verboden te lezen

een blog zoals een ander

Aldi's Advocaat

Kijk wat mijn teergeliefde in den aldi vond en op smoelboek smeet. (ja, helemaal hip met de nieuwe termen, dat ben ik.)


Hét bewijs: advocaat wordt wel degelijk gemaakt van avocado's, en niet van geblenderde advocaten. Ook de combinatie van een halve avocado met een geut advocaat erop is voortreffelijk!

advocaat aldi

Labels: ,

Mozart op rolschaatsen

Een Franse Canadees, of omgekeerd, brengt op uiterst originele manier een stuk van Mozart

En hij houdt zich wel meer met zo'n dingen bezig blijkbaar.

Met dank aan mijn mama voor de tip.

Labels: ,

Dronken mails

Hah, ik doe dat nooit. Nee, eerlijk waar, nog nooit gebeurd. Dronken zijn en beschamende mails versturen. Google heeft een nieuw speeltje in zijn mailprogramma: rekensommen om te vermijden dat je mails verstuurt waarvan je later spijt krijgt. Ik ken er een paar die dat beter op hun weblogaccount zouden hebben, maar goed.

Ik vraag mij wel af waarom De Morgen daar zo, zonder meer uitleg, over schrijft. Het speeltje is namelijk enkel te vinden als je Gmail in het Engels zet en staat dan tussen een hele hoop andere prutserijen van Snake tot Email Addict (Lets you take a break from email and chat by blocking the screen for fifteen minutes and making you invisible in chat.)

En verdorie, heb ik die laatste toch wel per ongeluk aangezet zeker?

Ik krijg het ding trouwens niet in gang, stomme vervroegde 1-aprilgrap.

Update: Hah, gelukt. Kijk zie, een printscreen. Hoe snel dat ik dat niet opgelost heb. Op het moeilijkste niveau dan nog wel.

mail goggles

Labels: ,

Hitler kwaad op Fortis

't Is ondertussen een klassieker geworden, het plakken van ondertitels op die scene uit Der Untergang. De huidige crisis is dan ook een dankbaar slachtoffer voor een persiflage.

Labels:

Bill Gates en Jerry Seinfeld II

Weet je nog dat artikel dat ik schreef over die nieuwe reclame van Windows, zo'n vijf minuten geleden?

Wel, er is al een tweede filmpje. En het is grappiger. Het betekent nog altijd niets, maar 't houdt de aandacht vast. Maar als ze gaan denken dat we gechoqueerd moeten zijn omdat Bill en Jerry zeggen dat ze rijk zijn?


Labels:

Bill Gates en Jerry Seinfeld

Jerry Seinfeld heeft veel geld gekregen om met Bill Gates een reclamecampagne te maken voor Microsoft. En, euhm, het eerste reclamefilmpje is helemaal niet grappig, of het is dat ik de humor er niet van inzie. (Seinfeld vond ik doorgaans trouwens wèl behoorlijk grappig in zijn sitcom.)

Bij Microsoft beweren ze dat de clip zo bedoeld is. Een vreemd, nietszeggend filmpje dat iedereen aan het praten moet krijgen. Bij deze.

Ik ben benieuwd wat hier op volgt...


Labels:

Hoe-gardet-met-yuli?

Zo grappig. Amy Macdonald heeft wat sympathieke spreek-de-mensen-aan-in-hun-eigen-taal-tijdens-een-optreden uitdrukkingen op haar spiekbriefje staan.

Den Gie trekt trouwens al wat meer gevarieerde beelden. Zou hij mijn vraag gelezen hebben?

Labels: ,

TV probeert onze vriendenkring te infiltreren

tanguys vrienden

En wij lagen hier alle twee plat van het lachen.

Nu Didier even vragen wat hem bezielde.

Labels:

Whaddya mean - "BE the cheezburger"??

Lang heb ik er maar niets boeiend aan gevonden, maar een tijdje terug nog eens op de site van icanhascheezburger.com terecht gekomen, waar op dat moment een paar hele goeie katgrappen te vinden waren. Ondertussen staan de lolcats al een tijdje in mijn feedreader en moet ik elke paar dagen toch eens goed lachen.

De taalregels, die heb ik nog niet helemaal onder de knie.

cat
catcatcat
more cat pictures

Labels:

Rustdag

Die godsdienstextremisten, daar zit toch een haak aan los hoor, en zeker als ze uit Nederland komen. Man man man. Je moet hier maar eens kijken. Of op zondag gewoon naar eender welke pagina op die site proberen surfen. Het is gelijk dat tankstation waarvan de automaat op zondag uitstaat omdat het een rustdag is, ook in Nederland.

Fijn dat u belangstelling hebt voor refdag.nl, de nieuwssite van het Reformatorisch Dagblad.

Vandaag is het zondag. We wijden deze dag in het bijzonder aan de dienst van God. Wij beschouwen de zondag als een rustdag, een opdracht van God en een geschenk, waar we dankbaar voor mogen zijn. Om die reden actualiseren we onze site vandaag niet.

Goed, ieder zijn ding, zullen we maar zeggen.

Labels:

Beijing 2008

Via e-mino

Labels:

Veel groepen die splitten de laatste tijd...

Yuri haalt iets vreemds uit. Hij schrijft een artikel over een groep die split wegens intimiteiten met minderjarige groupies door de bassist. Telkens je de pagina vernieuwd gaat het over een andere groep.

Zijn de revue al gepasseerd: Linkin Park, Tokio Hotel, Arid, Within Temptation en 30 seconds to mars. Hoe zou hij dat aanpakken?

Labels: ,

Italia

Doe er mij aan denken dat ik dit filmpje morgen toon aan de Italiaanse Sardse schoonfamilie.

via Stew

Labels:

Calvin

Eigenlijk lijk ik wel op Calvin van Calvin en Hobbes. Kijk naar de strip van vandaag en deze reactie bij den diene van de radio.

Labels:

Zoektermen

Altijd leuk, zo lijstjes met zoektermen

Eerst en vooral, u heeft het allicht meteen gemerkt, maar de pagina met lesvoorbereidingen is verhuisd naar een ander adres, aangezien telenet mij maar 50 mb geeft. En al die word-bestanden, dat loopt op. Ik heb trouwens het idee om daar echt een weblog van te maken, met in elk artikel een uitgewerkt lesidee, maar de tijd, de tijd. Die pagina moet googlegewijs nog wat op gang komen, maar de eerste zoekresultaten lopen binnen. Eén van de eersten: hans lesvoorbereidingen verbodentelezen. Ik vind dat een beetje freaky. Zo op mijn naam zoeken plus mijn weblog plus lesvoorbereiden. Ik was het niet, wie dan wel? Een fan?

Terug naar dit weblog. Met plezier zie ik dat veel zoekenden waarschijnlijk hun vraag hier beantwoord zien. Maar die vragen zijn meestal niet zo boeiend. Laten we de vreemde en grappige vragen bekijken en indien mogelijk zal ik ze beantwoorden.

Maakt havermoutpap dik? - Het is te zien hoeveel je er van eet.

Boek realistisch of niet? - Er één schrijven of er één lezen?

Welk instrument speelt avril lavigne? - 'Welk' is de vraag? Hahaha, yeah sure.

Hoeveel mensen lezen standard per dag - Standard Liège?

waarom azijn in de prei - Dat wil ik ook wel weten. Helpt dat?

wrm lezen we gedichten? - Diepzinnig. Voor onze geestelijke ontwikkeling, om emoties tot uiting te brengen of gewoon voor de esthetiek ervan.

kim clijsters naakt - Sorry, verkeerde plek. En ik wil het alvast niet zien.

in welk land is het een stuk van cake om millionaire te zijn? - Als je het al bent, overal, zo lijkt mij. En wie zegt er nu 'stuk van cake'? Dat moet toch 'stuk van gebak' zijn?

welke dag is het in het engels - Dezelfde als in het Nederlands.

het huis anubis ik heb al de schup wat moet ik nu doen? - graven?

welke nummer van boek lezen ze in man bijt hond - 538. Is dit geen stomme vraag of ben ik niet meer mee nu we geen kabel meer hebben?

bert ostyn homo - Ik zal maandag nog eens goed kijken, maar zijn lief is volgens mij toch helemaal van het vrouwelijk geslacht, dus het antwoord is: Neen.

hoe heet dat nummer dat ha ha ha ha ha ha ha gaat - Hé, ik wil dat ook weten. Zo'n oud housenummer met een zware stem die de hele tijd van hahahaha doet. Iemand?

wendy van wanten wie is de vader margriet hermans - Vraagt die nu aan Wendy wie de vader is van Margriet Hermans (haar kind)? Of is Margriet misschien de vader van Wendy haar kind?

zingen zonder muzikale begeleiding capella of playback - Het juiste antwoord is a capella, maar in uw geval zou ik toch voor playback gaan.

Labels: ,

Web 2.0 anti-meeting spell

dilbert web20

Ja, gewoon een gepikte cartoon als blogpost, zonder uitleg erbij. En dan?

Labels:

Kaartjes sturenZeg het eens op een andere manier met someecards.com
Via

Labels:

Huur eens een vrouwEen reclamebedrijf maakt een site om vrouwen te huren, maar maakt in feite reclame voor een online videotheek. De ironie ervan ontsnapt aan het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en ze dienen klacht in.
Er was misschien beter ook een rentaman-site gemaakt, dan was er minder reden tot kritiek. Nee, deze site is zo duidelijk als grap bedoelt dat ik niet inzie waarom hij verboden zou moeten worden. Deze reclamestunt laat mensen juist stilstaan bij het feit dat vrouwen veelal zo worden voorgesteld in reclameboodschappen. Ik denk nu niet dat ze de bedoeling hadden om de beeldvorming van vrouwen aan te klagen, maar ze tonen alleszins een besef van die beeldvorming. Ik zou blij zijn, als IGVM.
De webwinkel krijgt wel de controverse die ze zocht natuurlijk, enkel maar winst.
En om in de toekomst dergelijke problemen te vermijden stel ik voor dat vanaf nu elke reclame waarin ironie zit het ironieteken duidelijk aangeeft.

Labels: ,

Carnaval


foto: by quarkness

Ik was nog eens in vorm om een stevig uitgebreide tekst te schrijven met uitweidingen en grapjes en veel tussenhaakjes en dergelijke meer en dan zit ik al aan zo'n half A4'tje en valt de computer uit. Dan beklaagt een mens het zich toch eens dat hij niet op Wordpress zit. Ach ja.

In het kort wat ik u wou vertellen:
Theo Maassen heeft een carnavalsnummer gemaakt. Om een aantal redenen is dat bijzonder.
  1. 'Lauwe pis' staat sinds dit weekend op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten. Een carnavalshit haalt in Nederland zelden de top van de hitlijsten. Dat is in België wel anders (bedankt, Peter Van de Veire).
  2. Zoals je het van een cabaretier kan verwachten is het nummer een parodie op carnavalsmuziek, maar ook op de samenleving en zijn problemen, wat dan ook weer de functie is van carnaval zoals het hoort te zijn.
  3. Eigenlijk kan je dus stellen dat het lied er enerzijds zo los over gaat als reactie op alle platvloerse, vrouwonvriendelijke carnavalsmuziek die er van tegenwoordig de Nederlandse radio teistert en anderzijds toont hoe het wel zou moeten zijn: kritisch, met de vinger op de pols.
  4. Veel Nederlanders hebben dat nummer dus gekocht. Begrijpen ze de gelaagdheid of vinden ze het leuk meeschreeuwen over de voorkeur voor jonge meisjes, de klagende huisvrouwen die beter zouden zwijgen en zelfmoordterroristen die het in het hiernamaals maagdengewijs met minder moeten stellen dan Theo op carnaval?
  5. En kan iemand mij verklaren waarom België in rep en roer staat als Raymond van het Groenewoud Amerika weg wil en er in Nederland amper een kritisch woord te vinden is over een lied waarin Amerikanen nazi's worden genoemd? Enkel op Flabber vind ik een kritische discussie, uiteraard vol met clichés, maar enfin, het is een discussie. Geen enkele weblog of site die verder raakt dan 'Theo Maassen heeft een nummer 1-hit.' Ligt Nederland lam na de moorden of zijn ze zo'n uitlatingen gewoon? Vrije meningsuiting is pas nuttig als ze van twee kanten komt. Ofwel is iedereen simpelweg akkoord met de inhoud of bedoeling van het nummer (zie 4.) ofwel durft niemand zijn mond open te doen.

Lees verder voor de volledige tekst van het lied (de lyrics zoals ze zeggen) en een linkje naar een fragment van de laatste show van Theo Maassen waar het nummer al in zat.


Theo Maassen - Lauwe pis

In Afrika daar smaken rauwe bonen nogal zoet
omat er altijd ergens wel een hongersnoodje woedt
je zit dan psychologisch net iets sneller in een dal
daarom zeg ik Afrikaantjes vier toch ook eens carnaval!

Ze maken mij de pis niet lauw
het heeft tieten, zit te zeiken, 3 keer raden..ja een vrouw!
ze maken mij de pis niet lauw
ik ben een beetje misselijk omdat ik het binnen hou

en in het midden oosten daar heb je een conflict
daar lijkt mij polonaise uitermate voor geschikt
argumenten gaan dan ongemerkt over in gelal
nou dan hoor je al van verre, ja daar is het carnaval

Ze maken mij de pis niet lauw
hup kom op die beentjes wijd, ik blijf je altijd trouw
ze maken mij de pis niet lauw
dat is geen schoudervulling, nee dat is gewoon m'n bouw

Amerika, het land van Bush..dat is de president
het zijn de nieuwe nazi's al wordt dat door hun ontkent
ze roeiden indianen uit, een volk kwam ten val
ja, er zijn nog indianen maar alleen met carnaval

Ze maken mij de pis niet lauw
ik hou van jonge meisjes want die zijn zo lekker nauw
ze maken mij de pis niet lauw
doe maar weer een ander ik verveel me nogal gauw

In China daar eet iedereen elke dag chinees
dat kan toch niet gezond zijn, altijd bami met wat vlees
daarom adviseer ik frietje met of broodje bal
want dat is wat wij eten hier tijdens carnaval

Ze maken mij de pis niet lauw
het kan heel even pijn doen als ik 'm naar binnen douw
ze maken mij de pis niet lauw
de boodschap die is duidelijk, hou maar op met dat ge-au

Nee, dan de buitenlanders, wat zijn het er toch veel
dat heet dan met een mooi woord multicultureel
nee, ik zeg niet dat het vol is anders klinkt er straks een knal
en dat kan ik niet gebruiken want dan mis ik carnaval

Ze maken mij de pis niet lauw
er zit ook wel wat bloed bij maar het meeste is cacao
ze maken mij de pis niet lauw
dat wijf dat moet niet zeiken zolang ik d'r onderhoud

Alle moslim terroristen, of ja een heleboel
die zijn bereid te sterven voor een hoger doel
want dan mag je maagden neuken, in kleine honderdtal
maar dat is nog altijd minder als ik met carnaval

Labels: ,

Voeten omhoog, niveau passeert.Als we dan toch bezig zijn: (Ze zijn wel niet door mijzelve uitgevonden. Behalve de laatste, ik was dan ook zo ongeveer 10 jaar toen ik die uitvond.)

Het is 20cm groot, loopt door het bos en heeft geen vuil tussen zijn tanden.
Paulus de floskabouter

Het is 20cm groot, loopt door het bos en is zat.
Paulus de wodkabouter

Het is 20cm groot, loopt door het bos en is goed verzekerd.
Polis de boskabouter

Het is 20cm groot, loopt door het bos en weigert over te stappen op windows.
Paulus de DOSkabouter

Het is 20cm groot, loopt door het bos en is kwaad.
Paulus de booskabouter

Het is 20cm groot, loopt door het bos en is rood.
Paulus de soskabouter

Het vloekt en staat in een goal.
Michel Verdomme

Labels:

Oe ist me u Engels?

(via Tiekenei)
Welk Amerikaans accent heb ik? Compleet nutteloze test uiteraard, aangezien ik in mijn leven misschien al een uur of twee Engels heb gepraat, alles bij elkaar geteld. Ik was nooit de meest actieve jongen in de klas en daarbuiten heeft het zich tot nu toe nog maar weinig voorgedaan.
Hoe dan ook, dat weinige gebruik moet er voor gezorgd hebben dat mijn uitspraak nog maagdelijk wit is. Dhr. Bracke heeft ons dat goed geleerd zowaar. Bedankt!

What American accent do you have?
Your Result: The Midland

"You have a Midland accent" is just another way of saying "you don't have an accent." You probably are from the Midland (Pennsylvania, southern Ohio, southern Indiana, southern Illinois, and Missouri) but then for all we know you could be from Florida or Charleston or one of those big southern cities like Atlanta or Dallas. You have a good voice for TV and radio.

Philadelphia
The Inland North
The Northeast
The South
Boston
The West
North Central
What American accent do you have?
Quiz Created on GoToQuiz

Labels: ,

De sneeuwmannen van Calvin


foto: Bill Watterson

Calvin, van Hobbes - in Nederlandstalig gebied om onverklaarbare redenen beter bekend als Casper - maakt toffe sneeuwmannen. Ik vraag mij af waarom geen enkel kind reeds op het idee gekomen is om eens origineel / creatief uit de hoek te komen bij het vormen van één of meerdere sneeuwman.
Even met linkjes smijten:
Het volledige sneeuwmannenoverzicht, zo ongeveer, want mijn favoriet (zie boven) zit er niet bij.
Deze mensen geven een mooie "best off". Het is nu eenmaal lijstjestijd.
Wilt u zelf uw top 25 bij elkaar zoeken, is dit de juiste plaats: Alle cartoons opzoekbaar via trefwoorden.
En ja, toch. Een mooie poging om enkele cartoons naar de werkelijkheid te brengen. Spijtig van de rode verf. Die was onnodig. Deze doet het beter. Deze ook.
En wat had u gedacht. Second Life zou SL niet zijn als er ook daar geen 'echte' versies te vinden zijn.

Labels:

Pinky And The Brain - Christmas SpecialEen tekenfilmserie waar ik veel te weinig van gezien heb.
"Gee, Brain, what do you want to do tonight?" "The same thing we do every night Pinky - Try to take over the world!"
En om in de kerstsfeer te komen: een kerstaflevering.

Labels:

Stephen Colbert

Ik had nog nooit iets over Stephen Colbert verteld, dacht ik zo.
Stephen Colbert is de grappigste mens van Amerika, of toch van degenen die ik ken. Ik hoop snel op een programma in België met dezelfde kritische geest als The Colbert Report. En neen, TV Belgiek zal het niet zijn. Als rechtgeaarde Republikein neemt het typetje Stephen Colbert alle miskleunen van de Amerikaanse politiek op de korrel. Heerlijk gewoon.
Een filmpje tonen van The Colbert Report? Allé dan, 't is goed.

Labels: ,

Theo Maassen - van coca cola tot de biologische eierwekker


foto: by quarkness

Via michel bij volgend filmpje terecht gekomen.
Ik was even vergeten dat dit het beste fragment is dat ik ooit gezien heb van Theo Maassen, ergens op een Nederlandse filmpjessite in het - voor mij - pre-youtubetijdperk.
Die overgangen tussen grappig en serieus, maar dan toch weer niet serieus. Ik vind hem stukken beter dan Hans Teeuwen.
En het is daar dat ik mijn 'doe eens een domme grap om drie uur 's nachts in den uitgang'-vingertrucje vandaan heb, springt me juist te binnen.

Labels:

Geen Golf meer im BelgienIk weet dat het allemaal niet om mee te lachen is, maar is de heropstart van Minerva geen optie? Met overheidsgeld en zo.

Categorieën:

Labels: ,

VerzetDaarjuist vond ik in café de Geus van Gent volgend gedicht op een bierkaartje:

Verzet begint niet met grote woorden
maar met kleine daden

zoals storm met zacht geritsel in de tuin
of de kat die de kolder in zijn kop krijgt

zoals brede rivieren
met een kleine bron
verscholen in het woud

zoals een vuurzee
met dezelfde lucifer
die een sigaret aansteekt

zoals liefde met een blik
een aanraking iets dat je opvalt in een stem

jezelf een vraag stellen
daarmee begint verzet

en dan die vraag aan een ander stellen

Remco Campert

Je vindt het gedicht ook op de gevel van het Geuzenhuis. Als je nog meer gedichten wil vinden, volg dan eens de poëzieroute door Gent. Hoeveel ervan ben jij al tegengekomen?

PS: Klik eens op de afbeelding voor 80 minuten lekker grove, grappige, kritische, slechtgetekende mannetjes.
Categorieën:

Labels:

One bank


Speciaal voor Tatiana.
One van U2, in een versie van 'Bank of America'. Helemaal in overeenstemming met Bono's levensfilosofie.
En met overtuiging gebracht, dat alvast.

Labels:

Hallows eve

Een dag te laat, maar ach.Categorieën:

Labels:

Quote van de dagQuote van de dag:
Vandaag was het weer zover: een stel Gotti-wannabe vokuhilavetkuiven met designer jeans en een ongezonde mix van verwijfdheid en testosteron parkeerden hun gespoilerde zeepkist in de gracht. Gelukkig enkel blikschade (scheelt weer een deel ramptoeristen), maar de hufters waren er tijdens hun manoevre wel in geslaagd om een verlichtingspaal vakkundig over het wegdek te draperen. Er was nog één rijvak vrij, maar dat werd meteen dichtgetimmerd door de kudde blètende huppeltrutjes die als drachtige dikbillen rond hun kwakjesdonors draaiden.
Hilarisch

Labels: ,

Buiten rokenKijk, een bedrijf dat bushokjes steelt en aan bedrijven verkoopt als rookcabines om buiten te kunnen roken.
Gevonden via de googlereclame op deze eigenste blog. (Logischerwijs zou hieronder nu ook dezelfde reclame moeten komen, aangezien de inhoud er over gaat, we zullen zien...)

Trouwens, de link achter het bushokje is pas echt grappig.

Edit: blijkbaar komt de juiste reclame niet onder deze tekst, maar waarschijnlijk komt dat omdat ik te weinig schrijf over het probleem van roken in bedrijven en de oplossing door een cabine buiten het gebouw te plaatsen waarin gerookt kan worden door de rokers. Nah, misschien lukt het nu wel.
Tags:

Labels: ,

Dag van de klantDie gepersonaliseerde filmpjes toch.
Voor de dag van de klant heeft KBC er ook eentje uit zijn mouw getoverd. De voice-over is wel rampzalig.
Tags:

Labels:

Shiny happy people laughingAch, het was weer lang geleden. Vreemd genoeg word ik daar vrolijk van.

(Als iedereen erop reageert mag ik het ook.)

Labels: ,

Hey Andy, did you hear about this one?


foto: NASA

U heeft onderhand ook wel al gehoord dat ze één of ander stuk metaal met draadjes en een fototoestel op de maan hebben laten crashen.
Dat geeft mij meteen de gelegenheid om volgende conspiracy-films aan te raden (door de papa doorgemaild):

Did we really land Men on the Moon?What Happened on the Moon
deel 1


deel 2Vlug even melden dat het maanoppervlak ook het zonlicht weerkaatst, stof op de maan minder dwarrelt dan op aarde en foto's van heldere oppervlakken geen sterren in een zwarte hemel laten zien.
Meer kritische info hier.

Tags:

Labels: ,

Bush zingt Sunday Bloody Sunday(Via) Grappig, prachtig gemaakt, zou hij iets leren uit de inhoud?
(video hieronder, alweer voor de rssertjes)

Labels: ,

Maanlanding is terug, maar hoe!


foto: NASA

Weet u nog dat ik vertelde over de beelden van de maanlanding die zoek waren? Ik heb ze teruggevonden.
Tags:

Labels: ,

De maanlanding bestaat niet meer


foto: NASA

Nasa is originele videobanden maanlanding kwijt

WASHINGTON - De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa zoekt sedert anderhalf jaar vergeefs naar de magneetbanden met de originele opname van de eerste maanlanding. De video waarop Neil Armstrong op 21 juli 1969 de historische woorden ,,een kleine stap voor een mens maar een reuzensprong voor de mensheid'' uitsprak, is zoek.

(De Gentenaar)


Allé, vooruit. Mark Peeters heeft er weer een argument bij waarschijnlijk.
Tags:

Labels:

moe


foto: Tine in Schotland

Belangrijk om weten, en een goede tip.
Bij deze, een pauze...
Tags:

Labels:

Koen en George in de reclame
En dan vraag ik mij af, hebben die mensen nog niet genoeg geld verdiend?
Tags:

Labels: ,

6 6 6


Het is vandaag de zesde dag van de zesde maand van het zesde jaar (van de eerste eeuw van het derde millenium, maar dat klinkt natuurlijk niet zo impressionant) en daar wordt de doorsnee duivelaanbidder al eens opgewonden van (en blijkbaar ook andere samenzweerders).

Daarom dat het ook een slimme zet is om vandaag de remake van The Omen uit te brengen. De nieuwe film zou niet al te veel mogen afwijken van de excelente - want nog steeds griezelige - originele versie uit 1976, aangezien hetzelfde scenario gebruikt wordt. Het origineel kwam trouwens ook op 6 juni in de zalen.

Lees verder.


Uit de extra's op de DVD en de trivia op IMDb leren we dat er blijkbaar een vloek rustte op de productie van de oorspronkelijke film. De mensen voor én achter de camera hadden te maken met bijna- of echte rampen.

Een kleine opsomming: twee vliegtuigen geraakt door een blikseminslag; één persoon bijna geraakt door een blikseminslag; honden die hun trainers aanvallen, wat ze eerder nog nooit hadden gedaan; een hotel door de IRA gebombardeerd; een auto-ongeval met meerder acteurs, allen overleefden het.

En als klap op de vuurpijl: John Richardson, specialeffectman, had veel moeite met de onthoofdingsscène. Het was de bedoeling dat een glazen plaat enkele verdiepingen naar beneden viel en verticaal neerkwam op een juist bukkend personage (de priester, als ik mij niet vergis), met een onthoofding als gevolg. Dit wou maar niet lukken.
Richardson kwam dan op het idee om een vrachtwagen met glazen platen een weg te laten afrollen, waarbij de glazen plaat gelanceerd werd op het moment dat de vrachtwagen stilhield. Dit leverde een mooie, griezelige scène op. Het fragment werd zelfs zo gemonteerd dat het tollende, ontlichaamde hoofd lang genoeg in beeld bleef dat de mensen die in eerste instantie hadden weggekeken het toch nog zouden zien. (De regisseur rekende erop dat mensen ongeveer vijf seconden hun hoofd wegdraaien en denken dat dan de gruwel wel voorbij zal zijn.)
Bij het maken van een volgende film, in België, kreeg John Richardson een ongeval waarbij zijn vriendin onthoofd werd.
Tags:

Labels:

DilbertVia deze post kwam ik terecht bij het Peterprincipe.
Het peterprincipe stelt dat in een hiërarchie een werknemer promoveert tot het niveau waarin hij niet meer competent is, aangezien hij wordt beoordeeld op het niveau waarin hij zich bevindt om kans te maken op een promotie.
Zo kwam ik dan weer terecht bij het Dilbertprincipe, een boek dat ik met graagte gelezen heb, wat uitzonderlijk is voor iemand die geen banden heeft met bureaucratie of het bedrijfsleven als ik het goed begrijp. De strips bekijk ik nog elke dag in mijn mail.
Het Dilbertprincipe trekt de wet nog wat verder door en stelt dat een bedrijf steeds de minst competente mensen promoveert, zodat ze het minste kwaad kunnen doen. (Wat dan weer bewijst hoe competent het management is, om zo'n logica te volgen.)
Tags:

Labels:

Clement Peerens ExplositionCPeX, één van de grappigste optredens die ik ooit gezien heb. Politiek compleet incorrect en al hun riffs gestolen van ACDC, The Cure en ander groots, maar wel op de best mogelijke manier.
Ze zouden moeten terugkomen en daarom bestaat er een petitie. Onder democratische dwang zullen Clement Peerens, Sylvain en Swa wel bezwijken. Stemmen, zou ik zo zeggen.

Edit: Vettige Swa heeft op stubru gezegd dat een reunie er dik in zit. Hier kan je het interview beluisteren.

Labels: ,

Monty Python op Canvas!Vanavond Monty Python op Canvas, mooi op middernacht.
Ik had de reclame al gezien op onze nationale zender, maar ik was de datum natuurlijk ondertussen al vergeten.
Hier viel mijn cent daarjuist.

ps: Ondertussen eens testen hoe dat trackbackgedoe werkt.
Tags:

Labels:

Geen inspiratie

Labels: ,

Een Isabelle-grap

Aardige muis in de woestijn

Een muis en een olifant lopen door de woestijn. De muis loopt in de schaduw van de olifant. Hij ziet de olifant zweten en zegt: "Als je het te warm krijgt, kunnen we wel even van plaats ruilen."

Labels:

Jezus, here we come!Ik heb het! We gaan naar het Jeshua-festival in Heule! Grote namen verzekerd, en dat allemaal in het teken van Jezus. Gorki, Dana Winner, Yves Segers en Groep Jezus (natuurlijk) maken grote kans om te komen. Georganiseerd door de plaatselijke parochie. Wie nog groepen weet, wordt verzocht ze uit te nodigen. De groepen worden niet betaald, ze mogen wel een goed doel kiezen waar de winst naartoe gaat. Amen.

Ps: nieuwe namen op werchter, weinig soeps.

Labels: ,

Tomas belt Lisa

Het is al behoorlijk oud, maar blijft hilarisch:

Belgacom heeft al een tijdje een computer in plaats van telefonistes om uw favoriete telefoonnummer te zoeken. Het ding heet Lisa en dit gebeurt er als je haar belt:

klik op de drie bestanden op deze pagina

Labels:

Daily comics

Ik ga regelmatig een stripverhaal posten, recent of oud.
Deze is van gisteren. Ook te lezen op de site vanLabels: