verboden te lezen

een blog zoals een ander

De plagiaatkameraad vs. de provincieDe provinciebesturen willen wat meer in beeld komen, kwestie dat de mensen de moeite doen om wat na te denken voor ze het stemhokje inkruipen en op dat tweede blad een bolletje kleuren. Niemand weet namelijk wat de provincie zoal uitsteekt. En waarom dan geen campagne opzetten? Met filmpjes en zo. Filmpje weg.
Los van het feit dat het antwoord op 'Wat doet de provincie?' nogal onduidelijk naar voor komt, is het achtergrondmuziekje schaamteloos gestolen. Voor al wie fan is van gangsterfilms uit de jaren '90, surfmuziek, hedendaagse, volledig de mist ingegane hiphop-R&B-groepjes (filmpje ook weg) of gsmbeltonen zou de gelijkenis oorverdovend duidelijk moeten zijn; iets te duidelijk om nog oké te zijn, maar dat is mijn idee.

Labels: ,

De plagiaatkameraad


Een tijdje geleden hoorde ik de nieuwe single van Sioen op de radio en ik vond al dat het wat op Pinback leek. Schande o schande dat ik zelf niet herkend had dat de 'na na na' uit ease your mind van Sioen zeer gelijkend is aan Loro van Pinback. Dat is namelijk mijn favoriete nummer van die groep.
Op stubru hebben ze het overlaatst mooi helemaal uitgelegd. Zoals hier (niet meer) te beluisteren.
Hieronder dan maar de twee liedjes apart:

Labels: ,