verboden te lezen

een blog zoals een ander

Dikkertje

Vandaag een liedje aangeleerd in de tussenbouw:

Schoon hé?

Via ideevous!, maar wat is idate, en wat heeft die Katrien daar mee te maken?

Labels:

Koba

Er is nog eens iets uit koba's toetsenbord op het internet gepleurd. U weet wel, Koba, dat meiske van 'Pubers bestaan niet', dat een tijdje gegastblogd heeft op gentblogt. Het staat op de myspace van het toneelstuk en het is weer heel herkenbaar voor iedereen die ooit jong geweest is.

Labels: ,

Pantoffeldiertje


foto: yuri maanzand

Het was mij volledig ontgaan dat mijn aangegeven woord ondertussen al gebruikt was door Yuri Maanzand. En dan nog wel als pointe. En dan nog wel op oudejaarsavond.
Hier het bewuste fragment:
...
Hoe ik stiekem aan je pantoffels zou ruiken. Hoe ik ongemerkt langs het voeteneind onder je dekens zou kruipen en me als een diertje in je warmte nestelen. Mag ik je diertje zijn? Jouw hoogsteigen pantoffeldiertje.
Het volledige gedicht leest u uiteraard bij Yuri hemzelve.

ps: Hij verdient wel wat 'linklove' aangezien zijn 'mooie website'-google follow dinges mij onrechtstreeks nog steeds aan veel (eenmalige?) bezoekers helpt.

Labels: ,

Gent

Sterk (via)
Gent

Gent, kop en hart, ge zijt een schone stad.
U maalt niet om de pronk of de praal.
U houdt niet van hoger dan of meer dan dat.
U zweert bij kop en hart.
Dat is uw verhaal.

In Venetië de bruggen?
Niet in Gent.
In Amsterdam de kroegen?
Niet in Gent.
In Leuven de studenten?
Niet in Gent.
In Rome het Sint-Pietersplein?
Niet in Gent.
In Brugge het belfort?
Niet in Gent.

Wat is er dan in Gent, mevrouw?
Alles, meneer.
Alles.
En van dat alles: de kop, het hart.
En ik.

Marlene Decker, 30 januari 2007

Labels: ,

Music For LifeBon, een keer iets meer vertellen over dat goededoelengedoe van StuBru. Wie mee is met het hele concept, slaat best volgende alinea over.
Drie radiopresentatoren, zijnde Peter Van De Veire (de ochtendmens), Tomas De Soete (de Gentse mens, ook een grappige mens) en Christophe Lambrechts (de weekendmens), zullen dinsdag 19 december tot zondag 24 december doorbrengen in een glazen huis in Leuven. Ze zullen overleven op sapjes van het Rode Kruis en uw oneindige liefde. Waar dat allemaal goed voor is? Kindjes die hun benen of andere ledematen verliezen door al eens op een landmijn te staan.
Ik had ook al eerder verteld over die benefietsingle die Gabriel Rios samen met Flip Kowlier en Michael Franti (Spearhead) ging opnemen. Wel, die is vrijdag afgewerkt en voorgesteld in het programma van Tomas. Op de site van StuBru kun je een fragment beluisteren en binnenkort momenteel kan je de single online kopen. (Jochei, zowaar via overschrijving mogelijk. Voorlopig nog steeds geen nood aan het binnenhalen van een creditcard.)
Maar ik dacht dat het nummer al eens volledig beluisteren wel geen kwaad kon. Ik zou het u niet willen ontzeggen. En ze moeten hun programma's bij de VRT maar niet in mp3-formaat te downloaden zetten.
Ik heb de mp3 weggehaald aangezien nu via StuBru een videofilmpje te bekijken is met het volledige lied er op. Aangezien het enkel mijn bedoeling was om iedereen de kans te geven het te beluisteren, is een mp3 niet meer nodig.
Als u hieronder op play drukt bent u wel (nog steeds) moreel verplicht enkele euro's te storten op rekeningnummer 000-0006566-67. Ah ja. (vanaf €30 met fiscaal attest)
Ze zijn heel dicht bij het origineel gebleven en ik vind het een beetje goedkoop klinken. De 'uhn tss' die Flip Kowlier er achter geplakt heeft klinkt echt wel platjes, maar het heeft iets.
Meer info op de weblog en bij het Rode Kruis.

PS: Wie heeft het woord 'goededoelengedoe' niet moeten herlezen?

Labels: ,

Kijk eens door uw laptop


foto: ikke (der op klikken voor groter)

Ik loop wellicht zo'n vijf jaar achter op de trend en ik heb mijn tijd er niet ingestoken om het helemaal juist te krijgen. Het resultaat mag er toch zijn. Het doek in kwestie is onze afscheiding tussen woon- en slaapgedeelte. Als we op de reacties van onze bezoekers mogen afgaan heeft half Gent hem wel ergens in huis hangen of liggen. Komt uit de Witte Uil die nu niet meer bestaande is in Gent, u zal naar Brugge moeten.

Helemaal iets anders. Voor de mensen die mijn blog hondstrouw via de site lezen kan ik aanraden om in deze drukke tijden toch eens het gegeven 'RSS' uit te proberen.
Zeker als je graag al eens een interessante link tegenkomt naar dingen 'die mij bezighouden'. Die komen namelijk elke dag in die RSS-feed terecht, zoals ik al eens eerder gepoogd heb uit te leggen.
Categorie:

Labels: ,

Red de Boekentoren


foto: by _Skender_

De boekentoren (site, wiki) staat op instorten, zo ongeveer. De VRT heeft een nieuw programma: Monumentenstrijd, waarin de televisiekijkers kunnen kiezen voor een gebouw dat dient gerestaureerd te worden. Dat treft natuurlijk. Uiteraard is de boekentoren ook genomineerd en dan rest u dus maar één ding: stemmen.
Campo Santo (site, wiki) in Sint-Amandsberg staat er ook tussen, maar naar mijn bescheiden mening kan de Boekentoren het geld wel beter gebruiken. Vooral aangezien ik er nu dicht bij woon en hem niet op mijn kop wil krijgen. En het SJC houdt zich al bezig met het opkuisen van dat kerkhof en het SJC is slecht.Labels: ,

Piranesi

Toen ik op Eskimokaka deze foto's zag, moest ik denken aan Piranesi. Het heeft bitter weinig met elkaar te maken, maar ja, aangezien ik deze link legde in mijn hoofd, wordt u er nu mee lastiggevallen.

Ooit, in een ver verleden, volgde ik nog de richting architectuur en dit is hetgeen dat mij zowat het meest is bijgebleven. (Dus geen Frank Lloyd Wright, Gehry of Le Corbusier, mijn excuses).

Piranesi maakte etsen van gebouwen in het Rome van de 18de eeuw. Hij deed dat met veel grandeur en veel verbeeldingskracht. Naast zijn etsen van echte gebouwen bestaat er ook een reeks tekeningen van zijn imaginaire kerkers, Carceri d'Invenzione. En deze deden mij nu eens heel hard denken aan die foto's uit Rusland. Het zal wel met het megalomane en de verloedering te maken hebben.

Hier een linkje naar alle werken uit de bundel Carceri.

PS: Deze post is ook met LiveWriter gemaakt, zoals velen mij al hadden voorgedaan. Ik blijf toch maar in Blogger klooien, tenzij ik een manier vind om mijn ingewikkeld 'tags-categorieënsysteem via del.icio.us' ook in LiveWriter toe te passen. Ik twijfel er aan.
En waarom moet hij mijn prentje ook persé in een alinea zetten, zodanig dat mijn layout niet klopt en ik dat dus telkens handmatig terug moet wissen via de html-view. Blurgh.

Tags:

Labels:

Bataclan


foto: Gentblogt (achter de link nog meer foto's te vinden)

Het rariteitenkabinet Bataclan van VZW cirQ is echt geniaal maf. Absuurd interessant. Simpel legendarisch.
Kortom, we hebben ervan genoten.
Plaats van het vreemde gebeuren: Het grasveld naast de Sint-Baafsabdij, of wat er van overschiet. Verwacht u aan echte 'freaks', Jezus met een droger dan droge humor, illusionisten, een sterke man met een pracht van een act, zeker voor de kindjes, een zwembadje, eveneens voor de kindjes, twee masserende Deutsche Mädchen, slakkenraces, enzovoort.
We zaten weer midden in Carnivale, maar dan in een prettig gestoorde versie ervan.
Een aanrader.
PS: Een aantal dingen zijn betalend, maar zelfs zonder daar aan deel te nemen is het zeker een bezoekje waard. Alleen de sfeer en de commentaren van Jezus zijn al de moeite.

Coördinaten: Elke dag, van 15u00 tot 00u00, Sint-Baafssite

Labels: ,

gratin carnivaleVanavond eten we gratin Dauphinois met varkenskoteletjes en boontjes à la provençale. De boontjes zijn al wat aangebrand, tjah.
Waarom vertel ik dat? Ik weet het niet. Ik dacht, laat ik nog eens iets over mezelf vertellen. Maar ja, in de vakantie valt er nogal weinig te vertellen. Behalve dan dat Kim Clijsters niet doorgaat (spijtig), Tom Boonen nog altijd geen rit heeft gewonnen (die gele trui is ook maar perongeluk) en dat Carnivale een verdomd goeie serie is, op voorwaarde dat je ze vanaf aflevering 1 mooi volgt. Aangezien mijn geliefde hem op DVD heeft gekocht, is dat geen probleem. De sfeer van de serie past natuurlijk uitstekend bij dit weer en niets is zo leuk als uitgeteld in de zetel naar een goede serie te kijken. Op deze manier hebben we vorig jaar ook vier seizoenen van The Sopranos doorgejaagd. Aaaagh, vakantie.

Labels: , ,