kleine pepertjes met tapenade
Toeme, een foto vergeten trekken.
Enfin, ik heb dus een gerecht gemaakt met van die kleine paprika's die je soms ziet bij de Turkse groentenwinkels. Met de nadruk op soms. Ik geloof dat het zo'n 2 jaar geleden is dat mijn teergeliefde zei dat we dat eens moesten kopen. Gisteren passeerde ik langs één van de drie groentenwinkels aan het begin van de Antwerpse Steenweg (de tweede aan de linkerkant, de enigste die open was en absoluut niet onze favoriet. Die aan de rechterkant, dat is de goeie groentenwinkel. Mogelijks zelfs de beste van deze kant van Gent.)
Het recept is gebaseerd op iets dat Jamie Oliver gemaakt heeft in de eerste aflevering van de tweede reeks van The Naked Chef. Hij gebruikt een soort pikante pepers. Ook gestuikt als paprika's. Wat ik gekocht heb waren echter zoete paprika's, gewoon de miniversie van gewone paprika's dus.
De paprika's snij je in twee. De pitjes gaan eruit en met heel veel olijfolie gaat de hele zwik 30 minuten in een oven op 200°C. Neem gelijke delen kappertjes, ansjovis en zwarte olijven en snij dat fijn. Naar het schijnt is het het lekkerste als alles niet te fijn gesneden is, maar ik was lui en heb alles in de mixer gesmeten, waarop er een groenzwarte brij ontstond. Aangezien de pepertjes niet straf waren heb ik wat sambal bij de tapenade gedaan. Als de paprika's afgekoeld zijn op een bord schikken en met de tapenade vullen. Op een aantal heb ik nog een olijf gelegd want ik had de overschot niet allemaal opgekregen tussendoor.
Lekker als aperitiefhapje, maar wij hebben het gegeten met een gebakken witte vis en puree uit een zakske. 't kan niet allemaal haute cuisine zijn, meneer mevrouw.
Labels: keukenperikelen