verboden te lezen

een blog zoals een ander

Long time no see

Kijk, daar heb je het weer. Mijn blog ligt weer op zijn gat. Ik hoop dat u mij nog niet vergeten was. Even vlug bijbenen.

Mijn leven: Met mij alles goed. Werk is ongelooflijk boeiend. Voorheen bestond het zorgteam uit drie mensen, nu zijn dat er tien. Betekent dat heel de werking nog in zijn vorm aan het vallen is. Alles is nieuw en moet nog uitgevonden worden. Very cool.

Verder hebben wij juist onze kerstkaarten verstuurd. Eén dezer komt de digitale versie hier wel in een artikeltje te staan. Wij hebben ons alleszins heel kostelijk geamuseerd met het maken ervan, mijn teergeliefde en ik. Met dank aan L. voor het trekken van de foto's en aan I. en T. voor de slappe lach.

Den politiek: Ik snap er allemaal niets meer van. Dan had Leterme één ding waar hij goed mee bezig was, en dan loopt dat ook nog eens op een ongelooflijke ramp. Ge zou nog kunnen denken van: 'ach, het moest nu toch eens helemaal mislopen.' Maar stel u voor dat we al een jarenhalf met een stabiele regering zaten en dan gebeurde dit. We zouden nog veel harder van onze stoel gevallen zijn. Hoe kan een regering nu op zo korte tijd zoveel verkeerd doen? En moet ik nu Vandeurzen zijn maandelijkse nieuwsbrief in mijn just.fgov mailbox al missen na 1 maand? Snif.

De internets: Met uwged8 loopt het deze week als een trein. Er zijn zo'n 4 à 5 groepen echt hun best aan het doen om die eerste plaats te verkrijgen (of te behouden) en het is ongemeen spannend. U kan nog tot morgennacht uw duit in het zakje doen voor de eerstvolgende uwged8. Maak er maar een wekelijkse gewoonte van.

Over duiten in zakjes gesproken. Zo wijs wat er op Gentblogt aan het gebeuren is. Wij zetten geen reclame op Gentblogt omdat we dat een beetje vies vinden. Volledige onafhankelijkheid, daar streven wij naar. En dat lukt ook. Onze inkomsten komen allemaal door giften van onze goede vrienden. Maar nu, met Music For Life in Gent, was het moment gekomen om dat principe een stevige uppercut te geven. Daarmee staat het project deze dagen vol met banners, buttons en gesponsorde artikels, waarvan alle inkomsten doorgestort worden naar Music For Life. Gaat het zien.

Labels: , , , , ,

Gentenaars in Frankrijk?

Kent er iemand mensen die eigenlijk van Gent zijn, maar ondertussen verhuisd zijn naar Frankrijk? Ik heb zo het plan om zo'n mensen te interviewen over het waarom van het vertrek, wat ze missen aan Gent, wat ze niet missen, enzovoort, ... 't Is voor Het Project.

Het enige wat ik nodig heb is de stad waar ze wonen en een telefoonnummer. In de zijbalk kan je op contact klikken om mij te mailen.

Vraag ook gerust eens rond of de vrienden van uw vrienden zo geen geëmigreerde Gentenaars kennen.

Labels:

Koba

Er is nog eens iets uit koba's toetsenbord op het internet gepleurd. U weet wel, Koba, dat meiske van 'Pubers bestaan niet', dat een tijdje gegastblogd heeft op gentblogt. Het staat op de myspace van het toneelstuk en het is weer heel herkenbaar voor iedereen die ooit jong geweest is.

Labels: ,

Kijk eens hoe lief ze weent

En toch, mijn gevoel zegt dat het erover is, daar waar michel mee instemt.

Dat ze dat later misschien niet gaan appreciëren, zo fragmenten uit hun leven voor de eeuwigheid aan de wereld getoond. En misschien ook wel. En dat ze zich later sowieso gaan storen aan hun ouders is al helemaal geen argument.

Maar ik heb dan ook nog geen kinderen.

Labels:

Ja, U!

Bloggers aller lande: verplichte lectuur deel 1

Labels: ,

Mag ik?

Ik ga even mijn eigen oproep uit vorige bericht compleet negeren en eens heel goed mijn mening geven over heel die 'Beste juf'-historie. En ik ga daarbij naar niemand nog linken. Als ge het allemaal nog niet gelezen hebt, volg de linkjes in vorige artikel en geniet mee op de golven van de Vlaamse blogosfeer.

Ten eerste, de juf van Jelle is toch maar mooi door heel de Vlaamse blogosfeer tot beste juf uitgeroepen. Dat staat ook voor iets.

Ten tweede vind ik klassikale straffen ook geen al te beste manier om een probleem in de klas aan te pakken, maar soms is dat al eens bruikbaar, of gewoon te snel gebruikt.

Ten derde. Uw kind leren dat het de leerkracht en de ouder gezagsgewijs tegen elkaar kan uitspelen is geen goed idee. De versie van uw kind als enige bron nemen en daar dan al een besluit uit trekken is ook geen goed idee. En dat de communicatie van de juf tekortschoot is bij deze geen argument. Het is niet omdat de informatie niet in uw schoot geworpen wordt dat ge daarom maar kortzichtig moet zijn. Trouwens, een klassikale straf. Als de juf daar bij elk kind een hele uitleg bij moet schrijven, heeft ze zelf meer schrijfwerk dan de kinderen die avond. En ge wilt niet weten wat die kinderen uitspoken in de klas terwijl de juf al die brieven schrijft.

Ten - euhm, waar zat ik al - vierde. Kritiek op één actie op één moment maakt nog niet dat ge bestempeld wordt als slechte ouder. Geen reden tot drukte dus.

Ten vijfde - zo, dat loopt vlot - zie ik niet in waarom mensen geen tekst mogen schrijven als rant tegen één persoon als dat voor de buitenwereld heel onduidelijk is over wie het gaat. Anderzijds, moest ik die juf zijn, en ik kom te weten van die tekst en ik heb daar nog niet met die ouder over kunnen spreken, maar ik zou nijdig zijn, zoooo nijdig.

Ten zesde. Een leraar met naam en toenaam door het slijk halen is, euhm, strafbaar. Mensen met juridische aanleg mogen mij altijd tegenspreken. Voor de rest was er niets mis met die tekst over diene mispel. (Mispels, appelmoes met pitten en een pel rond. Juk.)

Ten zevende. Maar vooral dus ten zevende. Waarom zou het in hemelsnaam niet mogen om commentaar te geven op wat iemand anders op zijn weblog doet? Dat er niet mag gescheld worden, akkoord, maar dat is in heel deze kwestie niet gebeurd (op de tags hypocriet, wanker en ignorant bastards na). Ik dacht toch dat heel dat webloggebeuren gemaakt was om interactief te zijn. Actie en reactie. Er werd gedrag veroordeeld, geen personen. Er werden argumenten aangehaald, geprobeerd om mensen te overtuigen, enzovoort. Boeiende discussie, waarbij het nu eenmaal uitdraaide op een één tegen allen, maar wie kan daar iets aan doen? Moet iedereen zijn idee inslikken omdat drie anderen er al hun mening over gegeven hebben? En dat allemaal over een al bij al onschuldige kwestie. Waarom dan zo de moraalridder gaan uithangen, Pietel? Man man man. Als we al geen kritiek meer mogen hebben op een ander. Ik hoop dat het allemaal een grap is. Wanker! Hypocriet! Ignorant bastard!

Labels:

Bloggers vs leerkrachten zowaar

Beste bloggers,

Voelt u allemaal eens zo belangrijk niet!

Liefste groeten,
Meester Hans

Labels:

Gentse blogs

Kijk eens aan. Een verse blog. Hij ruikt nog helemaal warm.

Het Bloch blog is een online dankboek voor iedereen die Bakkerij Bloch in de Veldstraat in Gent genegen is en het jammer vind dat deze zaak verdwijnt.

En hier nog een prille Gentse blog.

beste vrienden onder elkaar.

Bijna ieder mens dat van Gent afdwaalt naar het glorierijke Brugse Poort en vice versa heeft dankbaar gebruikgemaakt van deze monumentale brug. Een brug met geschiedenis. Ze is meermaals verbouwd, vernietigd, verminkt,...etc. Genoeg drama om eens stil te staan bij dit zwaar ondergewaardeerd deel van Gentste wegeninfrastructuur. De Bargiebrug door sommigen soms ook "Phoenixbrug" genoemd. Ikzelf verkies de orginele naam vermits de kans op schrijfouten aanzienlijk kleiner zijn (alhoewel het mij toch nie kan schelen)enfin....

Deze blog heeft als doel te informeren, te confronteren, te sensibiliseren, te enthousiasmeren, somt te contesteren, af en toe te irriteren, zeker ook te inspireren

maar vooral de Bargiebrug te EREN

Labels: ,

Song Chart Meme

girls and boys

Michel is er mee begonnen en velen zijn er al op gesprongen. Ik ben te lui om iedereen hier te linken, maar de meesten hebben hun bijdragen toegevoegd op de bijhorende flickrgroep.

Labels: ,

Lien Van de Kelder naakt

Als er genoeg mensen stemmen op Humo om Lien naakt te zien op de pop poll deluxe, dan zal ze daar een stripact opzetten. Ik zie niet in waarom iemand ten voordele van Humo dat zou doen, maar allé enfin. Verwacht er dus niet te veel van.

De promo van Humo lukt perfect, want iedereen schrijft er over. En dat is voor Lien ook handig. Als er ooit echt naaktfoto's zouden uitlekken, probeer die dan maar eens te zoeken via google, tussen al deze berichten.

Het testosteronniveau in bloggend Vlaanderen ligt alleszins weer eventjes hoger dan toen de iPhone werd uitgebracht.

Labels:

Veel groepen die splitten de laatste tijd...

Yuri haalt iets vreemds uit. Hij schrijft een artikel over een groep die split wegens intimiteiten met minderjarige groupies door de bassist. Telkens je de pagina vernieuwd gaat het over een andere groep.

Zijn de revue al gepasseerd: Linkin Park, Tokio Hotel, Arid, Within Temptation en 30 seconds to mars. Hoe zou hij dat aanpakken?

Labels: ,

eurosong

Michel en i. zijn naar goede gewoonte eurosong aan het livebloggen. Back 2 back zouden ze op TMF ofzo zeggen, want ze schrijven nogal veel hetzelfde. Zouden ze elkaar ondertussen ook aan het lezen zijn of is het allemaal zo opvallend, daar op de kijkbuis?

Wij hebben dat niet meer. Allé, wel nog een kijkbuis, maar dan zonder kabel ernaartoe. We zullen de DVD wel kopen.

Labels: ,

Hiep hiep hoera Gentblogt

Ik steel dat hier even schaamteloos bij i.

Misschien had u het afgelopen jaar iets te maken met Gentblogt, genoegzaam bekend als Het Project en nog steeds de mooiste en beste stadsblog van de Vlaanders en omstreken. Misschien nam u foto’s, werkte u met ons samen, las u onze posts, won u kaarten, schreef u een artikel, zocht u een restaurant op, nam u deel aan een discussie, werd u onze vriend of was u misschien zelfs het onderwerp van een artikel dat bij ons verscheen. Alleszins als het zo is: het is ten zeerste gewaardeerd, want zonder u was er geen Gentblogt geweest.

Misschien had u het afgelopen jaar absoluut niets te maken met Gentblogt, maar bent u nieuwsgierig naar wie die groep vrijwilligers zijn die het webblog van het jaar maken. Of hoopt u één van onze lezers tegen het lijf te lopen. Of wilt u graag u bekende Gentenaars spotten.

Alleszins: ondertussen bestaan wij bijna drie jaar, en het wordt nog elke week leuker. Reden genoeg voor een feest, zo dachten we, en daar hadden wij u graag bijgehad. Breng gerust uw maten mee, en vertel het verder.

Praktisch:
Vrijdag 15 februari vanaf 20.30 tot vreselijk laat
Verjaardagsfeest Gentblogt
Au Bain (zwembad Van Eyck)
Veermanplein 1
9000 Gent

Labels: , ,

Stem mij


De laatste tijd niet veel geschreven, daar zitten werk en gratis in gent voor iets tussen. Laat jullie dat niet weerhouden om nogmaals voor mij te stemmen op de Bwards.

Labels:

gratis in gent


Straks gaat de eerste nieuwsbrief van Gratis in Gent van mijn hand de deur uit. Gentblogt, waarvan ik sinds een tijdje deel uitmaak, heeft Gratis in Gent overgenomen van Use-it. Ik verzorg deze maand de inhoud ervan.

Inschrijven doet u gewoon op de site.

Spannend. En historisch, want Gentblogt bereikt er een voor hen moeilijk publiek mee, de studenten. Daarom ook: bent u student en wilt u vrijwillig artikels schrijven over onze (studenten-) stad, roep dan maar snel.

Labels: , ,

Blogverkiezingen

bwards

Clickx is al de revue gepasseerd, maar deze verkiezing is interessanter. Georganiseerd door bloggers, voor bloggers en over bloggers. Ons eigen kleine populariteitswedstrijd, laten we maar zeggen. Niemand die daar op wil ontbreken. Ik ook niet. dus ga naar de Bwards site en kies voor mij. En voor mijn teergeliefde. En voor Het Project.

Labels:

Tomadde

Kijk, Tomadde, die heeft een hele toffe weblog. Maar zijn RSS werkt al lang niet meer. En dan denk ik er niet aan om dat te lezen. Een mens heeft wel andere dingen aan zijn hoofd. Spijtig is dat.

Labels:

Linklove

Wiehoew, lijstjestijd.

"Wie leest dat hier zoal?" vraag ik mij wel eens af. En: "Hoe komen die mensen hier terecht?" Eerst en vooral zijn er natuurlijk een aantal familieleden en vrienden (zwaai!) maar de grootste brok komt toch van elders. Met plezier merk ik dat ik al in menig feedreader te vinden ben, maar hoe zijn al die mensen hier terecht gekomen? Wel, enerzijds doordat ik zelf wel eens een link naar dit weblog achterlaat in reacties bij anderen, anderzijds doordat er al eens iemand zelf linkt naar mijn schrijfsels. Voor 2007 brachten volgende linkende pagina's mij het meeste bezoekers op, waarvoor dank.

Dat was per pagina op een website. Als ik alles optel krijg ik andere weblogs die komen opdagen, over het algemeen omdat ik daar veel reageer en omdat die veel volk trekken. Het ziet er dan zo uit:

Sorry mensen, ik vond dat boeiend om dat eens op te lijsten. Op een jaar tijd zijn dat geen gigantische getallen, maar mijn nederige zelve is daar heel tevreden mee. Nogmaals bedankt.

Labels: ,

Blogroll

Bij Dikkie gelezen over de nieuwe blogroll mogelijkheid van Google Reader. Fijn fijn.

Bij deze: mijn a-list en b-list. A-list betekent: die lees ik in principe allemaal. B-list betekent: Als ik heel veel tijd te veel heb lees ik dat ook wel eens. Voel u maar vereerd of miskend.Labels:

Reactie

Is er een eenvoudige manier om mij te abonneren op reacties op mijn reacties op andere blogs? Ik vergeet alsmaar waar ik dingen gezegd of gevraagd heb. Het zijn geen doeningen. Liefst iets met op één knopje te drukken, bruikbaar met google reader en over alle platformen (of hoe noemt ge dat, wordpress en blogger en zo) heen.

Labels:

MetaTale

Allé, ik doe mee.

MetaTale widget

Labels:

Lees voor! (2)

voorlezen op gentblogt

Kijk, kijk. Mijn eerste niet-Gentse-Feesten-artikel op Gentblogt. Eeuwige roem valt mij ten deel.

Nu krijgen ze wel mijn stem.

Labels:

Loosers

Anoniempje weet het volgende te zeggen op dit bericht:

Man, wat ben jij een slechte verliezer....

En wel, het enigste dat ik daar op kan reageren is dat ik inderdaad een slechte verliezer ben, maar enkel als hetgeen ik verlies slecht georganiseerd is.

Het trof mij met verbazing dat ik niet opgenomen was bij de selectie. Maar het trof mij nog veel meer hoe de dingen het laatste jaar verlopen zijn. Clickx heeft geen enkele voeling met de blogosfeer en zal dat nooit hebben. Een futiel stukje blog op hun site zal daar geen verandering in brengen. Wie blogs schrijft is niet geïnteresseerd in Clickx en wie Clickx leest is niet geïnteresseerd in blogs. Waarom de moeite? Enkel en alleen omdat het hip staat.

En 't zijn slijmballen. Na de toestand vorig jaar (1 2 3 4) is Clickx plat op zijn buik gegaan voor de blogwereld. En ze trappen er allemaal in, gewoon omdat Clickx ze genoeg aandacht gegeven heeft. Nu lijkt alles okay maar het blijft gewoon een artificiële bedoening. Het is niet omdat het internet is dat je het allemaal zomaar kunt samengooien. Clickx wou en wil nog steeds gewoon profiteren van het hipheidslaagje dat rond de blogwereld hangt. Ik ben eigenlijk blij dat ik niet genomineerd ben.

En ze kijken niet eens naar xhtml-gevalideerde broncodes. Om nog maar te zwijgen van al die simplistische wordpress themes die de revue passeren.

En ze bevoordelen al hun eigen sponsors. (behalve NTG, zo zielig)

En ze laten Amerikaanse sites winnen.

En hun logo is te rood.

Andhi denkt er trouwens ook het zijne van. En Pietel roert zich niet. Vreemd.

Labels: ,

SVHJ

Pfoeh.

En vooral hahaha.

Labels:

Lokken en wegjagen

Ik steel hier schaamteloos de titel van Michel zijn artikel omtrent het volgende, maar daar gaat het nu eenmaal over.

Pietel heeft een lijstje gemaakt met 10 tips om bezoekers te lokken. Dirk doet het omgekeerde. Eens kijken aan welke regels ik mij houd op dit weblog. Waarschijnlijk aan weinig, gezien de gigantische bezoekersaantallen alhier.

Do's:

1. Blogpersoonlijkheid: Nee, daarvoor ben ik veel te braaf. Ik laat mij al eens horen op een andere blog en hier strooi ik wel eens een mening in het rond, maar heel erg uitgesproken is dat allemaal niet.

2. Blog frequentie: Waarlijk een ramp. Soms drie berichten per dag, soms in twee weken amper iets te vinden op dit weblog. Veel beterschap daarin kan ik niet beloven.

3. Stijl: Ik meen van mijzelf te kunnen zeggen dat ik een eigen stijl heb. Ze beschrijven? Lees er mijn disclaimer op na. Dat zegt iets maar ook niets.

4. Aantrekkelijk: Daar heb ik toch altijd mijn best voor gedaan. Nu gebruik ik een standaard theme van blogger, omdat ik even te lui ben. Ik zou ook graag overstappen op wordpress omdat dat toch heel wat interactiever werkt (direct reageren op artikels, automatische trackback, enz.)

5. Inhoud: Daar probeer ik toch werk van te maken. Liever niet schrijven dan oninteressant geneuzel. Hoewel, wat is dit hier dan?

6. Anciënniteit: Ik ben nu toch al een paar jaar bezig en dat laat zich wat merken in googleresultaten, ja da's waar.

7. Interactie: Wat denkt ge dat ik nu aan het doen ben?

8. Controverse: Meestal loop ik een hele tijd achter op de controverses. Er zelf één creëren gebeurt eerder per ongeluk denk ik. En als ge het vrijwillig doet zijt ge een vuile hithoer. (Ik zou hier linkjes achter kunnen plaatsen maar dat doe ik dus niet.)

9. Tetten: Nee, geen tetten. Niet de mijne en niet die van een ander.

10. Lijstjes: Heel af en toe, maar niet het soort '10 tips om'. Daar zou ik eigenlijk een keer iets mee moeten doen.

Dont's

Reageer nooit: meestal wel, soms zijn reacties gewoon niet boeiend genoeg om op te reageren of heb ik niets boeiends genoeg om erop te reageren.

Vergeet te focussen: Ik weet zowiezo al niet waarover te schrijven. Als ik mij dan nog tot één onderwerp moet beperken wordt het helemaal zielig. Er zit, denk ik, wel een lijn in. Weinig over mezelf. Veel over hoogstaande culturele bezigheden en filosofische beslommeringen, ahum.

Haat blogrolls: Bij mijn links staat er een gigantische en in berichten ben ik ook niet zuinig met linklove. Spijtig dat ik maar een paar blogs echt lees.

Blog in twee talen: Geen last van. In welke andere taal zou ik zonder schaamrood moeten schrijven?

Maak een goedkope indruk: Ik denk dat je mij meestal van het omgekeerde kan betichten. Mijn weblogdesigns zijn nogal 'aauw mijn ogen, schreeuwt zo niet.' Behalve nu uiteraard, vanwege dat lui zijn, zie eerder.

Begin pas te bloggen als je bijna 40 bent: Iedereen van enig belang in bloglandschap is ouder dan mij, op een paar snotneuzen na. Ik denk wel dat ik goed zit met mijn 25 jaar. Ik zie trouwens niet waarom bloggen op je 40 verkeerd zou zijn. 40 zijn is hip (of zoiets)

Wijd uit: Soms wel eens, maar dan haal ik mijn lees verder linkje boven en hoeft niemand zich daar iets van aan te trekken. En als ik veel schrijf dan is dat gewoon omdat ik veel over iets te vertellen heb. Wat moet ik doen? Het niet vertellen?

Staar naar uw navel: Hier is nog werk aan. Als ik buiten kom dan schrijf ik er te weinig over. Ik kan natuurlijk ook niet elke week vertellen dat we naar de Video zijn geweest.

Schrijf niet over tetten: Eigenlijk moet dat zijn: als ge zelf geen tien punten kunt bedenken in een 10 punten lijstje, steel er dan gewoon één van een ander. Next.

Kies je moment slecht: Ik heb er geen probleem mee om een tekst te laten liggen en er de volgende dag aan verder te werken. Of om hem gewoon te laten liggen. Doet er mij aan denken dat ik nog altijd iets moet vertellen over de laatste (of al vorige?) single van QotSA.

Labels:

Kwartaalrapport

Ik hou het nu al drie kwartalen vol, dus moet ik er mee door: het kwartaalrapport van mijn inkomsten via Google Adsense. Dat het in het algemeen gene vetten is en dat ik ambetant loop van de vele reclame op mijn weblog zorgt ervoor dat ik er eigenlijk gewoon rap vanaf wil.

Het mailtje naar Adhese om Enchanté te laten lopen is al vertrokken en MyBlogLog vertelt mij dat ze al eens zijn komen kijken (zie likkende hond in zijbalk). Reactie heb ik echter nog niet gekregen. We zullen zien.

Ik ben misschien te eerlijk geweest over mijn bezoekersaantallen. Wie zal het zeggen?

(Zij allicht, hopelijk.)

Ah ja, dat kwartaalrapport: van juli tot september heeft deze weblog mij $14,75 opgebracht. En gelijk dat zo goed gaat met de dollar heb ik zo het gevoel dat ik er eerder achteruit dan vooruit op ga. Het totaal staat nu op $78,45 wat mij dus $22,55 verwijdert van een vette eerste en laatste cheque. Woepelidoe!

Labels:

Mijnen draai

Allé, bij deze heb ik dan toch nog eens een tekstje geschreven op dit weblog. Hopelijk binnenkort meer goestig en inspiratie. Dat van daarjuist was trouwens iets dat ik mij een paar dagen geleden had afgevraagd. Ik had gewoon de fut niet om het eens uit te schrijven op de pc.

Labels:

Elastieken layout?

Ik heb voorlopig de layout omgezet naar iets standaard van blogger, omdat ik echt niet meer tevreden was van de vorige (niet leesbaar in IE6, wat te schreeuwerig na verloop van tijd, te lange inlaadtijd).

Op termijn zou ik een nieuwe layout willen maken en ik denk er heel hard aan om daar een zogenaamde 'elastic layout' van te maken. Dat wil zeggen dat alle afmetingen in em staan. (Em is de grootte van een letter, dus variabel naargelang hoe jij de lettergrootte in je browser hebt ingesteld.) Ik heb het al eens uitgeprobeerd op mijn gentsefeestenweblog en daar werkt dat wonderwel. Je moet maar eens ctrl ingedrukt houden en dan scrollen. Iel wijs.

Eigenlijk zou ik de zijbalk fixed maken, zodat prullen van Flickr en last.fm en dergelijke mooi op hun plek blijven. De hoofding en de hoofdkolom worden dan elastisch.

Het voordeel? Alle tekst blijft ook in grote letters goed leesbaar. Er blijven altijd nagenoeg evenveel woorden op een lijn staan. Want als ik van op twee meter afstand een tekst op mijn scherm wil lezen, dan moet dat lukken. Ja, soms zit ik twee meter van mijn scherm verwijderd, en dan? Ik heb nu eens een groot scherm.

Zo ziet gentblogt eruit in veel te groot lettertype. Maar 5 woorden per regel, menu's vliegen alle kanten op. Dat zal den dezen niet overkomen, ahum.

gentblogtfixed

Elastic layout wordt het dus waarschijnlijk. Ik weet niet of er nu mensen zoiets hebben van 'NEEEEEE, niet doen!' Anders moet ge het maar laten weten.

Labels:

Long time no see

Ach ja, ik was het glad vergeten. 2 augustus zijn we verhuisd en het was allemaal nogal hectisch, zoals wel te verwachten was. Vandaag is de telenetman langs geweest en kan ik jullie dus weer verblijden met mijn schrijfsels.

Foto's van het huis tonen kan ik niet want ik heb mijn usb-kabel nog niet teruggevonden. Het is allemaal mooi en leuk en zo hoor, wees maar gerust. Kom maar eens langs als je het wil zien. (Laatste opmerking enkel gericht aan mensen die ik ook echt ken. Stalkers gelieve zich te onthouden.)

Nog iets gebeurd in het weblogwereldje de laatste twee weken?

Labels: ,

Bezoekertjes

Paginabezoeken:

De Googlehithoer in mij is heel tevreden met de voorbije Gentse Feesten.

Labels:

Dieven!

Ik had ooit voor een jaartje een gratis domeinnaam: verbodentelezen.be. Gekregen van 2go.be Na een jaar verviel dat aanbod en ik had geen zin om er nog geld aan uit te geven, dus liet ik het maar vallen.

Ik neem nog eens een kijkje op verbodentelezen.be en merk dat hij doorverwijst naar een site met popups. Blijkt de domeinnaam eigendom te zijn van een zekere Rubalier, geregistreerd door webregistrat.at. Via een link kom ik op een Duitse opbodsite waar ik de domeinnaam zou kunnen terugkopen voor minstens €60.

Wat voor smerige toestanden zijn dat nu? Betekent dat dan dat 2go.be alle webdomeinen die open komen te staan doorgeven of is die Rubalier daar op eigen houtje achtergekomen? Ik weet het niet. Ik vind het alleszin een vuil zaakje.

Het is wel een lucratieve zaak. Ik zal wel op een aantal profielen gelinkt hebben naar verbodentelezen.be. Al die hits komen dus uit bij een met reclame gevulde pagina. Altijd wel iemand die ergens op doorklikt. En ik ben allicht niet de enigste die dit is overkomen. Waarschijnlijk zijn velen nogal happig om hun eigen domeinnaam terug te krijgen en zullen er dus wel mensen ingaan op het aanbod van deze Rubalier. Dat lijkt mij een onderneming met weinig risico.

Labels:

Het Project


foto: Gentblogt

U heeft misschien wel al gemerkt dat hier de laatste tijd weinig te beleven valt. Daar zijn meerdere redenen voor.

De eerste redenen vindt u in dit lijstje.

De tweede reden is een onfortuinelijke gebeurtenis met een glas wijn en een computer waarbij de eerste leeg geëindigd is en de tweede onbruikbaar is geworden.

De derde reden is dat ik mijn schrijfkunsten voor een beter doel heb gebruikt. Als u wil weten welk boeiends er te zien valt op Sint-Jacobs qua jonge generatie of in de Kinky Star dan moet u maar eens een blik werpen op Gentblogt of de officiële gentsefeestenwebsite.

Trouwens, u kon dat alles reeds op mijn eigen gentsefeestenweblog lezen, mooi ingedeeld per dag en per plein.

Labels: , , ,

Keukentafel

Daar zie. Keukentafel heeft een weblog. Waar is de tijd van het arteveldestudentforum? Wij hebben dat in de tijd heel uitgebreid gebruikt in examenperiodes. Het stellen en beantwoorden van vragen op het forum was zowaar mijn manier geworden om sommige cursussen te leren. Nu ligt het daar wat plat in de regionen van het lager onderwijs.

Keukentafel was de persoon die ons lastig viel als we te veel zeverden in artikels die niet dienden om in te zeveren. Ik denk dat het ook hij was die iemand van ons wat webruimte had gegeven om ingezongen liedjes op te zetten. Niet dat ik dat nodig had, maar het was wel handig voor de minder muzikalen onder ons.

De tijd van toen... Ik heb juist, omwille van de verhuis, mijn oude cursussen bovengehaald en het grootste deel ervan weggesmeten. Zo zie je maar hoeveel boeiends ik heb overgehouden aan Arteveldehogeschool. Pfoeh. (Doet er mij aan denken dat ik nog eens een open brief zou schrijven over hoe het daar aan de opleiding onderwijs - lager onderwijs aan toe ging, en waarschijnlijk nog steeds aan toe gaat. Veevaete, Wuyts, Steyaert, Decock, ... Begin maar al te sidderen en te beven.)

Labels: ,

Om u op de hoogte te houden


Het totaal staat nu op US$ 63,91. Nog 37 groene briefjes en ik kan al die reclame eraf smijten. Jochei.

Labels:

Welkom terug

Finalfantasy (filmblog, nu wel even offline) en Bert (Feit/mening, nu knipsel) zijn terug in gang geschoten. Fijn fijn.

Labels:

Medium4you

Ik weet niet wat het concept van Medium4you precies is, maar ze verzamelen alleszins artikels van andere schrijvers (webloggers) om die dan op hun site te zetten. Voor wat hoort wat, zou je zo denken, maar daar is alleszins nog geen duidelijkheid over bij de bewuste bloggers. Sommigen zijn nu al aan het protesteren, anderen bekijken het nog wat.

De site is nu nog bèta en beschermd met een paswoord (schuppe heeft het voor uw gemak online gezet). Ik vind het een lelijke site, en die startpagina met dat melodietje en die draaiende bollen. Het heeft iets van een sekte of zo'n bedrijf als in abre los ojos (vanilla sky). Allemaal heel mysterieus. Ik krijg er de kriebels van.

Ik ben ook heel erg geschokt dat ze geen artikels van mij gebruikt hebben. Het is een schande.

Verder is het afwachten tot de site echt gelanceerd wordt zeker? Bloggers roepen toch graag snel moord en brand. Bekijk het als een proefdruk, een presentatie om mogelijke partners warm te maken voor het project.

Labels:

Referrers

Ofwel zit er een fout in Google-analytics, ofwel in de rest van de statistieken- en tellertjessites. De site van een zekere TV uit G van VB brengt mij elke dag gemiddeld twee bezoekers op, in andere tellers komt hij nooit voor. Zijn er dan nog altijd zo veel mensen geïnteresseerd in de zwarte lijst van 0110? Dat kan toch niet. Of heeft TV nog niet gehoord van een feedreader en gebruikt hij zijn zwarte lijst als bladwijzer? 't Is toch vreemd.

Labels:

Fixkes maakt risotto


Hoe je kookweblog in de kijker zetten: Je bent al twee jaar aan de slag met een weblog over koken en al wat daar rond gebeurt en je komt op het idee om aan bekende en minder bekende Belgische muziekgroepen te vragen naar hun favoriete recept. Om te starten neem je het recept van de meest gehypete groep van het moment. Studio Brussel pikt het op in zijn artikels en laat het even vallen in de ether. Hoppakee, bezoekersaantallen allicht de lucht in. Nu kijken of het een blijvertje wordt.

En een iets originelere lay-out nemen, dat misschien ook.

Onze risotto gaat trouwens als volgt (Gisteren nog gemaakt bij vrienden. Met scampi. Gezellig.)

Labels: ,

Ontlurkingsweek

Morgen is hij al weer gedaan, de ontlurkingsweek.

De wat? Ja, ontlurken. Lurken is webloglezen zonder te reageren. Daar is niets mis mee, 't is niet omdat een site interactief is dat je daar ook moet in meegaan. Er zijn een hoop weblogs waar ik ook nooit reageer. Waarom? Mjah, ik weet het niet. Betere dingen te doen met mijn tijd, denk ik.

Hoe dan ook, op deze weblog zitten een hoop lurkers, als ik de verhouding lezers/reacties aanschouw. Deze week staat in het teken van het ontlurken. Reageer dus op deze tekst door hieronder te klikken op 'Schrijf er zelf ook een.' en typ:

Ik lees mee

Liefst met uw (schuil)naam erbij.

Labels:

Smallband

We zitten op smallband. En als ze small zeggen, dan bedoelen ze ook small. Het inladen van de gemiddelde weblog duurt twee minuten. Mails met foto's lezen mag ik ook al vergeten.

Dat is toch van het trage te veel.

Labels:

Kort

Even twee berichtjes:

Vergeet morgen niet naar Red Raw Rock 'n Roll te gaan.

Mijn Gentsefeestenblog begint eindelijk wat inhoud te krijgen. Meer is onderweg.

Labels: ,

Het slijk der aarde

Ik zit halfweg het bedrag dat ik moet bereiken om een eerste cheque te laten uitschrijven. Na anderhalf jaar. Het gaat de laatste tijd wel een eindje sneller vooruit. Dus ik hoop tegen het einde van het jaar die cheque van 100 dollar te kunnen innen, om dan Google Adsense voor eeuwig en altijd van mijn weblog te smijten. Er nu mee stoppen is een beetje zonde, maar ik vind de inkomsten verre van opwegen tegen het feit dat er reclame op mijn weblog staat, met dan nog eens het risico van mijn geld nooit te zien.

Om u een open boekhouding te geven, de inkomsten per kwartaal:

2006 1/4 $3,41
2006 2/4 $8,71
2006 3/4 $8,87
2006 4/4 $7,56
2007 1/4 $14,96


Labels:

Save as draft

Weet je wat ik stom vind aan Blogger?

Ja, dat ze geen trackback voorzien en dat die nieuwe versie weinig meer biedt voor ftp-blogs terwijl die hen toch mooi serverruimte sparen. Dat ook.

Maar vooral dat als ik aan een tekstje werk en dat dan in 'draft' zet, of in de Nederlandstalige versie 'opsla als concept', hij de datum behoudt van de eerste keer dat ik het heb opgeslaan. Dan werk ik zo'n tekstje een paar dagen later af en komt die niet als nieuwe post, maar kruipt hij er helemaal tussen. Dan moet ik handmatig de datum gaan wijzigen en dat is zo vies. Dat lijkt zo op valsspelen.

RSS-gewijs komt die dan wel weer als nieuw binnen. Gelukkig maar.

Labels:

Breng mijn naam in kaartHoeveel mensen gebruiken het internet? Eén of andere student wil het antwoord weten en heeft een eenvoudig idee. Als iedereen zich nu eens aanmeldt op een Google map, dan weten we het. Op 30 dagen wil hij er mee klaar zijn. We zijn nu aan dag 9 gekomen en 10.000 mensen hebben zich al aangemeld. Wilt u dat ook doen dan heeft u deze link maar te volgen.

Labels:

Feeds

Aan degenen die mijn weblog via RSS lezen, mijn excuses. Ik heb wat aanpassingen gedaan aan de labels van een hoop posts. Blijkbaar vond blogger of feedburner dat voldoende om al die posts weer vooraan in mijn RSS-feed te smijten. Nuja, zo leest u ook eens wat ouder geschrijf. Of u leest het niet.

Labels:

Blogger's Code of Conduct

Hele belangrijke Engelstalige blogmensjes hebben bedacht dat het wel eens tijd werd om een aantal evidente gedragsregels op te stellen over hoe er gereageerd mag worden op blogs en wat bloggers daaraan mogen/kunnen doen.

Op deze weblog doet het niet echt ter zake, aangezien er maar weinig reacties zijn en degenen die reageren mij doorgaans bekend zijn.

Toch is het even goed deze regels door te nemen en er rekening mee te houden. Ik denk dat ik ze, bij het reageren op andere blogs, steeds in ere heb gehouden, ook al stonden ze nog niet zwart op wit.

Ik ga ze formuleren naar de reageerder zelf, omdat ik niet van plan ben de richtlijn te ondertekenen. Er zijn zo van die dingen die je de mensen kan aanraden te doen, maar waar je ze niet toe mag verplichten. De richtlijn gaat er nogal van uit dat de weblogger zelf met harde hand regeert over de reacties op zijn weblog. Ik eigen mijzelf het recht toe reacties om welke reden dan ook te verwijderen op deze blog. (zoals moeders die oplossingen van raadsels meteen weggeven, tsss.) Meestal zullen de redenen wel overeenkomen met een van volgende zes regels:

 • Hou je aan de basisregels van het fatsoen (en de wet). Uitmaken, stalken, laster, de privacy van anderen niet respecteren, ...
 • Zeg online tegen een ander niet wat je in het echte leven ook niet zou zeggen. Tenzij er gegronde redenen zijn om het in de fysieke wereld niet te zeggen. (Schrik om klop te krijgen kàn een goede reden zijn, van mij moet je echter geen schrik hebben.)
 • Als een conflict escaleert proberen we dat eerst persoonlijk uit te praten in plaats van publiek.
 • Onderneem actie als iemand een ander onrechtmatig aanvalt. Spreek die persoon aan.
 • Reageer niet anoniem. Deze vind ik een moeilijke en hij staat ook op het punt om gewijzigd te worden, denk ik. Ik heb er geen probleem mee dat sommigen liever anoniem blijven op het internet, maar hou er rekening mee dat het meer geapprecieerd wordt als je je bekendmaakt. Aan je reactie zal ook meer belang gehecht worden. Eigenlijk valt deze regel naar mijn mening samen met regel 2, met dezelfde uitzonderingen.
 • Negeer trollen. Trollen zijn mensen die systematisch reageren op weblogs enkel en alleen om negatieve reacties uit te lokken.

Labels:

Boem patat

Had ik een hele tekst geschreven over iets. (Waarover vertel ik nog niet, aangezien ik misschien nog de moed krijg om het te herschrijven) Valt de computer uit. Crash boem gedaan. De blogger-editor slaat niet automatisch op en zelf opslaan is nogal omslachtig (opslaan als draft en dan telkens terug de pagina om te bewerken moeten openen). Alles is dus weg. De hele tekst.

Ik heb windows live writer dan maar terug een kans gegeven. Elke 2 minuten wordt de boel opgeslaan. Vele beter dus. Ik kan nu ook veel sneller schrijven wegens meer dingen in knopjes (h3, link title, ...)

Technostress, het is me wat.

Labels:

Censuur!

Ik geef het toe: ik ben een googlehithoer.
Hoe komt het dat mijn indexpagina niet meer voorkomt in de zoekresultaten van Google? De artikels komen er wel nog in, maar de startpagina niet meer. Bizar.
Ik heb een kleine wijziging aangebracht (nieuwe stylesheet) maar dat kan toch geen effect hebben op Google?

(Ontdekt door de mooiste websites van België, waar ik plots niet meer in voorkom.)

Update: Probleem ontdekt en ontweken. "meta name=”ROBOTS” content=”NOINDEX,NOFOLLOW”" stond er in mijn html. Daar aangebracht door blogger, het platform waarop ik werk en dat nota bene eigendom is van Google. Ze voorkomen sinds een paar dagen dus dat hun eigen klanten niet in hun zoekresultaten komen. Fijn is dat. Nu ja, kheb het zaakje aangepast en ik sta er binnenkort wel weer tussen. Verwacht u ondertussen aan een hoop andere beestjes in het systeem door mijn gepruts.

Labels:

Dansende lijnenVerdorie, nog een interessante weblog met witte letters op een grijszwarte achtergrond. Vijf minuten later merk ik nog altijd dat ik ze bezocht heb, die oogsympathiekelingen. Grijze horizontale lijnen die mijn wereld indelen, op mijn netvlies gebrand. Langzaam - veel te langzaam - gommen ze zichzelf uit.
Aaargh.
Hier nog een paar die mij voorheen al kwelden. En die hier is er ook mee begonnen, godbetert.

Labels:

Dat mag helemaal niet

Blijkbaar komen artikels uit het verre verleden die ik aanpas als nieuw in mijn feedreader terecht. Dames en heren van blogger.com, doe daar iets aan.

Labels:

De blogosfeer

Keer kijken hoe het zit met de netwerken in het Vlaamse blogwereldje. Ik ga eens systematisch iemand nadoen in mijn comments op andere blogs. Eens zien hoe rap hij/zij het merkt.

Labels:

Vrije meningsuiting


foto: SOSdemocratie

De varkensogende nerd heeft dus doorgezet. Ik had nog zo gehoopt dat de storm vanzelf ging liggen.
Nu ja, bewaard voor de geschiedenis, zullen we maar zeggen.

Labels: ,

Nieuwe layoutAls u het nog niet gemerkt had, dan wil dat zeggen dat u dit leest in een feedreader. Een nieuw jaar brengt een nieuwe layout. Waarschijnlijk nog vol fouten. U laat het mij maar weten, ook als je hem hemels mooi of schreeuwlelijk vindt.

ah ja, en een goed jaar gewenst.

Labels:

Top 10 zoekwoorden 2006Idee via eve. De top 10 zoekwoorden leidend naar deze weblog in 2006, volgens Google Analytics.

1. Thor, Een tocht door het donker: Eén artikel, met één liedjestekst met een paar akkoorden bij, krijgt meer bezoekers dan alle andere inhoud van mijn weblog samen. Kinderen en internet, dat gaat blijkbaar snel.
2. menopauze: Ik vraag mij af hoe ze erbij komen. Een fout van Google volgens mij. Dat woord komt geen één keer voor in heel mijn weblog en via mijn andere twee telmachines werd het nooit als zoekopdracht geregistreerd. Vreemd.
3. verboden te lezen: Wat zouden die mensen willen vinden? Ik hoop simpelweg mijn weblog. Dat zou wel mooi zijn, en egostrelend, qua naambekendheid en zo.
4. dokter creus: de mens zal daar niet tevreden mee zijn. Nu ja, de tekst in kwestie is al een tijdje van deze weblog verdwenen, dus ik heb alvast geen aanklachten meer te vrezen.
5. programma gentse feesten: daar ben ik blij mee. ik heb daar dan ook veel tijd in gestoken. U moet de archieven maar eens doorwandelen. Of op deze verouderde pagina.
6. lesvoorbereidingen: jammer doch helaas. Dit gaat hier over een artikel van och here bijna twee jaar oud, waarvan de lesvoorbereidingen in kwestie al na een maand verdwenen waren wegens te weinig webruimte. Allemaal voor niets naar mijn weblog gesurft. Al die nutteloze klikjes. Al die verloren seconden. Ik voel mij zowaar schuldig.
7. 0110: Ja, dat heeft wel even gestormd in internetland, en daarbuiten. En met links van gerenomeerde sites als die van TV van het VB uit G, stijgt je googleranking natuurlijk zienderogen. Hier alle vier bij elkaar.
8. freddy horion: Ook een tekstje dat verdwenen is. Bij Smetty valt er nog wel iets over te vinden.
9. trashic: nu zitten we echt al in de diepe krochten van mijn zoekresultaten. Ik heb nu eenmaal ook weer niet zó veel bezoekers. Het is een café in Gent. Het was nieuw toen en ze hebben geen site. Zo komt een mens al eens op een weblog terecht. Kan ik daaruit constateren dat dit jaar slechts 19 internetfähige mensen geïnteresseerd waren in den Trashic?
10. Young folks: Kijk eens aan, eerste plaats een liedjestekst, 10de plaats vantzelfde. Peter Bjorn and John hebben een populair deuntje ter wereld gebracht. Velen waren op zoek naar de tekst en vonden ze in mijn commentaren. Anderen zochten naar het deuntje van Telenet en vonden hier dat dat volledig piekendief was van het hier besproken nummer. Ach, soms voelt een mens zich toch goed als hij een ander kan helpen. Astublieft, dankuwel, graag gedaan.

En van waar komt de zoekende mens? Ik dacht het eerst in een taartdiagram te zetten maar dat zou gewoon belachelijk zijn:
site: aantal bezoekers
google: 2929
del.icio.us: 240
yahoo: 21
technorati: 20
altavista: 20

Labels: ,

The Belgian Blogawards 2006Na week 5 ben ik al weer gezakt naar een plaats ergens tussen de 90 en de 100. Dat is niet goed.
Om te stemmen neemt u de link naar het invulformulier. Daar vult u http://users.telenet.be/KeyserH in op plaats één, twee of drie. Heeft u zelf geen site of weblog, vind er dan één uit. Wat maakt het uit? Uiteindelijk staat bij het formulier dit te lezen:
Om geldig te stemmen moet elk veld
(al dan niet correct) ingevuld zijn.

Stem! zou ik zo zeggen. Stem! Nog één week te gaan en het is afgelopen.

(Ben ik nu te opdringerig? Te veel bezig met onbelangrijke zaken zoals populariteitsverkiezingen? Ewel, het kan mij niet schelen.)

Labels:

Kijk eens hoe belangrijk ik benKijk, ik sta ergens tussen de 70ste en 80ste plaats in de Bwards (blogawards). Ik vraag mij af hoeveel stemmen dat zijn.
Bon, merci aan de stemmers. Maar ik verdien toch wel minstens een plaats in de top 20, nietwaar?

Labels:

Maanzand

Vrijdag 1 december, 19:40 in Man Bijt Hond op één:
Wim Helsen leest ‘Als ge droomt’
Dat weet de dichter ons met fierheid te melden. Maanzand is de naam, en hij doet dat goed. Zijn site is geen weblog, volgens hem, maar ga er toch eens kijken. En zet hem in uw feedreader moest dat nog niet het geval zijn.

Labels: ,

Mogen we nu wel stemmen?


foto: Speedy Shrimp

Kijk zie, na heel de heisa een weblogverkiezing 'van bloggers voor bloggers'. Toch schoon hé, en goed gezien, want nu komt iedereen daar op af.
Categorieën:

Labels: ,

Stem niet voor deze blog!Reden één: "Ons project en het project van mijn vriendinnen staan er niet bij, dus wil ik ook niet meedoen."
Reden twee: "Ons project mag niet meedoen en het zijn vuile populisten."
Reden drie: "Ze hebben het mij niet gevraagd, ze kennen er niets van en het zijn opportunisten."

Allé vooruit, iedereen heeft zich weer even interessant gevoeld?

Je mocht drie stemmen uitbrengen. Je zal nooit raden voor wie ik gestemd heb, alvorens mijn feedreader uit te pluizen en bovenstaande artikels te ontdekken ...

Nee, echt.

PS: Ik ben moreel verplicht Clickx te verdedigen aangezien ik hun blogtip van de dag ben. (Of week? Of maand? Hoe regelmatig komt die nieuwsbrief in de bus?)
Categorieën:

Labels: ,

Bende zeikerds


foto: by Michael Zimmer

"Een journalist mag niet liegen!" kopt De Standaard:

Zet het 'Marathon'-incident van Koen Fillet de geloofwaardigheid van de VRT op de helling?

Het gedwongen forfait van radiomaker Koen Fillet voor de marathon van New York, maar vooral het feit dat hij in functie van het Canvasprogramma Marathon de goegemeente wekenlang heeft voorgelogen, lokt hevige discussies uit.
Dus, liefste filmrecensenten: vanaf nu steeds de plot van de film in het artikel zetten hé!

En dan lees je op Koen Fillets blog en op De Standaard een hoop harde dingen.
Dat programma is geen journalistiek hé mensen, zelfs geen documentaire. Het is een soort Witte Raven. Wat verwacht je dan?
En omdat Koen Fillet gelogen heeft over zijn deelname aan een marathon ligt de geloofwaardigheid van Ter Zake, Koppen en Panorama in het water?
Ik zou er mij zo niet in opwinden moest ik in al die reacties niet een zekere echo horen.

Categorieën:

Labels: ,

Nieuwe lay-out


foto: ikke (klik voor groter)

Een eerste preview van de nieuwe lay-out die ooit op deze blog zal verschijnen - ik hoop nog ergens voor 2007.
Wie het logo kan raden dat als blauwdruk heeft gediend voor de bovenkant, krijgt van mij, euhm, een dikke proficiat. Ik weet het, ik ben gierig met cadeautjes. Of bent u tevreden met een exclusieve avant-première van de nieuwe site als hij eenmaal af is?
Hoe dan ook, ik heb er nog veel werk aan en ik wil ook nog veel nieuwe inhoud plaatsen. Over mezelf, over muziek, over Gent, over mijn nieuwjaarswensen, over weet ik veel wat nog allemaal.
Ah, en als u de commentaren op dit artikel al gezien hebt, dan weet u ook dat er weer wat meer licht schijnt op een vervolg van het boek. De zin om te schrijven is er al terug. Nu nog de tijd en de inspiratie...
Categorieën:

Labels:

Bert blogt nog steeds


foto: VUB

Kijk Bert, ik vraag het nog een laatste keer. Neem contact op met uw webmaster en vraag naar een RSS-feed. Of moet ik het lezen van uw weblog dagelijks in mijn agenda steken om het niet te vergeten?
Nu loop ik weer de volle tien dagen achter met het lezen van uw veelbesproken bericht, al goed dat ik er via een zekere krant (mét rss-feed) was achtergekomen.
Nu vind ik het wel spijtig dat u verzaakt aan het schrijven van een vervolg, aangezien het mij ten zeerste amuseerde. Driekwart van de verwijzingen begrijp ik niet, maar dat zal wel de bedoeling zijn zeker? Het is eens een andere manier om te kijken naar het politieke leven. En zoekt de pers het te graag uit? Ach, laat ze begaan. U noemt geen namen en u bevestigt geen namen, eenmaal men dat gewoon is, zal men het smeken wel opgeven.
Het leuke aan zo'n tekstjes is dat de personen in kwestie doorgaans maar al te goed weten dat het over hen gaat, en dan ongemakkelijk zitten te draaien op hun stoel.

Trouwens, als iemand nog ideeën heeft over wie wie is, laat het niet na hier te reageren.
Categorieën:

Labels: ,

Byby Thunderbird, leve Google Reader.Ik weet dat sommige mensen de laatste tijd hard aan het zagen zijn over het monopolie van Google en dat ze te veel over ons weten en dat onze allerintiemste geheimen 'den Amerikaan' wel eens aan de oren zouden durven komen onder het voorwendsel van 'thuisland beveiliging'.
En ik weet ook dat veel mensen vol lof spreken over Mozilla en zijn producten.

Maar.

Tot voor kort gebruikte ik Thunderbird, het e-mailprogramma van Mozilla, om mijn rss-feeds te lezen. Aangezien ik maar op één computer het internet doorkruis, was dat geen probleem. Ik vond het bijzonder handig om webartikels en e-mails in één moeite te kunnen lezen en het stond daar allemaal zo mooi in drie schermpjes bij elkaar, eentje voor de weblogs, eentje met de titels van de artikels en eentje met de inhoud van het artikel, net zoals bij mails. Zo duidde Thunderbird ook geen artikels als gelezen aan als ik ze nog niet effectief gelezen had.
Verder had ik al mooi mijn eigen internetarchiefje op de harde schijf staan, wat bijzonder handig was om te doorzoeken aangezien ik meestal wel nog weet dat ik iets interessants gelezen heb een paar dagen geleden, maar meestal niet meer weet wie het geschreven heeft. En begin dan maar eens te zoeken op het WWW.
De laatste dagen viel mij echter op dat een aantal feeds geen nieuwe resultaten meer opleverden terwijl andere blogs wel verwezen naar mij onbekende nieuwe artikels. Ik merkte ook dat het mij wel lukte al deze artikels binnen te halen als ik elke feed afzonderlijk aanklikte en vroeg om te controleren op nieuwe artikels. Daar was natuurlijk geen werken meer aan en op het helpforum kwam ik ook al geen stap vooruit.
Dus zocht ik naar nieuwe mogelijkheden. Na een paar extensies van Firefox uitgeprobeerd te hebben, ben ik dan op Google Reader gebotst. Mooie, eenvoudige lay-out (Maar wat konden we ander verwachten?), gemakkelijke indeling in categorieën (vanaf nu heb ik a-list blogs en b-list blogs, maar wie is wat? héhéhé), mooie overzichtjes van nieuwe posts, een intuïtieve manier om posts als gelezen te markeren (als je er over scrolled) en mogelijkheden om heel die boel te delen met anderen, waar ik nog eens het fijne van moet weten.
Het belangrijkste voordeel aan Google Reader is voor mij echter - en het is echt zo stom als het klein is, maar zo simpel en handig - de "next"-functie. Ik weet niet of dat bij andere online lezers ook bestaat, maar ik vind het een pracht van een functie. Je klikt gewoon door al je ongelezen posts met een knopje in de werkbalk van je browser, en zo kom ik terug op de sites waar die posts thuishoren. Zo geniet ik tenminste terug van die prachtige lay-outs; zie ik weer welke foto's het laatst getrokken zijn; welke artikels veel reactie uitlokken; of ik in de blogroll sta; enzovoort. Ik zit niet meer op een kwart van mijn scherm naar zwart op witte tekst te kijken.
Een verademing.

ps: O ja, en als de nieuwe artikels op zijn kom je niet op een reclamepagina van Google uit, maar wel hier. Ik had ooit al eens gehoord van die pagina en elke keer komt er weer een glimlach op mijn gezicht om die stomme zelfde grap.
Categorieën:

Labels:

Het nieuwe buzz word: belegd broodje


foto: by paul goyette

Kunnen we ondertussen nog niet van een trend spreken? Let op de verhogende frequentie:
 • 26/10: de online-broodjes-bestelster
 • 23/10: de onwetende broodje-Martino-besteller
 • 16/10: IRL met een broodje
 • 27/09: de broodjes-bestel-etiquette
 • 25/09: naar ajuin geurende broodjes
 • 13/07, 17/07, 15/09, 18/09, 27/09, 28/09, 10/10: Yet Another Blog is zowaar een conceptblog! Vanaf nu is het Yet Another Broodje.
 • 23/06/2005: de die-van-Fiocco-maakt-slechte-broodjes-discussie. Niet zo recent, maar herrezen in de comments (24/10), waarschijnlijk vanwege die nieuwe trend.
PS: Geen trackbacks, aangezien Blogger dat niet ondersteunt en ik veel te lui ben om dat allemaal handmatig te doen.
Categorie:

Labels:

Vrije meningsuiting


foto: SOSdemocratie

Het woord is al een paar keer gevallen in verband met deze kwestie: zielig, gewoon zielig.
Als je iemand al eens niet een nerd moogt noemen, pfoeh.
Joke, sterkte gewenst.

Labels: ,

Kijk eens door uw laptop


foto: ikke (der op klikken voor groter)

Ik loop wellicht zo'n vijf jaar achter op de trend en ik heb mijn tijd er niet ingestoken om het helemaal juist te krijgen. Het resultaat mag er toch zijn. Het doek in kwestie is onze afscheiding tussen woon- en slaapgedeelte. Als we op de reacties van onze bezoekers mogen afgaan heeft half Gent hem wel ergens in huis hangen of liggen. Komt uit de Witte Uil die nu niet meer bestaande is in Gent, u zal naar Brugge moeten.

Helemaal iets anders. Voor de mensen die mijn blog hondstrouw via de site lezen kan ik aanraden om in deze drukke tijden toch eens het gegeven 'RSS' uit te proberen.
Zeker als je graag al eens een interessante link tegenkomt naar dingen 'die mij bezighouden'. Die komen namelijk elke dag in die RSS-feed terecht, zoals ik al eens eerder gepoogd heb uit te leggen.
Categorie:

Labels: ,

Lyrics doen het goedIk denk dat ik maar eens een lyrics site ga opstarten of zo.
Categorie:

Labels:

De gemakkelijke post


foto: by Broken Lens

Volgens sommigen is het posten van filmpjes niet creatief genoeg, maar ik doe het lekker toch, nah. How dare you!

Gewoon een heerlijk mooi liedje.
Die eerste twee CD's van Radiohead ken ik nog altijd niet zo goed vanbuiten als de derde, met als gevolg dat ik een hele dag met dat nummer in mijn hoofd zat en mij op een bepaald moment afvroeg 'Van wie is dat nu eigenlijk?', schandalig in feite, als zelfverklaarde fan. Nu, van wie het was schoot mij nog wel snel te binnen, maar welk nummer het was, daarvoor heb ik vandaag toch even de CD moeten opleggen.
Mooi toch.
He used to do surgery
For girls in the eighties
But gravity always wins.

Labels: ,

Quote van de dagQuote van de dag:
Vandaag was het weer zover: een stel Gotti-wannabe vokuhilavetkuiven met designer jeans en een ongezonde mix van verwijfdheid en testosteron parkeerden hun gespoilerde zeepkist in de gracht. Gelukkig enkel blikschade (scheelt weer een deel ramptoeristen), maar de hufters waren er tijdens hun manoevre wel in geslaagd om een verlichtingspaal vakkundig over het wegdek te draperen. Er was nog één rijvak vrij, maar dat werd meteen dichtgetimmerd door de kudde blètende huppeltrutjes die als drachtige dikbillen rond hun kwakjesdonors draaiden.
Hilarisch

Labels: ,

Prutsen met FeedburnerEerst sorry voor de mensen die niet geïnteresseerd zijn in technische internetproblemen, deze post zal u niet interesseren dus stop alvast hier met lezen.
Dan naar wat ik wou vertellen:
Sorry voor de mensen die mijn weblog via RSS lezen. Het zou kunnen dat er de laatste tijd een paar vreemde dingen zijn gebeurd, ik kan dat zelf niet zo goed inschatten, aangezien ik vergeten was mijn feedburner-rss in mijn eigen rss-lezer te zetten. (Goed zo Hans).
Bon, ik heb dus wat zitten prutsen met het plaatsen van del.icio.us links in mijn feed. Ik gebruik del.icio.us (dju, dat is een mottige naam om te typen) ook voor het in categorieën zetten van mijn posts, dus die verschenen ook als link in mijn feed, wat compleet overbodig is. Nu heb ik dat kunnen verfijnen door "hansdecrock/linkroll" als gebruikersnaam in te geven bij feedburner in plaats van gewoon "hansdecrock".
Daardoor krijgt u, rss-lezer, elke dag een lijstje met links te zien die u, had u af en toe eens naar de webpagina komen kijken, ook gewoon had kunnen zien in de linkerkolom.
Niemand die iets mist dus. Gewone internetleken zien mijn favoriete links van het moment in een vak in de linkerkolom, de feedlezende mens krijgt elke dag een overzichtje in zijn bus (tenzij u nog die oude rss-feed hebt, die niet via feedburner gaat. Zie het icoontje hierboven voor de juiste feed.)
Fijne dinges toch.
Tags:

Labels:

Bert blogt


foto: VUB

Bert, je moet eens dringend een RSS op je site zetten, want af en toe komt er een verdomd interessante tekst op. Dat uw Damienneke meedoet met dat 'lach eens met een neger'-programma op vt4, daar moet ik niet van weten, maar soms zeg je al eens iets slims, en de mensheid is er meer mee gediend om dat in zijn RSS-lezer te lezen dan een maand na datum zich te herinneren dat Bert een blog had.

Labels: ,

Buiten rokenKijk, een bedrijf dat bushokjes steelt en aan bedrijven verkoopt als rookcabines om buiten te kunnen roken.
Gevonden via de googlereclame op deze eigenste blog. (Logischerwijs zou hieronder nu ook dezelfde reclame moeten komen, aangezien de inhoud er over gaat, we zullen zien...)

Trouwens, de link achter het bushokje is pas echt grappig.

Edit: blijkbaar komt de juiste reclame niet onder deze tekst, maar waarschijnlijk komt dat omdat ik te weinig schrijf over het probleem van roken in bedrijven en de oplossing door een cabine buiten het gebouw te plaatsen waarin gerookt kan worden door de rokers. Nah, misschien lukt het nu wel.
Tags:

Labels: ,

KwartaalrapportDe winst na het derde kwartaal van het eerste jaar met inkomsten bedraagt $13,88. Ik ben rijk, ik ben rijk!
En dat dankzij Google Adsense (ze krijgen geen link, de gierigaards).
Het enigste voordeel is dat ik blijkbaar sneller en beter wordt opgenomen in de zoekresultaten. Zo staat een kritische tekst van mijn Clairetje op plaats één in de rangschikking, net boven de officiële infopagina van de persoon in kwestie. Héhéhé.
Tags:

Labels:

Terug in actie


foto: iemand met mijn fototoestel

Bloggers die na een lange pauze terug in actie schieten, dat kunnen we enkel maar aanmoedigen.
Nietwaar?

Labels: ,

Technisch werkloosVan donderdag geen internet gehad. Nu werkt alles weer op miraculeuze wijze. Aaargh, het kotleven kan zwaar zijn. En ik heb meer lezers dan ik ooit gehad heb, vreemd vreemd. Dit zal er wel iets mee te maken hebben.

Labels: ,

spam sausage spam spam bacon spam tomato and spamWarum ist Ihre Homepage www.verbodentelezen.be bei den Suchmaschinen nicht auffindbar?

en

Geachte heer/mevrouw,
Na een bezoek aan uw website www.verbodentelezen.be hebben wij gemerkt dat uw domein www.verbodentelezen.be niet optimaal wordt weergegeven op Google.
Onze taak is het om websites op Google, MSN en Yahoo op de eerste pagina's te plaatsen, zodat u op internet te vinden bent.
Hiervoor registreren wij uw website bij de belangrijkste zoekmachines op internet. Hierdoor verbetert uw ranking en uw linkpopulariteit en krijgt uw site meer bezoekers.
Deze service kost eenmalig € 299,00. (Vanaf nu niet meer €349,00 alleen nog €299,00)
Wanneer u niet tevreden bent met onze service ontvangt u binnen de eerste 4 weken uw geld terug.
Klik hier als u interesse hebt.
Met vriendelijke groet,
Uw zoekmachine-team

Zijn ze op hun kop gevallen, €299!!!
En het is niet eens waar (enkel bij msn komt verbodentelezen.be niet op één, maar onrechtstreeks wel, want de eerste is mijn msn space).
En vooral, waar heb ik die spam nu weer op mijn kop gehaald. Ze weten mijn emailadres en mijn website. Normaalgezien geef ik maar één van de twee. Vooral op mijn emailadres ben ik bijzonder zuinig. Dus waar komt het vandaan? Eens aan de spamexpert-in-spé vragen ...

snelle update:
Blijkt dat al deze mails gestuurd werden naar info@[mijndomeinnaam].be.
Het lijkt mij dus het meest logische dat een bot op zoek gaat naar domeinnamen, wat niet zo bijster moeilijk is, veronderstel ik, en dan gewoon op goed geluk mailtjes begint te sturen naar info@... .
Ofwel is het 2Go die stout is, want zij zijn de enigsten die het bewuste emailadres kennen, ik heb het nog nooit ergens gebruikt. Maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk.

Tags:

Labels: ,

Piraten!


foto: by ®em©o

Iemand heeft mijn blog ingenomen. Dat zullen jullie, trouwe lezers, wel al gemerkt hebben.
En het ergste is nog dat ik zelf moet instaan voor het publiceren ervan aangezien mijn lieftallige wederhelft geen kaas gegeten heeft (net als de muis) van de bloggerinfrastructuur en het bij Office Word houdt.
Zo krijg ik dan het gevoel dat ik vandaag en gisteren al iets gepost heb en de mensen dan maar beter niet meer lastig val met mijn eigen geleuter. Zoals je kunt merken (als je dat wil) zet ik zelden meer dan één tekstje per dag op de blog, vraag mij niet waarom.

Bon, het schijnt dat ik moet blokken in plaats van bloggen. Daar komt voorlopig nog niet veel van in huis (van de muis voorlopig wel nog).

ps: en dan zoekt een mens eens foto's van een muis en krijgt hij allemaal foto's van katten (en computermuizen uiteraard)

Labels: ,

Gentblogt


"Anderhalf jaar dag in dag uit artikels en foto’s, elke dag een foto van de dag, praktisch elke dag een overzicht van de pers over Gent. Duizenden bezoekers per dag op een site zonder reclame en zonder winstbejag.

En, zonder melig te doen (of er melig over te doen): we blijven positief maar niet kritiekloos en neutraal maar niet zonder engagement. Eigenlijk, op een bepaalde manier: een anti-shocklog.

Het zijn de mensen die het doen; en dat kan niet genoeg gezegd worden. Het zijn de mensen die het doen, en dat kan niet overdreven worden."

Waarvoor dank, echt waar.

Labels: , , ,

spelen met stijlenIk heb wat zitten prutsen met nieuwe stijlen voor deze blog. Het trekt nog op niet veel, maar als je Firefox hebt kun je de startpagina wel in verschillende stijlen bekijken. Ga daarvoor naar 'Beeld' -> 'Paginastijl'.
In Internet Explorer 6 gaat het niet, pech.

Tags:

Labels: ,

Web 2.0 is watching you.


Via hier op dit artikel terecht gekomen. De nadelen van web 2.0. Wat is web 2.0? Dat leest u hier. Voor de rest zullen google en wikipedia u wel op weg helpen als je nog geen weet hebt van de 'hype'.

Mijn reactie op het artikel:

Mijn reactie op het artikel:

Belangrijk om weten voor elke blogger: zet enkel online wat je wil dat anderen van je weten. Klinkt logisch, maar soms denk je toch: 'ai, dat hoeft niet heel de wereld te kunnen lezen.' Dat een bedrijf weet wat mijn hobbys zijn en wat mijn mening is, kan mij gestolen worden, als ik het opschrijf is het dat ik er voor wil uitkomen.

En dat de marketing gerichter gebeurt... stel je voor dat je enkel nog reclame te zien krijgt voor dingen die je interesseren!!

Ik ben er voor mezelf van overtuigd dat ik weinig beïnvloed word door reclame, juist doordat ik steeds goed in het achterhoofd hou dat reclame heel gemakkelijk beïnvloedt. En ook wel omdat ik nog jong ben en graag tegen de stroom in ga. De meeste mensen denken trouwens dat ze weinig beïnvloed worden door reclame.

Ik denk dat de belangrijkste boodschap is: Let goed op wat je online doet en zegt, als je eerlijk van inborst bent, kan dat geen probleem zijn en hoef je je nergens voor te schamen.

En nog een belangrijke boodschap: denk nooit dat je iets voor niets krijgt en dat de revolutie van het vrije denken en handelen door bedrijven als Google en Blogger hoog in het vaandel worden gedragen. Business is business.

Alhoewel ik bij Wikipedia en Creative Commons bijvoorbeeld weinig opportunisme kan bespeuren...

Labels: ,

Nieuwe lay-outWat vinden jullie er van?
Ik heb alles zelf geschreven.
Het lettertype en de kleur van de tekst zou ik nog wat willen aanpassen, voor de rest staat hij in principe op punt. Maar alle opmerkingen zijn welkom uiteraard.
En natuurlijk: best viewed in Firefox.

Edit: Lettertype is nu ook in orde, denk ik. Als iemand nog foutjes vindt...

Labels:

Geen inspiratie

Labels: ,

Het slijk der aarde


Even iets vertellen over de reclameboodschappen van Google op deze blog. Ik hoop dat ze niet te irritant zijn. In eerste instantie heb ik dit uitgeprobeerd omdat het mij wel tof leek. Google zoekt namelijk reclames aan de hand van de inhoud van de site. Dat betekent dat ik daar zelf geen werk aan heb.
Ik was wel eens benieuwd welke inhouden Google op mijn site wist te vinden en welke reclame daar dan wel bij zou horen.
Ik laat ze nu staan, omdat ze toch niet echt in de weg zitten of opvallen en omdat ze ook geen schade berokkenen. Het is te zeggen, meestal als ik op een site per ongeluk op een reclameboodschap klik, kan ik een half uur pop-ups zitten wegklikken en dergelijke. Dat is bij deze sites niet het geval. Doorgaans wordt je doorverwezen naar degelijke, gewone sites. Er zit dus geen gevaar in het klikken.
En een tweede reden om ze te laten staan, is dat ze mij op 2 maanden tijd al het prachtige bedrag van $2,40 hebben opgebracht. Veel toch? Nog 4 jaar te gaan en ik kan mijn geld incasseren.
Zo, tot daar deze broodnodige boodschap.
Geef je mening erover, als je er één hebt uiteraard.

PS: Als je mij wil helpen door veel op dezelfde reclames te klikken, dat heeft geen zin. Elke reclame telt maar één keer per gebruiker.
PPS: De reclame onder het krantenartikel van Claire maakt de grap wel een beetje ongedaan. Beste Google, nog één zo'n fout en je vliegt eraf!
Tags:

Labels:

RSSMijn prachtige blog heeft nu ook een RSS-feed. Aangezien ik schandalig veel werk heb voor mijn stage heb ik nu geen tijd om daar meer uitleg bij te geven, links bij de links zie je een oranje icoontje, dat is em.

Labels:

Bloggen


phew, ik ben een half uur bezig geweest om die archieven links te doen werken. Met
Internet Explorer heb je er waarschijnlijk geen last van, maar ik werk met Firefox, en die was niet tevreden. Ik heb het zaakje nu wel kunnen oplossen (niet alle 'settings' correct ingevuld...)


Labels:

niets te vertellen


Ik heb niets te vertellen, en ik dacht, laat ik u dat eens vertellen.

Labels: ,

StartIedereen heeft er één, dus waarom ik niet.
Zonder bijzondere trots stel ik u voor: mijn weblog.

Labels: ,