verboden te lezen

een blog zoals een ander

hans doet radio

Ik ben op stubru geweest om gentblogt en uwged8 aan te prijzen. Siska Schoeters moest een extra uur radio vullen omdat die van Mekka, het cultuurprogramma, ziek was. Daarom vroeg ze naar culturele tips, waarop ik natuurlijk wel moest bellen om trillend op mijn benen heel stubruluisterend Vlaanderen aan te spreken.

Ik zou dat meer moeten doen. Ik zou er misschien zelfs nog goed in worden.

Bij Michel kunt ge het fragment zo schoon in een player beluisteren. Allen daarheen dus, om daarna aan het stemmen te slaan.

Labels: ,

Long time no see

Kijk, daar heb je het weer. Mijn blog ligt weer op zijn gat. Ik hoop dat u mij nog niet vergeten was. Even vlug bijbenen.

Mijn leven: Met mij alles goed. Werk is ongelooflijk boeiend. Voorheen bestond het zorgteam uit drie mensen, nu zijn dat er tien. Betekent dat heel de werking nog in zijn vorm aan het vallen is. Alles is nieuw en moet nog uitgevonden worden. Very cool.

Verder hebben wij juist onze kerstkaarten verstuurd. Eén dezer komt de digitale versie hier wel in een artikeltje te staan. Wij hebben ons alleszins heel kostelijk geamuseerd met het maken ervan, mijn teergeliefde en ik. Met dank aan L. voor het trekken van de foto's en aan I. en T. voor de slappe lach.

Den politiek: Ik snap er allemaal niets meer van. Dan had Leterme één ding waar hij goed mee bezig was, en dan loopt dat ook nog eens op een ongelooflijke ramp. Ge zou nog kunnen denken van: 'ach, het moest nu toch eens helemaal mislopen.' Maar stel u voor dat we al een jarenhalf met een stabiele regering zaten en dan gebeurde dit. We zouden nog veel harder van onze stoel gevallen zijn. Hoe kan een regering nu op zo korte tijd zoveel verkeerd doen? En moet ik nu Vandeurzen zijn maandelijkse nieuwsbrief in mijn just.fgov mailbox al missen na 1 maand? Snif.

De internets: Met uwged8 loopt het deze week als een trein. Er zijn zo'n 4 à 5 groepen echt hun best aan het doen om die eerste plaats te verkrijgen (of te behouden) en het is ongemeen spannend. U kan nog tot morgennacht uw duit in het zakje doen voor de eerstvolgende uwged8. Maak er maar een wekelijkse gewoonte van.

Over duiten in zakjes gesproken. Zo wijs wat er op Gentblogt aan het gebeuren is. Wij zetten geen reclame op Gentblogt omdat we dat een beetje vies vinden. Volledige onafhankelijkheid, daar streven wij naar. En dat lukt ook. Onze inkomsten komen allemaal door giften van onze goede vrienden. Maar nu, met Music For Life in Gent, was het moment gekomen om dat principe een stevige uppercut te geven. Daarmee staat het project deze dagen vol met banners, buttons en gesponsorde artikels, waarvan alle inkomsten doorgestort worden naar Music For Life. Gaat het zien.

Labels: , , , , ,

uwged8

Uw ge wat?

uwged8, dat is het nieuwe project van Gentblogt, waar ik mij al een tijd serieus heb mee beziggehouden. 't is fijn als een simpel idee plots heel concreet wordt. En zonder pretentieus te willen worden, ik denk dat het behoorlijk groot gaat worden. Maar dat zullen we wel zien binnen een paar maanden. Het kan evengoed helemaal niet inslaan.

Ik realiseer mij net dat ik nog niet verteld heb waarover het gaat. Ik heb de laatste tijd al zoveel versies geschreven van wat uwged8 nu precies is, dat ik het al wat beu ben. Dan maar gewoon uit het artikel op gentblogt:

Morgen, op 4 november 2008, starten wij met uwged8, de allereerste en uiterst originele top acht van Gentse muziek. Alle hedendaagse muziek en klassiekers uit het Gentse muzikale archief komen in aanmerking om in onze lijst plaats te nemen. Elke week zullen wij u vragen uw drie favorieten aan te duiden, waarop wij in aller ijl het redactielokaal bezetten om de stapels stemmen te tellen en in een schone lijst te zetten.

Enkel Gentse muziek, wij zien dat heel ruim. Wij verwachten dat minstens één van de groepsleden woont of studeert in Gent. Verder zijn er geen restricties. Taal, genre, bezetting maakt niet uit. Zolang van het lied een opname bestaat en wij die kunnen gebruiken, is het voor ons al allemaal goed.

Wij hopen op deze manier veel nieuwe, Gentse muziek te leren kennen en wij hopen voor u hetzelfde. Geen enkel Gents groepke dat dus niet in deze lijst wil staan. In deze harde tijden van illegale downloads en platenmaatschappijen zonder geld, kan deze top acht enkel maar een duwtje zijn in de goede richting.

U kan uwged8 ook eenvoudig beluisteren door te klikken op de speler onder elk liedje. Zo hoort u ook eens waar iedereen voor gestemd heeft en krijgen de Gentse groepen wat meer ‘airplay’. Kortom, Geert Bourgois mag content zijn.

Om meteen goed van start te gaan hebben de redactie en vrienden van Gentblogt de eerste uwged8 zelf geselecteerd. ‘Stay tuned!’ zou ik zo zeggen.

Doen hé, morgen op Gentblogt, luisteren en zelf stemmen. En als u ook zo web2.0 bent mag u gerust vriendjes worden op facebook, vi.be, myspace en last.fm

Labels: ,

Vreemde voorwerpen

Eergisteren zijn wij door verschillende gebeurtenissen de eigenaar geworden van een stuk van een echte zeppelin, een cursiefje, een roos knuffelbeertje en een gesigneerde poster.

Geef maar toe, u heeft absoluut niet op al die links geklikt. Ik zal er dan maar gewoon over vertellen.

Wij hadden mijn grootmoeder al tijden niet meer met een bezoek vereerd. Gisteren kwam het er dan toch van. En zoals grootmoeders na verloop van tijd beginnen te doen, deelde ze kwistig wat dingen uit. Wij zijn dus een prachtige zwarte smeedijzeren kandelaar in de vorm van een rozentak rijker. Op de kandelaar is een stuk metaal bevestigd met een boeiende geschiedenis. In 1915 vloog er al eens nen Duits met een zeppelin over Sint-Amandsberg, komende van een bombardement op Calais, Londen of andere vijandige stad. Er vloog in die tijd ook al eens een Engelse piloot op verkenningsvlucht over. Moest het toch lukken dat die twee elkaar, daar boven Sint-Amandsberg, tegenkwamen. Warneford heette de Engelse piloot. Hij vloog over de zeppelin heen en liet een paar bommetjes vallen op de met waterstofgas gevulde ballon. Het ding vloog in lichterlaaie en liet een spoor van brokstukken na. Uiteindelijk zijn het grootste deel van de zeppelin en een overlevende Duitser neergekomen op het dak van het klooster van de Visitatie. Een stukje van die zeppelin hebben wij nu in ons bezit. Schoon toch?

Mijn grootmoe had ook nog een bladzijde uit een krantje van het jaar 1982 liggen. Daarop staat een cursiefje, geschreven door mijn grootvader zaliger, over de periode rond mijn geboorte. Aangrijpend om te lezen nu, moet ik eerlijk toegeven. Leest u ook maar eens. Ik kreeg ook nog een 'volksalmanak van Vlaanderen - 't manneke uit de mane' van 1983 met mijn naam in potlood in een hoek. Waarom dat boekje voor mij bestemd was, ik heb er het raden naar.

Later die avond moesten wij nog enkele prijzen afhalen. Op Het Project liep er tot voor kort namelijk een reeks wedstrijden in verband met de kringloopwinkel. Een zekere Koen Vromman, zijn Oezbekistaans filmfonds en vroemvroem zaten daar achter en in het kader van Open Ateliers konden wij hetzijne bezoeken. Koen is een joviaal man met een oneindig vreemd en hilarisch absurd gevoel voor humor. Zo kregen wij uitleg over racespelletjes met kruisdragende Jezussen, herten van alle slag, pinguins met diarree, kerstmisballenkleurenveranderaars en Guido Gezelles, waarvan de beruchte buste trouwens de laatste opnames niet overleefd heeft - het stemt ons droevig. Op het einde van de boeiende rondleiding door de wereld van vroemvroem kregen wij niets minder dan een klein roos knuffelbeest dat door Isabelle A eigenmondig gekust was én een door Eddy Wally gesigneerde poster, aangezien de te kleine sokjes spoorloos waren.

't Was een boeiende dag gisteren, laat dat duidelijk zijn.

Labels: ,

Twee dagen theaterbom

Vrijdag en zaterdag hebben wij de avond doorgebracht op de theaterbom. Een collega van iemand uit ons gezelschap speelt bij Livingstone, en dat moesten wij dan maar bekijken en beluisteren. Ik had maar met een half oog gelezen wat de theaterbom eigenlijk was en wist dus niet goed waaraan mij te verwachten. Ik moet ook eerlijk toegeven dat de Brugse Poort voor mij een compleet onbekende wijk is. Daar is dit weekend dus snel verandering in gekomen. De sfeer van het Minnepark (of moet ik Pierkespark zeggen?) had ons direct beet.

Livingstone
foto: Laurent Matthys

Na het bestellen van een ecologische en eerlijke pint begon het optreden van Livingstone. Jazz, werd ons gezegd. Maar het was veel meer dan dat. De opener was een dronkemanslied, waarna de zanger spijtig genoeg enkel nog trompet speelde. De rest van de set was instrumentaal. Een contrabas en blazersectie, dat kan mij altijd bekoren. Als dan ook nog de melodica werd aangeblazen was ik helemaal tevreden. Bij momenten leek Livingstone eerder een achtergondbandje op een saai trouwfeest, maar voor je het wist zette een zuiders ritme of een vreemde melodische wending de boel op stelten en raasde het nummer verder naar een boeiende climax. Het was op de muzikanten hun gezicht af te lezen dat ze zich razend amuseerden en dat straalde ook uit de muziek.

sidi caravan
foto: Laurent Matthys

In de zaal van de Vieze Gasten stond alles klaar voor een of ander optreden. Aangezien we nog steeds geen programmaboekje hadden kunnen bemachtigen, wisten we vooraf niet waar ons aan te verwachten. De combinatie van bongo's, hammondorgel, akoestische gitaren en een drumcomputer deden al iets vreemds vermoeden, maar toen plots Frank Zappa achter de congo's en ne grote moustache achter de drums plaatsnamen kon het alle kanten op. Een zuiders ritme werd ingezet en lang aangehouden. Ondertussen nam de zanger met een overdaad aan hoofddeksels zijn tijd om zich te installeren. We kunnen wel stellen dat de absurde sfeer gezet was. Wat volgde was een wervelwind aan muziekstijlen uit zowat alle streken ten zuiden van ons Belgenlandje. Italiaans, Marrokaans, Indisch, reggea, Arabisch, muzette en half Zuid-Amerika zijn de revue gepasseerd. Allemaal met de nodige humor en opzwepende outros die langer duurden dan de nummers zelf. Sidi Caravan, dames en heren, dat is hun naam. Onthouden!

Hierbij een kort en schokkerig fragment van het optreden vrijdag:

De volgende dag, zaterdag, hadden we wel een programmaboekje gevonden en leek Don Fabulist ons wel boeiend. Op de Bas*Boot luisterden we naar slavenverhalen, een oude legende uit de streek (dat van de duivelsdochter en de soldaat) en een lied in het Bargoens, verteld door een rauwe, rommelende zwerverstem en begeleid door percussie en drum. Samen met de kleine, wiegende locatie leverde dit alles een heel intieme, mysterieuze sfeer. Luisteren naar verhalen, een mens moet dat meer doen.

lieven tavernier

Plots kwamen wij op het idee om eens langs te gaan bij Manu. Daar ging waarschijnlijk ook wel een optreden plaatsvinden die avond. Na het ontvangen van een ecologische en eerlijke cola zochten wij toch eens op naar welk optreden we gingen kijken. En wat stond daar? Lieven Tavernier. Ik hoop dat ik Lieven Tavernier niet aan u moet voorstellen. En als dat wel moet, dan hoop ik dat ge toch tenminste die drie nummers kent die Jan De Wilde van hem geleend heeft: De Verdwenen Karavaan, Eerste Sneeuw en - onbewust het lijflied van velen in onze dierbare stad - De Fanfare van Honger en Dorst. Lieven Tavernier haalde uit zijn geheugen een paar oude nummers, op verzoek van enkele fans in de woonkamer, speelde recent werk en twee van voornoemde liederen. Allemaal met de zelfde eenvoudige, maar zo poëtische en triestige teksten. Elke keer beloofde hij een vrolijk lied, maar de droefheid komt bij Lieven toch telkens weer bovendrijven.

Zo in een woonkamer zitten om met zo'n 15 mensen samen naar een intiem optreden te kijken, dat was een bijzondere ervaring die we zeker nog eens willen overdoen. Als Tolhuis-Sluizeken-Ham ooit zoiets organiseert, onze woonkamer staat met plezier open.

Labels: ,

Met de fiets door de Dampoort

Op Gentblogt zijn ze weer eens aan het discussiëren over fietsers, meer bepaald op de Dampoort. Lien had het er een tijd geleden ook al over, en achteraf gezien is mijn tekst nogal erg gelijkend. Meteen ook een waarschuwing. Wat nu volgt is hoe ik het passeren van de Dampoort met de fiets beleef(de). Ik maak daar zeker fouten in. Op sommige punten zou ik rustiger kunnen rijden, maar anderzijds is snelheid op de Dampoort troef. Anders raak je nergens en als ik even snel rij als de auto's is de kans kleiner dat er één tegen mij aan rijdt. Nee?

De tijd dat ik nog thuis woonde en studeerde in Gent moest ik elke dag via de Antwerpsesteenweg over de Dampoort naar de Kasteellaan. En 's avonds terug, uiteraard.

De heenweg

Antwerpsesteenweg uitrijden, langs de busvakken (stiekem de busstrook oversteken en dat fietspad oprijden in plaats van de hele zwaai rond de bushaltes te maken, ik geef het toe).

Onder de viaduct tussen de voetgangers slalommen (echt niet handig, met die wachtbankjes en de weinige plaats en zonder duidelijke oversteekplaats voor de voetgangers over de fietsstrook).

Over de Koopvaardijlaan: valt wel mee, meestal weinig verkeer, en die vrachtwagens zijn meestal zo vriendelijk om te stoppen.

Over de brug zwoegen en dan naar beneden knallen met de remmen half dicht richting Dok Zuid. NIET STOPPEN voor de oversteekplaats, aangezien er verdacht veel brommers Dok Zzuid op moeten en die zijn niet zo fijn om in uw flank te krijgen. Dus: juiste snelheid aannemen en goed kijken of de auto's die van achter u komen 1)afslaan 2)u gezien hebben en stoppen. Mijn enige aanrijding op de Dampoort heb ik dan ook zelf veroorzaakt. Ik was zo goed achter mij aan het kijken dat ik de auto die op de oversteekplaats voor de fietsers gestopt was om een voetganger over te laten niet gezien had. Remmen en slippen en nog net tegen de kofferbak aangeknald. Moeder en dochter uit Eeklo zagen hun winkelnamiddag in Gent al verknoeid.

Dampoorstraat oversteken: de hel, zowel voor fietsers als voor auto's, als ik het goed begrijp. Auto's die over de witte lijn heen van het tweede vak komen aangevlogen. (en ze kunnen niet anders, want hoe raak je in godsnaam allemaal op dat eerste vak?)

Nog een hellinkje, nu met stoplicht. (Het blijft toch een wtf.) Het is daar altijd rustig, soms eens een auto die te ver op het fietspad staat om te kunnen invoegen vanuit de Hageland- of Schoolkaai. (Ge ziet daar dan ook geen steek.) En dan gelukzalig naar beneden bollen en de Kasteellaan indraaien.

Missie 1 volbracht.

De terugweg

Kasteellaan uitrijden, fietsers en voetgangers die van links komen ontwijken (fietsers moeten nogal ver uitzwaaien om het fietspad op te raken en voetgangers komen van alle kanten). Nog voor je aan het station bent al een paar fietsende tegenliggers ontweken. (RECHTS! Op het vasteland rijden we RECHTS. Ook al is uw rechts vervaarlijk dicht bij de in tegengestelde richting aanstormende automassa. Dan nog gaat ge mij niet links proberen passeren.) Gelukkig is dat tweerichtingsrijden geregulariseerd en staan er hekkentjes. Dat scheelt al wat.

Dampoort station: In en uitrijdende auto's, stationerende auto's op het fietspad, indraaiende bussen, maar al bij al valt dat goed mee.

Een gevaarlijk vals plat naar beneden richting viaduct. Voor je het weet zit je aan 30 per uur met je fiets om uit te komen op de eerste plaats aan de Dampoort waar je echt moet stoppen. De lichten richting Dendermondsesteenweg. Rustig oversteken.

En hier durf ik al eens iets onwettigs uitsteken, maar dat was vooral vroeger, toen de afslag naar de Antwerpsesteenweg zo schandalig slecht was voor fietsers. Dan lukte het meestal om bij rood licht voor de auto's onder de viaduct met de fiets al in te voegen op de middenstrook ter hoogte van de Dendermondsesteenweg en zo links in te slaan richting Antwerpsesteenweg. Maar dat doe ik niet meer. Nu volg ik braaf het fietspad, wacht ik aan de oversteekplaats van de Land van Waaslaan tot een auto voor mij stopt en steek ik zo over. Missie 2 volbracht.

Naar huis rijden viel al bij al veel beter mee dan naar school rijden, wat niet eerlijk was, aangezien mijn hoofd er 's morgens meestal veel minder geconcentreerd bijliep.

Kaartje voor de duidelijkheid.

Labels:

Gentse blogs

Kijk eens aan. Een verse blog. Hij ruikt nog helemaal warm.

Het Bloch blog is een online dankboek voor iedereen die Bakkerij Bloch in de Veldstraat in Gent genegen is en het jammer vind dat deze zaak verdwijnt.

En hier nog een prille Gentse blog.

beste vrienden onder elkaar.

Bijna ieder mens dat van Gent afdwaalt naar het glorierijke Brugse Poort en vice versa heeft dankbaar gebruikgemaakt van deze monumentale brug. Een brug met geschiedenis. Ze is meermaals verbouwd, vernietigd, verminkt,...etc. Genoeg drama om eens stil te staan bij dit zwaar ondergewaardeerd deel van Gentste wegeninfrastructuur. De Bargiebrug door sommigen soms ook "Phoenixbrug" genoemd. Ikzelf verkies de orginele naam vermits de kans op schrijfouten aanzienlijk kleiner zijn (alhoewel het mij toch nie kan schelen)enfin....

Deze blog heeft als doel te informeren, te confronteren, te sensibiliseren, te enthousiasmeren, somt te contesteren, af en toe te irriteren, zeker ook te inspireren

maar vooral de Bargiebrug te EREN

Labels: ,

Geen boomtown dit jaar!

Door het uitblijven van definitieve duidelijkheid over een nieuwe geschikte locatie hebben de organisatoren van Boomtown met pijn in het hart beslist om het festival dit jaar niét te laten plaatsvinden. Op het laatste Schepencollege van de maand februari kon door de schepenen nog steeds niet worden beslist over een definitieve oplossing voor een nieuwe locatie, en ook een ultiem overleg deze ochtend bood geen uitsluitsel over een langetermijnoplossing. Er blijft dus niet genoeg tijd meer over voor een degelijke organisatie van het festival. De organisatoren hopen snel te kunnen starten met de eerste voorbereidingen voor de editie van 2009.
Dit droevig bericht kwam mij zopas ter ore. Alle mogelijke opties zijn uitgeput. De princiepskwestie dat de feestenzone niet mag uitgebreid worden heeft het doek doen vallen. De organisatie van Boomtown betreurt het late besluit van het Gentse schepencollege.

Verschillende opties zijn het laatste halfjaar aangebracht en geëvalueerd. Zo werden de Bijlokesite, de Sint-Baafssite en de Kouter snel afgevoerd omdat deze reeds gebruikt werden door andere organisaties, die klaarblijkelijk niet konden verplaatst worden. De Blaarmeersen zouden een te grote verandering van karakter voor Boomtown inhouden om dat op deze korte tijd nog voor elkaar te krijgen. Andere locaties zoals het Sint-Pietersplein en de parking aan Dampoort-station haalden het niet uit veiligheidsoverwegingen.

Veel hoop werd gericht op het Zuidpark. Een mooie locatie, relatief ver verwijderd van bewoners, aansluitend bij de feestenzone. Wegens geen deel uitmakend van de feestenzone werd deze locatie op het laatste moment ook niet goedgekeurd.

Wat de toekomst biedt is nog onduidelijk. De organisatie sluit niet uit om Boomtown om te bouwen tot een festival, op een locatie zonder horeca en nachtwinkels die met de drankomzet gaan lopen en met de mogelijkheid om inkom te vragen. Hier is echter nog geen beslissing in genomen.

En het is niet dat ze nog niet hard genoeg geroepen hadden:
Ook te lezen op Gentblogt.

Labels: , ,

Jaarlijks verlof?

african queenOf gewoon: Weg, restaurant?

Labels:

L'enfant terrible

l'enfant terrible

De Prelude, wat mij toch altijd een beetje een kneuterig café met een kneuterige naam leek, is van naam veranderd. En L'enfant terrible, dat klink een stuk interessanter. Is het café er dan ook op verbeterd? Nu ja, ik weet eigenlijk niet of het voorheen slecht was, want ik ben er nooit binnengeweest. Tijd om daar iets aan te veranderen.

De naam- en interieurwijziging is blijkbaar al minstens een maand oud. Zoals gewoonlijk lopen we weer achter.

Labels: ,

Southern Voodoo & Diablo Blvd zoeken figuranten voor videoclip

Volgende oproep kwam via via in mijn mailbox terecht. Er zullen nog wel plekken zijn waar u het tegenkomt. Ik had van beide groepen nog niet gehoord. Eens nakijken. Ooit.

De decadentste rock 'n rollband uit Vlaanderen en de groep rond het grootste bakkes van Antwerpen zoeken figuranten voor de opname van een videoclip.
Southern Voodoo en Diablo Blvd. (de band rond Alex Agnew) doken gezamelijk de studio in om een rock'n roll versie van de 80's hit 'Rebel Yell' (Billy Idol) op te nemen.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari wordt voor deze nu al legendarische single een videoclip opgenomen in hartje Gent.
En daarvoor zijn figuranten nodig. Véél figuranten ...

De videoclip :

Twee feestjes vinden plaats in een uithoek van Gent. Op het ene feestje speelt Southern Voodoo, op het andere Diablo Blvd.
Het feestje begint vrij onschuldig, de bands spelen als background hun ding. Al snel worden de versterkers luider gezet en
probeert de één de ander te overtreffen. De muziek scheurt door de kamer naar buiten, de rivaliteit loopt op.

Uiteindelijk trekken beide bands naar buiten om neus tegen neus in het midden van de straat elkaar omver te blazen.
De buurt staat op stelten, de decibels razen de hoogte in en alles eindigt in een finale clash tussen beide bands.

Wie - Wat - Wanneer ?

Vrijdag 15 februari
18h00 tot 01h00
Wasstraat te Gent
Opnames voor de buitenscenes : het muzikaal duel op straat


Zaterdag 16 februari
12h00 tot 19h00
Gent (exacte locatie wordt nog meegedeeld)
Opnames voor de binnenscenes : de feestjes / optredens

Wie zijn 15 minutes of fame wil claimen kan zich aanmelden via productie@live.com.
We willen wel vragen om een foto bij te voegen en door te geven of je op vrijdag, zaterdag of beide dagen aanwezig zal zijn.
Dat u er een beetje (veel) rock'n roll mag uitzien spreekt voor zich ...

Labels: ,

Cutting Edge Awards

foto's door Tilda Houbaer

Cutting Edge is een online magazine over cultuur, om het heel algemeen uit te drukken. De lezers stemden de afgelopen weken in 14 categorieën hun culturele favorieten van 2007 naar de top. Om dat allemaal te vieren en uit te reiken koos Cutting Edge de Gentse Charlatan uit. Daar kon Gentblogt uiteraard niet op ontbreken, dus lieten wij ons op de vip-lijst zetten tussen al dan niet schoon volk als Jan Leyers, Miss Belgian Beauty, Saskia De Coster en Nic Balthazar, niet toevallig bijna allemaal winnaars die avond. Verliezers komen blijkbaar niet naar awardavonden.

En de winnaars zijn:
Beste CD Nationaal 2007
Hooverphonic, ‘The president of the LSD Golf Club’

De bandleden konden spijtig genoeg niet aanwezig zijn, maar lieten ons via een filmpje weten dat ze het allemaal heel tof vinden. Gigantisch boeiende mensen, die van Hooverphonic. Vrijgevig, dat dan weer wel. Een duplicaat van hun gewonnen award hebben ze ondertekend en die kunt u nu per opbod kopen. De opbrengst wordt eerlijk verdeeld tussen Kom Op Tegen Kanker en Cutting Edge zelf, die net als Gentblogt altijd wel wat centjes kunnen gebruiken.

Beste CD Internationaal 2007
Beirut, ‘The flying club cup’

Beste Concert Nationaal 2007
Clouseau20 (Sportpaleis Antwerpen)

De twee broers konden ook niet aanwezig zijn en waren in hun filmpje al wat aan de bezopen kant. Kris Wauters was zo sympathiek om te zeggen dat na al die jaren van awards winnen elke award nog steeds welkom is. Sympathiek.

Beste Concert Internationaal 2007
65 Days of Static (De Singel)

Beste Film Nationaal 2007
‘BenX’ (Nic Balthazar)

Nic Balthazar had liever de prijs van beste film internationaal gewonnen. Zo kennen we onze spreekbuis uit de monumentenstrijd wel.

Nic Balthazar

Beste Film Internationaal 2007
‘Blood diamond’ (Edward Zwick)

Beste Game 2007
‘Fifa08′ (EA Games)

Iemand sprong stiekem op het podium en maakte nog wat reclame voor de volgende Fifa.

Beste Roman Nederlandstalig 2007
Saskia De Coster, ‘Held’

Saskia werd aangekondigd met een filmpje uit de Slimste Mens. Ze dankte haar persoonlijke helden Britney Spears en George W. Bush. Dat was waarschijnlijk om één of andere reden wel grappig, maar ze mompelde een beetje, waardoor de grap mij ontgaan is.

Saskia De Coster

Beste Roman Anderstalig 2007
J.K. Rowling, ‘Harry Potter & the deathly hallows’

Beste Radio 2007
‘De grote Peter Van de Veire ochtendshow’ (StuBru)

Peter en Sofie Lemaire waren er niet. Dus dat werd ook een dankwoord via een filmpje. Eigenlijk het enigste filmpje waarin de award op een gewoon sympathieke manier in ontvangst werd genomen.

Beste TV Nationaal 2007
‘De weg naar Mekka’ (Canvas)

Jan Leyers was er wel en dat bracht Ann Reymen, die de boel aan elkaar praatte, aan het blozen. Wat zien al die vrouwen toch in Jan Leyers? Enfin, hij bedankte wie moest bedankt worden, zei iets over Dirk Tieleman die dit feestje voor een schaatsgala liet en gaf Ann nog eens drie kussen, waardoor ze zowat ontplofte.

Jan Leyers

Beste TV Internationaal
‘The Sopranos’

Beste Theater 2007
‘Genesis’ (Kopspel)

Een hele bende theatermensen op het podium die allen oprecht gelukkig waren met deze prijs. Een dame wist te zeggen dat dit project waarbij de inhoudelijke inbreng van migranten een belangrijke rol speelt zeker verder wordt gezet.

Genesis

Beste MySpace Talent 2007
Dibby

Zij mochten het muzikale luik van deze avond inzetten en deden dat goed. Popmuziek met veel poer.

Later op de avond zullen dj’s Nadiem Shah, Sheridan en Kevin Major - hoofdredacteur van Cutting Edge - er waarschijnlijk een gezellig feestje van gemaakt hebben, maar wij verkozen andere oorden op te zoeken. Het was nu eenmaal in de Charlatan, daar komt ge ook niet voor uw plezier.

Ook te lezen op Gentblogt.

Labels: , , , , , , , ,

Hiep hiep hoera Gentblogt

Ik steel dat hier even schaamteloos bij i.

Misschien had u het afgelopen jaar iets te maken met Gentblogt, genoegzaam bekend als Het Project en nog steeds de mooiste en beste stadsblog van de Vlaanders en omstreken. Misschien nam u foto’s, werkte u met ons samen, las u onze posts, won u kaarten, schreef u een artikel, zocht u een restaurant op, nam u deel aan een discussie, werd u onze vriend of was u misschien zelfs het onderwerp van een artikel dat bij ons verscheen. Alleszins als het zo is: het is ten zeerste gewaardeerd, want zonder u was er geen Gentblogt geweest.

Misschien had u het afgelopen jaar absoluut niets te maken met Gentblogt, maar bent u nieuwsgierig naar wie die groep vrijwilligers zijn die het webblog van het jaar maken. Of hoopt u één van onze lezers tegen het lijf te lopen. Of wilt u graag u bekende Gentenaars spotten.

Alleszins: ondertussen bestaan wij bijna drie jaar, en het wordt nog elke week leuker. Reden genoeg voor een feest, zo dachten we, en daar hadden wij u graag bijgehad. Breng gerust uw maten mee, en vertel het verder.

Praktisch:
Vrijdag 15 februari vanaf 20.30 tot vreselijk laat
Verjaardagsfeest Gentblogt
Au Bain (zwembad Van Eyck)
Veermanplein 1
9000 Gent

Labels: , ,

Tim Vanhamel - Until I Find You

Tiens, ik ken dat café van ergens. (Voor wie het niet kan raden, 't staat in de aftiteling.)

Toen ik het nummer vorig jaar voor het eerst hoorde dacht ik 'man wat flauw'. Na een tijdje blijft het al wat plakken en kan ik het wel appreciëren. Maar niet meer dan dat. Tijd dat Millionaire nog eens een heel goed album maakt (beter dan het vorige, zo goed als het eerste dus).

Allé dan, omdat anoniem het zo vriendelijk vraagt in de comments. De lyrics van Until I Find You:


until I find you
I've been here before
but when or how
is a mystery to me
I can't tell
you've been mine before
but how long ago
is a secret to me
I don't know
when the storm is gonna hit us
when will I look into your eyes
how long, how long

until I find you
I'll keep on searching
until I find you
I'll keep on breathing

all of your life
that has come before
all to come after it
I'm here for
how long will this road
continue on
without you beside me
I'm not that strong
when is the storm gonna hit us
when will I look into your eyes
how long, how long

Labels: , ,

gratis in gent


Straks gaat de eerste nieuwsbrief van Gratis in Gent van mijn hand de deur uit. Gentblogt, waarvan ik sinds een tijdje deel uitmaak, heeft Gratis in Gent overgenomen van Use-it. Ik verzorg deze maand de inhoud ervan.

Inschrijven doet u gewoon op de site.

Spannend. En historisch, want Gentblogt bereikt er een voor hen moeilijk publiek mee, de studenten. Daarom ook: bent u student en wilt u vrijwillig artikels schrijven over onze (studenten-) stad, roep dan maar snel.

Labels: , ,

Video kills the radio star

Ook te lezen op Gentblogt.

Waar gaat een mens in Gent uit? Er zijn de oneindig aantal fuiven in de Overpoort. Maar geef toe, als u zelf geen student meer bent, of u bent het wel en u getuigt van enige muzikale smaak, dan ontwijkt u die buurt zoveel mogelijk. Er is ook altijd de mogelijkheid om wat meer centen neer te tellen en pakweg de Culture of Make-Up Club te bezichtigen. Daar doe ik niet aan mee. Het clubgebeuren trekt mij niet echt aan.

IMAG2664

We hebben al veel etablissementen in centrum Gent uitgeprobeerd. Overbevolking, selectieve buitensmijters (geen spanjaarden, zwarten of melk) en platendraaiers zonder verrassingen hebben ons al veel cafés doen uitwandelen. Zuurstoftekort en grijpgrage barvrouwen houden ons niet tegen, dus eindigen wij steevast in café Video. Het café aan de Oude Beestenmarkt heeft meestal net die andere muziekkeuze, de helft van de tijd is er plaats om te zitten én om één of meerdere benen te strekken en de drankprijzen swingen de pan niet uit. Oh, en alstublieft: Mensen die goed kunnen rekenen weten dat € 1,80 voor een glas Palm van 33cl voordeliger is dan € 1,60 voor een pintje. Drink dat daar wat meer, dan hebben ze in de toekomst misschien wel meer dan twee Palmglazen in de kast staan.

De bevolking is er op zijn minst boeiend te noemen. En hip. Zoals ik. Sommigen beweren dat de knapste vrouwen van Gent zich in de Video bevinden, maar, euhm ... Neen, toch niet. Wel is het een vreemd verschijnsel dat er zowat elke week twee dames op de dansvloer verschijnen -steeds andere- die dan met grote stokkerige armbewegingen en een stevige heupslag met en tegen elkaar dansen om op het einde van de nacht elk met een eigen mannelijke prooi huiswaarts te keren.

Elke woensdag trakteert de Video ons op een gratis optreden. Veel regionale groepen, maar regelmatig ook onbekend buitenlands talent verrassen of pijnigen wekelijks de oren. Kom om 21u30 toe en hoop nog binnen te kunnen. (Vanavond speelt Tigresse ten dans.)
Als iemand trouwens alternatieven kent in Gent, zodat we niet elke keer naar de Video moeten trekken, laat het gerust weten in de reacties.

Video, Oude Beestenmarkt 7, 9000 Gent.

Labels: , ,

Lees voor!

de voorleesweek

U hebt gisteren toch ook een boek ter hand genomen en de eerste de beste jeugdige (of niet zo jeugdige) verblijdt met een verhaal uit uw mond? Ah ja, natuurlijk. Want gisteren is de voorleesweek begonnen.

Ik citeer even:

Onderzoek wijst uit dat kinderen die al vroeg boeken leren kennen taalvaardiger zijn, sneller kunnen lezen, beter rekenen, graag lezen en vaker lid zijn van de bibliotheek. Niets dan voordelen dus. Maar voorlezen is in de eerste plaats gezellig. Samen genieten van een boek, elke dag opnieuw.

Ik wil daar vooral zelf nog bij vermelden dat het voorlezen niet mag stoppen vanaf het kind zelf kan lezen. Een kind wordt namelijk amper uitgedaagd door de verhaallijnen in boeken op zijn leesniveau. Het is pas als een kind pakweg een Harry Potter helemaal zelfstandig uit krijgt dat voorlezen minder belangrijk wordt. Eerder blijft het belangrijk kinderen te voeden met ingenieuze verhaallijnen, een lappendeken van emoties, nagelbijtende spanning en van het lachen op de grond rollende humor.

En zelfs als het kind, of dus evengoed een volwassene, zelf perfect in staat is dat boek te lezen, is het nog altijd wreed gezellig, zo samen naar een verhaal luisteren.

Dus, had u het nog niet gedaan, u heeft nog tot zondag 25 november om u een goed boek te zoeken en uw stem te smeren. Laat uw huisgenoten maar genieten van uw warme stem. U kan het!

Tips en suggesties vindt u in overvloed op de site van de voorleesweek.

Wilt u zich er gemakkelijk vanaf maken? Dat kan. Wally De Doncker leest voor en zingt in de jeugdbib aan het Zuid op woensdag 21 november van 15 tot 16 uur.

Labels: ,

Forelstraat binnenkort terug open

Binnenkort, want ze willen de wegmarkeringen nu wel aanbrengen, maar er staat een container van een bewoner met verbouwingen in de weg. Hilarisch. 650 dagen voor 150 meter weg en riolering te herleggen. En we tellen voort. Een regeringsvorming is er niets bij vergeleken.

Binnenkort alvast geen delinquente files meer.

Labels:

Flikkendag


foto: door ikke

Ik wou iets schrijven over Flikkendag, maar mijn teergeliefde heeft dat al gedaan, dus wat kan ik er meer op zeggen dan dat het volgens mij echt wel de Sas was en dat het eerst grappig was, om hem met een rode kop van schaamte en teveel trappist te zien glimlachen omwille van de exhibitionistische oude drinkebroer waarmee hij op stap was. Daarna werd het hilarisch, toen de politie eraan kwam en meteen een beetje vies toen ze na herkenning van de Sas weinig meer deden dan 'Zeg meneer, draai u ne keer om.' En daarna werd het zielig. Met de oude man die tegen de straatstenen ging en van voor niet meer wist waar hij van achter was. En dan teder, hoe Sas de man een colaatje bracht en voor zichzelf een trappist en hadden we het gewild voor ons ook iets, vanwege de hulp.

Maar leest u het vooral eens bij mijn teergeliefde, die ook aan het bloggen is geslagen. En ze slaat hard, zoals gewoonlijk.

Labels: , ,

Gratis in Gent

Ach kijk, weer een week voorbij. En maar twee artikels. Jaja, het einde van deze weblog is nabij. blurgh. Van mijn sociaal leven ook blijkbaar. Van vorig lijstje niets gedaan, wegens andere bezigheden, geen zin of te moe of te niet wakker. Volgende keer beter, zoals deze week, waar ook allerlei te beleven is dat gratis is in Gent. Informatie verkregen dankzij Use-It:

DONDERDAG / THURSDAY 27 - 09 - 2007
21:00 > VOORUIT BALZAAL > LIVE ROCK : Soapstarter: ambiance met ex-leden van dEUS, Vive la fête en Soulwax

VRIJDAG / FRIDAY 28 - 09 - 2007
21:30 > COCTEAU > PARTY : Feestje van de mannen van GentBlogt (U bent allen compleet welkom, wij gaan daar alleszins zijn.)

Aha, en dat van die gratis museums, dat is voorlopig blijkbaar elke zondag tot 13uur. Om te onthouden.

Labels: ,

Oren, wie heeft ze nodig?

Nog eens kappen op de Charlatan. 't Was lang geleden.

We zijn dit weekend nog maar eens naar de Charlatan gegaan. Die hebben een nieuwe zaal en dat moesten we toch eens bekijken. Je kon toch nooit weten dat de wc's gratis, de muziek goed en het volk interessant waren. Ijdele hoop.

De Charlatan heeft de neiging heel druk te zijn op vrijdagavond. Het is dan ook heel leuk dat je zowat iedereen die aanwezig is die avond moet tegenkomen om in de verste zaal te raken. Door het café, de eerste zaal helemaal diagonaal kruisen, langs een ruimte met bar en dan via een gat in de muur het doel bereiken.

Nog fijner is dat bejaarden en minder bedeelden op vlak van gehoorkwaliteit hun hoorapparaten mogen thuis laten. Echt niet nodig. En dat de wel nog horenden zo solidair zijn om zo snel mogelijk tot de eerste groep te behoren. Het kan wat aan mijn hoofdpijn gelegen hebben, maar het deed simpelweg pijn. Zo'n snijdende pijn van hoge tonen die door mijn hoofd jagen. Er wordt dan ook weinig gepraat in de Charlatan, aangezien praten gelijk staat met schreeuwen op een afstand van 1 cm van de andere zijn oor. Ik weet echt niet wat eenoog bezielt. "Ik een half zintuig kwijt, dus jullie ook!"?

En moest dat nu nog allemaal zijn om naar wat goede muziek te luisteren. Als ik op de eerste rij van een goed optreden sta en de boxen die ook de vijftigste rij van muziek moeten bedienen beschadigen mijn oren voor anderhalf uur, dan kan ik daar nog enigszins mee leven. Maar om alweer diezelfde RnB en reggae te aanhoren heb ik dat er echt niet voor over.

De televisieschermen met mooie visuals van de te dure menukaart, dat kon ik dan weer wel appreciëren.

En ouders van leerlingen tegenkomen is ook altijd heel aangenaam op een vrijdagnacht.

PS: De definitie van een charlatan volgens wikipedia:

Een charlatan is een speciaal soort oplichter die voorziet in zijn behoeften door systematisch mensen te bedriegen over zijn afkomst, vaardigheden, intenties of prestaties. Een charlatan maakt gebruik van zijn charme.

Uhuh.

Labels: ,

Gratis in Gent

Elke maandag krijg ik van Use-It het gratis weekprogramma in mijn virtuele bus. Meestal zie ik daar dan het één en ander interessants tussen staan, maar vergeet ik dat telkens weer. Alles vlug op een rijtje zetten is de enigste optie. Dit is pure copypaste, mijn excuses, al is het een kleine selectie (volledige versie hier):

WOENSDAG / WEDNESDAY 19 - 09 - 2007 20:00 > PANORAMISCHE ZAAL > STADSARCHEOLOGIE : Lynn Declercq en Joris Nauwelaerts over de geschiedenis van het Circus Mahy (ooit een wintercircus, dan een garage, en nu een ruïne)

VRIJDAG / FRIDAY 21 - 09 - 2007 20:00 > SINT-PIETERSPLEIN > LIVE SURPRISE ACT : surprise act op een container van Made in Gent (= kunst in industriële containers)

ZATERDAG / SATURDAY 22 - 09 - 2007 20:00 > SINT-PIETERSPLEIN > LIVE ELECTRO ROCK : Foxy Lane op een container van Made in Gent (= kunst in
industriële containers)
00:00 > VOORUIT > FIREWORKS + LIVE ROCK + PARTY : de Vooruit wordt 25 jaar! Vuurwerkcompagnie Ephémère laat de gevel oplichten, met pompende orgelrock van het Apparat Organ Quartet, en daarna fuif in de Concertzaal en de Balzaal (voor wie op tijd binnen geraakt)

ZONDAG / SUNDAY 23 - 09 - 2007 10:00 > GENTSE MUSEA > EXPO : vrije ingang tot 13.00 uur in SMAK, Museum voor Schone Kunsten, Huis van Alijn, MIAT en Designmuseum

Zeg dus niet dat ge niets weet te doen deze week.

Labels: ,

Het Project


foto: Gentblogt

U heeft misschien wel al gemerkt dat hier de laatste tijd weinig te beleven valt. Daar zijn meerdere redenen voor.

De eerste redenen vindt u in dit lijstje.

De tweede reden is een onfortuinelijke gebeurtenis met een glas wijn en een computer waarbij de eerste leeg geëindigd is en de tweede onbruikbaar is geworden.

De derde reden is dat ik mijn schrijfkunsten voor een beter doel heb gebruikt. Als u wil weten welk boeiends er te zien valt op Sint-Jacobs qua jonge generatie of in de Kinky Star dan moet u maar eens een blik werpen op Gentblogt of de officiële gentsefeestenwebsite.

Trouwens, u kon dat alles reeds op mijn eigen gentsefeestenweblog lezen, mooi ingedeeld per dag en per plein.

Labels: , , ,

1 mei

Die anarchisten toch. Een beetje rebellie kan geen kwaad natuurlijk. Zolang ze maar geen vandalisme plegen zoals in dat flutkrantje beschreven wordt.
Het zag er wel een gezellige boel uit, daar op de Vrijdagsmarkt.
En wie we daar hebben! Vlak voor Freya! Miss RVA! (rva? waarom rva?)

Labels: ,

Afval in het Baudelo


Maar de baudelohof is een beetje slachtoffer van zijn succes. Niet iedereen neemt het zo nauw met de netheid. Niet iedereen vindt het nodig zijn afvalzakje in de daartoe bestemde vuilnisbakken te deponeren. Anderzijds moet gezegd dat er wat meer van die bakken mogen geplaatst worden, én op een strategische plek (bv bij het verlaten van het park).
Amen to that. Wij doen alvast ons best om altijd alles in of rond een vuilnisbak te deponeren. Ons schoon park zo vervuilen. Tsss.

Labels:

Gentse Feesten 2007

Affiche Gentse Feesten 2007

Het komt op gang. Hierboven ziet u het thema van de affiche voor dit jaar. Een kip, zowaar.

Hoedanook, bij mijn weten is er nog geen enkele naam gevallen van optredens op de gratis pleinen. 10daysoff heeft al een paar namen bekendgemaakt en het programma van Blue note records festival is zelfs al compleet. Vanaf de affiches van de pleinen gevuld raken, krijgt u het hier te lezen.

Nog 81 dagen en het is zover. Zelf kan je meetellen op de gentsefeestenpagina van vorig jaar. (Goh, zie eens, mijn oude layout, viel al bij al toch nog mee...)

Ondertussen is ook alle info te vinden op een spiksplinternieuwe weblog over de Gentse Feesten.

Labels: ,

Kutunka

U vergeet morgen, woensdag 18 april, toch niet naar Kutunka te gaan? Het is gratis. Het is duurzaam, ecologisch, biologisch, anti zinloos geweld, voor verdraagzaamheid en andersglobalistisch, als u dat wilt.

Het is vooral een festival(letje) met een hart, waar jong en oud welkom is.
Oké, dat klonk melig.

Plaats van afspraak: Sint-Pietersplein

Tijd: Woensdag 18 april van 17u30 tot 24u.

Op het programma: Ik ken geen enkel van de groepen op de affiche. Met Afrikaanse blues, Brusselse reggae, latin ska, gipsybeats en zwoele salsa kan het echter niet mislopen.

Op Myspace hebben ze ook hun stek.

Labels: ,

Aan alles komt een eind

Hij is voorbij, de foor. De volgende keer dat we bewust aanwezig zullen zijn op het Sint-Pietersplein is op woensdag 18 april voor Kutunka. Daarover later meer.
Een paar fotootjes vanop een kermis in afbraak:

IMAG2029


Klik verder voor meer foto's.

IMAG2026


IMAG2024


IMAG2023


IMAG2030


IMAG2022


IMAG2031

Labels:

Waar o waar?Ik ga eens een gentbloggerke doen: Waar is deze foto getrokken?

Labels:

Make up club


foto: bart

Er is een nieuwe club in Gent. Het was al laat (lees: vroeg) en ik was op weg naar huis en zag mensen de Ketelvest uitwandelen en -strompelen. Wegens eerder besproken problemen met de Gentse ca was ik wel eens geïnteresseerd hoe het daar verliep.

Mijn conclusie na een bezoek van vijftien minuten:
  • Goeie muziek
  • Veel volk
  • Beetje te veel van "ik ben nog maar 38 jaar en heb veel geld dus ik doe nog mee, olé olé"-mannen en "er hangt nog tipp-ex aan mijn computerscherm"-vrouwen.
  • Mooie setting (oude grote kelderruimte, minimum aan design)
  • Vriendelijke buitenwipper (maar toch een buitenwipper) "We zijn aan het afsluiten, maar kom toch nog binnen, 15 minuutjes ofzo." (Net niet genoeg om een pint te drinken dus, en gelukkig maar, zoals u twee puntjes verder kan lezen.)
  • Een voordeur zonder enig opschrift
  • En het laatste maar niet het minst belangrijke punt: Heineken aan €2. HEINEKEN!
"Doe-oei, en tot nooit meer."

Labels: ,

Gent

Sterk (via)
Gent

Gent, kop en hart, ge zijt een schone stad.
U maalt niet om de pronk of de praal.
U houdt niet van hoger dan of meer dan dat.
U zweert bij kop en hart.
Dat is uw verhaal.

In Venetië de bruggen?
Niet in Gent.
In Amsterdam de kroegen?
Niet in Gent.
In Leuven de studenten?
Niet in Gent.
In Rome het Sint-Pietersplein?
Niet in Gent.
In Brugge het belfort?
Niet in Gent.

Wat is er dan in Gent, mevrouw?
Alles, meneer.
Alles.
En van dat alles: de kop, het hart.
En ik.

Marlene Decker, 30 januari 2007

Labels: ,

Stemmen, nu!De boekentoren zit met de huidige stemstand niet bij de laatste twee. Stemmen geblazen dus.

STEM NU VOOR DE BOEKENTOREN:

SMS "STEM 03" NAAR 3470

EN BEL 0905 53 103 !*Laat maar. De wereld is er nog niet klaar voor.

Labels:

Uitgaan in Gent


foto: ikke

Wij hebben een probleem. Een groot probleem. Ik zal u even onze vrijdagavond uiteenzetten. Een gezellige avond in centrum Gent kan niet beter starten dan in Het Begin van het Einde. Gezellig boven aan een tafeltje wat babbelen, een Palm of Irish Coffee drinken, goede muziek op de achtergrond die niet te luid staat. Ideaal dus. Maar dan wil een mens al eens de benen strekken, en wel liefst ritmisch, met al eens een heup- of armbeweging erbij. Kortom, andere oorden worden opgezocht. En daar komt zo stilaan een serieus probleem opdagen.
Het eerste café dat in het oog springt is de Charlatan. Deze is af en toe een goede optie geweest maar dat is ook al weer een hele tijd geleden. Geluid van het niveau: 'Waarom geleidelijk aan onherstelbare gehoorschade oplopen als het ook op één avond kan?' Prijzen die net iets hoger liggen dan de buren. Buitenwippers. En dan nog eens buitenwippers met vreemde selectiecriteria. (melk en Spanjaarden raken er niet in)
In lang vervlogen tijden had ik een stamcafé: Le Bal Infernal, 'Den Bal' voor de vrienden. Die vrienden, dat was de KSA. Elke vrijdag en/of zaterdag stonden wij de doorgang langs de toog te versperren en de kicker te bezetten. En af en toe werd daar al eens een dansje geslagen. Even nakijken dus. Vrijdag jongstleden was de verkeerde avond blijkbaar. Geen dansbare muziek en bijgevolg geen kat op de dansvloer. Terug de andere kant op.
Goed, waar kan de muziek ons nog bekoren? Aha, de Beestenmarkt natuurlijk. Het moet gezegd, qua muziek doet de Video het goed. Helemaal ons ding. Diefstal en bediening buiten beschouwing gelaten. Niet dus. Dit was onze vaste stek, het afscheid doet pijn, maar principes zijn principes.
Naast de Video lag vroeger de Bardot. Teveel mensen met gesteven collekes, elke week dezelfde muziek, maar allé how, het was geen slechte muziek. En als je op de juiste manier op de vloer stampte kon je de naald van de platendraaier bij een slecht nummer een minuut verder laten springen. Altijd handig. Nu heet dat etablissement 'De Roerkuip' en valt er echt niets te beleven. Ofwel is het een danscafé zonder dansvloer, ofwel een praatcafé zonder stoelen en tafels. Een ziekte waar de Trashic (of is het Trash° nu?) ook aan lijdt.
En toen was onze inspiratie op. Een feestje in het Tonneke van iemand via via kon het ook niet redden en diepbedroefd stonden wij op straat waar onze wegen scheidden.
Waar moet een mens nog heen? Waar vinden wij nog goede, gevarieerde muziek, zonder de hele nacht je spullen in de gaten te moeten houden of pas binnen te mogen als twee bullebakken dat toelaten, om dan verplicht te worden te betalen voor de vestiaire en toilet, nadat je een half uur hebt moeten wachten op je te dure pint? (Nee, de Charlatan is niet onze favoriet)
Waar? Waar? Weet jij het? Zeg het dan.

Labels: , , ,

een vrijdag in de VideoWeer eentje geschrapt. Het is slecht gesteld met het uitgaansleven in Gent, ik zeg het u. Hierbij een gastbijdrage aan deze weblog:

Zelden zo faliekant tégen iets geweest… Al geruime tijd (zeker vijf jaar) trouwe klant wegens aversie van de charlatan (die buitenwippers geloven namelijk niet dat je je melk –van boodschappen te doen- niet gaat opdrinken binnen, neen hoor, opdrinken aan de deur!, alsof iemand ooit wil uitgaan en buikpijn hebben van een liter melk). Niet tegenstaande dat ons gezelschap al vaak bestolen is in de video, vinden we onszelf daar vaak terug. Leuk café, leuke muziek… Misschien dat flauwgevallen mensen in de toiletten (waar geen barman naar omkijkt) een vaag teken aan de wand zijn maar toch… Gisteren bestelden we het noodzakelijk kwaad (pintjes!) maar kregen 10 euro te weinig terug. Niet om slecht van te lopen natuurlijk, maar je kan maar reageren! Reactie: het is al laat, je bent zat, … (én dat terwijl ik nét de auto netjes had geparkeerd!). Ik reageer dat ik daar al zo veel jaar over de vloer kom, nog nooit heb geneut, écht wel zeker ben van het betaalde bedrag (en een paar mensen met mij),… Hun reactie: geld kunnen we niet terug geven maar we zullen je vier gratis pintjes geven (dit doe je niet als je recht in je schoenen staan). Terwijl we nog aan de toog vlijtig staan te discussiëren sneuvelen de pinten onderweg naar de tafel, maar dat is dan weer ónze verantwoordelijkheid (we bedankten net de barmensen). Wij zeggen dat het natuurlijk niet onze fout is, maar zij zijn niet verantwoordelijk voor “zatte mensen” die tegen bier botsen. Punt is natuurlijk dat als ze correct waren geweest, en gewoon betaald hadden, zatte mensen de desbetreffende tien euro niet konden breken. Vragen we maar eens achter de gestolen goederen van de afgelopen weken, vermits men ons had laten weten dat “gevonden” goederen boven in een zaaltje lagen. Dat lukt dan ook weer niet, eerst mailen om binnen te kunnen (je staat binnen, vraagt erachter, drie werknemers staan voor je, hebben duidelijk geen werk, waarom mailen?) Na enige teleurstelling en enige vernedering (mensen achtten je zat terwijl je dat écht niet bent, mensen denken dat je niet kan rekenen en zo) komen we tot de conclusie dat vesten, truien en tassen gestolen zijn! Wat tot nog toe onze nummer één was qua uitgang wipt over het “in geval van nood lijstje” recht in het “nooit zolang ze er in de derde wereldoorlog geen boter en melk verkopen-lijstje”.

Zwaar teleurgesteld!! Zowel kleren, tassen, vesten én geld verloren!! De video is natuurlijk niet voor alles verantwoordelijk maar wel voor een minimum aan respect voor “klanten” én voor de geld-issue. Heb me nog nooit zo (onterecht) klein gevoeld!! Klachten bij politie achteraf hielpen wel!!

Labels: , , ,

Bomen op het plein

Of liever, geen bomen meer op het plein.

Waar zijn de bomen op het Sint-Pietersplein gebleven? Die stonden er toch al, met op een bepaald moment hekken rond en fietsen er tegen gesmeten. Kortom, ze waren al helemaal geïntegreerd in de studentenbuurt, net als die omgesmeten betonnen zitbank :)

Snelle update: Ondertussen heb ik al ontdekt dat de bomen 'tijdelijk' waren. Maar waar zijn ze dan naar toe, die arme bomen?

ps: dit is tevens een test met "performancing" of zoiets. Ik dacht dat ze met wysiwyg ook echt wysiwyg bedoelen, wat wil zeggen dat, zoals in LiveWriter, je de tekst meteen zou zien zoals ze op de weblog zal komen. Dat is dus alvast niet het geval. Eens kijken wat het uiteindelijke resultaat wordt.

ps-update: Dat is dus niets waard. De titel stond er zelfs niet bij. Pfoeh.


powered by performancing firefox

Categorie:

Labels:

Voorlopige verkiezingsuitslag Gent
aantal bureaus geteld: 5/100
blanco en ongeldig: -
bron: VRT


% 06 % 00

SPA-SPIR 32,7 25,1 +7,6
VLD-VIV 21,4 21,0 +0,4
VLBELANG 18,6 19,5 -0,9
CD&V/NVA 13,5 17,9 -4,4
GROEN! 12,1 9,1 +3,0
PVDA+ 1,1 0,6 +0,5
LSP 0,6 -
DIGTER - 0,5
LEEF - 0,7
VIVANT - 1,6
VU-ID - 4,0


Ik blijf nog wel even in Gent wonen denk ik. Nog nooit zo content geweest met een verkiezingsuitslag, hopen dat het zo blijft nadat alle bureaus geteld zijn.

Gent, ik ben fier op u!!

Labels: ,

Oast er iets scheeltOas ekik nen dag in eu schoenen zou stoan en gij in die van mij
Toengs zoeme misschienst peizen, wa veur een leven hedde gij
We zoeme van malkoar misschienst verstoan wa damme doen
En toengs zoeme kunen klappen mee een beetse mier fatsoen

W'en allemoal gruute woorden over veel verdroagzoamheid
Moar zijme zelf wel zuu goe bezig? Want geef toe, tes toch een feit
Damme nen andere rap verwijten uuk al doenme 't zelf verkierd
En damme mensen rap benijden, da krijge w'uuk nie afgelierd

Oaster iets scheelt, moede nie zwijgen
Moar kijkt toch uuk een beetse noar eu eigen
Smijt nuunt den ieste stien
Moar vormt eu giel allien het juste beeld
Oaster iets scheelt

Verdroagzoamheid es nie allien moar iets van bliek of doenker vel
Moar uuk van ruze mee de buren veur een fiestse mee wa veel kadèl
Hoe damme rijen mee den otto, hoe damme ruuken op restaurangt
Hoe dadde veursteekt in de winkel, we zijme allemoal soms ambetant

We wurden alsmoar sympathieker, de middenvinger populair
En onze kinders doen ons achter mee nen even gruute flair
Pesterijen van collega's, pesterijen in de klas
De mens es overduidelijk 't miest geavanceerde ras

Oaster iets scheelt, moede nie zwijgen
Moar kijkt toch uuk een beetse noar eu eigen
Smijt nuunt den ieste stien
Moar vormt eu giel allien het juste beeld
Oaster iets scheelt

We zijme nieverangst nie veilig, onze beschaving goa kapot
W'en een alarm op iedere deure van ons afgebakend kot
W'en een alarm op onzen otto, w'en alarmen, 't kan nie op!
Moar woarom steekt er ne kier niemand een alarm in onze kop?

Natuurlijk es ter soms misere en toengs moede der iets an doen
En soms zijme zelfs te brove en lache we moar wa groen
Moar we moete nie zuu zoagen, 't leven es al veel te kurt
W'en hoast al damme vroagen, ongs landjen es nog nie zuu vurt

Oaster iets scheelt, moede nie zwijgen
Moar kijkt toch uuk een beetse noar eu eigen
Smijt nuunt den ieste stien
Moar vormt eu giel allien het juste beeld
Oaster iets scheelt


Single van Helmut Lotti, Roland en Sioen, ter gelegenheid van 0110, vanaf vandaag te koop in Fnac en Free Record Shop, naar wie het geld gaat zou ik niet weten.
Tags:

Labels: , , , ,

programma 0110

Het programma van 0110 is in detail bekend:


0110 @ Gent
Stem Vree Wijs.

NMBS parking (St. Pietersstation) - vanaf 14upresentatie: Wim Oosterlinck
14.00 X!nk
14.30 Monza (special guest Thé Lau)
15.10 Gunter Lamoot
15.30 Living Roots I (starring Bert Ostyn, Dirk Blanchart, Kris De Bruyne, Kommil Foo)
16.05 Hadise
16.30 Living Roots II (starring Jan De Campenaere, Gert Bettens, Djamel, PJDS)
17.30 Abdelli
18.05 't Hof van Commerce
18.40 Wouter Deprez
19.00 Luc De Vos + vriendinnen
19.30 Kamagurka
19.45 Sioen
20.20 Will Tura
21.00 Arid
21.35 Helmut Lotti

Labels: , , ,

Uw stem teltEej mensen, ge kunt nu al stemmen op de Gentse gemeenteraad. Kijk.

Voor de goei é.

Labels: ,

Red de Boekentoren


foto: by _Skender_

De boekentoren (site, wiki) staat op instorten, zo ongeveer. De VRT heeft een nieuw programma: Monumentenstrijd, waarin de televisiekijkers kunnen kiezen voor een gebouw dat dient gerestaureerd te worden. Dat treft natuurlijk. Uiteraard is de boekentoren ook genomineerd en dan rest u dus maar één ding: stemmen.
Campo Santo (site, wiki) in Sint-Amandsberg staat er ook tussen, maar naar mijn bescheiden mening kan de Boekentoren het geld wel beter gebruiken. Vooral aangezien ik er nu dicht bij woon en hem niet op mijn kop wil krijgen. En het SJC houdt zich al bezig met het opkuisen van dat kerkhof en het SJC is slecht.Labels: ,

Gentblogt


"Anderhalf jaar dag in dag uit artikels en foto’s, elke dag een foto van de dag, praktisch elke dag een overzicht van de pers over Gent. Duizenden bezoekers per dag op een site zonder reclame en zonder winstbejag.

En, zonder melig te doen (of er melig over te doen): we blijven positief maar niet kritiekloos en neutraal maar niet zonder engagement. Eigenlijk, op een bepaalde manier: een anti-shocklog.

Het zijn de mensen die het doen; en dat kan niet genoeg gezegd worden. Het zijn de mensen die het doen, en dat kan niet overdreven worden."

Waarvoor dank, echt waar.

Labels: , , ,

Het is weer voorbijWe leven nog. Vandaag was een dagje bekomen en opruimen. Vanavond filmpje kijken en verder bekomen. (Zo zijn er blijkbaar wel meer mensen.) Jaja, de feesten zijn gedaan. Dat worden een paar weken doodse stilte in Gent, wat blokgewijs geen slechte zaak is, maar kom.
Morgen ga ik op zoek naar mijn cursussen. Zucht.

Labels: ,

Bataclan


foto: Gentblogt (achter de link nog meer foto's te vinden)

Het rariteitenkabinet Bataclan van VZW cirQ is echt geniaal maf. Absuurd interessant. Simpel legendarisch.
Kortom, we hebben ervan genoten.
Plaats van het vreemde gebeuren: Het grasveld naast de Sint-Baafsabdij, of wat er van overschiet. Verwacht u aan echte 'freaks', Jezus met een droger dan droge humor, illusionisten, een sterke man met een pracht van een act, zeker voor de kindjes, een zwembadje, eveneens voor de kindjes, twee masserende Deutsche Mädchen, slakkenraces, enzovoort.
We zaten weer midden in Carnivale, maar dan in een prettig gestoorde versie ervan.
Een aanrader.
PS: Een aantal dingen zijn betalend, maar zelfs zonder daar aan deel te nemen is het zeker een bezoekje waard. Alleen de sfeer en de commentaren van Jezus zijn al de moeite.

Coördinaten: Elke dag, van 15u00 tot 00u00, Sint-Baafssite

Labels: ,

Gentse Feesten TVJe kan een aantal pleinen (de hipste) online volgen via livestream dankzij telenet. Het zou dus wel kunnen dat je telenet moet hebben om het te kunnen bekijken, ik weet het niet. Geluid is goed, beeld is klein.
via gentblogt

Labels: ,

Gentse Feesten dag 1


foto: gentsefeesten.be

De eerste dag van de Gentse feesten is als volgt verlopen: de stoet hebben we niet gehaald, wegens te lui thuis zitten na het middageten. We waren net op tijd aan Sint-Jacobs om Astrid te zien spelen, kwestie van vroeg genoeg te zijn voor Gorki. Dat meisje doet dat goed. Mooie liedjes, net niet de 'alledaagse' Sioen en An Pierlé in vroegere tijden. De broer op drum deed dat zeker goed. 't is wel tof om jonge mensen op zo'n groot podium te zien staan en te zien indruk maken.
Bon, optreden gedaan, wachten op Gorki. Claire moet naar toilet, komt vast te zitten in de massa, kan dus niet meer terug, maar ook niet weg. Uiteindelijk heeft ze toch een uitweg gevonden, ik natuurlijk ook weggegaan voor het podium, niets zo zielig als alleen aan een frietkot zitten wachten.
Levensles: verlaat nooit een vol plein als je er terug op wil.
Dat was het dan voor Gorki, maar het Baudelopark was ook gezellig en daar hebben we de rest van de avond dan maar doorgebracht, dus sorry aan de mensen van Seven laws of woo, ik heb het niet gehaald tot de Video. Ik ben er zeker van dat jullie het komende jaar nog wel ergens in het Gentse opduiken, en dan ... , en dan ...
O ja, de Vlasmarkt hebben we gezien en doorkruist, maar dat was het dan ook.

Labels: , ,

A Ultima Hora


foto: Contrabando

Een minifestivalletje, vanaf donderdag, vlak bij de Beestenmarkt en Sint-Baafs, muziek zoals op PoléPolé, maar dan waarschijnlijk in een rustiger context.
Verwacht u dus maar aan salsa, merengue, cambia, jazz, latin rock en chachacha.
En aan het eten uit El Negocito (en hopelijk ook de prijzen van El Negocito, zwaar bier aan €2,20 , hmmm).
En aan randanimatie.
Meer info vindt u op de site van El Negocito. of onderaan rechts op het nachtprogramma van de Gentse Feesten, u gebracht door Use-it.

Coördinaten: donderdag 20 juli - maandag 24 juli, vanaf 14u00, Bisdomkaai 1

Labels: ,

Stubru-DJ's in TijuanaStudio Brussel heeft goede DJ's onder zijn hoede. Tijuana heeft een kelder met gepast interieur, belichting en een geluidsinstallatie en is zo hard zijn best aan het doen om een hippe nachtclub te worden. Het zijn Gentse Feesten. Dat zijn de drie redenen waarom er elke avond, de komende tien dagen, een DJ uit de stubrustal draait in dit danscafé. Sommigen ken ik zelf niet, anderen hoeven geen introductie. De twee eersten zijn zowiezo resident in Tijuana, dus dat is de moeite niet om naar toe te gaan.
Let wel: de drank is duur en de vestiaire verplicht, alsof we zelf niet op onze trui kunnen letten.
Coördinaten: elke avond in Tijuana

Labels: ,

Gentse Feesten dag 0Gisterenavond zijn we al eens gaan wennen aan de Feesten. Om er in te komen. Eerst in het Baudelopark gezeten en een balletje gesjot op de dansvloer. Hij is naadloos en een ietsiepietsie groter dan vorig jaar naar mijn gevoel. Dat worden dus leuke bal populairs!
Daarna richting Vlasmarkt, die er al uitzag als een Gentsefeestenvlasmarkt. Dat belooft voor vannacht. Veel volk, veel ambiance, maar weinig bewegingsmogelijkheden. Diene caravan van Vedett neemt trouwens ook te veel plaats in.
Dan nog even naar de Video maar daar stond geen kat op de dansvloer, zelfs geen mensen, haha. (Verwacht u maar aan meer van deze grapjes hoe verder de week volgt.)
Vandaag op het programma: stoet - rebelse parade, Gorki, Baudelopark, Seven laws of woo, vlasmarkt.

Labels: , ,