Held’

Saskia werd aangekondigd met een filmpje uit de Slimste Mens. Ze dankte haar persoonlijke helden Britney Spears en George W. Bush. Dat was waarschijnlijk om één of andere reden wel grappig, maar ze mompelde een beetje, waardoor de grap mij ontgaan is.

Saskia De Coster

Beste Roman Anderstalig 2007
J.K. Rowling, ‘Harry Potter & the deathly hallows’

Beste Radio 2007
‘De grote Peter Van de Veire ochtendshow’ (StuBru)

Peter en Sofie Lemaire waren er niet. Dus dat werd ook een dankwoord via een filmpje. Eigenlijk het enigste filmpje waarin de award op een gewoon sympathieke manier in ontvangst werd genomen.

Beste TV Nationaal 2007
‘De weg naar Mekka’ (Canvas)

Jan Leyers was er wel en dat bracht Ann Reymen, die de boel aan elkaar praatte, aan het blozen. Wat zien al die vrouwen toch in Jan Leyers? Enfin, hij bedankte wie moest bedankt worden, zei iets over Dirk Tieleman die dit feestje voor een schaatsgala liet en gaf Ann nog eens drie kussen, waardoor ze zowat ontplofte.

Jan Leyers

Beste TV Internationaal
‘The Sopranos’

Beste Theater 2007
‘Genesis’ (Kopspel)

Een hele bende theatermensen op het podium die allen oprecht gelukkig waren met deze prijs. Een dame wist te zeggen dat dit project waarbij de inhoudelijke inbreng van migranten een belangrijke rol speelt zeker verder wordt gezet.

Genesis

Beste MySpace Talent 2007
Dibby

Zij mochten het muzikale luik van deze avond inzetten en deden dat goed. Popmuziek met veel poer.

Later op de avond zullen dj’s Nadiem Shah, Sheridan en Kevin Major - hoofdredacteur van Cutting Edge - er waarschijnlijk een gezellig feestje van gemaakt hebben, maar wij verkozen andere oorden op te zoeken. Het was nu eenmaal in de Charlatan, daar komt ge ook niet voor uw plezier.

Ook te lezen op Gentblogt.

Labels: , , , , , , , ,

Tim Vanhamel - Until I Find You

Tiens, ik ken dat café van ergens. (Voor wie het niet kan raden, 't staat in de aftiteling.)

Toen ik het nummer vorig jaar voor het eerst hoorde dacht ik 'man wat flauw'. Na een tijdje blijft het al wat plakken en kan ik het wel appreciëren. Maar niet meer dan dat. Tijd dat Millionaire nog eens een heel goed album maakt (beter dan het vorige, zo goed als het eerste dus).

Allé dan, omdat anoniem het zo vriendelijk vraagt in de comments. De lyrics van Until I Find You:


until I find you
I've been here before
but when or how
is a mystery to me
I can't tell
you've been mine before
but how long ago
is a secret to me
I don't know
when the storm is gonna hit us
when will I look into your eyes
how long, how long

until I find you
I'll keep on searching
until I find you
I'll keep on breathing

all of your life
that has come before
all to come after it
I'm here for
how long will this road
continue on
without you beside me
I'm not that strong
when is the storm gonna hit us
when will I look into your eyes
how long, how long

Labels: , ,

Nen Zaligen!

Kerstboodschap van de Violant Husbands. Voor de nieten te downloaden op hunnen myspace.

Labels:

Fixkes

Fixkes hebben er al een behoorlijk festivalseizoen opzitten. Als ik het goed begrijp hebben ze wel wat meer om het lijf dan die ene single, of toch niet? Ik weet het niet. Ik heb ze nog niet gezien.

Dat imponeren op festivals is een eerste stap om los te komen van het onhitwonderstigma. En wat doen ze op stubru? Ze maken een wedstrijd voor de beste nieuwe versie van Kvragetaan. Download de karaokeversie en zet er je eigen tekst op. Het gevolg is dat Kvragetaan weer volop gedraaid wordt en niemand die daar mee kan lachen, volgens mij Fixkes zelf ook niet. Dit kan de doodsteek worden. Het was al lang het moment geweest om het succes te bevestigen met een goede tweede single.

De reacties op het artikel op stubru spreken boekdelen: Op 22 reacties slechts 1 positieve en een paar neutrale. Ik zeg het, iedereen is Kvragetaan beu, maar binnenkort is iedereen gewoon Fixkes beu, nog voor ze iets nieuws kunnen uitbrengen.

Vaarwel Stabroek.

Labels:

Stem Cloon

Cloon, ze haalden mijn lijstje met beste muzikale uitspattingen van 2006. Dus ze verdienen het.

Ik neem dit hier even schaamteloos over van i. als zij het heeft overgenomen van Tomadde:

Via Sellaband is Cloon één van de 10 genomineerden om te spelen op het Concert @ Sea festival in Zeeland (NL) … waar zo’n 60.000 man op afkomt! Omdat dit een unieke kans is om voor zo nen zot groten hoop volk te spelen wil ik echt iédereen die hier langskomt oproepen om een stem uit te brengen. Er moet nérgens geregistreerd worden ofzo, dus ‘t is een kleine moeite … gewoon effe op Cloon stemmen via deze link!

DOEN! NU!

En probeer meteen ook zoveel mogelijk ander volk te overtuigen om hetzelfde te doen! Merci!

Labels:

Fixkes

(De) Fixkes staan 13 weken op 1 in de top van slechte liedjes (doorgaans). Een singletop heb ik altijd maar stom gevonden. Want wie koopt nu singles, behalve wannabe-DJ's en 14-jarigen? Ik heb die top 50 dus altijd een slechte weerspiegeling gevonden van de Vlaamse muzikale smaak. De twee nummers die ze nu achter zich laten spreken voor zich: Las Ketchup en Crazy Frog.

Om hun ultratoprecord te vieren speelden de Fixkes hun eigen versie van hun twee voorgangers. Het resultaat kan u hier beluisteren (zonder naar die irritante radiospeler van stubru te moeten). Ze zijn blijkbaar zelf de hype ook al behoorlijk moe, net als Milow met You Don't Know trouwens. Ze moeten weten wat ze willen hé. Succes, geen succes.

Labels:

Gabriel Rios - Angelhead

Gabby heeft een nieuwe plaat uit. De titel is meteen ook de eerste single en wow.

Ik kan niet genoeg krijgen van dat nummer. Het is zo niet Gabriel Rios en zo mooi, en elektronica maar toch niet koud, en rustig maar toch niet traag. Het melodietje en het ritme blijven heeeel goed plakken en toch is het geen evident nummer. Ik heb zo het vermoeden dat dit een vroege zomerhit wordt, zeker met de uitgebreide zomertournee van onze geliefde Gentenaar (njah, als ze populair zijn, zijn ze welkom, die vreemden).

De videoclip is trouwens gemaakt in de belvedere van de boekentoren, samen met de videoclips voor alle volgende singles, allemaal in twee dagen tijd.

Lees verder voor de albumbespreking.


Dan de rest van het album. Het eerste nummer (The Boy Outside) is Gabriel Rios zoals je hem verwacht. Catchy deuntje, latijns ritme, en zo verder.
Nummer twee is Angelhead, de single.
Nummer drie (Baby Lone Star) klinkt als een doordeweeks nummer van Justin Timberlake, wat op zich nu ook weer niet zo slecht is.
Common Cold heet het vierde nummer. Deze staat me heel erg aan. En het gaat weer over een song waar de latino-invloeden wat verder te zoeken zijn. Spijtig van het gebrek aan "echte instrumenten". Het maakt het zaakje veelal wat plat. (Ik had bijna vergeleken met de diepgang van het doorsnee trancenummer.)
We gaan verder met Mighty Be One (slechte rap), Las Cavaleras (vrolijk zuiders), I'm Gonna Die Tonight (Soul! hoofdletter en uitroepteken bedoeld), Tu No Me Quieres (Net iets beter dan Belle Perez. Net.) en For The Wolves (degelijke lounge).
De laatste drie nummers zijn dan weer heel behoorlijk. The Fall doet weer even aan Justin denken, maar vooral in het ritme en de begeleiding. Gabriel doet het zelf een stuk beter. De melodielijn en de tekst geven het nummer een stevige weerhaak.
Stay is gewoon een degelijke song. Zo eentje die de eeuwigheid kan doorstaan.
Als laatste hebben we het acoustische Wish. Ik heb het album nu al een paar keer beluisterd via de luisterpaal terwijl ik aan het werken was of weblogs aan het doorkruisen was. Na Angelhead is dit het enige nummer dat mij even deed stoppen met wat ik bezig was, gewoon om te genieten.

Deze komt dus niet op mijn wishlist, begrepen i.? (niet i. van Kerygma, andere i.)

PS: en dat ik de lyrics van Angelhead in de comments zet, is gewoon om schandalig veel googlehits te krijgen. Mensen vragen daar naar. In plaats van gewoon eens op zijn site te kijken.

Labels:

Dagget Wet


foto: Michel Hakim

(via dominiek) Axl Peleman heeft een nieuwe single. Nieuwe? Heeft diene mens een solo-carrière? Blijkbaar wel. Het is gezongen in het Nederlands dat ze in Antwerpen, excuseer, aan het Kiel spreken. Het is brave luistermuziek. Schoon en zo, daar niet van. De videoclip met Wim Opbrouck zou wel eens succes kunnen hebben wegens heel erg grappig. Hoewel Wim natuurlijk niet op kan tegen Christopher Walken.
Hier zie, de videoclip, geyoutubed en al:

Labels:

Una linterna en la oscuridadIk heb dat natuurlijk weer compleet gemist op tv wegens sociaal leven. Dus zal ik YouTube nog maar eens bejubelen.

Hij heeft dat goed gedaan.
En op het einde zo schattig 'Dag mama, dag papa!' roepen.

In Spanje zelf vinden ze er trouwens het volgende van. Ik versta er amper iets van, maar ze zijn wel positief, niet? (En ze linken naar mij, héhé)
Hey! Hacía mucho que no me pasaba por aquí. Pero creo que merece la pena dejar constancia de esta revelación. Estaba viendo Eurovisión Junior (no preguntéis) y se me ha estampado en el cerebro la canción del niño belga Thor!
[...]
La 'coreografía' también era genial, y bueno, todavía no sé quién ha ganado, porque luego me aburría y lo quité, pero he estado buscando la canción por todos los sitios hasta encontrarla. En fin, una canción infantil, inocente, y además genial y pegadiza, lo que debería ser en realidad Eurovisión Junior.

Labels:

Daan - The PlayerDe vorige van Daan had bij eerste beluistering een BANG-effect. Wow, en de max en al van dat soort uitroepen knallen door je hoofd. Maar na de tiende beluistering en de honderdste keer op de dansvloer in café de Video was het wel genoeg geweest.
Bij deze plaat heb ik na eerste beluistering het omgekeerde gevoel. Iets van 'juk wat is dat' en 'Rammstein, hallo?'. Maar op termijn zal het mij wel blijven boeien. Het is alleszins geen eenzijdige drek meer.
Te beluisteren via 3voor12.
Categorieën:

Labels:

De Dood


foto: by gregw

Het was lang geleden dat ik dat gedicht nog eens gelezen of gehoord had. De realiteit van het leven, nietwaar?
En dan moest ik meteen aan de Danse Macabre van Willem Vermandere denken.
Hier de tekst:
Ik was lichtjes beschonken en ‘k zag maar half klaar
in ‘t gat van december, in ‘t donkerst van ‘t jaar
op weg naar huis, deur sneeuw verblind
rond middernacht, deur nen ijzige wind
‘k blies in mijn handen en ‘k sloeg z’op mekaar
‘k wou dat ik thuis en in mijn bedde waar

Voorovergebogen nogal goe-kome-’t-uit
bots ik daar pardaf op ne rare perluit
de magerste mens die ‘k van ze leven ooit zag
me' rammelende knoken en nen ijskelderlach
ne zwarte mantel, noch snit noch model
nen bleke scharminkel zonder vlees of vel

Welwel meneer Willem, nog zo laat op gang
zij’j gij allene in ‘t donker ni bang
ba neen’k meneer Beendermans absoluut niet
pardon, zei die knekelvent, ‘t is Piet
Pietje de Dood, en hier is ‘t bewijs
van onder zijne mantel, een blinkend zeis

God sta me bij, ik sloeg een kruis
of ik geraak van de nacht nie meer levend thuis
kreveren op strate dat is onbetaamd
en heel mijn familie doodsbeschaamd
ik moet hier ontsnappen, kost wat kost
hoe geraak ik van die vent en dat zeis verlost

Héhé voorzichtig met dat scherp ding
staa me toe da’k eerst nog een liedje zing
kijk mijn gitaar hè ‘k al omklemd
en hoort plingpling z’is al gestemd
of nen dans macabre op de klarinet
of ne marche funèbre op de trompet

Voor dat ie met zijn zeis kon slaan
gaf ik katoen me' mijn stemorgaan
van " ‘k ben zo eenzaam zonder jou
als ik jou niet in mijn armen hou"
en ook heel innig "chérie chérie"
ne schone vlaamsen potpourri.

In ‘t holst van de nacht gelijk ne gek
zong ik het schuim op mijnen bek
van liebe, love en van amour
omda' dat zo schone rijmt op toujours,
al flauwe kul maar efficiënt
die knokevent was doodkontent

Het zeis verdween onder zijne frak
"awelwel Willem je zijt ne krak
ik doen mijne job al eeuwen lang
nog nooit kreeg ik zo’n zoet gezang
nog nooit kreeg ik zo nen welkomstgroet
van één die ‘k komen halen moet

Al trekt mijnen kop op een kalebas
en hè ‘k geen hert in mijn karkas
noch hersens darmen bloed of traan
noch zenuw noch geslachtsorgaan
toch zeg ik dank voor dit recital
en voor dit concert instrumental

Maar hoezeer da’k uw muziek waardeer
en uw zoete stem apprecieer
werk ik totaal ondergeschikt
‘t is mijnen baas die weegt en wikt
ik kreeg vannacht de simpele taak
sla maar ne zanger aan den haak

Je moet verstaan da’k mij excuseer
en liever ne collega presenteer
g’hèt nog drie Beatles of wat Rollingstones
of pak Madonna da’s iets heel schoons
of Tina Turner een ferm stuk
of Margriet Hermans verrukkeluk

En zangers meneer magere Hein
g’ hèt der hier dertien in een dozijn
heel schone jongens bij de vleet
de prinsen van de hit-pereet
de mussen met de merelbek
de grote meesters van de play-back

Maar Magermans riep stopstopstop
en ie schudde met zijn totsekop
van dat onsterflijk zangersras
kreeg ik er al heel veel onder ‘t gras
‘t is beuter aan mijnen galg gesmeerd
dat is een ras die nooit kreveert

Ik zoek veeleer ne stamelaar
ne langharige rijmelaar
zo één die ‘t al bekritikeerd
die paster en burgers emmerdeert
‘t is u da ‘k zocht al jaren lang
Willem zing nu maar uw zwanezang

Ik sloot die nacht in één twee drie
met magere Piet een compromis
gij komt mij halen op den dag
da ‘k voor niemand nie meer zingen mag
maar zolang dat mijn lied de mens verblijdt
laat je mij leven tot in eeuwigheid
Laat hem dus zingen é, diene mens.
Categorieën:

Labels:

The Seven Laws of Woo zijn goe!


foto: ikke

"Give me a T, give me an H, give me an E, give me an S ,..." The Seven Laws Of Woo zijn goe, zeg dat Hans het gezegd heeft.
Stevige funky nummers waar het publiek niet kon bij blijven stilstaan. Eén echt rustig nummer (Be Home Tonight) als rustpunt ergens tegen het einde. Zoals het hoort dus. En na veel gesmeek en gepalaver een bisnummer (The Head, als ik mij niet vergis, dat zou trouwens een mooie radiohit zijn). De volledige playlist kan je ergens tussen mijn foto's op Flickr vinden.
Speciale vermelding voor 'Sex and Honey' die ondersteund wordt door een stevig balkanritme op de saxofoons. Zowaar op de nieuwe hippe wagen gesprongen. Goed zo!
Het Gouden Hoofd is niet het ideale café voor optredens. Het podium neemt zowat de helft van de ruimte in waardoor er uiteindelijk maar drie rijen mensen rond het podium kunnen staan. Wel lekker gezellig en interactief en daar maakte Joyce, de zangeres, lustig gebruik van, wat voor grappige bindteksten zorgde. Laatkomers werden één voor één persoonlijk begroet. De volgende keer kom ik ook te laat.
De nummers op hun myspace komen binnenkort op een demo te staan, misschien met nog wat extra nummers. Nu nog een platencontract.
Categorieën:

Labels: ,

The Seven Laws of Woo in het Gouden Hoofd


foto: by 7low

Krijg ik daar even volgende persoonlijke mail in de bus.
Naam: The Seven Laws of Woo
E-mailadres: info@7low.com
Tekst:
11-11-2006 The Woos spelen ten dans in "Het Gouden Hoofd" te Gent. Misschien tot dan?

grtz

7low
Chique dinges. Ja, dan moet een mens daar wel naar toe hé.
Ik heb ze nog nooit gezien. Ik heb er ook geen CD van. Toen ik op zoek was naar interessante optredens op de Gentse Feesten was ik op hun site terechtgekomen en ze klonken mij verdomd goed in de oren.
Ik had het er toen ook over op deze weblog:
Die maken groovy, dansbare muziek met echte instrumenten, wat bij mij
altijd wat respect doet verdienen. Niets gaat boven de klank van een
echte bass en een paar stevige trompetten. Als je Bolchi goed vindt: Ga en dans!

Benenstrekkend dus.
Kijk en luister eens op hun schone site.
Op de myspace staan nog meer nummers, die vreemd genoeg net iets anders klinken, rustiger. Ik ben dus wel benieuwd.
En, tijdens het nummer 'Jive' verschoot ik toch wel even (zo ongeveer na 36 seconden). 'Dig up the dirt and call his name three times' en dan drie keer persoonlijk aangesproken worden, freaky. (Het gaat eerder over de tenor sax van het gezelschap, maar enfin.)

Coördinaten: Het Gouden Hoofd, zaterdag 11 november, 21u30
Categorieën:

Labels: ,

Mauro bij DJ4T4 - One Foot in Life


foto: by _Jer_

Mauro zingt de nieuwe single van DJ4T4 in. Te beluisteren op die laatste zijn myspace én de acapellaversie te downloaden.
bron: stubrunieuwsbrief
Tags:

Labels:

Thor - Een tocht door het donker


foto: advalvas.be

Hierbij de lyrics van Thor z'n wereldhit. Jaja.
Ik had de liedjestekst nodig voor een les en nergens op het wereldwijde web was hij te vinden.
Dus dan heb ik ze zelf maar eens uitgeschreven. (Neen, ik heb de CD met alle liedjesteksten in het boekje niet)

Update: Als bonus een paar akkoorden.
Het gaat de hele tijd van: Dm C Dm
behalve elke vierde lijn, dan is het Dm C G
en dat speciaal stukje (de muren zingen ...) is C, Am en nog iets om af te sluiten dat de moeite niet waard was om uit te zoeken.
Update 2: op 'algemene' aanvraag heb ik de tekst met de akkoorden in een code-tag geknald, met allemaal van die 'non-braking space tekens', want anders weet ik niet hoe ik in godsnaam spaties moet verkrijgen.

Thor – Een tocht door het donker

Dm C Dm
Een tocht door het donker ti di didi tie
Dm C Dm
We zijn toch niet bang ti di didi tie
Dm C Dm
We hebben een zaklamp bij ti di didi tie
Dm C G
En dat maakt ons blij ti di didi tie
Dm C Dm
Als we croque-monsieurtjes eten ti di didi tie
Dm C Dm
Durven we goed eten ti di didi tie
Dm C Dm
Louise ging niet mee ti di didi tie
Dm C G
Ze had nog zin in thee eeeeeeeeeee

1234
Dm C Dm
ti ti ti ti tidididie
Dm C Dm
ti ti ti ti tidididie
Dm C Dm
ti ti ti ti tidididie
Dm C G
ti ti ti ti tidididie

Dm C Dm
‘t Is oudejaarsavond ti di didi tie
Dm C Dm
dan vieren we feest ti di didi tie
Dm C Dm
Er branden overal lichtjes ti di didi tie
Dm C G
Want we schijnen met ons lamp ti di didi tie
Dm C Dm
Straks gaan we eten mmmmmmm
Dm C Dm
Dat vinden we plezant yeah
Dm C Dm
We zingen en we dansen ti di didi tie
Dm C G
Kom zing met ons mee

1234
Dm C Dm
ti ti ti ti tidididie
Dm C Dm
ti ti ti ti tidididie
Dm C Dm
ti ti ti ti tidididie
Dm C Dm
ti ti ti ti tidididie

C
De muren zingen
C
We dansen en springen
Am
Zing dan toch zo
Am
Ka wi ba bo

1234
Dm C Dm
ti ti ti ti tidididie
Dm C Dm
ti ti ti ti tidididie
Dm C Dm
ti ti ti ti tidididie
Dm C G
ti ti ti ti tidididie

Dm C Dm
ti ti ti ti tidididie
Dm C Dm
ti ti ti ti tidididie
Dm C Dm
ti ti ti ti tidididie
Dm C G
ti ti ti ti tidididie

G
Een tocht door het donker.


Afdrukbare versie (.txt)

Labels:

Oast er iets scheeltOas ekik nen dag in eu schoenen zou stoan en gij in die van mij
Toengs zoeme misschienst peizen, wa veur een leven hedde gij
We zoeme van malkoar misschienst verstoan wa damme doen
En toengs zoeme kunen klappen mee een beetse mier fatsoen

W'en allemoal gruute woorden over veel verdroagzoamheid
Moar zijme zelf wel zuu goe bezig? Want geef toe, tes toch een feit
Damme nen andere rap verwijten uuk al doenme 't zelf verkierd
En damme mensen rap benijden, da krijge w'uuk nie afgelierd

Oaster iets scheelt, moede nie zwijgen
Moar kijkt toch uuk een beetse noar eu eigen
Smijt nuunt den ieste stien
Moar vormt eu giel allien het juste beeld
Oaster iets scheelt

Verdroagzoamheid es nie allien moar iets van bliek of doenker vel
Moar uuk van ruze mee de buren veur een fiestse mee wa veel kadèl
Hoe damme rijen mee den otto, hoe damme ruuken op restaurangt
Hoe dadde veursteekt in de winkel, we zijme allemoal soms ambetant

We wurden alsmoar sympathieker, de middenvinger populair
En onze kinders doen ons achter mee nen even gruute flair
Pesterijen van collega's, pesterijen in de klas
De mens es overduidelijk 't miest geavanceerde ras

Oaster iets scheelt, moede nie zwijgen
Moar kijkt toch uuk een beetse noar eu eigen
Smijt nuunt den ieste stien
Moar vormt eu giel allien het juste beeld
Oaster iets scheelt

We zijme nieverangst nie veilig, onze beschaving goa kapot
W'en een alarm op iedere deure van ons afgebakend kot
W'en een alarm op onzen otto, w'en alarmen, 't kan nie op!
Moar woarom steekt er ne kier niemand een alarm in onze kop?

Natuurlijk es ter soms misere en toengs moede der iets an doen
En soms zijme zelfs te brove en lache we moar wa groen
Moar we moete nie zuu zoagen, 't leven es al veel te kurt
W'en hoast al damme vroagen, ongs landjen es nog nie zuu vurt

Oaster iets scheelt, moede nie zwijgen
Moar kijkt toch uuk een beetse noar eu eigen
Smijt nuunt den ieste stien
Moar vormt eu giel allien het juste beeld
Oaster iets scheelt


Single van Helmut Lotti, Roland en Sioen, ter gelegenheid van 0110, vanaf vandaag te koop in Fnac en Free Record Shop, naar wie het geld gaat zou ik niet weten.
Tags:

Labels: , , , ,

Miskow DoskowAaaaach, gisteren deze nog eens gehoord in de Video. Die eenvoud en zo heerlijk.
Moskow diskow van Telex

Labels:

Een smsje doet geen zeerIk hoorde het nummer een tijd geleden op de openbare omroep. Hier werd ik er terug aan herinnerd.

Binnenkort in de krant: Sam Gooris haalt met een paar eenvoudige rijmen heel de belspelindustrie onderuit!

Zou het? Het cliché wil dat het publiek van Sam Gooris volledig overlapt met het publiek van de nachtelijke belspelletjes. Dus misschien raakt de boodschap wel waar ze moet geraken.
Voor wie het nummer 'Een smsje doet geen zeer' nog niet gehoord had, hier een stukje tekst:
[...]
Ik dacht bij mezelf: waar gaat dit nu naartoe?
Ik bel de hele nacht en overdag ben ik zo moe.
Maar ze zegt: hey, je hebt geluk,
bel me nu, want het is niet druk.
Dus ik bezwijk en zij wordt rijk.
Probeer het nog een keer, een smsje doet geen zeer.
Ah nee, maar den deze gaat wel failliet.
[...]
Jawadde. Kritische geest. Subtiel de mensen er op wijzen dat het oplichterij is. Het haalt zowaar het niveau van de doorsnee Belgische sensibiliseringscampagne.

Geluid of beeld heb ik niet gevonden op het wijde web, behalve in die andere belgerelateerde oplichterij natuurlijk: de ringtones.

Snelle update: ahaaaa, toch gevonden, in TOTZ.

Labels: , ,

Rye Jehu in Trashic


foto:

Over Trashic heb ik al eens verteld. Over Rye Jehu staat meer te lezen in dit relaas van Vonkje over Humo's Rockrally. Dat bewuste optreden kan je ook online bekijken op abconcerts.tv.
Een aanrader, naar het schijnt.
Ze spelen nog drie keer op de Gentse Feesten trouwens, zie bij de coördinaten

Coördinaten:
  • zaterdag 15 juli, 00u00, Trashic, Vlasmarkt
  • maandag 17 juli, 21u00, café Fatima, Zwartezusterstraat
  • vrijdag 21 juli, 01u00, Video, Oude Beestenmarkt
  • zondag 23 juli, 03u00, Kinkystar, Vlasmarkt

Labels: , ,

A Brand op Boomtown


foto: Esther Kenis

Al heeft u van A Brand nog nooit gehoord, één van hun nummers kent u zeker wel. En waarschijnlijk dacht u 'wat een tof nummer' en onbewust zult u zeker niet gedacht hebben dat dit Belgisch is. Wouter Van Belle klaagde er nog over in Focus Knack. 'Is het je nog nooit opgevallen dat Belgische films meestal onderbelicht zijn? Heel vreemd. Wel: zo is het met Belgische muziek ook.'
Bij A Brand dus niet, en het is niet eens een productie van voornoemde.
Ik ga hier nu niet weer beginnen te vergelijken met andere groepen. Wat ik kan zeggen is dat hun singles een groot hitpotentieel hebben, zonder nog maar een beetje de platte kant op te gaan. Stevige gitaren, veeeeel stemmen, dansbaar bij momenten. De beste manier om te weten waarover ik het heb en waarom ik het goed vind en u misschien ook is er natuurlijk naar luisteren. Dat kan perfect op hun eigenste site, bij de muziek of bij de media (videoclips).
Op Fabchannel kan u ook het optreden in Paradiso een half jaar geleden bekijken.
Aangezien het plein van de Oude Beestenmarkt vrij vlug zal volstaan zal je maar beter vroeg genoeg naar daar afzakken. Zo kan je ook nog Mint en Fence te horen krijgen. Nog 2 Belgische groepen die een goede reputatie aan het opbouwen zijn. Fence vind ik persoonlijk niet zo goed. Zij hebben dan weer wel een typisch Belgisch geluid en daar is niets mis mee behalve dan dat het het verkeerde Belgische geluid is naar mijn smaak. Denk aan het late werk van Metal Molly en alles van Sukilove, sorry Pascal Deweze. Het is gewoon mijn ding niet waarschijnlijk.
Na Fence kan je dan weer in de Video luisteren naar een groep genaamd: the shovels. De gitarist speelt trouwens ook bij Fence.

Coördinaten: zondag 16 juni, Boomtown, Oude Beestenmarkt
  • Mint: 20u00
  • Fence: 21u30
  • A Brand: 23u30
  • The Shovels: 01u00, Café Video

Labels: , ,

Donkey Diva in de KinkystarHet was gewoon de naam Craig Ward die mij opviel in dit groepje. Die maakte namelijk lange tijd (album twee en drie) deel uit van dEUS, nu zit hij in de Love Substitutes zich te amuseren, samen met Mauro, die dan weer op dit moment in dEUS zit, en Rudy Trouvé, die in dEUS zat ten tijde van het eerste album en ook nog verantwoordelijk was voor Dead Man Ray, samen met Daan Stuyven.
Verder bevat Donkey Diva ook nog Gunter Nagels die zelf een groep heeft die Donkey Diesel heet (heel verwarrend) en Gregory Frateur, die Daan Stuyven momenteel een handje toesteekt.
Kortom, allemaal vieze inteelt.
Nummers beluisteren kan u door hier de mp3's te downloaden. Het is een beetje maffe muziek, met veel sfeeropbouw, banjo's en al eens wat gejodel.

Coördinaten: dinsdag 27 juni 2006 22u00, Kinky Star

Labels: , ,

Think of One op Polé Polé


foto: flykr

We hebben ze al eens gezien in de Vooruit, dankzij onze cultuurcheques zelfs heel goedkoop. Nu zijn ze dus gratis te bezichtigen op Polé Polé.
Claire vond ze niet goed, ik wel. Als je je laat meedrijven met de sfeer, wat op de Gras- en Korenlei in de Gentse feesten geen probleem kan zijn, zijn ze heerlijke dans- en zweefmuziek.
Het podium van Polé Polé komt dus op de Korenlei te staan, waardoor je vlak voorhet podium kan staan, zoals bij elk degelijk optreden. Kan het contact met de artiesten enkel maar verbeteren. Wie het zaakje wat rustiger wil aanschouwen kan op de pontons aan de Graslei staan.

Coördinaten: maandag 17 juli, 22u30, Korenlei

Daarna wordt een feestje op gang getrokken door DJ Bobby Ewing van Discobar Galaxie.

Labels: , ,

Helder in Baudelofoto: Franky Claeys

Helder Deploige maakt intimistische songs die af en toe al eens de vrolijke kant op gaan. Een gitaar en een stem, op zijn laatste CD 'The ceiling is not the sky' bijgestaan door bas, toetsen en drum. Oh, een banjo valt ook al eens te aanhoren. Op zijn site en myspace kan je songs beluisteren.

Coördinaten: zaterdag 22 juli, 22u30, Spiegeltent, Baudelopark

Labels: , ,

Gorki op Sint-Jacobs


foto: by Tijl Vereenooghe

Ja, Gorki is Gorki hé. Luc De Vos staat terug op zijn vertrouwde Gentse feesten na één jaartje sabat. Zijn nieuwste CD 'Homo Erectus' werd goed onthaald en staat weer vol met oerechte Gorkinummers, als ik de recensies mag geloven.
Wie een interview met live-fragmenten uit de AB wil bekijken om nog eens te zien hoe Gorki dat doet op een podium, vindt dat op ABconcerts. Ik heb hem nog maar twee of drie keer aan het werk gezien, de afgelopen 7 jaar, dus misschien dat ik wel ga kijken. Het is een mooie start van de Gentse Feesten, zeker voor al die jonge, mooie en intelligente mensen.

Coördinaten: zaterdag 15 juli, 21u30, Sint-Jacobs

Later op de avond staan daar ook nog Kamagurka en de ridders van den apocalyps. Die spelen de volgende dag ook in Charlatan Deluxe en daar is een mooie uitleg van wat we daar van moeten verwachten te vinden. Daar ga ik nu eens niet naar kijken zie. Het is mijn humor niet, meestal.

Labels: , ,

Eddy Wally op de Gentse Feesten.
De blogpost over de Gentse Feesten is weer wat uitgebreid. Eddy Wally op de Gentse Feesten, whoehoew! En Petra, en Belle Perez. Vrijdag meer ...

Labels: , ,

Off The Record in FnacMorgen, zaterdag dus, is er een minioptreden van Off The Record in Fnac Gent om 15uur. Off The Record zijn vier topentertainers. Ze zingen compleet a-capella en dan hoor ik u denken 'O nee.' En dan zeg ik 'Toch wel!' want hun geluid is prachtig en de genres die ze doorlopen zijn alomvattend, met veel aandacht voor de bass en de drum.
Ga eens naar hun site en beluister de live-audiofragmenten of de 3 videoclips en u bent overtuigd.
De bandleden zal u misschien herkennen: Stijn Cole is druk bezig in het toneelwereldje en duikt al eens op in tv-series zoals 'Recht op Recht', David Dermez is cabarettier en duikt ook al eens op in tv-series zoals 'Flikken', Jeroen Van Dyck is acteur en kent u van 'Het Eiland' of van het toneel of van in een film als 'Suspect' en Manou Kersting is heel actief als acteur en kent u van 'Matroesjka's'.
En dan vraagt u zich af 'Wat doet zo'n bende acteurs in een zanggroepje?'
Ik weet het ook niet, maar ze doen het wel verdomd goed.

Labels: , ,

Clement Peerens ExplositionCPeX, één van de grappigste optredens die ik ooit gezien heb. Politiek compleet incorrect en al hun riffs gestolen van ACDC, The Cure en ander groots, maar wel op de best mogelijke manier.
Ze zouden moeten terugkomen en daarom bestaat er een petitie. Onder democratische dwang zullen Clement Peerens, Sylvain en Swa wel bezwijken. Stemmen, zou ik zo zeggen.

Edit: Vettige Swa heeft op stubru gezegd dat een reunie er dik in zit. Hier kan je het interview beluisteren.

Labels: ,

Grand Theft in Kinky StarDinsdag om 22u speelt Grand Theft in Kinky Star. Deze groep kan men categoriseren onder het genre 'Americana'. Dat is alternatieve country. De uitvoerder, Michel Van Montfort, is een Belg, maar dat neemt niet weg dat het goed gebracht is. Voor mensen die niet graag de term country horen, mogen het van mij gerust bij singer-songwriter houden.
Ik zal er niet zijn, want ik heb te veel werk voor stage, maar ga gerust.

Labels: , ,

Die andere11 mei 2006: Een jongeman schiet drie mensen neer omwille van hun anderszijn.
14 mei 2006: Op het wereldfestival Mano Mundo wordt 'De andere - The other one" voorgesteld. Liedjes die oproepen tot meer respect en minder haat. De tekst van Raimond van het Groenewoud werd door Stijn, X!nk, Sidus en Sweet Coffee op muziek gezet. Je kan de songs downloaden op www.allemaalanders.be.
De samenloop is toeval, maar maakt de liedjes wel pijnlijk actueel.
Die andere is raar
Dat is maar al te waar
Die andere ben ik
’t Is dan pas dat ik schrik
Wie wil, mag het nummer gerust De Afrekening in stemmen.

Labels: , ,

The Sedan VaultGratis in de Video op woensdag 24 mei. The Sedan Vault is een Belgische groep die een grote toekomst wordt voorspeld, of dat ook werkelijkheid gaat worden, moet natuurlijk nog bezien worden. Op hun webstek kan je één nummer beluisteren en dat is alvast veelbelovend. Ik moest meteen denken aan The Mars Volta, maar dan een beetje minder geschift. In recensies worden ook nog vergelijkingen gemaakt met Nine Inch Nails, Radiohead en vooral At The Drive-in (die ik persoonlijk nog niet ken, maar als het zo zit, komen die meteen op mijn te-kopen-lijstje).

Labels: , ,

Esta Loco in Trefpunt


Foto: Justin

Ze waren een tijd geleden nog impressionant op Kutúnka. Nu treden ze op in Café Trefpunt. Alweer gratis en voor niets. Op 8 mei, 21u.
Belgen die Spaanse muziek maken en het nog goed doen ook. Reken maar op een feestje.

Een dag eerder spelen ze trouwens ook in de Fabula Rasa, nog zo'n gezellige hip-bruine kroeg.

Labels: , ,