verboden te lezen

een blog zoals een ander

sociaal wezen

Na 500 jaar nog eens iets posten op mijn weblog, en dan nog wel om uw hulp te vragen. 't Is proper. Enfin, ge kunt er een Fnacbon mee verdienen, en het feit dat ge weblogs leest, zou moeten betekenen dat dit onderzoek uw interesse meedraagt.

En misschien wel het belangrijkste, 't is voor mijn teergeliefde haar eigenste onderzoekproject. Jawel.

Knip en plak alhier:


Op Hogeschool Gent, Departement Bedrijfsmanagement, loopt een onderzoek naar “Consumer insights in het gebruik van sociale media door Belgische jongeren”. We zijn op zoek naar 16- tot 34-jarigen die online boodschappen over producten of diensten creëren of verspreiden.

In deze fase van het onderzoek willen we graag met zulke gebruikers praten. U begrijpt dat het belangrijk is dat we de mening van veel gebruikers kennen. We zoeken zowel gebruikers die we individueel mogen interviewen als gebruikers die willen deelnemen aan een groepsgesprek. Bent u bereid om mee te werken?

In ruil voor uw medewerking ontvangt u een Fnacbon van 25 euro. Zowel de individuele interviews als de groepsgesprekken zullen online plaatsvinden. U hoeft zich dus niet te verplaatsen. Voor de interviews kunt u zelf het tijdstip en chatprogramma bepalen. De interviews zullen maximum anderhalf uur duren. Voor de groepsgesprekken leggen we samen een datum en uur vast.

Interesse? Meer info vindt u hier.

Labels:

Long time no see

Kijk, daar heb je het weer. Mijn blog ligt weer op zijn gat. Ik hoop dat u mij nog niet vergeten was. Even vlug bijbenen.

Mijn leven: Met mij alles goed. Werk is ongelooflijk boeiend. Voorheen bestond het zorgteam uit drie mensen, nu zijn dat er tien. Betekent dat heel de werking nog in zijn vorm aan het vallen is. Alles is nieuw en moet nog uitgevonden worden. Very cool.

Verder hebben wij juist onze kerstkaarten verstuurd. Eén dezer komt de digitale versie hier wel in een artikeltje te staan. Wij hebben ons alleszins heel kostelijk geamuseerd met het maken ervan, mijn teergeliefde en ik. Met dank aan L. voor het trekken van de foto's en aan I. en T. voor de slappe lach.

Den politiek: Ik snap er allemaal niets meer van. Dan had Leterme één ding waar hij goed mee bezig was, en dan loopt dat ook nog eens op een ongelooflijke ramp. Ge zou nog kunnen denken van: 'ach, het moest nu toch eens helemaal mislopen.' Maar stel u voor dat we al een jarenhalf met een stabiele regering zaten en dan gebeurde dit. We zouden nog veel harder van onze stoel gevallen zijn. Hoe kan een regering nu op zo korte tijd zoveel verkeerd doen? En moet ik nu Vandeurzen zijn maandelijkse nieuwsbrief in mijn just.fgov mailbox al missen na 1 maand? Snif.

De internets: Met uwged8 loopt het deze week als een trein. Er zijn zo'n 4 à 5 groepen echt hun best aan het doen om die eerste plaats te verkrijgen (of te behouden) en het is ongemeen spannend. U kan nog tot morgennacht uw duit in het zakje doen voor de eerstvolgende uwged8. Maak er maar een wekelijkse gewoonte van.

Over duiten in zakjes gesproken. Zo wijs wat er op Gentblogt aan het gebeuren is. Wij zetten geen reclame op Gentblogt omdat we dat een beetje vies vinden. Volledige onafhankelijkheid, daar streven wij naar. En dat lukt ook. Onze inkomsten komen allemaal door giften van onze goede vrienden. Maar nu, met Music For Life in Gent, was het moment gekomen om dat principe een stevige uppercut te geven. Daarmee staat het project deze dagen vol met banners, buttons en gesponsorde artikels, waarvan alle inkomsten doorgestort worden naar Music For Life. Gaat het zien.

Labels: , , , , ,

Stem Gentblogt in Clickx Site van het jaar.

Clickx doet weer zijn wedstrijd van beste sites. En Gentblogt staat bij de genomineerden. U moet dus stemmen.

Verder kan ik ook nog vi.be, Tales of Drudgery & Boredom en Cutting Edge aanraden.

Hier klikken en kiezen.

huiskapot

Labels:

Dronken mails

Hah, ik doe dat nooit. Nee, eerlijk waar, nog nooit gebeurd. Dronken zijn en beschamende mails versturen. Google heeft een nieuw speeltje in zijn mailprogramma: rekensommen om te vermijden dat je mails verstuurt waarvan je later spijt krijgt. Ik ken er een paar die dat beter op hun weblogaccount zouden hebben, maar goed.

Ik vraag mij wel af waarom De Morgen daar zo, zonder meer uitleg, over schrijft. Het speeltje is namelijk enkel te vinden als je Gmail in het Engels zet en staat dan tussen een hele hoop andere prutserijen van Snake tot Email Addict (Lets you take a break from email and chat by blocking the screen for fifteen minutes and making you invisible in chat.)

En verdorie, heb ik die laatste toch wel per ongeluk aangezet zeker?

Ik krijg het ding trouwens niet in gang, stomme vervroegde 1-aprilgrap.

Update: Hah, gelukt. Kijk zie, een printscreen. Hoe snel dat ik dat niet opgelost heb. Op het moeilijkste niveau dan nog wel.

mail goggles

Labels: ,

Zoeken op De Morgen

Lees ik een blogbericht over een artikel in De Morgen. Ben ik geïnteresseerd in de inhoud van dat artikel. Denk ik, dat artikel stond wel in de weekendkrant, maar misschien is dat nog wel te vinden op de site. Ga ik naar demorgen.be. Vind ik op de startpagina een zoekschermpje van Google. Nu goed, Googlezoekschermen, die zijn redelijk goed af te stemmen op de eigen site, dus dat werkt wel. Typ ik daar mijn zoekterm in.

Volgt u mee. Eerste resultaat: artikeltje op de site van Radio 1, over het onderwerp waar ik naar zoek. Tweede resultaat: artikel in De Standaard over het onderwerp. Ik zit nog altijd op de site van De Morgen en de zoekresultaten verwijzen naar De Standaard. Ik ben vier pagina's ver gaan kijken in de zoekresultaten: geen De Morgenartikel te bespeuren.

Dat kan de bedoeling toch niet zijn.

Labels:

traagtube

Wat is dat toch met YouTube de laatste dagen? Zo traag, zo traag. En vastlopen halverwege filmpjes. 't is niet te doen. Zo kan ik die nieuwe videoclips amper nog volgen.

Pfoeh.

Hier zie, na tien minuten wachten, en ik denk niet dat hij nog verder zal laden:

youtubetingtings

Labels:

They did it!

Jaja, het wereldrecord gehaald. Geen idee of er al een wereldrecord van bestond, maar allé. Proficiat Mozilla - Firefox, zou ik zo zeggen.

certificate firefox world record

Labels:

Red het internet!

Telefoonmaatschappijen willen het internetverkeer aan banden leggen. Zij kunnen beslissen wat wel of niet, snel of traag bij wie terechtkomt. En dan zou het internet iets als de krant worden. Of als de radio sinds het verdwijnen van de piratenzenders. Bekijk het filmpje en lees wat rond op Save the Internet.

Via Dead Air Space.Save the Internet | Rock the Vote

Zal het zo'n vaart lopen. Wat betekent dat wereldwijd. Hoe geglobaliseerd zijn de telefoonmaatschappijen?

Labels: ,

Downloaden die handel

Today you'll make history with Firefox

Are you ready to make history? Are you ready to set a World Record? Today is Download Day. To become part of the official Guinness World Record you must download Firefox 3 by 17:00 UTC on June 18, 2008, or roughly 24 hours from now.

Dat is twee uur geleden verstuurd, dus haast u al maar snel.

Edit: Mah, oink? Nog steeds Firefox 2 achter de link. 't Is toch niet de bedoeling dat we die sneak peek-versie downloaden? Die staat al een paar weken online... Dan maar wachten. We hebben nog 21 uur en een half, ofzo.

Edit2: Ah, onnozelaars, 't is op deze pagina dat ge moet zijn om Firefox 3 te downloaden. Of toch niet? Ze sturen u weer door naar die eerste pagina, waar Firefox 2 staat te blinken. Verkeerde link in mailing en de startpagina van Mozilla en Firefox niet aangepast. Dat is erger dan een verkeer nummer in de krant zetten voor de stemming van Mijn Restaurant, me dunkt. Zullen ze't record nog halen?

Edit3: Op de Nederlandstalige site wel Firefox 3.

Labels: