verboden te lezen

een blog zoals een ander

Door merg en been

Dat is -zo gelijk- de boeiendste band van het moment die een nummer covert van de boeiendste groep van de laatste 15 jaar!!

Qua begeleiding volgt Gnarls Barkley trouw de versie van Radiohead, maar die stem van Cee-Lo, dat doet bijna pijn om te horen. Maar dan van die goede pijn.

Gnarls Barkley covert Reckoner van Radiohead:

Labels:

Patti Smith Smells Like Teen Spirit

Heel sterke versie van het pronkstuk van Nirvana. Op CD klinkt het zo. Hieronder staat de live-versie. Alleszins de beste coverversie van Smells Like Teen Spirit, dit en dit in beschouwing genomen. Tori Amos begod.

Labels:

Radiohead Best Of

Gisteren kwam een Best Of van Radiohead uit. Zonder de medewerking van Radiohead zelf weliswaar. Het zit zo. De rechten van de vorige 6 albums liggen bij EMI. Radiohead zijn in ruzie bij EMI weggegaan om hun recentste CD met veel ophef als download te verkopen. Ondertussen ligt dat album al lang in de winkel, uitgebracht door XL records, die ook de solo van Thom Yorke reeds verdeelden.

EMI beweert dat de verlenging van het contract met Radiohead niet is doorgegaan omdat Radiohead een gigantisch bedrag eisten. Radiohead dan weer beweren dat ze meer inspraak wilden in het gebruik van hun muziek en een aantal rechten terug wilden.

Als Radioheadfan de juist uitgebrachte Best Of kopen zou dan ook heel vreemd zijn. De groep steun je er niet mee. Trouwens, wat ben je met een Best Of als je alle albums hebt liggen, nietwaar?

Nu, ik zou hier niet over geschreven hebben als ik niet het volgende gelezen had:

Op 2 juni verschijnt de eerste Best Of-cd van Radiohead. Om die release te vieren, stuurt Studio Brussel je naar Chicago voor het Best Of-concert van Radiohead. Doe snel mee!

Persoonlijk vind ik al niet dat die release gevierd moet worden, maar een Best Of-concert van Radiohead ter ere van de nieuwe verzamelaar? Als je weet wat in de vorige alinea's staat klinkt dat wel heel vreemd. Studio Brussel en EMI verkopen de prijs als een Best Of-concert, terwijl EMI niets met het concert te maken heeft, en het concert in de tournee bij het nieuwe album hoort. Het gaat trouwens over tickets voor Lollapalooza, de Amerikaanse versie van Rock Werchter, zullen we maar zeggen.

Komt daar nog eens bij dat Radiohead heel erg bezig zijn met het milieu en de invloed van hun optredens daarop. Ze zitten er nogal mee verveeld dat concerten veel uitstoot veroorzaken, de grootste nog wel door het transport van de bezoekers. Daarom roept Radiohead al een tijdje op om zo milieuvriendelijk mogelijk je te verplaatsten naar hun optredens. Op hun site kan je zelfs berekenen hoeveel impact verschillende vervoersmiddelen hebben. En dan worden er vrolijk prijzen uitgedeeld om met het vliegtuig naar Chicago te vliegen voor een weekendje... Ik denk dat Thom en de zijnen er niet mee kunnen lachen.

Labels: ,

Run

Gnarls Barkley heeft een nieuwe single en in april een nieuw album. Laat de dansvloeren maar al vollopen.

Labels:

Sla eens met uw hoofd

Het is vreemd. Het laatste dat ik momenteel wil doen is headbangen, gezien de toestand van nek en hoofd. Toch had ik plots zin in volgende vrolijke deuntjes. De eerste zit nog af en toe in mijn hoofd. "When i grow up, there will be a day, when everybody has to do what i say." Die kinderlijke onschuld toch.


En deze is toch ook ideaal om uzelf belangrijk te voelen. En die sax in het begin! Heerlijk!

En Killing in the name van Rage against the machine zet ik er express niet bij. Nah. Veel te afgezaagd.

Labels:

Cutting Edge Awards

foto's door Tilda Houbaer

Cutting Edge is een online magazine over cultuur, om het heel algemeen uit te drukken. De lezers stemden de afgelopen weken in 14 categorieën hun culturele favorieten van 2007 naar de top. Om dat allemaal te vieren en uit te reiken koos Cutting Edge de Gentse Charlatan uit. Daar kon Gentblogt uiteraard niet op ontbreken, dus lieten wij ons op de vip-lijst zetten tussen al dan niet schoon volk als Jan Leyers, Miss Belgian Beauty, Saskia De Coster en Nic Balthazar, niet toevallig bijna allemaal winnaars die avond. Verliezers komen blijkbaar niet naar awardavonden.

En de winnaars zijn:
Beste CD Nationaal 2007
Hooverphonic, ‘The president of the LSD Golf Club’

De bandleden konden spijtig genoeg niet aanwezig zijn, maar lieten ons via een filmpje weten dat ze het allemaal heel tof vinden. Gigantisch boeiende mensen, die van Hooverphonic. Vrijgevig, dat dan weer wel. Een duplicaat van hun gewonnen award hebben ze ondertekend en die kunt u nu per opbod kopen. De opbrengst wordt eerlijk verdeeld tussen Kom Op Tegen Kanker en Cutting Edge zelf, die net als Gentblogt altijd wel wat centjes kunnen gebruiken.

Beste CD Internationaal 2007
Beirut, ‘The flying club cup’

Beste Concert Nationaal 2007
Clouseau20 (Sportpaleis Antwerpen)

De twee broers konden ook niet aanwezig zijn en waren in hun filmpje al wat aan de bezopen kant. Kris Wauters was zo sympathiek om te zeggen dat na al die jaren van awards winnen elke award nog steeds welkom is. Sympathiek.

Beste Concert Internationaal 2007
65 Days of Static (De Singel)

Beste Film Nationaal 2007
‘BenX’ (Nic Balthazar)

Nic Balthazar had liever de prijs van beste film internationaal gewonnen. Zo kennen we onze spreekbuis uit de monumentenstrijd wel.

Nic Balthazar

Beste Film Internationaal 2007
‘Blood diamond’ (Edward Zwick)

Beste Game 2007
‘Fifa08′ (EA Games)

Iemand sprong stiekem op het podium en maakte nog wat reclame voor de volgende Fifa.

Beste Roman Nederlandstalig 2007
Saskia De Coster, ‘Held’

Saskia werd aangekondigd met een filmpje uit de Slimste Mens. Ze dankte haar persoonlijke helden Britney Spears en George W. Bush. Dat was waarschijnlijk om één of andere reden wel grappig, maar ze mompelde een beetje, waardoor de grap mij ontgaan is.

Saskia De Coster

Beste Roman Anderstalig 2007
J.K. Rowling, ‘Harry Potter & the deathly hallows’

Beste Radio 2007
‘De grote Peter Van de Veire ochtendshow’ (StuBru)

Peter en Sofie Lemaire waren er niet. Dus dat werd ook een dankwoord via een filmpje. Eigenlijk het enigste filmpje waarin de award op een gewoon sympathieke manier in ontvangst werd genomen.

Beste TV Nationaal 2007
‘De weg naar Mekka’ (Canvas)

Jan Leyers was er wel en dat bracht Ann Reymen, die de boel aan elkaar praatte, aan het blozen. Wat zien al die vrouwen toch in Jan Leyers? Enfin, hij bedankte wie moest bedankt worden, zei iets over Dirk Tieleman die dit feestje voor een schaatsgala liet en gaf Ann nog eens drie kussen, waardoor ze zowat ontplofte.

Jan Leyers

Beste TV Internationaal
‘The Sopranos’

Beste Theater 2007
‘Genesis’ (Kopspel)

Een hele bende theatermensen op het podium die allen oprecht gelukkig waren met deze prijs. Een dame wist te zeggen dat dit project waarbij de inhoudelijke inbreng van migranten een belangrijke rol speelt zeker verder wordt gezet.

Genesis

Beste MySpace Talent 2007
Dibby

Zij mochten het muzikale luik van deze avond inzetten en deden dat goed. Popmuziek met veel poer.

Later op de avond zullen dj’s Nadiem Shah, Sheridan en Kevin Major - hoofdredacteur van Cutting Edge - er waarschijnlijk een gezellig feestje van gemaakt hebben, maar wij verkozen andere oorden op te zoeken. Het was nu eenmaal in de Charlatan, daar komt ge ook niet voor uw plezier.

Ook te lezen op Gentblogt.

Labels: , , , , , , , ,

Raz Ohara & The Odd Orchestra

Het was eeuwen geleden dat ik de luisterpaal van 3voor12 nog eens had geopend. De nieuwe The Mars Volta valt er trouwens te beluisteren. Ik heb er ook Raz Ohara & The Odd Orchestra ontdekt. Zo schoon breekbare muziek met een krakend zachte stem en weinig bombast. Schoon ze. Beluister op de luisterpaal. Lees erover op Cutting Edge (nadat ge langs hun irritante reclame voor hun awards gepasseerd zijt. (over die awards trouwens later meer))

Verder ook nog de Groningse Bolchi - The Trenches - opgemerkt, klinkt tof zo op het eerste gehoor.

Labels:

Scotch Mist

31 december liepen we nog vlug even naar de Fnac om onze DVD-collectie nog wat uit te breiden. We hadden de kelderverdieping al bijna verlaten. Maar wat zie ik in mijn ooghoek? Ligt daar een CD met in verschillende kleuren "In Rainbows" erop? Jawel. Zeer zeker.

Ik had geen idee dat het album al was uitgekomen. Ik verwachtte de nieuwste van Radiohead ergens begin januari dus had er mijn gedachten nog niet opgezet. Ja, ik had al geschreven dat hij in Groot-Britanië op 31 december in de winkel ging liggen, maar wie had verwacht dat dat in België ook al zo ging zijn. De eerste dag dat hij uit is, en ik heb hem al liggen.

De aankoop bestaat uit een kartonnen doosje, de CD in een kartonnen hoesje, een boekje en twee stickervellen om een eigen plastic doosje om te toveren tot Radioheadalbum. Of ik dat ga doen, zo'n doosje beplakken en daar de CD dan in bewaren weet ik nog niet. Het is zo zonde om die stickers te verprutsen.

Om middernacht kon je trouwens op www.radiohead.tv exclusief kijken naar een opname van alle nummers uit In Rainbows, gecombineerd met korte animaties, beelden van een mistige boom, poëzie en zo meer. Het internet was uiteraard het internet niet als niet iemand de uitzending had opgenomen en op één of andere site gesmeten. Bij deze, geniet mee: (via)

Labels:

Make It Wit Chu

rancho de la luna

Dit artikel stond al drie maand in draft. (Voor de blogleek: ik had het toen geschreven, opgeslaan, maar nooit afgewerkt en gepubliceerd.) Nu is er een niet zo bijster boeiende videoclip. Dus alla, toch maar online smijten, die handel.

De nieuwe single van The Queens (of the Stone Age) is een nummer dat ze opgerakeld hebben van de laatste Desert Sessions. De Desert Sessions zijn samenkomsten van een hoopje artiesten die dan in een oud huis slash opnamestudio in Joshua Tree wat lopen hallucineren en jammen. Daar komt blijkbaar behoorlijk goed materiaal uit waarin ik mij toch dringend eens moet verdiepen.

Het nummer doet mij heel erg aan Fun Lovin Criminals denken. Vooral aan wat ze maakten op hun tweede album. Ik vind het alleszins een pracht van een nummer. Josh Homme kan ook rustige nummers schrijven, zowaar.


Labels:

In Rainbows te koop

Zeggen ze op Dead Air Space:

For those of you who wish to buy In Rainbows in the usual way, it will be available on CD/Vinyl and download from traditional outlets from the 31st December 2007. The record will be released by TBD Records in North America and XL Recordings for the rest of the world. Thanks for everything.

Aha! Wel net te laat voor de cadeautjes. Tedoeme.

Die site van Radiohead is trouwens pokkelelijk.

Labels:

Werchter 2008

Zozo. Blijkbaar gaan we volgend jaar naar Rock Werchter. Dat was alweer een tijdje geleden. (Nog van voor het begin van deze weblog, stel u voor.

Ik had mij nu eenmaal voorgenomen om de eerstvolgende keer dat Radiohead zijn kop toonde in ons landsgedeelte daar onvoorwaardelijk naar toe te gaan, aangezien ik het de vorige keren mislopen was.

Als uitsmijter de eerste videoclip van het nieuwe album.


Labels: ,

Gratis nieuwe Radiohead


Het nieuwe album van Radiohead 'In Rainbows' is gratis te downloaden op de website van Radiohead over zo'n 9 dagen. Het is te zeggen. Je mag geven wat je wil. Ik heb alvast £0,00 ingesteld. Dat is misschien wel gierig, maar ik zal mijn centjes wel neerleggen als ik dat cd-doosje in de winkel zie liggen. Ik ben nog van de oude stempel. In de winkel ligt hij echter pas vanaf december of misschien wel later (ik heb geen zin om het al op te zoeken).

We tellen af.

ps: danku Dominiek voor de tip.

Labels:

Pinback komt naar België!

Pinback is zowat mijn favoriete groep, voor zover ik favoriete groepen heb. Ze spelen dinsdag 20 november in Trix, antwerpen en de dag daarna in Stuk, Leuven (Belgische concertzalen hebben korte namen, maar dat terzijde). Bij beiden kost dat 15€ in voorverkoop.

Nu is het eerder de vraag naar welk optreden ik zou gaan dan of ik zou gaan. Antwerpen is korter treinen, maar Trix ligt nogal ver van het station, gepruts met trams of bussen. Stuk ligt dan weer op wandelafstand van het station van Leuven. Op dinsdag is het 1 kans op 3 vergadering tot half zeven, woensdagnamiddag heb ik alle tijd. Het helt dus allemaal nogal over naar Leuven. Is dat een beetje een toffe zaal, Stuk?

In september brengt Pinback trouwens een nieuw album uit: Autumn of the Seraphs. Ik weet dus weer waar binnenkort mijn geld aan uit te geven. Op hun MySpace valt al een nummer te beluisteren.

Labels: ,

The Salmon Dance

Eergisteren was ik tijdens het maken van een lekkere fricandon aan het luisteren naar Mishmash op Stubru. Het feit dat de cd-collectie zich twee etages boven de keuken bevindt én dat ik vooral het koken op mij neem in deze moeilijke tweedezittijden zorgt ervoor dat ik al eens wat meer gewoon naar de radio luister.

Zo hoorde ik een nummer over zalm. Het klonk allemaal heel grappig met een verteller die ons de zalmdans wil aanleren en veel leuke bliepjes en melodietjes. Ik dacht dat het één of ander kitchnummer was dat Gerrit K had opgediept. Spijtig genoeg had ik de naam ervan niet kunnen opvangen. Ooit eens opzoeken, dacht ik zo.

Vandaag doorloop ik vlug mijn bloglezer en wat kom ik tegen op videoclips.blog.nl? Jawel, de nieuwe single van The Chemical Brothers: The Salmon Dance. Dat had ik dus niet kunnen denken. De videoclip is trouwens ook behoorlijk grappig.

Deze komt binnenkort in mijn collectie om eens op een feestje te draaien of zo.

Er is trouwens ook een wedstrijd op Youtube voor de beste zalmdans. Deze is alleszins mijn favoriet.

Labels:

Slik

Een krop in de keel. Van een stom stukske opera. Tijdens 'Talent in Groot-Britanië' dan nog wel.

Via eskimo's. Ah, en kijk, Henk stond ook het bleiten dichter.

Labels:

Jeff Buckley

Morgen is Jeff Buckley 10 jaar dood. En dat verdient een feestje... Ofzo. Een jongeman met heel veel talent, zwemmend in een zijrivier van de Mississippi ten onder gegaan, nadien commercieel compleet uitgewrongen door zijn moeder. Bij leven heeft Jeff 2 live-ep's en 1 album (Grace) uitgebracht. Na zijn dood zijn daar nog acht CD's en 2 DVD's bijgekomen. De plannen voor de film hebben al concrete vormen aangenomen.

Hij was een groot muzikant waar weinigen live hebben van kunnen genieten. Daarom deze twee filmpjes:

Jeff Buckley - Lover you should've come over

Jeff Buckley - Lilac Wine

En een interview van de RTBF (jawel!)

Labels:

Wise Up

De eerste keer dat ik Magnolia bekeek voelde ik mij al niet helemaal goed in mijn vel en tegen het einde van de film was ik zo depressief dat ik er fysiek slecht van werd. En dan vallen die kikkers uit de lucht en lijkt alles toch nog goed te komen. Heel louterend. Geniale film.

Redelijk naar het einde toe zingen alle personages met Aimee Mann een liedje mee: Wise Up. Mooiste moment van de film.

Labels: ,

Kings Of Leon


foto: by coxy

Een sloddervos vroeg zich af hoe de nieuwe van Kings Of Leon zou klinken. Aangezien deze in het juiste halfrond van de muzikale smaak zitten, valt dat album natuurlijk op de luisterpaal te beluisteren. Hierzo.
Ik vind er niet zo heel veel aan. Af en toe een nummer dat me wel aanspreekt maar evenveel keer vind ik het maar gewone simpele nummers die mij niet veel doen. Het is muzikaal wel allemaal in orde en niet eens saai ofzo. Hoedanook, ik vermoed dus dat ze binnenkort in het rijtje 'Afgekeurd' zullen terechtkomen. Eerst krijgen ze nog een tweede luisterbeurt, één dezer. En van die vorige CD ga ik ook nog eens wat nummers beluisteren. Iets in mij zegt dat ik er dan anders over ga denken. Iets in mij zegt ook van niet. Spannend. Niewaar?

Labels:

Eleni Mandell - Miracle of FiveTot mijn scha en schande moet ik vaststellen dat ik nog nooit geschreven heb over Eleni Mandell. Deze madam komt uit Los Angeles, wat het toch altijd een beetje zomer maakt in haar muziek. De roots zijn country, maar dat stoort niet.
We hebben ze lang geleden leren kennen dankzij de cultuurcheques en een weinig boeiend programma in De Vooruit voor cultuurchequemensen.
We waren zeer onder de indruk. Eleni heeft présence, een pracht van een stem en heerlijk vrolijke songs met weerhaakjes. Country dus, en blues, en pop, en rock.
Bon, ze heeft een nieuw album uit en de Europese markt lijkt daar (hopelijk) meer interesse voor te tonen dan voorheen. Die ene CD hebben we ons aangeschaft op het optreden zelf, later nooit meer iets van gevonden in Gentse regionen.
Onderstaand nummer moet een single worden veronderstel ik. Na een drietal luisterbeurten kan ik zeggen dat het zich vastbijt. Het hele album kunt u nog een week of twee op de luisterpaal van 3voor12 beluisteren.

Labels:

QOTSA vs. NIN


foto: by solcookie

Wat ziet mijn licht bijziend oog in de nieuwsbrief van Stubru? QotSA maakt een nieuwe CD die uitkomt in juni. Fijn. Josh Homme heeft een paar mensen uitgenodigd, zoals daar zijn: de zanger van The Strokes en Trent Reznor, zanger van Nine Inch Nails. Zeer fijn. Mijn excuses als ik daar dan even van onder de indruk ben en halsreikend uitkijk naar die plaat. Ik hoop van u hetzelfde.
Ik heb eergisteren nog maar eens een nieuw radiostationnetje uit de grond gestampt. Nu ja, ik heb een paar groepen opgegeven en pandora trekt daar zijn plan mee. Het is geheten: Champagne (Rock) en u vindt het in de zijbalk of door de link alhier te volgen. Als u weet waarom dit radiostation Champagne gedoopt is wint u een ereprijs.

Labels:

Carla Bruni - No PromisesMoet ik naar de Rode Loper zitten kijken om deze prachtige stem te ontdekken. Carla Bruni, een Turijnse schone alleen met haar stem en een gitaar. Ideaal voor regenachtige avonden als deze, met een glaasje wijn, een open haard, ... Enfin, u kent het plaatje wel.
Op MySpace staan er schandalig veel nummers te beluisteren. Een volledig album kun je wel zeggen. Een album dat nog niet uit is (No Promises).
Carla Bruni was een internationaal model en als u wil weten met wie ze allemaal in bed gelegen heeft moet u maar haar Wikipediapagina bekijken.
In 1999 gaf ze een vijftal liedjesteksten aan Julien Clerc die er prompt muziek bijschreef en ze zelf opnam (Si j'étais elle). In 2002 doet ze het helemaal solo, in het Frans (Quelqu'un m'a dit). Haar nieuwe album is in het Engels. En als u zich nu afvraagt hoe een Italiaanse die opgegroeid is in Frankrijk aan zo'n goeie Engelse teksten komt, dan is dat een terechte vraag. Ze gebruikt teksten van lang geleden gestorven Engelstalige dichters. Waarom het zelf doen, als een ander het beter kan, niet waar?

Labels:

Vrolijk kerstfeest

vrolijk kerstfeest

Labels:

Big girl on the radio

Dominiek heeft een pracht van een lijstje lopen op z'n weblog: 100 x 2006. Zijn muzikaal overzicht van 2006.
Laten we zeggen dat zijn muzikale smaak voor 40% samenvalt met de mijne.
Enfin, iets dat ik niet kende was Regina Spektor, meer bepaald het nummer 'On the radio'.
Ik hoorde het dus voor de eerste keer bij Dominiek en zoals dat gaat in gevallen als deze dacht ik 'ik ken dat van ergens'. Het kwam uit één of andere pophit en na een minuut had ik het door. Speel volgende twee filmpjes maar eens tegelijk af (het tweede is wat trager, dus de mix zal niet perfect zijn)
Regina Spektor - On the radio

Emilia - Big girl

Labels:

Thom Yorke stuurt een brief

Dat is nog eens een nieuwsbrief zoals je ze maar weinig krijgt over Britse (of andere) groepen. Zo persoonlijk en eenvoudig en oprecht. En dan nog wel in't zwart op een witte achtergrond. Zoals een email hoort te zijn, laten we maar zeggen. Voor de mensen die ook echt geïnteresseerd zijn in remixen van het werk van Thom Yorke, gewoon naar www.theeraser.net gaan dus en een gebouw naar keuze nemen. Op het moment van schrijven waren er twee nummers te downloaden.

Labels:

CatatoniaIk had daar ergens een cd van liggen en ik heb die nu nog eens beluisterd en bedacht dat ik dat eigenlijk heel goed vind en zo. Rustig en gevoelig en dan een lap er op.
Dit nummer staat er niet op, maar het is ook wel heel schoon en zo. Ja ja.
Catatonia - Road Rage

Labels:

Moby aan een paal?


foto's: ikke

Recht tegenover onze deur hangt aan een verlichtingspaal een klein bordje. Het zou ons nooit zijn opgevallen, hadden er geen rode lampjes aan het bordje bevestigd zijn. Samen vormen die rode lampjes vier letters: M o b y.
Maar waarom?
Een originele reclamecampagne voor de nieuwe CD van de artiest Moby?
De hond van mijn moeder die mij mist?
Een nieuwe vorm van graffiti?
Ik heb er twee foto's van getrokken, beide van bedenkelijke kwaliteit, maar dat ligt niet aan mij en wel aan mijn toestel dat wel heel leuk is en zo, maar geen optische zoom of instelbare sluitertijd heeft. In het donker, van aan de overkant van de straat een foto willen trekken van een bordje van 30cm groot is dus geen goed idee.
Heeft iemand nog ergens deze bordjes zien hangen? Beperkt het zich tot Gent of verspreiden ze zich over heel België, zoals de grote tuten? En staat er dan op elk bordje 'Moby' of ook nog andere zaken?
Categorieën:

Labels:

The Good, The Bad & The Queen - HerculeanWeet u nog van dat nieuw project van Damon Albarn waar ik reikhalzend naar uitkeek? Er komt binnenkort een single uit en u kan die nu al beluisteren. Hierzo, dat is in wmv-formaat, en ik weet niet voor hoe lang dat nog onlijn zal zijn. Ik heb mijn privacy volledig moeten opgeven om aan die link te raken, dus maak er gebruik van!
Categorie:

Labels:

De gemakkelijke post


foto: by Broken Lens

Volgens sommigen is het posten van filmpjes niet creatief genoeg, maar ik doe het lekker toch, nah. How dare you!

Gewoon een heerlijk mooi liedje.
Die eerste twee CD's van Radiohead ken ik nog altijd niet zo goed vanbuiten als de derde, met als gevolg dat ik een hele dag met dat nummer in mijn hoofd zat en mij op een bepaald moment afvroeg 'Van wie is dat nu eigenlijk?', schandalig in feite, als zelfverklaarde fan. Nu, van wie het was schoot mij nog wel snel te binnen, maar welk nummer het was, daarvoor heb ik vandaag toch even de CD moeten opleggen.
Mooi toch.
He used to do surgery
For girls in the eighties
But gravity always wins.

Labels: ,

nog een goeie maand, spannend

Labels:

Young FolksNog maar eens muziek. Dat is gemakkelijk hé. Gewoon een paar lijntjes tekst en dan de video van youtube erop smijten.
Peter Bjorn and John heten ze en dat is voor mij een vreselijke naam om te onthouden, ik ben slecht in namen. Het fluitdeuntje is er zo één dat nog een half jaar bij momenten mijn brein gaat doorkruisen en vanaf mensen vragen: "fluit eens iets" zal dat er uit komen (tot nu toe was dat het deuntje uit Kill Bill).
De videoclip is trouwens ook heel mooi, kijk en geniet:

De lyrics staan in de commentaren.

Update: En ja hoor, het deuntje wordt ook gebruikt in de reclame van telenet.

Labels:

The Good, the Bad and the QueenMen neme:
Men make een single die uitkomt ergens in oktober en een album in januari.
Dan zit ik nu al vol verwachting daar naar uit te kijken, ik kan er niet aan doen. Van het filmpje op de site wordt een mens ook niet veel wijzer, enkel nieuwsgieriger.
Zo zie je maar dat de mensen van Gorillaz geen tekenfilmfiguurtjes nodig hebben om mysterieus en intrigerend te zijn.
Tags:

Labels:

Outkast - IdlewildDe nieuwe van Outkast, 'Idlewild', is nu al te beluisteren op myspace. Ik ben benieuwd hoe hij is. Normaal gezien kan hiphop mij niet echt bekoren, maar die nieuwe single 'Morris Brown', zit al stevig in mijn hoofd. Die drum is zo bizar goed. En de melodielijntjes blijven serieus hangen. Toen ik het nummer de eerste keer hoorde, wist ik niet goed wat ik ervan moest denken, maar halverwege was ik al verkocht.
Ondertussen zit ik aan nummer 3 van de 25 tracks. Voorlopig gebruiken ze de vaste Outkast-ingrediënten, maar het klinkt goed. Op de CD in de winkel is het nog een week of twee wachten, denk ik.

Videoclip Morris Brown:


Ahja, en sorry voor de compleet niet aan elkaar hangende post van gisteren. Laten we het maar een stream of consciousness noemen... Ergens was ik wel een punt aan het maken. Iets over niet zomaar dingen geloven, kritische geest, enzovoort.

Labels:

Coldplay en Metallica vinden passend publiekKijk, als er nu geen beter publiek bestaat voor de muziek van Coldplay, dan weet ik het niet. Ze hebben een cd vol nummers van voornoemde omgezet naar slaapmuziek voor baby's, peuters en kleuters. Dat klinkt misschien niet zo bijzonder (Was dat al geen slaapmuziek?), maar ze hebben er echt wel hun werk van gemaakt, met klokkenspel en vibrafoon enzo. Het recordlabel heet Baby Rock Records en de CD Rockabye Baby, Lullaby Renditions of Coldplay. De CD komt uit op 28 augustus.
Ook Metallica ondergaat dezelfde bewerking, wat mij niet zo goed lijkt voor de slaap van uw kind.
Als laatste brengen ze eind augustus ook nog Radiohead uit, waar ik nu eens geen slaapgrapjes over ga maken want Radiohead is wel goed, nah!
Er zijn fragmenten te beluisteren op de site.
De komende maanden komen dan ook nog Björk, Led Zeppelin, Tool (!!), The Beatles, Queens of the Stone Age, Nirvana, Pink Floyd, Smashing Pumpkins, The Beach Boys, The Cure, The Eagles en The Pixies aan de beurt. Ik ben alvast benieuwd naar de resultaten.
Tags:

Labels:

De nieuwe van MuseBlack Holes and Revelations van Muse ligt vanaf vandaag in de winkels en wie hem al eens wil beluisteren kan dat op www.NME.com (je moet wel inloggen) of www.mtv.co.uk (kan zonder inloggen). Ik zit nog maar een paar nummers ver en het lijkt meer op de vorige Muse dan de single liet uitschijnen. Ze zijn muzikaal gezien wel weer wat boeiender geworden en hebben veel invloeden laten gelden. (Hoorde ik daar een Robert Miles-achtige piano? En een contrabas in een half kerstliedje met mannenkoor?)
Na een paar luisterbeurten zal ik er wel een deftige mening over hebben en er de pareltjes kunnen uithalen.
Tags:

Labels:

Thom Yorke soloThom Yorke van Radiohead brengt op 7 juli z'n eigen cd'tje uit. Had ik dat al gezegd? Nee zeker. Voor mij is dat groot nieuws. Het heet 'The Eraser' en je kan al een paar dagen fragmenten van enkele nummers beluisteren en bekijken op de site.
Op (voorlopig enkel) knopjes 1, 2, 5 en 6 vindt je de korte filmpjes. Je kan ze zelfs downloaden.
In Antenna op Stubru hoor je elke avond één nummer uit de CD. Wie daar de tijd niet voor heeft of het gewoon per ongeluk gemist heeft kan Antenna altijd opnieuw beluisteren via de internetradio. Ik ga daar niet naar linken, want een link werkt meestal niet. Gewoon bovenaan de site op 'luister online' klikken en dan antenna zoeken bij 'net gemist'. Vandaag start het nummer na 13 minuten en 30 seconden, voor wie wil doorspoelen.
Het is het titelnummer, 'The Eraser' dus. Een mooi, rustig nummer volledig uit piano, beats en andere electronica bestaande. Het klinkt zowaar bijna radiohitgevoelig, toch alleszins voor Duyster.
Tags:

Labels:

Wear sunscreenVandaag hoorde ik dit nummer nog eens op de radio. Dat was lang geleden. De beste preek die ik ooit gehoord heb. De tekst komt uit een column uit The Chicago Tribune, maar het is Baz Luhrman die het heeft ingesproken en op muziek gezet.
Wie is Baz Luhrman? Dat is de regisseur, schrijver en producer van Romeo + Juliet en Moulin Rouge.
Aan het einde van de vorige eeuw was de song een kleine hype, of zo heb ik het toch ervaren.

Hier de video.

In de commentaren vindt u de tekst.
Tags:

Labels: ,

Radiohead op Pukkelpop


Radiohead komt naar Pukkelpop en ik niet.
Dat is dan de derde keer dat ik ze mis.
De eerste keer kwamen ze de cd Kid A voorstellen in een circustent op de wei van Werchter. Ik had toen nog geen geld om daar naartoe te gaan want ik was nog jong en onschuldig en waarschijnlijk zou ik toch geen ticket kunnen bemachtigd hebben.
De tweede keer stonden ze op Werchter en werd ik door KSA-verplichtingen gedwongen om weg te blijven van de Werchterwei.
Nu dus op Pukkelpop en ik heb tweede zit. zucht zucht zucht
Wanneer komen ze nog eens?

Labels: ,

No Direction Home in Kinky Star


Zondag 7 14 mei, No Direction Home: Bob Dylan, gratis en voor niets, 22u, Kinkystar.
Dat is zo een documentairefilmke dat een Grammy of zo gewonnen heeft, over één of andere artiest, geregisseerd door één of andere Martin Scorsese of zo. Niets bijzonders dus, maar het is voor niets, dus profiteren maar.

De Kinky Star is trouwens een bijzonder goed café dat eigenlijk geen café is maar de refter van Kinky Star Records: 'Waar muzikale ervaringen kunnen uitgewisseld worden.'

Edit: Vraag mij niet hoe het kan, maar de film staat nu op zondag 14 mei gepland. Ben ik nu blind, of hebben ze het verlegd?

Tags: ,

Labels: ,

Cd-tip: Adem


Love & Other Planets van Adem.

Tags:

Tags:

Labels:

RHCP - Dani CaliforniaVandaag zag ik voor de tweede keer de nieuwe videoclip van de Red Hot Chili Peppers: Dani California. Het gaat over een personage dat doorheen Californication al een rol zou moeten gespeeld hebben, niets van gemerkt, eerlijk gezegd. Het nummer is degelijk en blijft goed in het hoofd hangen. De gitaarsolo is lang en op zijn Jimi's. De intro doet denken aan Sweet Home Alabama, maar van plagiaat is geen sprake.
Bon, de videoclip toont een overzicht van alle genres en groepen die voor RHCP belangrijk en invloedrijk zijn geweest. Op nogal hilarische wijze kruipen de bandleden in de kleren van oude rockers. Omdat ik in de helft van de scènes niet kon uitmaken wie ze moesten voorstellen, ben ik eens op zoek gegaan op het wijde web. Het gevolg daarvan ziet u achter deze link.
Tags:

Labels:

Fink


Fink. Een man en zijn gitaar, toch op de helft van de nummers van zijn laatste CD "Biscuits For Breakfast". De kerel zou een verleden hebben als producer, DJ en het gebruiken van instrumenten met knoppen en schakelaars aan. Hij komt uit Brighton, maar dat doet er niets toe.
Hij heeft mij degelijk verrast, bespeelt zijn gitaar heel ritmisch en maakt prachtige nummers. Eenvoudig en sterk. Vraag mij niet waarover ze gaan, want daar luister ik niet naar. Ik ben niet zo'n poëet.
Leren kennen via 3voor12 natuurlijk en daar voorlopig nog te beluisteren.

'Bekende' groepen die nu te beluisteren zijn:
  • The Streets (Britse hiphop klinkt toch zo leuk, en nog geëngageerd ook...),
  • The Dresden Dolls (Claire vindt dat die heel goed zijn, dus vind ik dat ook.),
  • Sweet Coffee (Belgisch),
  • Aphex Twin (Remixes),
  • The Vines (Eén van de recentste en minste van de 'the ...' bandjes van de laatste vier jaar. Voor beter 'The ...'-werk, zie 'The Strokes') en
  • Morrissey (saai, die nieuwe CD).
Tags:

Labels:

Mogwai


De nieuwe CD van Mogwai staat op de eerder besproken luisterpaal. Schoon ze!

Labels:

Muziek: Les Triplettes de BellevilleDe film is wat bevreemdend maar zeer sfeervol, en zo ook de muziek van Benoît Charest. Ik weet niet of je de soundtrack hier ergens kunt vinden, maar hij klinkt alleszins prachtig.
Het is moeilijk om filmmuziek te vinden die ook aangenaam is om naar te luisteren zonder de film. De afwisseling tussen instrumentale nummers, zang (zie de drieling op de foto) en percussiestukjes doen daar wel goed aan. Dus, als je zin hebt om eens iets helemaal anders in je CD-collectie te krijgen, dit is een tip.

"Et maintenant sur le scène: Les Triplettes de Belleville."

Labels:

The Presidents of the USA

Ze komen naar Pinkpop, stik. Dit is gewoon één van de tofste groepen ooit. Simpele songs, idiote teksten, gitaren met te weinig snaren en stevig rocken.
Ok, zo klinkt het vreselijk marginaal, maar ze zijn echt wel goed. Kent u Peaches nog? Wel ja, die dus.

Ik hoop dat ze ook naar België komen, en dan nog liefst ergens waar ik kan zijn.

Ze hebben dus blijkbaar ook een cd uit, maar ik weet niet of hij al in België te vinden is. Ik veronderstel van wel.


Labels:

Album van de weekHet is het enigste waar ik nog toe kom, en goede gewoontes dienen gehouden te worden.
Morgen mijn laatste dag stage, misschien dat ik daarna meer ga posten
Nu ga ik even zielig doen: als iemand dit leest, wilt die dan es reageren onderaan de post. kheb zo het gevoel dat ik voor mijn eigen aant schrijven ben, wat waarschijnlijk bij veel blogs het geval is.

CD van de week dus: Lullabies to Paralyze van QOTSA (ook wel Queens of the Stone Age).
Bijzonder sfeervol voor zo'n stevige rockplaat. Tot daar de recensie.Labels:

Het album van de weekMeteen al de volgende CD van de week. Deze is echt echt echt goed.

Gorillaz - Demon Days

Hij is een stuk grauwer dan de vorige, geen vrolijke catchy liedjes meer, behalve de single dan een beetje. De titels van de tracks laten al wat raden waarover het gaat.
'Last linving Soul' 'Kids with Guns' 'O Green World' 'Feel Good Inc' 'Every Planet we reach is Dead'
Geen vrolijke boel dus, maar nooit echt te doemdenkerig. Er staat zowaar een sprookje tussen - 'Fire Coming Out Of A Monkey's Head' - dat dan weer wel slecht afloopt.
De vier fictieve bandleden hebben serieus wat geëxperimenteerd en waarschijnlijk zal deze cd minder goed verkopen dan de vorige. Ik lig er niet wakker van. Gorillaz blijft één van de betere bands van de afgelopen jaren. Spijtig dat ze zo moeilijk te strikken zijn voor een liveconcert. En groot minpunt: er is nergens een melodica te bespeuren...

Er zou trouwens ook medewerking verleend zijn door (hou u vast) De La Soul, Neneh Cherry, Martina Topley-Bird, Roots Manuva, MF Doom, Ike Turner, Bootie Brown of the Pharcyde, Shaun Ryder, Dennis Hopper, the London Community Gospel Choir en the San Fernandez Youth Chorus.
Ok, de helft daarvan ken ik ook niet, maar de andere helft zijn wel toffe namen (Ike Turner, Dennis Hopper !).

Als je officiële info wilt over Gorillaz kan je beter naar de 'fansite' gaan, dan naar de officiële site.


Labels:

Het album van de weekNine Inch Nails - With Teeth. Heel goed album. Ik heb nog maar juist het eerste liedje opstaan en ik vind het al heel goed.

Ja, sorry, ik ben niet zo goed in recensies. Altijd maar zitten zeveren over muziek, ge moet er naar luisteren!

Ik raad deze dus aan, vooral omdat hij pas op 3 mei uitkomt. En als ge hem 'eens wilt beluisteren' kun je altijd op Stairway to Heaven terecht!

Labels:

Eagles of Death MetalIk heb juist ontdekt dat Tim Van Haemel (Millionaire) nog samen gespeeld heeft met Josh Homme (Queens of the Stone Age) in een groep genaamd: Eagles of Death Metal. De groep bestaat nog, maar Tim zit er niet meer in, aangezien Millionaire aan een nieuw album werkt. Die Eagles maken stevige rock, die wel te vergelijken valt met QotSA, maar dan zonder enige serieuze noot, pure fun dus, en vrij amateuristisch opgevat.

Labels: