verboden te lezen

een blog zoals een ander

eurosong

Michel en i. zijn naar goede gewoonte eurosong aan het livebloggen. Back 2 back zouden ze op TMF ofzo zeggen, want ze schrijven nogal veel hetzelfde. Zouden ze elkaar ondertussen ook aan het lezen zijn of is het allemaal zo opvallend, daar op de kijkbuis?

Wij hebben dat niet meer. Allé, wel nog een kijkbuis, maar dan zonder kabel ernaartoe. We zullen de DVD wel kopen.

Labels: ,

Cutting Edge Awards

foto's door Tilda Houbaer

Cutting Edge is een online magazine over cultuur, om het heel algemeen uit te drukken. De lezers stemden de afgelopen weken in 14 categorieën hun culturele favorieten van 2007 naar de top. Om dat allemaal te vieren en uit te reiken koos Cutting Edge de Gentse Charlatan uit. Daar kon Gentblogt uiteraard niet op ontbreken, dus lieten wij ons op de vip-lijst zetten tussen al dan niet schoon volk als Jan Leyers, Miss Belgian Beauty, Saskia De Coster en Nic Balthazar, niet toevallig bijna allemaal winnaars die avond. Verliezers komen blijkbaar niet naar awardavonden.

En de winnaars zijn:
Beste CD Nationaal 2007
Hooverphonic, ‘The president of the LSD Golf Club’

De bandleden konden spijtig genoeg niet aanwezig zijn, maar lieten ons via een filmpje weten dat ze het allemaal heel tof vinden. Gigantisch boeiende mensen, die van Hooverphonic. Vrijgevig, dat dan weer wel. Een duplicaat van hun gewonnen award hebben ze ondertekend en die kunt u nu per opbod kopen. De opbrengst wordt eerlijk verdeeld tussen Kom Op Tegen Kanker en Cutting Edge zelf, die net als Gentblogt altijd wel wat centjes kunnen gebruiken.

Beste CD Internationaal 2007
Beirut, ‘The flying club cup’

Beste Concert Nationaal 2007
Clouseau20 (Sportpaleis Antwerpen)

De twee broers konden ook niet aanwezig zijn en waren in hun filmpje al wat aan de bezopen kant. Kris Wauters was zo sympathiek om te zeggen dat na al die jaren van awards winnen elke award nog steeds welkom is. Sympathiek.

Beste Concert Internationaal 2007
65 Days of Static (De Singel)

Beste Film Nationaal 2007
‘BenX’ (Nic Balthazar)

Nic Balthazar had liever de prijs van beste film internationaal gewonnen. Zo kennen we onze spreekbuis uit de monumentenstrijd wel.

Nic Balthazar

Beste Film Internationaal 2007
‘Blood diamond’ (Edward Zwick)

Beste Game 2007
‘Fifa08′ (EA Games)

Iemand sprong stiekem op het podium en maakte nog wat reclame voor de volgende Fifa.

Beste Roman Nederlandstalig 2007
Saskia De Coster, ‘Held’

Saskia werd aangekondigd met een filmpje uit de Slimste Mens. Ze dankte haar persoonlijke helden Britney Spears en George W. Bush. Dat was waarschijnlijk om één of andere reden wel grappig, maar ze mompelde een beetje, waardoor de grap mij ontgaan is.

Saskia De Coster

Beste Roman Anderstalig 2007
J.K. Rowling, ‘Harry Potter & the deathly hallows’

Beste Radio 2007
‘De grote Peter Van de Veire ochtendshow’ (StuBru)

Peter en Sofie Lemaire waren er niet. Dus dat werd ook een dankwoord via een filmpje. Eigenlijk het enigste filmpje waarin de award op een gewoon sympathieke manier in ontvangst werd genomen.

Beste TV Nationaal 2007
‘De weg naar Mekka’ (Canvas)

Jan Leyers was er wel en dat bracht Ann Reymen, die de boel aan elkaar praatte, aan het blozen. Wat zien al die vrouwen toch in Jan Leyers? Enfin, hij bedankte wie moest bedankt worden, zei iets over Dirk Tieleman die dit feestje voor een schaatsgala liet en gaf Ann nog eens drie kussen, waardoor ze zowat ontplofte.

Jan Leyers

Beste TV Internationaal
‘The Sopranos’

Beste Theater 2007
‘Genesis’ (Kopspel)

Een hele bende theatermensen op het podium die allen oprecht gelukkig waren met deze prijs. Een dame wist te zeggen dat dit project waarbij de inhoudelijke inbreng van migranten een belangrijke rol speelt zeker verder wordt gezet.

Genesis

Beste MySpace Talent 2007
Dibby

Zij mochten het muzikale luik van deze avond inzetten en deden dat goed. Popmuziek met veel poer.

Later op de avond zullen dj’s Nadiem Shah, Sheridan en Kevin Major - hoofdredacteur van Cutting Edge - er waarschijnlijk een gezellig feestje van gemaakt hebben, maar wij verkozen andere oorden op te zoeken. Het was nu eenmaal in de Charlatan, daar komt ge ook niet voor uw plezier.

Ook te lezen op Gentblogt.

Labels: , , , , , , , ,

Eddy Wally ontdekt YouTube en a dzjippelijn

Hij mag dan de grootste onzin uitkramen, hij heeft dat toch slim weten te filmen. Alles perfect in beeld en salut zeggen tegen de dzjippelijn op het moment dat hij uit beeld verdwijnt. Prachtige beelden. Ik heb altijd al gezegd dat hij minder idioot is dan hij zich voordoet. That it goes him very well in the USA!

Labels:

Lost

Weet je? Die reeks drie van Lost, die valt al bij al nog goed mee. Na reeks 2 had ik er eigenlijk genoeg van. Elke afleveringen meer vragen dan antwoorden, en behoorlijk vergezocht allemaal. In reeks 3 heb ik daar geen last van. De mysteries zitten op een menselijker natuurlijker niveau; op een zwarte wolk, wat speciale eigenschappen en onze lieve poolbeer na natuurlijk.

Nee, ik geniet er wel van.

Labels:

Programmawijziging

Op maandag 7 mei zal Heroes uitzonderlijk niet worden uitgezonden. Je kan die dag genieten van een dubbelaflevering van Temptation Island - de finale. Vanaf maandag 14 mei is Heroes er opnieuw.
Temptation Island mag dan nog wel lichtjes grappig zijn. Daarvoor een week Heroes moeten missen, daar kan ik niet mee lachen. VT4, da ku'je nie mee hoeklappen!

Labels:

De slimste mens


foto: Edison's Day

Een kleine greep uit de antwoorden deze avond:
Vandenborre
Geox
E-Bay
Red Bull
10 merken van medicijnen.

Nieuwe vorm van verdoken reclame?

Labels:

Maanzand

Vrijdag 1 december, 19:40 in Man Bijt Hond op één:
Wim Helsen leest ‘Als ge droomt’
Dat weet de dichter ons met fierheid te melden. Maanzand is de naam, en hij doet dat goed. Zijn site is geen weblog, volgens hem, maar ga er toch eens kijken. En zet hem in uw feedreader moest dat nog niet het geval zijn.

Labels: ,