verboden te lezen

een blog zoals een ander

Radiohead in Arras

Ik ga er niet veel woorden aan vuil maken omdat dat zou afdoen aan de ervaring, laten we maar zeggen. Ik kan enkel maar zeggen dat het prachtig was. Twee uur puur genieten.

En van Vampire Weekend en The Dø koop ik wellicht binnenkort een cd.

Labels:

Vraag aan Gie Knaeps

Niets bijzonders hoor, maar bestaan groepen doorgaans niet uit meer dan een zanger alleen?

Bij elke bespreking van de optredens van Rock Werchter op Humo staan foto's van de besproken groep. Die foto's zijn allemaal getrokken door Gie Knaeps. Chapeau aan diene mens trouwens om zo een hele dag van podium naar marquee te crossen. Maar dat is nog geen reden om bij elk optreden tot 10 close-ups van de zanger(s) te publiceren en amper een ander groepslid te tonen. Dat is gewoon saai.

Op zich wel allemaal schone foto's, dat wel.

Bekijk het zelf maar eens.

Labels: ,

Vampire Weekend

Kijk eens aan. Dat belooft veel goeds voor zondag.

Voor de gelegenheid had het New Yorkse kwartet, aangevoerd door de in regenbotten en acceptable in the eighties-jeansvest getooide Ezra Koenig hun multiculti meezingdeuntjes gepimpt met extra drumgeboenk en vinnige baslijntjes. En dat werkte excellent: de knoflook bleef op zak, elke ‘hey hey hey’ uit ‘A-Punk’ werd vollenbak meegetjilpt en de eerste pogingen om de houten Marqueevloer in spaanders te stampen bij ‘Mansard Roof’ en 'Cape Cod Kwassa Kwassa' waren meteen in de goede richting.

Labels:

LED voor Radiohead

Ik ben al serieus aan het uitkijken naar het concert zondag...

Radiohead zit in met zijn energieverbruik. Eén van de zaken die veel energie opslorpen is de lichtshow. Dus heeft Radiohead besloten enkel nog LED-verlichting te gebruiken. LED verbruikt minder, maar geeft ook de mogelijkheid tot leuke effecten. De uitleg van hun production manager alhier. Ik hoop dat ze ook op de festivals hun hele lichtshow meebrengen.

Labels:

Godverdomme

Vuile geniepige Schuer.

Voor wie niet begrijpt waarom, lees wat ik jongstleden schreef.

Labels:

Radiohead in Arras

Zit ik daar een heel artikel te schrijven over die foute wedstrijd op stubru en zeg ik er niet bij dat ik ook heel goed Radioheadnieuws heb. Het zou niet gepast hebben in dat artikel.

Wij hebben namelijk onze ticketjes voor een Radioheadoptreden. Nee, niet in die uitmelkerijschuer van een festival. Ik dacht eerst daar toch heen te gaan, maar er diende zich een veel betere optie aan: het Main Square Festival in Arras, France. Uiteindelijk is dat maar 25 km verder rijden en betalen we €18 minder voor, hopelijk, een pak betere sfeer. Op het programma staan die dag ook nog Sigur Rós, the dø, The Wombats en Vampire Weekend.

Zal ik dan toch maar eens zo'n mixcassette maken? Zozie, een aantal liederkens van de eerder opgesomde groepen:


Labels:

Twee dagen theaterbom

Vrijdag en zaterdag hebben wij de avond doorgebracht op de theaterbom. Een collega van iemand uit ons gezelschap speelt bij Livingstone, en dat moesten wij dan maar bekijken en beluisteren. Ik had maar met een half oog gelezen wat de theaterbom eigenlijk was en wist dus niet goed waaraan mij te verwachten. Ik moet ook eerlijk toegeven dat de Brugse Poort voor mij een compleet onbekende wijk is. Daar is dit weekend dus snel verandering in gekomen. De sfeer van het Minnepark (of moet ik Pierkespark zeggen?) had ons direct beet.

Livingstone
foto: Laurent Matthys

Na het bestellen van een ecologische en eerlijke pint begon het optreden van Livingstone. Jazz, werd ons gezegd. Maar het was veel meer dan dat. De opener was een dronkemanslied, waarna de zanger spijtig genoeg enkel nog trompet speelde. De rest van de set was instrumentaal. Een contrabas en blazersectie, dat kan mij altijd bekoren. Als dan ook nog de melodica werd aangeblazen was ik helemaal tevreden. Bij momenten leek Livingstone eerder een achtergondbandje op een saai trouwfeest, maar voor je het wist zette een zuiders ritme of een vreemde melodische wending de boel op stelten en raasde het nummer verder naar een boeiende climax. Het was op de muzikanten hun gezicht af te lezen dat ze zich razend amuseerden en dat straalde ook uit de muziek.

sidi caravan
foto: Laurent Matthys

In de zaal van de Vieze Gasten stond alles klaar voor een of ander optreden. Aangezien we nog steeds geen programmaboekje hadden kunnen bemachtigen, wisten we vooraf niet waar ons aan te verwachten. De combinatie van bongo's, hammondorgel, akoestische gitaren en een drumcomputer deden al iets vreemds vermoeden, maar toen plots Frank Zappa achter de congo's en ne grote moustache achter de drums plaatsnamen kon het alle kanten op. Een zuiders ritme werd ingezet en lang aangehouden. Ondertussen nam de zanger met een overdaad aan hoofddeksels zijn tijd om zich te installeren. We kunnen wel stellen dat de absurde sfeer gezet was. Wat volgde was een wervelwind aan muziekstijlen uit zowat alle streken ten zuiden van ons Belgenlandje. Italiaans, Marrokaans, Indisch, reggea, Arabisch, muzette en half Zuid-Amerika zijn de revue gepasseerd. Allemaal met de nodige humor en opzwepende outros die langer duurden dan de nummers zelf. Sidi Caravan, dames en heren, dat is hun naam. Onthouden!

Hierbij een kort en schokkerig fragment van het optreden vrijdag:

De volgende dag, zaterdag, hadden we wel een programmaboekje gevonden en leek Don Fabulist ons wel boeiend. Op de Bas*Boot luisterden we naar slavenverhalen, een oude legende uit de streek (dat van de duivelsdochter en de soldaat) en een lied in het Bargoens, verteld door een rauwe, rommelende zwerverstem en begeleid door percussie en drum. Samen met de kleine, wiegende locatie leverde dit alles een heel intieme, mysterieuze sfeer. Luisteren naar verhalen, een mens moet dat meer doen.

lieven tavernier

Plots kwamen wij op het idee om eens langs te gaan bij Manu. Daar ging waarschijnlijk ook wel een optreden plaatsvinden die avond. Na het ontvangen van een ecologische en eerlijke cola zochten wij toch eens op naar welk optreden we gingen kijken. En wat stond daar? Lieven Tavernier. Ik hoop dat ik Lieven Tavernier niet aan u moet voorstellen. En als dat wel moet, dan hoop ik dat ge toch tenminste die drie nummers kent die Jan De Wilde van hem geleend heeft: De Verdwenen Karavaan, Eerste Sneeuw en - onbewust het lijflied van velen in onze dierbare stad - De Fanfare van Honger en Dorst. Lieven Tavernier haalde uit zijn geheugen een paar oude nummers, op verzoek van enkele fans in de woonkamer, speelde recent werk en twee van voornoemde liederen. Allemaal met de zelfde eenvoudige, maar zo poëtische en triestige teksten. Elke keer beloofde hij een vrolijk lied, maar de droefheid komt bij Lieven toch telkens weer bovendrijven.

Zo in een woonkamer zitten om met zo'n 15 mensen samen naar een intiem optreden te kijken, dat was een bijzondere ervaring die we zeker nog eens willen overdoen. Als Tolhuis-Sluizeken-Ham ooit zoiets organiseert, onze woonkamer staat met plezier open.

Labels: ,

Geen boomtown dit jaar!

Door het uitblijven van definitieve duidelijkheid over een nieuwe geschikte locatie hebben de organisatoren van Boomtown met pijn in het hart beslist om het festival dit jaar niét te laten plaatsvinden. Op het laatste Schepencollege van de maand februari kon door de schepenen nog steeds niet worden beslist over een definitieve oplossing voor een nieuwe locatie, en ook een ultiem overleg deze ochtend bood geen uitsluitsel over een langetermijnoplossing. Er blijft dus niet genoeg tijd meer over voor een degelijke organisatie van het festival. De organisatoren hopen snel te kunnen starten met de eerste voorbereidingen voor de editie van 2009.
Dit droevig bericht kwam mij zopas ter ore. Alle mogelijke opties zijn uitgeput. De princiepskwestie dat de feestenzone niet mag uitgebreid worden heeft het doek doen vallen. De organisatie van Boomtown betreurt het late besluit van het Gentse schepencollege.

Verschillende opties zijn het laatste halfjaar aangebracht en geëvalueerd. Zo werden de Bijlokesite, de Sint-Baafssite en de Kouter snel afgevoerd omdat deze reeds gebruikt werden door andere organisaties, die klaarblijkelijk niet konden verplaatst worden. De Blaarmeersen zouden een te grote verandering van karakter voor Boomtown inhouden om dat op deze korte tijd nog voor elkaar te krijgen. Andere locaties zoals het Sint-Pietersplein en de parking aan Dampoort-station haalden het niet uit veiligheidsoverwegingen.

Veel hoop werd gericht op het Zuidpark. Een mooie locatie, relatief ver verwijderd van bewoners, aansluitend bij de feestenzone. Wegens geen deel uitmakend van de feestenzone werd deze locatie op het laatste moment ook niet goedgekeurd.

Wat de toekomst biedt is nog onduidelijk. De organisatie sluit niet uit om Boomtown om te bouwen tot een festival, op een locatie zonder horeca en nachtwinkels die met de drankomzet gaan lopen en met de mogelijkheid om inkom te vragen. Hier is echter nog geen beslissing in genomen.

En het is niet dat ze nog niet hard genoeg geroepen hadden:
Ook te lezen op Gentblogt.

Labels: , ,

Eerste namen Rock Werchter

De aankondiging dat Radiohead naar Werchter komt heeft ons ervan verzekerd dat we zeker een dagje naar de wei zullen trekken, tegen eerdere voornemens in om dat gedrocht van een evenement ooit nog te bezoeken.

Nu zijn er al wat meer namen bekend:

R.E.M., Radiohead, dEUS, Lenny Kravitz, The Chemical Brothers, Kaiser Chiefs, Nightwish, Ben Harper & The Innocent Criminals, Counting Crows, Editors, Roisin Murphy, The Hives, Chris Cornell, The Kooks, Air Traffic, Justice, Digitalism, KT Tunstall, Beirut, Gossip, John Butler Trio, Band of Horses

Rock Werchter, 't is toch altijd een beetje de déja vu van het jaar.

Hopen dan maar dat dEUS, Editors, Justice, Beirut en Gossip op dezelfde dag vallen als Radiohead.

Labels:

Cutting Edge Awards

foto's door Tilda Houbaer

Cutting Edge is een online magazine over cultuur, om het heel algemeen uit te drukken. De lezers stemden de afgelopen weken in 14 categorieën hun culturele favorieten van 2007 naar de top. Om dat allemaal te vieren en uit te reiken koos Cutting Edge de Gentse Charlatan uit. Daar kon Gentblogt uiteraard niet op ontbreken, dus lieten wij ons op de vip-lijst zetten tussen al dan niet schoon volk als Jan Leyers, Miss Belgian Beauty, Saskia De Coster en Nic Balthazar, niet toevallig bijna allemaal winnaars die avond. Verliezers komen blijkbaar niet naar awardavonden.

En de winnaars zijn:
Beste CD Nationaal 2007
Hooverphonic, ‘The president of the LSD Golf Club’

De bandleden konden spijtig genoeg niet aanwezig zijn, maar lieten ons via een filmpje weten dat ze het allemaal heel tof vinden. Gigantisch boeiende mensen, die van Hooverphonic. Vrijgevig, dat dan weer wel. Een duplicaat van hun gewonnen award hebben ze ondertekend en die kunt u nu per opbod kopen. De opbrengst wordt eerlijk verdeeld tussen Kom Op Tegen Kanker en Cutting Edge zelf, die net als Gentblogt altijd wel wat centjes kunnen gebruiken.

Beste CD Internationaal 2007
Beirut, ‘The flying club cup’

Beste Concert Nationaal 2007
Clouseau20 (Sportpaleis Antwerpen)

De twee broers konden ook niet aanwezig zijn en waren in hun filmpje al wat aan de bezopen kant. Kris Wauters was zo sympathiek om te zeggen dat na al die jaren van awards winnen elke award nog steeds welkom is. Sympathiek.

Beste Concert Internationaal 2007
65 Days of Static (De Singel)

Beste Film Nationaal 2007
‘BenX’ (Nic Balthazar)

Nic Balthazar had liever de prijs van beste film internationaal gewonnen. Zo kennen we onze spreekbuis uit de monumentenstrijd wel.

Nic Balthazar

Beste Film Internationaal 2007
‘Blood diamond’ (Edward Zwick)

Beste Game 2007
‘Fifa08′ (EA Games)

Iemand sprong stiekem op het podium en maakte nog wat reclame voor de volgende Fifa.

Beste Roman Nederlandstalig 2007
Saskia De Coster, ‘Held’

Saskia werd aangekondigd met een filmpje uit de Slimste Mens. Ze dankte haar persoonlijke helden Britney Spears en George W. Bush. Dat was waarschijnlijk om één of andere reden wel grappig, maar ze mompelde een beetje, waardoor de grap mij ontgaan is.

Saskia De Coster

Beste Roman Anderstalig 2007
J.K. Rowling, ‘Harry Potter & the deathly hallows’

Beste Radio 2007
‘De grote Peter Van de Veire ochtendshow’ (StuBru)

Peter en Sofie Lemaire waren er niet. Dus dat werd ook een dankwoord via een filmpje. Eigenlijk het enigste filmpje waarin de award op een gewoon sympathieke manier in ontvangst werd genomen.

Beste TV Nationaal 2007
‘De weg naar Mekka’ (Canvas)

Jan Leyers was er wel en dat bracht Ann Reymen, die de boel aan elkaar praatte, aan het blozen. Wat zien al die vrouwen toch in Jan Leyers? Enfin, hij bedankte wie moest bedankt worden, zei iets over Dirk Tieleman die dit feestje voor een schaatsgala liet en gaf Ann nog eens drie kussen, waardoor ze zowat ontplofte.

Jan Leyers

Beste TV Internationaal
‘The Sopranos’

Beste Theater 2007
‘Genesis’ (Kopspel)

Een hele bende theatermensen op het podium die allen oprecht gelukkig waren met deze prijs. Een dame wist te zeggen dat dit project waarbij de inhoudelijke inbreng van migranten een belangrijke rol speelt zeker verder wordt gezet.

Genesis

Beste MySpace Talent 2007
Dibby

Zij mochten het muzikale luik van deze avond inzetten en deden dat goed. Popmuziek met veel poer.

Later op de avond zullen dj’s Nadiem Shah, Sheridan en Kevin Major - hoofdredacteur van Cutting Edge - er waarschijnlijk een gezellig feestje van gemaakt hebben, maar wij verkozen andere oorden op te zoeken. Het was nu eenmaal in de Charlatan, daar komt ge ook niet voor uw plezier.

Ook te lezen op Gentblogt.

Labels: , , , , , , , ,

gratis in gent


Straks gaat de eerste nieuwsbrief van Gratis in Gent van mijn hand de deur uit. Gentblogt, waarvan ik sinds een tijdje deel uitmaak, heeft Gratis in Gent overgenomen van Use-it. Ik verzorg deze maand de inhoud ervan.

Inschrijven doet u gewoon op de site.

Spannend. En historisch, want Gentblogt bereikt er een voor hen moeilijk publiek mee, de studenten. Daarom ook: bent u student en wilt u vrijwillig artikels schrijven over onze (studenten-) stad, roep dan maar snel.

Labels: , ,

Video kills the radio star

Ook te lezen op Gentblogt.

Waar gaat een mens in Gent uit? Er zijn de oneindig aantal fuiven in de Overpoort. Maar geef toe, als u zelf geen student meer bent, of u bent het wel en u getuigt van enige muzikale smaak, dan ontwijkt u die buurt zoveel mogelijk. Er is ook altijd de mogelijkheid om wat meer centen neer te tellen en pakweg de Culture of Make-Up Club te bezichtigen. Daar doe ik niet aan mee. Het clubgebeuren trekt mij niet echt aan.

IMAG2664

We hebben al veel etablissementen in centrum Gent uitgeprobeerd. Overbevolking, selectieve buitensmijters (geen spanjaarden, zwarten of melk) en platendraaiers zonder verrassingen hebben ons al veel cafés doen uitwandelen. Zuurstoftekort en grijpgrage barvrouwen houden ons niet tegen, dus eindigen wij steevast in café Video. Het café aan de Oude Beestenmarkt heeft meestal net die andere muziekkeuze, de helft van de tijd is er plaats om te zitten én om één of meerdere benen te strekken en de drankprijzen swingen de pan niet uit. Oh, en alstublieft: Mensen die goed kunnen rekenen weten dat € 1,80 voor een glas Palm van 33cl voordeliger is dan € 1,60 voor een pintje. Drink dat daar wat meer, dan hebben ze in de toekomst misschien wel meer dan twee Palmglazen in de kast staan.

De bevolking is er op zijn minst boeiend te noemen. En hip. Zoals ik. Sommigen beweren dat de knapste vrouwen van Gent zich in de Video bevinden, maar, euhm ... Neen, toch niet. Wel is het een vreemd verschijnsel dat er zowat elke week twee dames op de dansvloer verschijnen -steeds andere- die dan met grote stokkerige armbewegingen en een stevige heupslag met en tegen elkaar dansen om op het einde van de nacht elk met een eigen mannelijke prooi huiswaarts te keren.

Elke woensdag trakteert de Video ons op een gratis optreden. Veel regionale groepen, maar regelmatig ook onbekend buitenlands talent verrassen of pijnigen wekelijks de oren. Kom om 21u30 toe en hoop nog binnen te kunnen. (Vanavond speelt Tigresse ten dans.)
Als iemand trouwens alternatieven kent in Gent, zodat we niet elke keer naar de Video moeten trekken, laat het gerust weten in de reacties.

Video, Oude Beestenmarkt 7, 9000 Gent.

Labels: , ,

Werchter 2008

Zozo. Blijkbaar gaan we volgend jaar naar Rock Werchter. Dat was alweer een tijdje geleden. (Nog van voor het begin van deze weblog, stel u voor.

Ik had mij nu eenmaal voorgenomen om de eerstvolgende keer dat Radiohead zijn kop toonde in ons landsgedeelte daar onvoorwaardelijk naar toe te gaan, aangezien ik het de vorige keren mislopen was.

Als uitsmijter de eerste videoclip van het nieuwe album.


Labels: ,

Wereldfeestje

Ik knal dat hier gewoon even integraal op, voor wie niet weet wat te doen vanavond. U herkent de krachtige, typische lay-out van uitnodigingen via mail.

De studenten van ONZ-Ugent ( wereldwinkel,11.11.11,……) steken in elkaar.......

Donderdag 8 november WORLD NIGHT

Optredens van Lady Latho, De Busisciens, MANMANMAN, Jah Generation
+ afterparty (oa the AlsoMighty Jahroen)

20u00

Minus One (JOC Rabot), Opgeëstenlaan 455

Inkom 3€ (tvv 11.11.11 en Oxfam)

www.overlegnz.tk > voor meer info & flyer

Organisatie: ONZ (overleg NoordZuid studentenwerking)

Labels: ,

Deze week gratis in Gent

Eerst en vooral Use-It bedanken voor de info.

Het is deze week voor mij een vakantieweek, opgedragen aan de herfst. Blijkbaar hebben de Gentse cafés daar ook aan gedacht, want er staat een hoop boeiend klinkende dingen op het programma. Allemaal voor niet. Ik haal de meest interessante er even uit.
MAANDAG / MONDAY 29 - 10 - 2007


21:00 > TREFPUNT > LIVE SINGERSONGWRITER : Daithi Rua (Gaelic voor 'rode David'): Ierse Gentenaar, naar eigen zeggen geïnspireerd door Luka Bloom, Nanci Griffith en Andy Irvine

21:00 > DE NAUWE ZAK > LIVE SINGERSONGWRITER : Bruno Deneckere: een man met zijn gitaar, tussen country en rock


DINSDAG / TUESDAY 30 - 10 - 2007


21:00 > HOT CLUB DE GAND > LIVE JAZZ : Tres Violas: Argentijnse muziek - vergis u niet: het zijn drie gitaren (geen violen)

22:30 > EL NEGOCITO > LIVE JAZZ : Crap Squeezer: blazer Tom Wouters (van o.a. Flat Earth Society), drummer Fredrik Vandenberghe (van o.a. Lalalover) en bassist Mirko Banovic (van o.a. Arno en Arsenal)


WOENSDAG / WEDNESDAY 31 - 10 - 2007


21:00 > FLOERE FOEFKE > LIVE INDIE : Micah Blue Smaldone & Alec K Redfearn: jonge Canadese singer-songwriters op tournee door Europa (met Glasvocht Records)

21:30 > VIDEO > LIVE ELEKTRO : WaxDolls: weeral zuurstoftekort in de Video, want dit Gents (enfin, Brugs) elektro-duo doet de mensen dansen

22:30 > EL NEGOCITO > LIVE SURF : No Mo Trevno: mix van vroege punk, ouwe jazz en bebop, fifties Rock&Roll, roots, blues en country, metal en hardcore… soit feitelijk is het gewoon surfVRIJDAG / FRIDAY 02 - 11 - 2007


19:00 > EL NEGOCITO > LIVE TROUBADOUR : Mariscos y Guitarra: Fernando Gonzalez speelt gitaar terwijl ge Mariscos kunt eten (Chileense visspecialiteit, niet gratis) Ah, daar heb ik nog eens zin in. Echt!

22:00 > BOOM BOOM > LIVE ROCK : Kube: krokante stoner rock uit Brussel


ZATERDAG / SATURDAY 03 - 11 - 2007


22:30 > EL NEGOCITO > LIVE MARIACHI : Sindicato Sonico: Latijns-amerikaanse mariachi feestmuziek - benieuwd hoe ze die acht man op dat mini podium gaan krijgen


ZONDAG / SUNDAY 04 - 11 - 2007


10:00 > GENTSE MUSEA > EXPO : gratis entree tot 13u in SMAK, Huis van Alijn, MIAT, Museum voor Schone Kunsten en DesignMuseum (opgelet: in SMAK enkel voor Gentenaars, en Huis van Alijn pas open om 11u)

22:00 > CHARLATAN > LIVE ROCK : Marvelas Something: improvisatie met gasten van Members of Marvelas (funk of rock of zoiets)

Zo, dat kan al eens tellen voor één week.

Labels:

Gratis in Gent

Ach kijk, weer een week voorbij. En maar twee artikels. Jaja, het einde van deze weblog is nabij. blurgh. Van mijn sociaal leven ook blijkbaar. Van vorig lijstje niets gedaan, wegens andere bezigheden, geen zin of te moe of te niet wakker. Volgende keer beter, zoals deze week, waar ook allerlei te beleven is dat gratis is in Gent. Informatie verkregen dankzij Use-It:

DONDERDAG / THURSDAY 27 - 09 - 2007
21:00 > VOORUIT BALZAAL > LIVE ROCK : Soapstarter: ambiance met ex-leden van dEUS, Vive la fête en Soulwax

VRIJDAG / FRIDAY 28 - 09 - 2007
21:30 > COCTEAU > PARTY : Feestje van de mannen van GentBlogt (U bent allen compleet welkom, wij gaan daar alleszins zijn.)

Aha, en dat van die gratis museums, dat is voorlopig blijkbaar elke zondag tot 13uur. Om te onthouden.

Labels: ,

Gratis in Gent

Elke maandag krijg ik van Use-It het gratis weekprogramma in mijn virtuele bus. Meestal zie ik daar dan het één en ander interessants tussen staan, maar vergeet ik dat telkens weer. Alles vlug op een rijtje zetten is de enigste optie. Dit is pure copypaste, mijn excuses, al is het een kleine selectie (volledige versie hier):

WOENSDAG / WEDNESDAY 19 - 09 - 2007 20:00 > PANORAMISCHE ZAAL > STADSARCHEOLOGIE : Lynn Declercq en Joris Nauwelaerts over de geschiedenis van het Circus Mahy (ooit een wintercircus, dan een garage, en nu een ruïne)

VRIJDAG / FRIDAY 21 - 09 - 2007 20:00 > SINT-PIETERSPLEIN > LIVE SURPRISE ACT : surprise act op een container van Made in Gent (= kunst in industriële containers)

ZATERDAG / SATURDAY 22 - 09 - 2007 20:00 > SINT-PIETERSPLEIN > LIVE ELECTRO ROCK : Foxy Lane op een container van Made in Gent (= kunst in
industriële containers)
00:00 > VOORUIT > FIREWORKS + LIVE ROCK + PARTY : de Vooruit wordt 25 jaar! Vuurwerkcompagnie Ephémère laat de gevel oplichten, met pompende orgelrock van het Apparat Organ Quartet, en daarna fuif in de Concertzaal en de Balzaal (voor wie op tijd binnen geraakt)

ZONDAG / SUNDAY 23 - 09 - 2007 10:00 > GENTSE MUSEA > EXPO : vrije ingang tot 13.00 uur in SMAK, Museum voor Schone Kunsten, Huis van Alijn, MIAT en Designmuseum

Zeg dus niet dat ge niets weet te doen deze week.

Labels: ,

Pinback komt naar België!

Pinback is zowat mijn favoriete groep, voor zover ik favoriete groepen heb. Ze spelen dinsdag 20 november in Trix, antwerpen en de dag daarna in Stuk, Leuven (Belgische concertzalen hebben korte namen, maar dat terzijde). Bij beiden kost dat 15€ in voorverkoop.

Nu is het eerder de vraag naar welk optreden ik zou gaan dan of ik zou gaan. Antwerpen is korter treinen, maar Trix ligt nogal ver van het station, gepruts met trams of bussen. Stuk ligt dan weer op wandelafstand van het station van Leuven. Op dinsdag is het 1 kans op 3 vergadering tot half zeven, woensdagnamiddag heb ik alle tijd. Het helt dus allemaal nogal over naar Leuven. Is dat een beetje een toffe zaal, Stuk?

In september brengt Pinback trouwens een nieuw album uit: Autumn of the Seraphs. Ik weet dus weer waar binnenkort mijn geld aan uit te geven. Op hun MySpace valt al een nummer te beluisteren.

Labels: ,

Kort

Even twee berichtjes:

Vergeet morgen niet naar Red Raw Rock 'n Roll te gaan.

Mijn Gentsefeestenblog begint eindelijk wat inhoud te krijgen. Meer is onderweg.

Labels: ,

Red Raw Rock 'n Roll

Om een goede vriend een plezier te doen en omdat de groepen die komen spelen helemaal niet slecht zijn voor beginners, een beetje reclame:

Red raw is een mini-festivalleke om beginnende groepen kansen te bieden om naambekendheid te creeëren. Wij hebben geen winstbejag, maar willen louter een kans bieden om deze groepen zoveel mogelijk te laten optreden. De inkom is vrij goedkoop om zoveel mogelijk volk aan te trekken met als doel onze kosten te dekken. Ik hoop op julie steun.

Groetjes
Joachim Flo

Dinsdag 15 mei vanaf 20u30 in Frontline, Overpoortstraat 37, 9000 Gent
Op de site vind je links naar de verschillende groepen.

Labels:

Kutunka

U vergeet morgen, woensdag 18 april, toch niet naar Kutunka te gaan? Het is gratis. Het is duurzaam, ecologisch, biologisch, anti zinloos geweld, voor verdraagzaamheid en andersglobalistisch, als u dat wilt.

Het is vooral een festival(letje) met een hart, waar jong en oud welkom is.
Oké, dat klonk melig.

Plaats van afspraak: Sint-Pietersplein

Tijd: Woensdag 18 april van 17u30 tot 24u.

Op het programma: Ik ken geen enkel van de groepen op de affiche. Met Afrikaanse blues, Brusselse reggae, latin ska, gipsybeats en zwoele salsa kan het echter niet mislopen.

Op Myspace hebben ze ook hun stek.

Labels: ,

Dance 4 HumanityOfwel lees ik slecht, ofwel is er weinig info te vinden over dit evenement.
Wat ik heb kunnen samensprokkelen is dat het plaats vindt in Culture Club, dat de inkom gratis is na 22u, dat hun "make poverty history"-kalender of -activiteitenagenda wordt voorgesteld, dat er veel schoon bekend volk zal rondlopen (Devos natuurlijk, Kamagurka, Roland, Roos Van Acker, Maaike Kafmeyer, ...) en dat het de start is van een organisatie met de naam Look4Humanity. Allemeel heel hip en zo. En gratis. En voor een goede zaak waar ik heel erg achter sta. Ga allen daarheen, zou ik zo zeggen.

PS: Spijtig genoeg heb ik ook ontdekt dat ze iets te maken hebben met dat irritant mens op Rock 'n Troll dat de hele tijd aan het zagen was naar sms'jes om reizen te winnen. Het publiek van Rock 'n Troll ligt nu eenmaal mijlenver van het 'wij willen iets winnen met sms-spelletjes'-publiek.

Labels: , ,

The Seven Laws of Woo zijn goe!


foto: ikke

"Give me a T, give me an H, give me an E, give me an S ,..." The Seven Laws Of Woo zijn goe, zeg dat Hans het gezegd heeft.
Stevige funky nummers waar het publiek niet kon bij blijven stilstaan. Eén echt rustig nummer (Be Home Tonight) als rustpunt ergens tegen het einde. Zoals het hoort dus. En na veel gesmeek en gepalaver een bisnummer (The Head, als ik mij niet vergis, dat zou trouwens een mooie radiohit zijn). De volledige playlist kan je ergens tussen mijn foto's op Flickr vinden.
Speciale vermelding voor 'Sex and Honey' die ondersteund wordt door een stevig balkanritme op de saxofoons. Zowaar op de nieuwe hippe wagen gesprongen. Goed zo!
Het Gouden Hoofd is niet het ideale café voor optredens. Het podium neemt zowat de helft van de ruimte in waardoor er uiteindelijk maar drie rijen mensen rond het podium kunnen staan. Wel lekker gezellig en interactief en daar maakte Joyce, de zangeres, lustig gebruik van, wat voor grappige bindteksten zorgde. Laatkomers werden één voor één persoonlijk begroet. De volgende keer kom ik ook te laat.
De nummers op hun myspace komen binnenkort op een demo te staan, misschien met nog wat extra nummers. Nu nog een platencontract.
Categorieën:

Labels: ,

The Seven Laws of Woo in het Gouden Hoofd


foto: by 7low

Krijg ik daar even volgende persoonlijke mail in de bus.
Naam: The Seven Laws of Woo
E-mailadres: info@7low.com
Tekst:
11-11-2006 The Woos spelen ten dans in "Het Gouden Hoofd" te Gent. Misschien tot dan?

grtz

7low
Chique dinges. Ja, dan moet een mens daar wel naar toe hé.
Ik heb ze nog nooit gezien. Ik heb er ook geen CD van. Toen ik op zoek was naar interessante optredens op de Gentse Feesten was ik op hun site terechtgekomen en ze klonken mij verdomd goed in de oren.
Ik had het er toen ook over op deze weblog:
Die maken groovy, dansbare muziek met echte instrumenten, wat bij mij
altijd wat respect doet verdienen. Niets gaat boven de klank van een
echte bass en een paar stevige trompetten. Als je Bolchi goed vindt: Ga en dans!

Benenstrekkend dus.
Kijk en luister eens op hun schone site.
Op de myspace staan nog meer nummers, die vreemd genoeg net iets anders klinken, rustiger. Ik ben dus wel benieuwd.
En, tijdens het nummer 'Jive' verschoot ik toch wel even (zo ongeveer na 36 seconden). 'Dig up the dirt and call his name three times' en dan drie keer persoonlijk aangesproken worden, freaky. (Het gaat eerder over de tenor sax van het gezelschap, maar enfin.)

Coördinaten: Het Gouden Hoofd, zaterdag 11 november, 21u30
Categorieën:

Labels: ,

De broertjes Dewaele spelen gratis in de CharlatanIk durf er geld op zetten dat dit nieuwsbericht over de mysterieuze nieuwe groep van David en Stephen en dit optreden van The Accidental Tourists met een mysterieuze bezetting compatibel zijn.

De conclusie is dus: De nieuwe groep van de broers Dewaele speelt morgen (zondag 29 oktober) voor den nieten om 22 uur in de Charlatan.

Niet naar toe gaan, want anders raak ik niet meer binnen én mij niet afschieten als het een ander luguber groepje is én hou nog steeds de ware aard van de Charlatan in gedachten.

Update: Een geluk dat niemand mij uitgedaagd heeft om er geld op te zetten, want het was noppes. Geen David en geen Stephen. Wel een groepje met twee drummers, dat nog wel behoorlijk goed klonk, zeker voor een gelegenheidscombinatie. En misschien waren ze wel heel goed en vernieuwend en zo, maar dat zou ik niet weten, want ik ben na het tweede liedje teleurgesteld huiswaarts gekeerd.

Was het wel Soulwax geweest en ik was niet gegaan, ik had het mij beklaagd. Nietwaar?

Labels:

programma 0110

Het programma van 0110 is in detail bekend:


0110 @ Gent
Stem Vree Wijs.

NMBS parking (St. Pietersstation) - vanaf 14upresentatie: Wim Oosterlinck
14.00 X!nk
14.30 Monza (special guest Thé Lau)
15.10 Gunter Lamoot
15.30 Living Roots I (starring Bert Ostyn, Dirk Blanchart, Kris De Bruyne, Kommil Foo)
16.05 Hadise
16.30 Living Roots II (starring Jan De Campenaere, Gert Bettens, Djamel, PJDS)
17.30 Abdelli
18.05 't Hof van Commerce
18.40 Wouter Deprez
19.00 Luc De Vos + vriendinnen
19.30 Kamagurka
19.45 Sioen
20.20 Will Tura
21.00 Arid
21.35 Helmut Lotti

Labels: , , ,

De BeloftenVanavond is het De Beloften. De Rock Rally van de Machariuswijk en daar komt al eens een goed groepje uit. Helemaal gratis en voor niets als ik het goed begrijp. Ondertussen is het daar ook Coyendans. Oh ja, het is op het Spaanskasteelplein dat ge moet zijn.

Labels:

Suffe Jan zingt te duurSufjan Stevens speelt ten dans in de Vooruit op 5 november. Fijn fijn, dacht schrijvende. Maar dan zag hij de prijs: €22. En dan keek hij naar de organisator: Live Nation. Dat is zo'n afsplitsing van Clear Channel, dat dan weer niet erg geliefd is bij sommigen, en ik kan al eens begrijpen waarom.
Nu, het kan zijn dat €22 een normale prijs is voor een optreden van tegenwoordig, - soms is het al eens €64 of meer - maar dat heb ik er niet voor over, noem mij gerust gierig. Eerst zelf mijn centjes verdienen, denk ik dan zo, dan kan dat er wel eens vanaf.

Nu, misschien bedenk ik mij en ga ik toch, want ik vind dat echt wel goed, en zo. We zien wel.
En trouwens: Fuck Clear Channel.

Labels: ,

Werken op Feest in het ParkIk ga werken op Feest in het Park als vrijwilliger. Wat mijn functie daar precies zal zijn, weet ik nog niet. Ik kijk er alleszins naar uit. Hopelijk kan ik nog wat optredens meepikken zoals pakweg Das Pop, A Brand, Ozark Henry, Discobar Galaxie, Absynthe Minded, Internationals, 't Hof van Commerce en Calexico. Ok, vijf van de acht hebben ook op de Gentse Feesten gestaan, maar enkel A Brand heb ik daarvan gezien en een tweede keer kan geen kwaad, aangezien ik ze verdomd goed vond. Alle andere groepen die er spelen, vind je uiteraard op de site.
Maar het zal vooral werken geblazen worden en eens de andere kant van een festival te zien krijgen.
Spannend, spannend.
Maar eerst dus examens.

Labels: ,

Het is weer voorbijWe leven nog. Vandaag was een dagje bekomen en opruimen. Vanavond filmpje kijken en verder bekomen. (Zo zijn er blijkbaar wel meer mensen.) Jaja, de feesten zijn gedaan. Dat worden een paar weken doodse stilte in Gent, wat blokgewijs geen slechte zaak is, maar kom.
Morgen ga ik op zoek naar mijn cursussen. Zucht.

Labels: ,

Gentse Feesten TVJe kan een aantal pleinen (de hipste) online volgen via livestream dankzij telenet. Het zou dus wel kunnen dat je telenet moet hebben om het te kunnen bekijken, ik weet het niet. Geluid is goed, beeld is klein.
via gentblogt

Labels: ,

Gentse Feesten dag 1


foto: gentsefeesten.be

De eerste dag van de Gentse feesten is als volgt verlopen: de stoet hebben we niet gehaald, wegens te lui thuis zitten na het middageten. We waren net op tijd aan Sint-Jacobs om Astrid te zien spelen, kwestie van vroeg genoeg te zijn voor Gorki. Dat meisje doet dat goed. Mooie liedjes, net niet de 'alledaagse' Sioen en An Pierlé in vroegere tijden. De broer op drum deed dat zeker goed. 't is wel tof om jonge mensen op zo'n groot podium te zien staan en te zien indruk maken.
Bon, optreden gedaan, wachten op Gorki. Claire moet naar toilet, komt vast te zitten in de massa, kan dus niet meer terug, maar ook niet weg. Uiteindelijk heeft ze toch een uitweg gevonden, ik natuurlijk ook weggegaan voor het podium, niets zo zielig als alleen aan een frietkot zitten wachten.
Levensles: verlaat nooit een vol plein als je er terug op wil.
Dat was het dan voor Gorki, maar het Baudelopark was ook gezellig en daar hebben we de rest van de avond dan maar doorgebracht, dus sorry aan de mensen van Seven laws of woo, ik heb het niet gehaald tot de Video. Ik ben er zeker van dat jullie het komende jaar nog wel ergens in het Gentse opduiken, en dan ... , en dan ...
O ja, de Vlasmarkt hebben we gezien en doorkruist, maar dat was het dan ook.

Labels: , ,

A Ultima Hora


foto: Contrabando

Een minifestivalletje, vanaf donderdag, vlak bij de Beestenmarkt en Sint-Baafs, muziek zoals op PoléPolé, maar dan waarschijnlijk in een rustiger context.
Verwacht u dus maar aan salsa, merengue, cambia, jazz, latin rock en chachacha.
En aan het eten uit El Negocito (en hopelijk ook de prijzen van El Negocito, zwaar bier aan €2,20 , hmmm).
En aan randanimatie.
Meer info vindt u op de site van El Negocito. of onderaan rechts op het nachtprogramma van de Gentse Feesten, u gebracht door Use-it.

Coördinaten: donderdag 20 juli - maandag 24 juli, vanaf 14u00, Bisdomkaai 1

Labels: ,

Gentse Feesten dag 0Gisterenavond zijn we al eens gaan wennen aan de Feesten. Om er in te komen. Eerst in het Baudelopark gezeten en een balletje gesjot op de dansvloer. Hij is naadloos en een ietsiepietsie groter dan vorig jaar naar mijn gevoel. Dat worden dus leuke bal populairs!
Daarna richting Vlasmarkt, die er al uitzag als een Gentsefeestenvlasmarkt. Dat belooft voor vannacht. Veel volk, veel ambiance, maar weinig bewegingsmogelijkheden. Diene caravan van Vedett neemt trouwens ook te veel plaats in.
Dan nog even naar de Video maar daar stond geen kat op de dansvloer, zelfs geen mensen, haha. (Verwacht u maar aan meer van deze grapjes hoe verder de week volgt.)
Vandaag op het programma: stoet - rebelse parade, Gorki, Baudelopark, Seven laws of woo, vlasmarkt.

Labels: , ,

Rye Jehu in Trashic


foto:

Over Trashic heb ik al eens verteld. Over Rye Jehu staat meer te lezen in dit relaas van Vonkje over Humo's Rockrally. Dat bewuste optreden kan je ook online bekijken op abconcerts.tv.
Een aanrader, naar het schijnt.
Ze spelen nog drie keer op de Gentse Feesten trouwens, zie bij de coördinaten

Coördinaten:
 • zaterdag 15 juli, 00u00, Trashic, Vlasmarkt
 • maandag 17 juli, 21u00, café Fatima, Zwartezusterstraat
 • vrijdag 21 juli, 01u00, Video, Oude Beestenmarkt
 • zondag 23 juli, 03u00, Kinkystar, Vlasmarkt

Labels: , ,

A Brand op Boomtown


foto: Esther Kenis

Al heeft u van A Brand nog nooit gehoord, één van hun nummers kent u zeker wel. En waarschijnlijk dacht u 'wat een tof nummer' en onbewust zult u zeker niet gedacht hebben dat dit Belgisch is. Wouter Van Belle klaagde er nog over in Focus Knack. 'Is het je nog nooit opgevallen dat Belgische films meestal onderbelicht zijn? Heel vreemd. Wel: zo is het met Belgische muziek ook.'
Bij A Brand dus niet, en het is niet eens een productie van voornoemde.
Ik ga hier nu niet weer beginnen te vergelijken met andere groepen. Wat ik kan zeggen is dat hun singles een groot hitpotentieel hebben, zonder nog maar een beetje de platte kant op te gaan. Stevige gitaren, veeeeel stemmen, dansbaar bij momenten. De beste manier om te weten waarover ik het heb en waarom ik het goed vind en u misschien ook is er natuurlijk naar luisteren. Dat kan perfect op hun eigenste site, bij de muziek of bij de media (videoclips).
Op Fabchannel kan u ook het optreden in Paradiso een half jaar geleden bekijken.
Aangezien het plein van de Oude Beestenmarkt vrij vlug zal volstaan zal je maar beter vroeg genoeg naar daar afzakken. Zo kan je ook nog Mint en Fence te horen krijgen. Nog 2 Belgische groepen die een goede reputatie aan het opbouwen zijn. Fence vind ik persoonlijk niet zo goed. Zij hebben dan weer wel een typisch Belgisch geluid en daar is niets mis mee behalve dan dat het het verkeerde Belgische geluid is naar mijn smaak. Denk aan het late werk van Metal Molly en alles van Sukilove, sorry Pascal Deweze. Het is gewoon mijn ding niet waarschijnlijk.
Na Fence kan je dan weer in de Video luisteren naar een groep genaamd: the shovels. De gitarist speelt trouwens ook bij Fence.

Coördinaten: zondag 16 juni, Boomtown, Oude Beestenmarkt
 • Mint: 20u00
 • Fence: 21u30
 • A Brand: 23u30
 • The Shovels: 01u00, Café Video

Labels: , ,

0110Zie ze steigeren, zie ze steigeren, zie ze steigeren (Ik heb het gevoel dat ik hier nog veel linkjes ga kunnen bijplaatsen.)
Kijk, ik ben geen voorstander van het rechtstreeks aanvallen van het Vlaams Belang. 't is te zeggen, meestal toch niet. Soms heb ik ook zoiets van 'foert, ze kunnen allemaal de pot op, er valt toch niets mee aan te vangen, ze zijn gewoon te dom om het te begrijpen.' Maar de volgende moment denk ik al weer: 'Zo lossen we niets op, Hans, dit soort reacties heeft er juist voor gezorgd dat het VB staat waar het nu staat.'
Het zit in onze genen, angst voor het vreemde, snel de gemakkelijkste oplossing kiezen ook, zeker als het probleem op de emoties werkt.
Tom Barman zegt: 'Extreemrechts wil de macht in de stad, dat is geen geheim. dEUS organiseert één week voor de verkiezingen een spetterend feest op hun verkiezingsnederlaag.'
Frederik Sioen zegt: ' Gent is tegen zinloos geweld, voor verdraagzaamheid.
Gent is tegen racisme, voor een multiculturele samenleving.'
Eigenlijk vertellen ze alletwee hetzelfde. Mijn idee, en dat van iedereen die meedoet aan dit initiatief waarschijnlijk, is dat wie voor het VB is niet voor een multiculturele en verdraagzame wereld kan zijn. Dus automatisch is een festival vóór verdraagzaamheid er ook een tégen het VB. Dat vinden de mensen van extreem rechts dan weer niet juist natuurlijk, maar daar geeft hun gerechtelijke geschiedenis en hun huidig gedrag hun geen gelijk in.

Ik zal even een poging wagen om het uit te leggen.
Systematisch een bepaalde bevolkingsgroep aanduiden als probleem, of nog beter, elk probleem koppelen aan een bepaalde bevolkingsgroep werkt stigmatiserend en roept racisme op. Racisme in de brede betekenis, wel te verstaan.
Het is een zondebokmechanisme waar we erg voor moeten opletten. Voor we het weten wordt er veralgemeend.
Vlaams Belang heeft het nog steeds systematisch over de allochtonen als problemen, als mensen die zich niet willen aanpassen, meestal in algemene termen: 'de allochtonen' 'de Maghrebijnen' enzovoort. Zij vinden daar niets verkeerd aan, want volgens hen zijn de allochtonen op zich het probleem en problemen moeten aangekaart kunnen worden en als dat niet kan is dat een beperking op de vrije meningsuiting.
Ik vertrouw hun beweegredenen niet. Als ik de kopstukken op tv zie kronkelen en draaien om hun woorden politiek correct te houden, moet ik altijd denken dat ze goed weten waar ze mee bezig zijn, dat ze weten dat ze de mensen ophitsen met algemeenheden en halve waarheden en oplossingen bieden die geen oplossingen zijn. Dat ze bewust de allochtonen als zondebokken gebruiken.

Moeten we daarom alle Vlaams Belangkiezers met de vinger wijzen? Ik weet het niet. Soms denk ik dus van wel, want ze zouden maar al te goed moeten weten waar hun partij voor staat, maar meestal denk ik van niet, omdat mensen nu eenmaal mensen zijn, en stemgedrag niet gelijk loopt met de effectieve daden en gedachten van mensen. En omdat je, als je iets wil veranderen, de mensen niet verder in een hoekje moet drummen. 'Jullie zijn slecht en wij weten het veel beter.' levert niets op, enkel meer uitersten.
Dus vraag ik aan alle Karel De Gughts, Yves Desmedts en Tom Barmans dat ze de volgende keer eens diep ademhalen, tot tien tellen en dan pas hun mond opendoen of iets op papier zetten. Met een positieve boodschap bereik je veel meer dan een rechstreekse aanval.
In Gent klinkt op 1 oktober muziek om een maatschappelijk probleem aan te kaarten.
Een probleem dat samen moet opgelost worden in de hoop dat elke politieke partij, maar ook elke burger, elk individu, in de toekomst zijn verantwoordelijkheid opneemt om in zijn stad beter samen te leven.
En de reacties: lvb, i., pdw, Michel, tomadde (op pocket revolution houden ze de stand van zaken goed bij, laat hen het werk dus maar doen)

Labels: , , , ,

Rock 'n Troll 2006Zoals velen kijk ik smachtend uit naar de Gentse Feesten. Omdat het toch nog zo lang duurt (aftellen kan u hier), wordt er dit weekend al een voorsmaakje gegeven. En dat voorsmaakje is een stevige maaltijd.
Vrijdag en zaterdag op Sint-Jacobs en zaterdag op de Vrijdagmarkt zien we als topacts (hou u vast):
 • The Whodads: Belgische surfmuziek, ze bestaan al langer dan Pulp Fiction en hebben een elfkoppige band van tegenwoordig.
 • Bieze Baaze: Gentse vrolijkaards, iedereen in Gent kent ze al, dus geen verdere uitleg nodig.
 • Belgian Associality: Dju toch, die bestaan nog. 'k Heb ze nog nooit gezien, maar wel al veel meegeschreeuwd op fuiven en dankzij cassettekes op KSA-kamp. 'Morregeuh, da'k et zeker zal doen!'
 • Waldorf: Gents, klinkt als Queens of the Stone Age, alhoewel, dat was een jaar geleden, hopelijk hebben ze nu ook wat meer een eigen sound. Bij de weg: klinken als QotSA is geen slechte zaak.
 • Monza: Après-Noordkaap Stijn Meuris. Nooit zo goed als welleer, maar het komt in de buurt. Veel Noordkaaphits op het programma doorgaans trouwens.
 • Daan: Housewife, Victory en Swedish Designer Drugs trekken elk feestje op gang. Was te zien op elk festival in België de afgelopen twee jaar.
 • Krezip: Nederlands groepje vrienden dat al bij al af en toe nog wel eens een goed lied brengen.
Er zijn er nog veel meer. Wie wil weten wie waar wanneer optreedt moet maar naar de site gaan, of op de foto bij dit stukje klikken.

En, o ja, het is helemaal gratis.

Coördinaten:
 • vrijdag 7 juli, vanaf 18u30, Bij Sint-Jacobs
 • zaterdag 8 juli, vanaf 16u30, Bij Sint-Jacobs en Vrijdagmarkt

Labels: ,

Donkey Diva in de KinkystarHet was gewoon de naam Craig Ward die mij opviel in dit groepje. Die maakte namelijk lange tijd (album twee en drie) deel uit van dEUS, nu zit hij in de Love Substitutes zich te amuseren, samen met Mauro, die dan weer op dit moment in dEUS zit, en Rudy Trouvé, die in dEUS zat ten tijde van het eerste album en ook nog verantwoordelijk was voor Dead Man Ray, samen met Daan Stuyven.
Verder bevat Donkey Diva ook nog Gunter Nagels die zelf een groep heeft die Donkey Diesel heet (heel verwarrend) en Gregory Frateur, die Daan Stuyven momenteel een handje toesteekt.
Kortom, allemaal vieze inteelt.
Nummers beluisteren kan u door hier de mp3's te downloaden. Het is een beetje maffe muziek, met veel sfeeropbouw, banjo's en al eens wat gejodel.

Coördinaten: dinsdag 27 juni 2006 22u00, Kinky Star

Labels: , ,

Postman en Bauchklang op BoomtownEerder had ik al geschreven bij wat reeds bekend is:
Het volledige programma van Boomtown, met als beste nieuws de optredens van: Absynthe Minded, A Brand, Postman (misschien wel met gastgezang van Anouk (zie site (gewoon op 'Postman' klikken (sorry voor de overdaad aan haakjes)))), ...
Over die Postman nog wat meer uitleg. De volledige CD is nog eventjes te beluisteren op 3voor12. Zo op het eerste gehoor een goed geproduceerde CD, maar naar mijn gevoel iets te 'typisch' hiphop. Ik heb het liever wat vreemder. Die van Gnarls Barkley kan ik bijvoorbeeld heel goed smaken. Het precieze moment van het optreden vind je hieronder.

Vlak voor Postman treedt iets veel beters op: Bauchklang. Ik had het een tijdje geleden al over Off The Record. Wel, Bauchklang is daar de veel serieuzer opgevatte Duitse versie van. Hun geluid is onovertreffelijk, maar ze zijn minder grappig. Oja, we hebben het hier dus over a capella / human beatbox.

Later, in wat mensen al eens de nacht durven noemen, te café Video, kan je naar The Seven Laws of Woo. Die maken groovy, dansbare muziek met echte instrumenten, wat bij mij altijd wat respect doet verdienen. Niets gaat boven de klank van een echte bass en een paar stevige trompetten. Als je Bolchi goed vindt: Ga en dans!

Coördinaten: zaterdag 15 juni, Boomtown, Oude Beestenmarkt:
 • 21u30: Bauchklang
 • 23u30: Postman
 • 01u00: The Seven Laws of Woo (Café Video)

Labels: ,

Music maestro: Muse en de Lokerse Feesten


foto: Tim Broddin

 1. Muse:
  • Zaterdagnamiddag zijn vijf nummers uit de nieuwe cd exclusief te beluisteren in de Bilbo van Gent en Antwerpen om 13u30. Om 16u kunt u in Brugge en Leuven nog eens gaan luisteren. Er is ook iets te winnen voor mensen die de cd al reserveren. (bron)
   Al bij al veel geblaat voor weinig wol. Vijf nummers, terwijl heel de cd naar het schijnt al te downloaden valt. Maar dat mag niet van de paus en van Metallica (over ouwe koeien gesproken). En niet te vergeten, een week later ligt die cd gewoon in de winkel.
  • In samenwerking met Studio Brussel is er een site om prijsjes te winnen, zoals een meet&greet op Werchter of ander leuks. Het enige wat je moet doen is een vraag bedenken om te stellen aan Muse en te stemmen op andere vragen. Ik veronderstel dat degene met de meeste stemmen wint. Mijn vraag gaat over Britney Spears, voor als je zou willen stemmen.
 2. De Lokerse Feesten:
  • Maandag 7 augustus: Madness
   Dat is zoiets dat een mens moet gezien hebben in zijn leven, niet? Het is volstrekt van voor mijn tijd, maar ik vind het heerlijke muziek, die intro van One Step Beyond (achter de link met extra geschift voorstukje), het reffrein van Baggy Trousers, de videoclip van Our House, ... Geniaal mensen, geniaal, ...
  • Zaterdag 12 augustus is een hoogdag voor mij persoonlijk. Eerst en vooral komen The Presidents of the United States of America. Ik had daar ooit eens naar gevraagd en dichter bij huis dan dit zal ik ze niet vinden, denk ik. Als u ze niet kent: probeer eens Lump en Peaches.
   Na The Presidents komen dan nog eens de Fun Lovin' Criminals. Ook vooral bekend van hun vroege periode, maar nog steeds behoorlijk goed. Mijn enthousiasme voor de groep is per cd wel een beetje afgenomen. Op den duur wordt het een beetje te veel van hetzelfde. Live zijn ze echter zeer te smaken. Wilt u hier ook videoclipjes van? Hier hebben we: Scooby Snacks (voor de geluidskwaliteit moet je het niet doen), Love Unlimited en Mi Corazon (aan de laatste merk je dat het met de FLC de verkeerde kant opgaat, tongue in cheek of niet.)
Tags:

Labels:

Think of One op Polé Polé


foto: flykr

We hebben ze al eens gezien in de Vooruit, dankzij onze cultuurcheques zelfs heel goedkoop. Nu zijn ze dus gratis te bezichtigen op Polé Polé.
Claire vond ze niet goed, ik wel. Als je je laat meedrijven met de sfeer, wat op de Gras- en Korenlei in de Gentse feesten geen probleem kan zijn, zijn ze heerlijke dans- en zweefmuziek.
Het podium van Polé Polé komt dus op de Korenlei te staan, waardoor je vlak voorhet podium kan staan, zoals bij elk degelijk optreden. Kan het contact met de artiesten enkel maar verbeteren. Wie het zaakje wat rustiger wil aanschouwen kan op de pontons aan de Graslei staan.

Coördinaten: maandag 17 juli, 22u30, Korenlei

Daarna wordt een feestje op gang getrokken door DJ Bobby Ewing van Discobar Galaxie.

Labels: , ,

Helder in Baudelofoto: Franky Claeys

Helder Deploige maakt intimistische songs die af en toe al eens de vrolijke kant op gaan. Een gitaar en een stem, op zijn laatste CD 'The ceiling is not the sky' bijgestaan door bas, toetsen en drum. Oh, een banjo valt ook al eens te aanhoren. Op zijn site en myspace kan je songs beluisteren.

Coördinaten: zaterdag 22 juli, 22u30, Spiegeltent, Baudelopark

Labels: , ,

Gorki op Sint-Jacobs


foto: by Tijl Vereenooghe

Ja, Gorki is Gorki hé. Luc De Vos staat terug op zijn vertrouwde Gentse feesten na één jaartje sabat. Zijn nieuwste CD 'Homo Erectus' werd goed onthaald en staat weer vol met oerechte Gorkinummers, als ik de recensies mag geloven.
Wie een interview met live-fragmenten uit de AB wil bekijken om nog eens te zien hoe Gorki dat doet op een podium, vindt dat op ABconcerts. Ik heb hem nog maar twee of drie keer aan het werk gezien, de afgelopen 7 jaar, dus misschien dat ik wel ga kijken. Het is een mooie start van de Gentse Feesten, zeker voor al die jonge, mooie en intelligente mensen.

Coördinaten: zaterdag 15 juli, 21u30, Sint-Jacobs

Later op de avond staan daar ook nog Kamagurka en de ridders van den apocalyps. Die spelen de volgende dag ook in Charlatan Deluxe en daar is een mooie uitleg van wat we daar van moeten verwachten te vinden. Daar ga ik nu eens niet naar kijken zie. Het is mijn humor niet, meestal.

Labels: , ,

AB-concerten onlineDe AB heeft nu ook livestreams van hun concerten online staan. Dat betekent dat je tijdens het optreden thuis aan je computer kan binnengluren in de zaal, maar ook dat je achteraf de optredens kunt bekijken.
Zo staan Gorki, Rye Jehu, Vive La Fête, Think Of One en vele anderen in het archief.

Labels:

Eddy Wally op de Gentse Feesten.
De blogpost over de Gentse Feesten is weer wat uitgebreid. Eddy Wally op de Gentse Feesten, whoehoew! En Petra, en Belle Perez. Vrijdag meer ...

Labels: , ,