verboden te lezen

een blog zoals een ander

Long time no see

Kijk, daar heb je het weer. Mijn blog ligt weer op zijn gat. Ik hoop dat u mij nog niet vergeten was. Even vlug bijbenen.

Mijn leven: Met mij alles goed. Werk is ongelooflijk boeiend. Voorheen bestond het zorgteam uit drie mensen, nu zijn dat er tien. Betekent dat heel de werking nog in zijn vorm aan het vallen is. Alles is nieuw en moet nog uitgevonden worden. Very cool.

Verder hebben wij juist onze kerstkaarten verstuurd. Eén dezer komt de digitale versie hier wel in een artikeltje te staan. Wij hebben ons alleszins heel kostelijk geamuseerd met het maken ervan, mijn teergeliefde en ik. Met dank aan L. voor het trekken van de foto's en aan I. en T. voor de slappe lach.

Den politiek: Ik snap er allemaal niets meer van. Dan had Leterme één ding waar hij goed mee bezig was, en dan loopt dat ook nog eens op een ongelooflijke ramp. Ge zou nog kunnen denken van: 'ach, het moest nu toch eens helemaal mislopen.' Maar stel u voor dat we al een jarenhalf met een stabiele regering zaten en dan gebeurde dit. We zouden nog veel harder van onze stoel gevallen zijn. Hoe kan een regering nu op zo korte tijd zoveel verkeerd doen? En moet ik nu Vandeurzen zijn maandelijkse nieuwsbrief in mijn just.fgov mailbox al missen na 1 maand? Snif.

De internets: Met uwged8 loopt het deze week als een trein. Er zijn zo'n 4 à 5 groepen echt hun best aan het doen om die eerste plaats te verkrijgen (of te behouden) en het is ongemeen spannend. U kan nog tot morgennacht uw duit in het zakje doen voor de eerstvolgende uwged8. Maak er maar een wekelijkse gewoonte van.

Over duiten in zakjes gesproken. Zo wijs wat er op Gentblogt aan het gebeuren is. Wij zetten geen reclame op Gentblogt omdat we dat een beetje vies vinden. Volledige onafhankelijkheid, daar streven wij naar. En dat lukt ook. Onze inkomsten komen allemaal door giften van onze goede vrienden. Maar nu, met Music For Life in Gent, was het moment gekomen om dat principe een stevige uppercut te geven. Daarmee staat het project deze dagen vol met banners, buttons en gesponsorde artikels, waarvan alle inkomsten doorgestort worden naar Music For Life. Gaat het zien.

Labels: , , , , ,

fascisten

Als linksdenkend persoon met een aantal zeer linkse vrienden zeg ik:

GULDER ACHTERLIJKE KIEKENS

Allé, wat is dat nu? Hebt ge mij nu echt zo ver gekregen dat ik Filip Dewinter gelijk moet geven in iets dat hij zegt?

De zogenaamde anti-fascisten hebben hier fascistische middelen gebruikt om ons proberen de mond te snoeren. Dit kan niet in een democratie.

Compleet contraproductief. Aargh, daar kan ik nu eens echt nijdig van worden.

Labels:

En God schiep de dag

Momenteel geef ik Katholieke godsdienst op een lagere school in Gent. In het vierde leerjaar gaat het over het scheppingsverhaal. Sinds vorig jaar een meisje van 11 jaar in het schoolmuseum staalhard beweerde dat dat van die oermensen allemaal gelogen was, ben ik nogal gevoelig aan het onderwerp.

Zie ik in de handleiding volgende staan:

Het verhaal [...] is eigenlijk een lied. God schept de dingen door zijn woord. Hij wil gewoon dat ze ontstaan... én ze bestaan.

Iek, denk ik dan. Iek!! Wat zeggen ze daar nu? 'Floep' en het is er, of wat? O jee, o jee. Maar dan volgt er:

Dat is de kern van het lied: de schepping én de mens zijn door God gewild. Ze worden niet 'gemaakt'. [...] Het scheppingslied is een theologische compositie en is niet in contradictie met de latere wetenschappelijke verklaringen over het ontstaan van het heelal, zoals de theorie van de oerknal (Big Bang), voor het eerst geformuleerd door de Leuvense professor (en priester) Lemaître in 1933. Het bijbelverhaal wil niet verklaren hoe de dingen ontstaan zijn, maar wel waarom, of wat hun zin, hun ware oorsprong en bestemming is. Die ligt in de liefde van God.

Velen onder u mogen dan wel griezelen bij dat liefde en God-gedoe, maar weest blij, weest blij dat de Belgische bisdommen zo over de zaak denken, ik zeg het u maar. Als ze daar ooit hun gedacht over veranderen, vind je mij aangesloten bij de kerk van het Vliegend Spaghettimonster, wees daar maar zeker van!

Labels: ,

Vraag aan Gie Knaeps

Niets bijzonders hoor, maar bestaan groepen doorgaans niet uit meer dan een zanger alleen?

Bij elke bespreking van de optredens van Rock Werchter op Humo staan foto's van de besproken groep. Die foto's zijn allemaal getrokken door Gie Knaeps. Chapeau aan diene mens trouwens om zo een hele dag van podium naar marquee te crossen. Maar dat is nog geen reden om bij elk optreden tot 10 close-ups van de zanger(s) te publiceren en amper een ander groepslid te tonen. Dat is gewoon saai.

Op zich wel allemaal schone foto's, dat wel.

Bekijk het zelf maar eens.

Labels: ,

Het is verboden te lezen

Een mens komt al eens boeiende lectuur tegen bij het controleren van zijn weblognaam op google. Hier een forumdiscussie over persvrijheid in Afghanistan, gevoert door moslims en Afghanen.

Ik ga er weinig inhoudelijks aan toevoegen omdat ik er niets over weet. Maar ik vind zo'n dingen bemoedigend. 't Is een kant die we veel te weinig zien, zo'n discussies. En dat die ene Engelstalige het toch heel smerig speelt.

Labels:

Radiohead Best Of

Gisteren kwam een Best Of van Radiohead uit. Zonder de medewerking van Radiohead zelf weliswaar. Het zit zo. De rechten van de vorige 6 albums liggen bij EMI. Radiohead zijn in ruzie bij EMI weggegaan om hun recentste CD met veel ophef als download te verkopen. Ondertussen ligt dat album al lang in de winkel, uitgebracht door XL records, die ook de solo van Thom Yorke reeds verdeelden.

EMI beweert dat de verlenging van het contract met Radiohead niet is doorgegaan omdat Radiohead een gigantisch bedrag eisten. Radiohead dan weer beweren dat ze meer inspraak wilden in het gebruik van hun muziek en een aantal rechten terug wilden.

Als Radioheadfan de juist uitgebrachte Best Of kopen zou dan ook heel vreemd zijn. De groep steun je er niet mee. Trouwens, wat ben je met een Best Of als je alle albums hebt liggen, nietwaar?

Nu, ik zou hier niet over geschreven hebben als ik niet het volgende gelezen had:

Op 2 juni verschijnt de eerste Best Of-cd van Radiohead. Om die release te vieren, stuurt Studio Brussel je naar Chicago voor het Best Of-concert van Radiohead. Doe snel mee!

Persoonlijk vind ik al niet dat die release gevierd moet worden, maar een Best Of-concert van Radiohead ter ere van de nieuwe verzamelaar? Als je weet wat in de vorige alinea's staat klinkt dat wel heel vreemd. Studio Brussel en EMI verkopen de prijs als een Best Of-concert, terwijl EMI niets met het concert te maken heeft, en het concert in de tournee bij het nieuwe album hoort. Het gaat trouwens over tickets voor Lollapalooza, de Amerikaanse versie van Rock Werchter, zullen we maar zeggen.

Komt daar nog eens bij dat Radiohead heel erg bezig zijn met het milieu en de invloed van hun optredens daarop. Ze zitten er nogal mee verveeld dat concerten veel uitstoot veroorzaken, de grootste nog wel door het transport van de bezoekers. Daarom roept Radiohead al een tijdje op om zo milieuvriendelijk mogelijk je te verplaatsten naar hun optredens. Op hun site kan je zelfs berekenen hoeveel impact verschillende vervoersmiddelen hebben. En dan worden er vrolijk prijzen uitgedeeld om met het vliegtuig naar Chicago te vliegen voor een weekendje... Ik denk dat Thom en de zijnen er niet mee kunnen lachen.

Labels: ,

Fitna the movie

Allé, we gaan eens een draai geven aan het internet. Keer kijken of het iets uitmaakt:

Bekijk hier Fitna The Movie.

De film van Geert Wilders online!

Labels:

Dode kindjes in Gent binnenkort?

Huize Triest trekt aan de noodbel. 300 kinderen op 6 maanden tijd hebben ze moeten opvangen in hun accute nachtopvang. En elke dag moeten ze 'nee, geen plaats' zeggen tegen dakloze gezinnen.

En dan vraagt e-mino om daar over te schrijven. Wat kan ik anders zeggen dan dat ik het schrijnend vind? Heel de kwestie is zo complex, zoals Michel ook al aangeeft. Ik weet mij daar geen mening over te vormen. Ik heb het web eens afgezocht. Vorig jaar, met het kraken van het postgebouw en het belastingsgebouw aan de Poel is er veel geroepen door linkse groeperingen allerhande. Maar ik lees weinig oplossingen. (Bij Indymedia wel drie heel algemene punten over gelijke kansen.) Het is misschien wel fijn om eens goed te roepen en alle schuld te geven aan stad Gent, OCMW, Europa, de zigeuners of Slovakije. Maar dat heeft allemaal zo weinig zin.

Die mensen zijn hier en we moeten ze opvangen. Dat lukt niet. Er zijn geen langetermijnoplossingen. Slechts weinigen vinden een job die genoeg betaald wordt of kunnen opgevangen worden door ons sociaal net. Velen leven in kraakpanden zonder verwarming, water of elektriciteit of leven simpelweg op straat.

En de groep die zich daar onderhuids heel erg mee bezig houdt, die zit grotendeels momenteel in den bak wegens hun uitstapje van gisteren.

Nee, serieus. De zaak is veel te complex om zomaar even een oplossing te formuleren. Aan u de eer... Hier, of op Gentblogt.

Labels: ,

Weg met valkeniers, leve ornithologen!

valkeniersOorspronkelijke foto door moonpointer 1

Een mens moet zijn slogans aanpassen aan de omstandigheden hé.

Labels:

Amerikaanse symboliek

VS dopen oorlogsschip uit staal WTC-torens

Ruim zes jaar na de terreuraanslagen van 11 september is een Amerikaans oorlogsschip gebouwd met staal uit de neergestorte WTC-torens in New York. In aanwezigheid van nabestaanden van de slachtoffers werd het schip zaterdagavond in Avondale in de staat Louisiana gedoopt tot de 'USS New York'. "God zegene dit schip en allen die ermee varen", zo riep de echtgenote van viceminister van Defensie Gordon England toen ze een fles champagne te pletter sloeg tegen de boeg van het schip.

Uit De Morgen 02/03/08

Hoe symbolisch. Het enige wat 9/11 heeft voortgebracht voor de Amerikanen is meer oorlog. Hadden ze van dat staal geen school kunnen maken of ergens een brug of zo? Neen, met de overschotten van de twin towers zullen wij de rest van de wereld nog wat meer op de zenuwen werken. Good shot.

Labels:

Er is altijd een reden om te feesten


Aan alle mensen die oudejaar/nieuwjaar vieren maar stom vinden maar wel pakweg de Gentse Feesten het van het vinden: ge zijt een bende hypocrieten. Oudejaar is evengoed gewoon een excuus om er een leuk feestje van te maken.

En loofah, dat is een spons.

Labels:

Godwin

Leterme vergelijkt de RTBF met Radio Mille Collines. Zowaar de wet van Godwin in actie, maar dan met foute negerkes in plaats van Hitler.

Of niet?

Labels:

Loosers

Anoniempje weet het volgende te zeggen op dit bericht:

Man, wat ben jij een slechte verliezer....

En wel, het enigste dat ik daar op kan reageren is dat ik inderdaad een slechte verliezer ben, maar enkel als hetgeen ik verlies slecht georganiseerd is.

Het trof mij met verbazing dat ik niet opgenomen was bij de selectie. Maar het trof mij nog veel meer hoe de dingen het laatste jaar verlopen zijn. Clickx heeft geen enkele voeling met de blogosfeer en zal dat nooit hebben. Een futiel stukje blog op hun site zal daar geen verandering in brengen. Wie blogs schrijft is niet geïnteresseerd in Clickx en wie Clickx leest is niet geïnteresseerd in blogs. Waarom de moeite? Enkel en alleen omdat het hip staat.

En 't zijn slijmballen. Na de toestand vorig jaar (1 2 3 4) is Clickx plat op zijn buik gegaan voor de blogwereld. En ze trappen er allemaal in, gewoon omdat Clickx ze genoeg aandacht gegeven heeft. Nu lijkt alles okay maar het blijft gewoon een artificiële bedoening. Het is niet omdat het internet is dat je het allemaal zomaar kunt samengooien. Clickx wou en wil nog steeds gewoon profiteren van het hipheidslaagje dat rond de blogwereld hangt. Ik ben eigenlijk blij dat ik niet genomineerd ben.

En ze kijken niet eens naar xhtml-gevalideerde broncodes. Om nog maar te zwijgen van al die simplistische wordpress themes die de revue passeren.

En ze bevoordelen al hun eigen sponsors. (behalve NTG, zo zielig)

En ze laten Amerikaanse sites winnen.

En hun logo is te rood.

Andhi denkt er trouwens ook het zijne van. En Pietel roert zich niet. Vreemd.

Labels: ,

Blijkbaar

Sta ik in de Fnac een koptelefoon uit te kiezen. Het is trouwens deze geworden. Staat plots iedereen naar een saai programma op de tv-schermen te staren. Pieter De Crem is een stemming aan het houden en iedereen stemt gelijk. Wat is daar nu spannend aan dat iedereen daar blijft naar kijken? En toch trok het mij ook aan. En toen had ik door dat ze BHV er aan het doorjagen waren. En dat is toch wel een beetje spannend. En als ik het goed begrijp maakt het in de praktijk allemaal niet veel uit wat daar gestemd werd, behalve dan dat het de boel wat doet ontploffen. Daarvoor hebben ze dan 150 dagen moeten leuteren. Enfin.

Er werd trouwens geen woord gesproken daar in de Fnac. Geen gejuich of boegeroep. Toen het programma afsloot en de eerste beelden van een oude 'Thuis'-aflevering 30 keren te zien waren op de schermen ging iedereen rustig verder met zijn aankopen.

Labels:

Kopvodden

Het hoofddoekendebat laait op in Gent. Ik zou daar vanalles over kunnen zeggen. Maar waarom het zelf stuntelig verwoorden als een arrogante relnicht het u al heeft voorgedaan?

Tom Lanoye kreeg samen met zijn twee collega's stadsdichters van Antwerpen een eredoctoraat. In zijn dankwoord gaf hij zijn mening over de kledingsvoorschriften voor stadspersoneel. Een heel erg in dank aangenomen dankwoord, kunt u wel denken, met zinsneden als 'Ik walg van A' met de Patrick op de eerste rij. Goed, hier een fragment, achter de klik de volledige pdf.

Ik wil dan ook met de hoofddoek kunnen lachen. Ik wil zijn nut betwijfelen. Ik wil hem zien als symbool van mogelijke onderdrukking — net zo goed als de kanten sluier die hoort bij de witte bruidsjapon waarin nog steeds menige bruid het stadhuis betreedt, zonder dat er een seculiere haan naar kraait.
Maar ik wil één ding nooit, juist vanwege — vooruit met de grote woorden — onze Europese principes, rechten en vrijheden, onze erfenis uit de Verlichting waarvan deze universiteit een bastion is. Ik wil die hoofddoek niet verbieden. Zeker niet waar zo’n verbod alleen maar contraproductief werkt, omdat het van die hoofddoek een symbool zal maken van cultureel, politiek en sociaal verzet, los van het religieuze, dat er alleen maar fanatieker op zal worden. En omdat de consequenties van zo’n verbod onze stad reduceren tot een kostschool uit de jaren vijftig. Met navenant kledingreglement. Het enige buitenissige is een T- shirt onder een colbertje, gedragen door onze burgemeester, zelfs als ie delegaties ontvangt in wier land zoiets een belediging vormt. Ik ben daar voorstander van, hoor. Maar kom dan een ander niet de les spellen in je eigen kot. Wat daarbij het meeste stoort, is de weerkerende claim van ‘neutraliteit ’. Neutraal? In deze nota kun je van alles lezen. Maatschappelijke durf, of politieke lafheid. Welkome duidelijkheid, of omfloerste achterbaksheid. Gelijke kansen of genadeloze Gleichschaltung. Maar één ding kun je deze nota nimmer noemen. Neutraal. Zeker niet in een stad waar, vlak voor verkiezingen, een vrouw op straat is neergeschoten omdát ze een hoofddoek droeg. Ikzelf vind dat eerder shockerend.
Alleen díe dominante cultuur noemt zich neutraal die zelfs niet inziet dat zij zich dominant gedraagt. Omdat zij zich simpelweg als enig mogelijke ziet. Dat is, in een notendop, het almaar toenemende monoculturele drama. Wat we van de pastoor hebben afgepakt, moeten we niet terug geven aan de voorzitter van het Humanistisch Verbond, laat staan aan de logebroeder, en al helemaal niet aan de marketeer en de directeur van Censydiam: de waan van superioriteit, en het dictaat van het eenheidsdenken.
Nou ja, ‘eenheid’? ‘Duidelijkheid’? In Gent bestaat zo’n kledingreglement niet. ...

Nog niet dus. En hopelijk nooit.

Onthou vooral de woorden contraproductief en dominante cultuur.

Labels:

Flikkendag


foto: door ikke

Ik wou iets schrijven over Flikkendag, maar mijn teergeliefde heeft dat al gedaan, dus wat kan ik er meer op zeggen dan dat het volgens mij echt wel de Sas was en dat het eerst grappig was, om hem met een rode kop van schaamte en teveel trappist te zien glimlachen omwille van de exhibitionistische oude drinkebroer waarmee hij op stap was. Daarna werd het hilarisch, toen de politie eraan kwam en meteen een beetje vies toen ze na herkenning van de Sas weinig meer deden dan 'Zeg meneer, draai u ne keer om.' En daarna werd het zielig. Met de oude man die tegen de straatstenen ging en van voor niet meer wist waar hij van achter was. En dan teder, hoe Sas de man een colaatje bracht en voor zichzelf een trappist en hadden we het gewild voor ons ook iets, vanwege de hulp.

Maar leest u het vooral eens bij mijn teergeliefde, die ook aan het bloggen is geslagen. En ze slaat hard, zoals gewoonlijk.

Labels: , ,

CAP - vanalles wat - deel 2


Morgen verkiezingen. Deel 2 van wat nog overschoot aan thema's waar CAP een punt van maakt en waar ik van vind dat ik iets over te vertellen heb.

Actieve bestrijding van discriminatie door middel van praktijktests.

Ewel ja. Een praktijktest zal nooit sluitend zijn, met als gevolg dat de beklaagde snel het voordeel van de twijfel moet krijgen. Dat zeg ik er maar bij omdat ik zo'n praktijktesten toch wel ietsiepietsie gevaarlijk vindt. Een praktijktest is een momentopname en geeft nog steeds geen sluitend bewijs voor discriminerend gedrag.

Ik ben tegen quota voor gelijk welke groep mensen dan ook. Een quotum kan even helpen om een onevenwichtige situatie een duw in de juiste richting te geven, maar ze moeten van heel erg tijdelijke aard zijn. Zo vind ik dat het quotum de helft vrouwen op de kieslijst terug naar de vuilbak mag. Partijen die zichzelf en hun leden respecteren zetten ongeveer evenveel vrouwen als mannen op hun lijst. Daar zijn geen quota voor nodig.

Wat CAP daar van denkt is nogal onduidelijk. Ik zou het verder moeten uitzoeken, maar we moeten verder.

Geen gesloten centra en gedwongen uitwijzingen van asielzoekers.

Ik ben daar nogal principieel in. Ieder mens heeft het recht om gelijk waar zijn leven op te bouwen. Komt het hem beter uit om dat in een westers land te doen, dan doet hij maar. Cap zegt er ook nog het volgende over:

Geen enkel land heeft het recht om mensen, die in een meer welvarend land voor hun gezin en zichzelf proberen een beter leven op te bouwen, in de illegaliteit te drukken.

Lees meer over CAP en discriminatie.

Voor het recht van landen op economische zelfbeschikking door hun rijkdom te beschermen tegen multinationals en de grondstoffenontginning in eigen handen te nemen.
Het is een schandaal hoe sommige derdewereldlanden uitgezogen worden. Koloniale reflex?
Een internationale taks op muntspeculatie.
Is dat de Tobintaks? Ik ben voor. Veel te lange uitleg om nu te doen.
Een onvoorwaardelijke kwijtschelding van de derde wereldschuld.
Deze landen hebben hun schuld al in veelvoud afbetaald aan intresten en moeten nieuwe leningen aangaan om hun intresten te blijven betalen. Een voorbeeldje: Nigeria leende 5 miljard dollar, betaalde reeds 16 miljard dollar af en heeft nog een schuld van 32 miljard dollar open staan. Veel financiële hulp aan landen en winsten uit grondstoffen en productie verdwijnen gewoon in deze bodemloze put.
Producten uit de derde wereld moeten behoorlijk betaald worden. Eerlijke prijzen van producent tot consument.

Leve Oxfam, whoeha!

Lees meer over CAP en solidariteit.

Achter de mening van CAP over veiligheid sta ik helemaal. U moet het daar dan maar eens nalezen.

Ok, ik zie het al. Er volgen nog de thema's vrouwen (zucht), armoede, onderwijs, Europa, cultuur en gezondheidszorg. Ik heb echt geen tijd om dat allemaal nog te bespreken, hoewel er waarschijnlijk nog veel boeiende dingen in te vinden zijn. Onderwerpen waar ik allicht een uitgesproken mening over heb (onderwijs), maar de tijd laat het niet meer toe.

Zal ik CAP stemmen? Ik ben bijna zeker van wel. Geef ze een kans. Ze rekenen niet op de kiesdrempel, maar ze kunnen alle steun gebruiken om hun werking verder uit te breiden en om echt iets te betekenen.

Labels:

CAP - vanalles wat - deel 1

Een paar dagen voor de verkiezingen. Nog vlug eens verder doorgaan over CAP. In de media is er nog steeds bitter weinig (tot niets) te vinden over deze partij die in elke provincie opkomt. Vreemd, spijtig, zonde.

Ik zal tussen nu en de verkiezingen een paar van CAP's standpunten bespreken waar ik heel erg achter sta, of toch een beetje. Ik ben benieuwd wat het resultaat daarvan zal worden. Ik heb er namelijk geen idee van in hoeverre ik eigenlijk overeenkom in ideeën met deze gloednieuwe partij.

Vandaag hebben we het over vanalles en nog wat. Het moet vooruit gaan.

De overheid zou volgens ons een heleboel maatregelen moeten nemen om de woonmarkt fundamenteel te hervormen. Er moet een ambitieus programma uitgewerkt worden voor de bouw van nieuwe sociale woningen en voor renovatie. Een vlugge inhaalbeweging is nodig. Huurprijzen moeten geplafonneerd worden door ze te koppelen aan het kadastrale inkomen van de woning. Woonbuurten moeten opgefrist en toegankelijk gemaakt worden, zonder te raken aan het sociale karakter ervan. De overheid moet leegstaande panden en verkrotte woningen kunnen aanslaan om die om te vormen tot sociale woningen. Zolang er woningnood is, kan het zeker niet dat de overheden zelf gebouwen langdurig laten leegstaan.

Een hele boterham. Als je het vorige bericht leest, snap je wel dat ik voorstander ben van gecontroleerde huurprijzen. Wij hebben geluk gehad met onze huurprijs, maar je komt wat tegen op de markt. Sociale woningbouw zie ik het liefst in gewone buurten, dus geen aparte wijken.

Lees meer over CAP en betaalbaar wonen.

Geen jacht op werklozen! Geen inperking van de duur van werkloosheidsuitkeringen.

Hola, even wachten daar. Hier kom ik niet helemaal overeen met CAP en ik zal dat even verduidelijken. Ik ben er van overtuigd dat er een systeem moet mogelijk zijn waarbij een werkloze intensieve begeleiding krijgt, gekoppeld aan een intensieve controle als daar nood toe is. Ik zeg heel duidelijk: als daar nood toe is. Dat wil zeggen: als de werkloze laat blijken van slechte wil te zijn. Er moet een procedure mogelijk zijn om die mensen hun uitkering af te nemen. Het is ook mijn overtuiging dat dit over een kleine minderheid gaat en dat veel mensen die de zin niet meer inzien om nog werk te zoeken of aan te nemen dat vooral doen door een overdaad aan desillusies in het verleden. Niets zo deprimerend als niets te betekenen hebben.

Iedere actieve werkzoekende moet verzekerd zijn van een werkloosheidsuitkering, onbeperkt in tijd. Dus eigenlijk ben ik wel akkoord. Het is maar welk verhaal je erachter zet.

Voorkomen is beter dan genezen. Geef de werkzoekende een eenvoudige, intensieve begeleiding, zonder al te veel papierwerk. Motiveer, beloon vooruitgang en regeer met de harde hand als dat nodig is. Voila. In een notendop. En ja dat is allemaal heel utopisch. Blablabla.

Lees meer over CAP en sociale zekerheid.

Een andere energiepolitiek is meer dan nodig. Wij willen niet opnieuw in de kernenergiemolen stappen. Er zijn teveel gevaren, we weten met het afval geen blijf en we plezieren er alleen de grote financiële holdings mee. Wij willen een plan voor alternatieve energie. Energie moet onder overheidscontrole komen. Als we opnieuw in een gezonde leefomgeving willen wonen, moet één en ander veranderen aan onze economie. Met schuchtere pogingen om de consument het gelag te laten betalen, komen we er niet. De overheid moet de industrie strenge normen opleggen op het vlak van afval, uitstoot van CO2 en gevaarlijke stoffen, mobiliteit…

Dat van die uitstap uit de kernenergie. Ik snap dat iedereen zoiets heeft van 'Dat lukt nooit. Zijn ze helemaal zot geworden? En dan allemaal zonder elektriciteit zitten zeker?!' Maar als je nu zegt dat we misschien mogelijks wel een poging zullen wagen om over tien jaar uit de kernenergie te stappen is er geen kat die geld wil investeren in de ontwikkeling van groene energie. Dus we zeggen nu dat we het zeker gaan doen. En als het zover is en de mogelijkheden zijn er echt nog niet, dan stellen we het boeltje nog wel even uit.

Lees meer over CAP en milieu.

Labels:

CAP - jobs

Ah, om de stapel onafgewerkte projecten op dit weblog niet groter te laten worden, toch nog een vervolg breien aan dit goed voornemen.

Ik zal tussen nu en de verkiezingen een paar van CAP's standpunten bespreken waar ik heel erg achter sta, of toch een beetje. Ik ben benieuwd wat het resultaat daarvan zal worden. Ik heb er namelijk geen idee van in hoeverre ik eigenlijk overeenkom in ideeën met deze gloednieuwe partij.

Vandaag hebben we het over jobs. Ik moet toegeven dat ik mij in deze kwestie nog maar weinig verdiept heb.

Verdeling van de beschikbare arbeid: te beginnen met een 32-uren- en 4-dagenwerkweek, met behoud van loon en bijkomende aanwervingen.

Dat lijkt misschien een heel simplistische oplossing van het werkgelegenheidsprobleem, maar ik zie daar wel iets in. In plaats van allemaal meer en langer te werken, laten we gewoon allemaal wat minder werken. Automatisch komen er meer plaatsen vrij. Ok, we verdienen dan misschien wel iets minder, maar hebben we dat extra geld wel nodig? Veel mensen kiezen nu al voor een vier vijfde werkweek (of zouden dat toch willen). Mensen hebben meer tijd voor het gezin (zitten die kinderdagverblijven ook wat minder vol), meer tijd voor vrijwilligerswerk, meer tijd voor vakantie, weekendtripjes, meepikken van een optreden, ... De economie zal er niet op achteruitgaan, en de sociale cohesie ook niet. Of dat verplicht nationaal moet ingevoerd worden, die 4-dagenwerkweek, dat weet ik nog zo goed niet. Maar de mogelijkheid moet er wel zijn, liefst met zo weinig mogelijk loonsverlies. De financiële haalbaarheid daarvan moet een ander maar even zoeken. Héhé.

Herstel van de echte index met een nieuwe samenstelling van de indexkorf die aangepast is aan de werkelijke consumptiebehoeften van de meerderheid van de bevolking.

Als ik het goed begrijp hebben ze een goeie tien jaar geleden een gezondheidsindex ingevoerd, waarin olie- en woonprijzen niet zitten. Zo zouden de lonen, vertrekkende vanuit een realistische indexaanpassing, 4% hoger liggen, wat voor lage inkomens een wereld van verschil maakt. Meer uitleg bij Tati.

Volle erkenning van het stakingsrecht. Afschaffing van eenzijdige verzoekschriften en dwangsommen. Transparante ondernemingen via controlerecht van syndicale afgevaardigden op alle aspecten van de werking van de onderneming en via regelmatige algemene personeelsvergaderingen. Syndicale vertegenwoordiging in de KMO’s. Een betere bescherming van vakbondsdelegees en ook meer democratie op alle niveaus van de vakbonden.

Kijk, vakbonden hebben het volste recht om gelijk wanneer en voor gelijk wat te staken. Basisrecht. Dat wil niet zeggen dat ze zich niet eens serieus mogen bezinnen over waar ze zichzelf mee helpen. Je bereikt het meest als je de publieke opinie aan je kant hebt en dat wil een vakbond al eens vergeten. Redelijkheid is ook zo'n punt waar je verder mee raakt dan blinde, koppige stakingsposten. Er worden al eens wat tactische fouten gemaakt, om het braaf uit te drukken.

Lees meer over CAP en jobs.

Labels:

CAP - democratie

In mijn zijbalk staat al een tijdje een affiche van CAP, comité voor een andere politiek. Dit is een nieuwe politieke partij die al eens wordt aangeduid met de term 'klein links'. Ze reageren tegen de huidige neoliberale politiek en verwijten 'gewoon links' niets tegen deze politiek te doen, of nog erger: er in mee te gaan. Of ik er op ga stemmen, weet ik nog niet, maar ze verdienen alleszins een stevige duw in de rug. Ik zal tussen nu en de verkiezingen een paar van hun standpunten bespreken waar ik heel erg achter sta. Ik ben benieuwd wat het resultaat daarvan zal worden. Ik heb er namelijk geen idee van in hoeverre ik eigenlijk overeenkom in ideeën met deze gloednieuwe partij. (En een stemtest zal er mij ook al niet kunnen bij helpen, hun zelf opgezette en nogal subjectieve stemtest ten spijt).

Als eerste komt het thema democratie aan de beurt:

Democratie moet beginnen daar waar je woont of werkt en is nodig op gemeentelijk, gewestelijk en federaal niveau. Meer financiële middelen en beslissingsrecht voor wijk- en buurtcomités en voor syndicale afgevaardigden, zodat zij een actieve democratie, reële inspraak en participatie van onderuit kunnen organiseren.

Ik heb niet zo'n voeling met de vakbond, maar bestuur dat van onder uit gevoed wordt kan ik enkel maar ondersteunen. Geef het volk verantwoordelijkheid en vertrouwen en misschien komen ze minder dom en ongeïnteresseerd uit de hoek.

Afschaffing van de ondemocratische 5%-drempel bij verkiezingen.

Hoe kan op deze manier een politiek landschap zichzelf nu vernieuwen? Hoe kunnen vernieuwende oplossingen hun weg vinden als kleine partijen de kans niet krijgen om door te breken? (Zelfs LDD sterft misschien een stille dood door deze stomme regel.)

Geen communautair opbod, maar solidariteit.

Het zou toch fijn zijn moesten de gemeenschappen in België zich wat meer bezighouden met praktische en concrete oplossingen in plaats van met emotionele worstelpartijen. Niemand wordt beter van het huidige gebekvecht. Dat wil verre van zeggen dat we naar een unitaire staat moeten. Dat wil evenmin zeggen dat België moet barsten.

Lees meer over CAP en democratie.

Labels:

Ja!


Heel vreemd allemaal. Ik vind dat dus een pracht van een initiatief, die ja-campagne, maar omdat het eerste dat ik er van hoorde bestond uit kritiek heb ik er nu zo'n dubbel gevoel bij. Ben ik dan zo beïnvloedbaar?

Enfin, het draait goed. En als we michel zijn bronnen mogen geloven, komt het van de SP.A. Wat niet onwaarschijnlijk is. Spijtig dat zo'n initiatieven niet van hun eigen ontstaan, of is dat te flowerpower en te soft? Njah, mij kan het niet schelen. Leve de positiviteit. En allemaal wat meer lachen op de bus.

Labels:

1 mei

Die anarchisten toch. Een beetje rebellie kan geen kwaad natuurlijk. Zolang ze maar geen vandalisme plegen zoals in dat flutkrantje beschreven wordt.
Het zag er wel een gezellige boel uit, daar op de Vrijdagsmarkt.
En wie we daar hebben! Vlak voor Freya! Miss RVA! (rva? waarom rva?)

Labels: ,

Huur eens een vrouwEen reclamebedrijf maakt een site om vrouwen te huren, maar maakt in feite reclame voor een online videotheek. De ironie ervan ontsnapt aan het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en ze dienen klacht in.
Er was misschien beter ook een rentaman-site gemaakt, dan was er minder reden tot kritiek. Nee, deze site is zo duidelijk als grap bedoelt dat ik niet inzie waarom hij verboden zou moeten worden. Deze reclamestunt laat mensen juist stilstaan bij het feit dat vrouwen veelal zo worden voorgesteld in reclameboodschappen. Ik denk nu niet dat ze de bedoeling hadden om de beeldvorming van vrouwen aan te klagen, maar ze tonen alleszins een besef van die beeldvorming. Ik zou blij zijn, als IGVM.
De webwinkel krijgt wel de controverse die ze zocht natuurlijk, enkel maar winst.
En om in de toekomst dergelijke problemen te vermijden stel ik voor dat vanaf nu elke reclame waarin ironie zit het ironieteken duidelijk aangeeft.

Labels: ,

De SPEen politieke partij die aan viral marketing doet. In Nederland weliswaar: de SP. Bekijk het filmpje in kwestie hierzo. Ook hun logo mag hip genoemd worden. Onze pasgeboren partij van dezelfde strekking 'CAP' heeft nog een lange weg voor de boeg.

Labels:

Carnaval


foto: by quarkness

Ik was nog eens in vorm om een stevig uitgebreide tekst te schrijven met uitweidingen en grapjes en veel tussenhaakjes en dergelijke meer en dan zit ik al aan zo'n half A4'tje en valt de computer uit. Dan beklaagt een mens het zich toch eens dat hij niet op Wordpress zit. Ach ja.

In het kort wat ik u wou vertellen:
Theo Maassen heeft een carnavalsnummer gemaakt. Om een aantal redenen is dat bijzonder.
  1. 'Lauwe pis' staat sinds dit weekend op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten. Een carnavalshit haalt in Nederland zelden de top van de hitlijsten. Dat is in België wel anders (bedankt, Peter Van de Veire).
  2. Zoals je het van een cabaretier kan verwachten is het nummer een parodie op carnavalsmuziek, maar ook op de samenleving en zijn problemen, wat dan ook weer de functie is van carnaval zoals het hoort te zijn.
  3. Eigenlijk kan je dus stellen dat het lied er enerzijds zo los over gaat als reactie op alle platvloerse, vrouwonvriendelijke carnavalsmuziek die er van tegenwoordig de Nederlandse radio teistert en anderzijds toont hoe het wel zou moeten zijn: kritisch, met de vinger op de pols.
  4. Veel Nederlanders hebben dat nummer dus gekocht. Begrijpen ze de gelaagdheid of vinden ze het leuk meeschreeuwen over de voorkeur voor jonge meisjes, de klagende huisvrouwen die beter zouden zwijgen en zelfmoordterroristen die het in het hiernamaals maagdengewijs met minder moeten stellen dan Theo op carnaval?
  5. En kan iemand mij verklaren waarom België in rep en roer staat als Raymond van het Groenewoud Amerika weg wil en er in Nederland amper een kritisch woord te vinden is over een lied waarin Amerikanen nazi's worden genoemd? Enkel op Flabber vind ik een kritische discussie, uiteraard vol met clichés, maar enfin, het is een discussie. Geen enkele weblog of site die verder raakt dan 'Theo Maassen heeft een nummer 1-hit.' Ligt Nederland lam na de moorden of zijn ze zo'n uitlatingen gewoon? Vrije meningsuiting is pas nuttig als ze van twee kanten komt. Ofwel is iedereen simpelweg akkoord met de inhoud of bedoeling van het nummer (zie 4.) ofwel durft niemand zijn mond open te doen.

Lees verder voor de volledige tekst van het lied (de lyrics zoals ze zeggen) en een linkje naar een fragment van de laatste show van Theo Maassen waar het nummer al in zat.


Theo Maassen - Lauwe pis

In Afrika daar smaken rauwe bonen nogal zoet
omat er altijd ergens wel een hongersnoodje woedt
je zit dan psychologisch net iets sneller in een dal
daarom zeg ik Afrikaantjes vier toch ook eens carnaval!

Ze maken mij de pis niet lauw
het heeft tieten, zit te zeiken, 3 keer raden..ja een vrouw!
ze maken mij de pis niet lauw
ik ben een beetje misselijk omdat ik het binnen hou

en in het midden oosten daar heb je een conflict
daar lijkt mij polonaise uitermate voor geschikt
argumenten gaan dan ongemerkt over in gelal
nou dan hoor je al van verre, ja daar is het carnaval

Ze maken mij de pis niet lauw
hup kom op die beentjes wijd, ik blijf je altijd trouw
ze maken mij de pis niet lauw
dat is geen schoudervulling, nee dat is gewoon m'n bouw

Amerika, het land van Bush..dat is de president
het zijn de nieuwe nazi's al wordt dat door hun ontkent
ze roeiden indianen uit, een volk kwam ten val
ja, er zijn nog indianen maar alleen met carnaval

Ze maken mij de pis niet lauw
ik hou van jonge meisjes want die zijn zo lekker nauw
ze maken mij de pis niet lauw
doe maar weer een ander ik verveel me nogal gauw

In China daar eet iedereen elke dag chinees
dat kan toch niet gezond zijn, altijd bami met wat vlees
daarom adviseer ik frietje met of broodje bal
want dat is wat wij eten hier tijdens carnaval

Ze maken mij de pis niet lauw
het kan heel even pijn doen als ik 'm naar binnen douw
ze maken mij de pis niet lauw
de boodschap die is duidelijk, hou maar op met dat ge-au

Nee, dan de buitenlanders, wat zijn het er toch veel
dat heet dan met een mooi woord multicultureel
nee, ik zeg niet dat het vol is anders klinkt er straks een knal
en dat kan ik niet gebruiken want dan mis ik carnaval

Ze maken mij de pis niet lauw
er zit ook wel wat bloed bij maar het meeste is cacao
ze maken mij de pis niet lauw
dat wijf dat moet niet zeiken zolang ik d'r onderhoud

Alle moslim terroristen, of ja een heleboel
die zijn bereid te sterven voor een hoger doel
want dan mag je maagden neuken, in kleine honderdtal
maar dat is nog altijd minder als ik met carnaval

Labels: ,

Vrije meningsuiting


foto: SOSdemocratie

De varkensogende nerd heeft dus doorgezet. Ik had nog zo gehoopt dat de storm vanzelf ging liggen.
Nu ja, bewaard voor de geschiedenis, zullen we maar zeggen.

Labels: ,

MOORDIk zou dat eigenlijk niet mogen doen, zo piekendief, maar ik wou er al 24 uur lang iets over schrijven en ik kan het niet beter verwoorden dan dat Els het doet. (Ik had bij de veroordeling wel al een klein bericht geschreven.)
Dus bij deze een hele lange quote:

De executie van Saddam Hoessein

Weet u wat de mensen gingen doen na de terechtstelling van de nazi’s na Nürnberg en de aanverwante processen? Wel zie, de mensen kwamen op straat. Ook de linkse mensen. De mensen die heel goed wisten welke walgelijke gruweldaden de nazi’s op hun geweten hadden. Ze deden dit, omdat ze boos waren op het bestaan van nationale rechtbanken die oorlogsmisdaden gingen berechten. En meer nog, omdat ze tegen de doodstraf waren, altijd, overal, eender in welk geval.

Verwarrende boosheid. Want dat iedereen (behalve een paar kluivers die tot op heden opperen dat er eigenlijk nooit iets gebeurd was) wist dat de oorlogsmisdadigers wel degelijk moesten berecht worden, was duidelijk.Om dat soort verwarrende toestanden te voorkomen werd later dan ook een internationale rechtbank opgericht.
Vlak bij de deur, in Den Haag.

Het proces van Saddam Hoessein werd niet gevoerd voor het gerechtshof van Den Haag, maar wel voor een soort Nürnberg van de 21ste eeuw. ‘Omdat dit symbolisch beter zou zijn voor de mensen’. Lees: om de waarschijnlijke zekerheid te vergroten dat Barbertje binnen de kortst mogelijke tijd zou hangen. De Voorzitter van de rechtbank die instond voor de berechting van Hoessein werd verschillende keren vervangen. Dit gebeurde door toedoen van de Iraakse regering , telkens als zo’n rechter voorzichtig liet horen dat Saddam misschien toch niet echt een alleen heersende dictator was. Anonieme getuigen met vervormde stemmen en twintig minuten verschil tussen de opnames en de uitzending waren ook niet van dien aard om dat proces veel geloofwaardigheid te bieden.

Zelfs Karel De Gucht, die ik zo waardeer omdat hij zonder nuances durft spreken, stelt vandaag dat de ‘executie’ van Saddam een ’streep’ trekt onder zijn regime. Neen jong. Het rijk van Saddam is al lang uit, en opknoping betekent gewoon een streep door een mensenleven. Punt, Karel, punt. En het idee dat hij groter en gevaarlijker zou terugkomen (zo sprak een dame uit de US die er zeer bang uit zag), is wellicht gebaseerd op de figuur van Voldemort, of andere klassieke maar geheel fictieve slechtigaards. De realiteit zit zo niet in elkaar.Geen zorg dus, Saddam komt niet terug, doch niets is veranderd, want in Irak heerst momenteel een duister regime dat fan is van de doodstraf, rare processen opvoert en flirt met de US, dat eigenlijk de echte macht in handen heeft. Wat niemand leuk schijnt te vinden, behalve de Amerikaanse regering. Al dat volk ginds loopt mekaar voor de voeten zodat mensen de dagen doorkomen met het verzinnen van talloze manieren om elkander uit de weg te ruimen.

Geen nood dus, Saddam is dood en netjes staat opgeruimd, maar op dit moment zijn alweer de eerste doden gevallen naar aanleiding van de executie van Saddam. Wedden?

U weet wel, soms wordt wel eens geopperd dat het geen goed idee is van mensen martelaars te maken. Daarom getuigt Saddams laatste wens, om te mogen sterven zonder hoofdkap van de bijzonder grote intelligentie die hem ook toegedicht werd. Zag u de beelden? Of uw kinderen? Een oude,droeve bleke man met een dikke witte strop rond zijn hals. Kunt u zich voorstellen wat dit beeld oproept bij de aanhangers van deze man? Saddam besefte heel goed wat perceptie is. En heel goed wat een martelarendood teweeg kan brengen. Zo net voor het Offerfeest dan nog. Maar dat is allemaal wat het is. Het punt is dat niemand écht een vinger bewogen heeft om deze moord tegen te gaan. Deze voorspelbare, uitgetekende dood. Geen enkel land. Mensenrechten? Huh? Net zoals - bij uitbreiding - eigenlijk geen enkele natie een kik geeft bij het feit dat in de US nog dagelijkse executies uitgevoerd worden. Medeplichtigheid is cool in dat soort zaken. Ik krijg koude rillingen als ik mensen - ook van linkse signatuur - hoor zeggen dat de doodstraf misschien soms toch de beste oplossing is. Als een rechtse rakker dat oppert wil ik nog wel eens in discussie treden. Maar in elk ander geval. H’llow? Waar zij we mee bezig? Wat is de volgende stap? Deurtjes op kiertjes zetten. Naar het verleden, naar toestanden waarvoor mensen jaren gevochten hebben om ze uit de wereld te hebben.

Bof, bij deze wens ik eerst en vooral de internationale gemeenschap, onbehaaglijke eindejaarsdagen toe, ten gevolge van schuldgevoel veroorzaakt door het ondernemen van niets tegen de uitvoering van de executie van Saddam Hoessein. Of door het ondernemen van ook alweer ‘niets’ tegen zogenaamde wettige executies in de VS.

Daarna volgt nog iets over Hillary Clinton. Dat kan ik niet onderschrijven aangezien ik daarvoor eerst de Amerikaanse politiek een beetje zou moeten uitpluizen. Ik weet er te weinig over.

PS: Voor al die mensen die op zoek zijn naar de videoclip over Saddam, bedenk eerst eens wààrom je hem wil zien en ga dan maar bij Michel, die heeft hem staan.

Labels:

Stephen Colbert

Ik had nog nooit iets over Stephen Colbert verteld, dacht ik zo.
Stephen Colbert is de grappigste mens van Amerika, of toch van degenen die ik ken. Ik hoop snel op een programma in België met dezelfde kritische geest als The Colbert Report. En neen, TV Belgiek zal het niet zijn. Als rechtgeaarde Republikein neemt het typetje Stephen Colbert alle miskleunen van de Amerikaanse politiek op de korrel. Heerlijk gewoon.
Een filmpje tonen van The Colbert Report? Allé dan, 't is goed.

Labels: ,

Geen Golf meer im BelgienIk weet dat het allemaal niet om mee te lachen is, maar is de heropstart van Minerva geen optie? Met overheidsgeld en zo.

Categorieën:

Labels: ,

Mogen we nu wel stemmen?


foto: Speedy Shrimp

Kijk zie, na heel de heisa een weblogverkiezing 'van bloggers voor bloggers'. Toch schoon hé, en goed gezien, want nu komt iedereen daar op af.
Categorieën:

Labels: ,

Stem niet voor deze blog!Reden één: "Ons project en het project van mijn vriendinnen staan er niet bij, dus wil ik ook niet meedoen."
Reden twee: "Ons project mag niet meedoen en het zijn vuile populisten."
Reden drie: "Ze hebben het mij niet gevraagd, ze kennen er niets van en het zijn opportunisten."

Allé vooruit, iedereen heeft zich weer even interessant gevoeld?

Je mocht drie stemmen uitbrengen. Je zal nooit raden voor wie ik gestemd heb, alvorens mijn feedreader uit te pluizen en bovenstaande artikels te ontdekken ...

Nee, echt.

PS: Ik ben moreel verplicht Clickx te verdedigen aangezien ik hun blogtip van de dag ben. (Of week? Of maand? Hoe regelmatig komt die nieuwsbrief in de bus?)
Categorieën:

Labels: ,

Bende zeikerds


foto: by Michael Zimmer

"Een journalist mag niet liegen!" kopt De Standaard:

Zet het 'Marathon'-incident van Koen Fillet de geloofwaardigheid van de VRT op de helling?

Het gedwongen forfait van radiomaker Koen Fillet voor de marathon van New York, maar vooral het feit dat hij in functie van het Canvasprogramma Marathon de goegemeente wekenlang heeft voorgelogen, lokt hevige discussies uit.
Dus, liefste filmrecensenten: vanaf nu steeds de plot van de film in het artikel zetten hé!

En dan lees je op Koen Fillets blog en op De Standaard een hoop harde dingen.
Dat programma is geen journalistiek hé mensen, zelfs geen documentaire. Het is een soort Witte Raven. Wat verwacht je dan?
En omdat Koen Fillet gelogen heeft over zijn deelname aan een marathon ligt de geloofwaardigheid van Ter Zake, Koppen en Panorama in het water?
Ik zou er mij zo niet in opwinden moest ik in al die reacties niet een zekere echo horen.

Categorieën:

Labels: ,

Leve Saddam


foto: Tomas Murk (klik om de volledige cartoon en nog meer actuele cartoons te vinden)

Of toch alleszins levende Saddam. "Uitvoeren van het doodvonnis is moord," zegt Kareltje, en voor één keer mag hij het gerust onverbloemd verwoorden.

Meer woorden ga ik daar niet aan vuilmaken.

Categorieën:

Labels:

Bert blogt nog steeds


foto: VUB

Kijk Bert, ik vraag het nog een laatste keer. Neem contact op met uw webmaster en vraag naar een RSS-feed. Of moet ik het lezen van uw weblog dagelijks in mijn agenda steken om het niet te vergeten?
Nu loop ik weer de volle tien dagen achter met het lezen van uw veelbesproken bericht, al goed dat ik er via een zekere krant (mét rss-feed) was achtergekomen.
Nu vind ik het wel spijtig dat u verzaakt aan het schrijven van een vervolg, aangezien het mij ten zeerste amuseerde. Driekwart van de verwijzingen begrijp ik niet, maar dat zal wel de bedoeling zijn zeker? Het is eens een andere manier om te kijken naar het politieke leven. En zoekt de pers het te graag uit? Ach, laat ze begaan. U noemt geen namen en u bevestigt geen namen, eenmaal men dat gewoon is, zal men het smeken wel opgeven.
Het leuke aan zo'n tekstjes is dat de personen in kwestie doorgaans maar al te goed weten dat het over hen gaat, en dan ongemakkelijk zitten te draaien op hun stoel.

Trouwens, als iemand nog ideeën heeft over wie wie is, laat het niet na hier te reageren.
Categorieën:

Labels: ,

Vrije meningsuiting


foto: SOSdemocratie

Het woord is al een paar keer gevallen in verband met deze kwestie: zielig, gewoon zielig.
Als je iemand al eens niet een nerd moogt noemen, pfoeh.
Joke, sterkte gewenst.

Labels: ,

Voorlopige verkiezingsuitslag Gent
aantal bureaus geteld: 5/100
blanco en ongeldig: -
bron: VRT


% 06 % 00

SPA-SPIR 32,7 25,1 +7,6
VLD-VIV 21,4 21,0 +0,4
VLBELANG 18,6 19,5 -0,9
CD&V/NVA 13,5 17,9 -4,4
GROEN! 12,1 9,1 +3,0
PVDA+ 1,1 0,6 +0,5
LSP 0,6 -
DIGTER - 0,5
LEEF - 0,7
VIVANT - 1,6
VU-ID - 4,0


Ik blijf nog wel even in Gent wonen denk ik. Nog nooit zo content geweest met een verkiezingsuitslag, hopen dat het zo blijft nadat alle bureaus geteld zijn.

Gent, ik ben fier op u!!

Labels: ,

Oast er iets scheeltOas ekik nen dag in eu schoenen zou stoan en gij in die van mij
Toengs zoeme misschienst peizen, wa veur een leven hedde gij
We zoeme van malkoar misschienst verstoan wa damme doen
En toengs zoeme kunen klappen mee een beetse mier fatsoen

W'en allemoal gruute woorden over veel verdroagzoamheid
Moar zijme zelf wel zuu goe bezig? Want geef toe, tes toch een feit
Damme nen andere rap verwijten uuk al doenme 't zelf verkierd
En damme mensen rap benijden, da krijge w'uuk nie afgelierd

Oaster iets scheelt, moede nie zwijgen
Moar kijkt toch uuk een beetse noar eu eigen
Smijt nuunt den ieste stien
Moar vormt eu giel allien het juste beeld
Oaster iets scheelt

Verdroagzoamheid es nie allien moar iets van bliek of doenker vel
Moar uuk van ruze mee de buren veur een fiestse mee wa veel kadèl
Hoe damme rijen mee den otto, hoe damme ruuken op restaurangt
Hoe dadde veursteekt in de winkel, we zijme allemoal soms ambetant

We wurden alsmoar sympathieker, de middenvinger populair
En onze kinders doen ons achter mee nen even gruute flair
Pesterijen van collega's, pesterijen in de klas
De mens es overduidelijk 't miest geavanceerde ras

Oaster iets scheelt, moede nie zwijgen
Moar kijkt toch uuk een beetse noar eu eigen
Smijt nuunt den ieste stien
Moar vormt eu giel allien het juste beeld
Oaster iets scheelt

We zijme nieverangst nie veilig, onze beschaving goa kapot
W'en een alarm op iedere deure van ons afgebakend kot
W'en een alarm op onzen otto, w'en alarmen, 't kan nie op!
Moar woarom steekt er ne kier niemand een alarm in onze kop?

Natuurlijk es ter soms misere en toengs moede der iets an doen
En soms zijme zelfs te brove en lache we moar wa groen
Moar we moete nie zuu zoagen, 't leven es al veel te kurt
W'en hoast al damme vroagen, ongs landjen es nog nie zuu vurt

Oaster iets scheelt, moede nie zwijgen
Moar kijkt toch uuk een beetse noar eu eigen
Smijt nuunt den ieste stien
Moar vormt eu giel allien het juste beeld
Oaster iets scheelt


Single van Helmut Lotti, Roland en Sioen, ter gelegenheid van 0110, vanaf vandaag te koop in Fnac en Free Record Shop, naar wie het geld gaat zou ik niet weten.
Tags:

Labels: , , , ,

Bert blogt


foto: VUB

Bert, je moet eens dringend een RSS op je site zetten, want af en toe komt er een verdomd interessante tekst op. Dat uw Damienneke meedoet met dat 'lach eens met een neger'-programma op vt4, daar moet ik niet van weten, maar soms zeg je al eens iets slims, en de mensheid is er meer mee gediend om dat in zijn RSS-lezer te lezen dan een maand na datum zich te herinneren dat Bert een blog had.

Labels: ,

Het alter-ego van mijn vader, deel 2


foto: zwartewaterkrant.nl

Als rechtzetting kan dat al eens tellen. Historie van het verhaal: zie hier. Daarom zijn disclaimers handig (niet dat iemand dié leest, maar goed, je bent dan wel ingedekt).
En nu ik er aan denk, misschien moet ik zelf ook maar eens een disclaimer op mijn blog zetten, maar niet nu, want ik heb daar geen tijd voor, stage en zo, u weet wel.

Labels: ,

Uw stem teltEej mensen, ge kunt nu al stemmen op de Gentse gemeenteraad. Kijk.

Voor de goei é.

Labels: ,

Die Nationalistische StudentenVerbindung


foto: moi

Gisteravond zag de ingang van de Blandijn er uit als hierboven op de foto. Heel het gebouw werd beplakt, tot de ramen van de Boekentoren toe. Een uur later waren de affiches al verscheurd. Deze ochtend, voor 10 uur, waren ze al vakkundig verwijderd door personeel van UGent. Geen kat die ze heeft kunnen lezen.

NSV'ers zijn mietjes.
Tags:

Labels:

Shiny happy people laughingAch, het was weer lang geleden. Vreemd genoeg word ik daar vrolijk van.

(Als iedereen erop reageert mag ik het ook.)

Labels: ,

Het alter-ego van mijn vaderTiens tiens, dit kan niet over mij gaan, en de meervoudsvormen stellen dingen anders voor dan ze zijn. Dat hij heel zijn familiale situatie niet wil uitleggen in een column begrijp ik wel. Ik ga dat hier ook niet doen.
Dus laat ik het er gewoon op houden dat die tekst alleszins, in geen enkel opzicht over mij gaat, of het is dat mijn vader mij niet meer kent.
Tags:

Labels:

Kort door de bocht


foto: Venus Veldhoen

Standaardblog vertelt mij:
De Roosdaalse CD&V-schepen Christine Hemerijckx wil niet verward worden met schrijfster Kristien Hemmerechts. Op straat, bij de bakker, in het kapsalon, door haar leerlingen en hun ouders, via de plaatselijke ,,roddeltantes'' en per telefoon wordt ze erover aangesproken: ze trekt affiches van andere partijen los, ze vernielt verkiezingsborden. ,,Dit is een jammerlijk misverstand,'' schreeuwt ze uit. Hemmerechts werd vorige week betrapt toen ze een affiche van Vlaamse Belang trachtte af te scheuren.
Nu zijn die VB'ers al zo dom dat ze de verkeerde mensen lastigvallen en verwijten maken.

PS: Ik heb gisteren trouwens ferm mijnen voet verstuikt.

Labels:

Gentkiest: onderwijs


foto: Gentblogt

Gentblogt heeft voor de gemeenteraadsverkiezingen een overzicht van de politieke partijen, de kandidaten en de programmapunten gemaakt. Ikzelf heb daar een kleine bijdrage aan geleverd:

Onderwijs

Hoewel onderwijs vooral een Vlaamse aangelegenheid is, heeft het stadsbestuur toch een zekere invloed. Eerst en vooral via het stedelijk onderwijs, maar ook in netoverkoepelende initiatieven en de ondersteuning van samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven en culturele, sociale, jeugd- en buurtverenigingen.

Lees meer op Gentblogt en lees zeker ook de andere artikels.

Labels:

nieuwe namen en videoclip 0110(via) Nieuwe namen en een videoclip, dat is een goede reden om nog eens een postje te weiden aan de concerten op 1 oktober. De nieuwe namen in Gent zijn Thé Lau, Hadise, Abdelli, Dirk Blanchart, Bert Ostyn (Absynthe Minded) en Arid. Op de site staat dat zo: "en ... Arid!" Bij mij niet, maar enfin.
Ahja, en het is niet op de vrijdagmarkt, die was veel te klein natuurlijk, afgaande op Kutunka. Iedereen wordt vanaf 14u verwacht op de parking van de NMBS aan het Sint-Pietersstation.

En dit is de videoclip (mwoehahaha):

Labels: , ,

Hey Andy, did you hear about this one?


foto: NASA

U heeft onderhand ook wel al gehoord dat ze één of ander stuk metaal met draadjes en een fototoestel op de maan hebben laten crashen.
Dat geeft mij meteen de gelegenheid om volgende conspiracy-films aan te raden (door de papa doorgemaild):

Did we really land Men on the Moon?What Happened on the Moon
deel 1


deel 2Vlug even melden dat het maanoppervlak ook het zonlicht weerkaatst, stof op de maan minder dwarrelt dan op aarde en foto's van heldere oppervlakken geen sterren in een zwarte hemel laten zien.
Meer kritische info hier.

Tags:

Labels: ,

Een smsje doet geen zeerIk hoorde het nummer een tijd geleden op de openbare omroep. Hier werd ik er terug aan herinnerd.

Binnenkort in de krant: Sam Gooris haalt met een paar eenvoudige rijmen heel de belspelindustrie onderuit!

Zou het? Het cliché wil dat het publiek van Sam Gooris volledig overlapt met het publiek van de nachtelijke belspelletjes. Dus misschien raakt de boodschap wel waar ze moet geraken.
Voor wie het nummer 'Een smsje doet geen zeer' nog niet gehoord had, hier een stukje tekst:
[...]
Ik dacht bij mezelf: waar gaat dit nu naartoe?
Ik bel de hele nacht en overdag ben ik zo moe.
Maar ze zegt: hey, je hebt geluk,
bel me nu, want het is niet druk.
Dus ik bezwijk en zij wordt rijk.
Probeer het nog een keer, een smsje doet geen zeer.
Ah nee, maar den deze gaat wel failliet.
[...]
Jawadde. Kritische geest. Subtiel de mensen er op wijzen dat het oplichterij is. Het haalt zowaar het niveau van de doorsnee Belgische sensibiliseringscampagne.

Geluid of beeld heb ik niet gevonden op het wijde web, behalve in die andere belgerelateerde oplichterij natuurlijk: de ringtones.

Snelle update: ahaaaa, toch gevonden, in TOTZ.

Labels: , ,

Bush zingt Sunday Bloody Sunday(Via) Grappig, prachtig gemaakt, zou hij iets leren uit de inhoud?
(video hieronder, alweer voor de rssertjes)

Labels: ,

Suffe Jan zingt te duurSufjan Stevens speelt ten dans in de Vooruit op 5 november. Fijn fijn, dacht schrijvende. Maar dan zag hij de prijs: €22. En dan keek hij naar de organisator: Live Nation. Dat is zo'n afsplitsing van Clear Channel, dat dan weer niet erg geliefd is bij sommigen, en ik kan al eens begrijpen waarom.
Nu, het kan zijn dat €22 een normale prijs is voor een optreden van tegenwoordig, - soms is het al eens €64 of meer - maar dat heb ik er niet voor over, noem mij gerust gierig. Eerst zelf mijn centjes verdienen, denk ik dan zo, dan kan dat er wel eens vanaf.

Nu, misschien bedenk ik mij en ga ik toch, want ik vind dat echt wel goed, en zo. We zien wel.
En trouwens: Fuck Clear Channel.

Labels: ,

The Revolution will not be TelevisedEen beetje politieke geschiedenis over Venezuela. Weliswaar vanuit één kant bekeken, maar dan van heel kort er op.
Twee Ierse documentairemakers willen eens zien hoe het zit met Chavez en volgen hem op de voet. Vrijdag 12 april 2002 pleegt de opositie een coup op Hugo Chavez. De camera zit er vlak op, in het presidentieel paleis; voor de coup, tijdens de coup, na de coup en tijdens de tegencoup, waarbij het volk zich tegen de nieuwe leiders keert, samen met de presidentiële wacht. Het had zowaar uit een Hollywoodthriller kunnen komen.
Schokkend is vooral hoe de media de mensen zo in zijn macht kan hebben, door één simpel beeld te verdraaien. Opvallend is dat ook deze documentaire een eenzijdig verhaal brengt, maar dan wel een zijde die bitter weinig aan bod komt in de internationale media.
Aan de RSS-lezertjes: hieronder staat een video. Aan alle lezertjes: de video duurt langer dan een uur, u weze gewaarschuwd.

Labels:

De plagiaatkameraad vs. de provincieDe provinciebesturen willen wat meer in beeld komen, kwestie dat de mensen de moeite doen om wat na te denken voor ze het stemhokje inkruipen en op dat tweede blad een bolletje kleuren. Niemand weet namelijk wat de provincie zoal uitsteekt. En waarom dan geen campagne opzetten? Met filmpjes en zo. Filmpje weg.
Los van het feit dat het antwoord op 'Wat doet de provincie?' nogal onduidelijk naar voor komt, is het achtergrondmuziekje schaamteloos gestolen. Voor al wie fan is van gangsterfilms uit de jaren '90, surfmuziek, hedendaagse, volledig de mist ingegane hiphop-R&B-groepjes (filmpje ook weg) of gsmbeltonen zou de gelijkenis oorverdovend duidelijk moeten zijn; iets te duidelijk om nog oké te zijn, maar dat is mijn idee.

Labels: ,

Verdachte moord Joe naar Rode duivels


foto: VRT

De minderjarige, verdacht van medeplichtigheid aan de moord op Joe Van Holsbeeck, krijgt toestemming om naar een voetbalmatch te kijken. Heel het land staat op zijn kop, ministers incluis.
In heel de discussie lijken emotionele argumenten het te winnen van de pedagogische argumenten en de rechtsprincipes.
En dan komt een mens op een forum volgend (lang) bericht tegen en voelt hij zich weer even beter en denkt dat de rede in deze samenleving toch nog bestaande is:
Oorspronkelijk bericht door neutraalzwitserland View Original
Wie heeft er hier nog de ballen om rationeel naar deze feiten te kijken en niet in rechts of links gepreek te vervallen?? Of zijn het de media die vele van de zogenaamde inzichten op dit forum vertroebelen?

Quasi zeker is dat deze jongen erbij stond toen zijn vriend Joe bedreigde en neerstak.
Of hij zich medeplichtig maakte aan het dreigen is nog niet geweten, de kans is mijns inziens groot.
Hij is echter zeker niet diegene die Joe heeft vermoord. Verdere vragen in dit verband zijn: wist hij van het mes van zijn vriend? wist hij op voorhand van diens plannen om te dreigen/stelen of zelfs moorden? Was hij met deze eventuele plannen akkoord en in hoeverre heeft hij eraan geholpen?

Als we zouden uitgaan van het meest criminele scenario dan zou de verdachte mee hebben gepland om onder bedreiging van een mes dingen te gaan stelen van mensen in het Centraal station. En als er iemand hen tegenwerkte dan zouden ze die neersteken.

Het minst criminele scenario zou dan kunnen zijn dat de vriend van de verdachte ineens op Joe afstapt in het Centraal station en even daarna hem neersteekt zonder dat de voetbalkijkende verdachte iets in de pap te brokken had.

Beiden scenario's zijn even belachelijk, maar niemand op dit forum kan op dit ogenblik glashelder beweren dat ze onmogelijk zijn!

Dus daag ik iedereen hier uit kritisch te staan tegenover de Belgische justitie, want dit verdienen ze, deze miscommunicatie bewijst dit wederom. Maar ik wil ook iedereen uitdagen om niet in verhaaltjes en halve waarheden te vervallen. Er is geen reden om te vermoeden dat de begeleiders van de verdachte verkeerd hebben opgetreden, zij zijn niet alleen academisch deskundig maar ook ervaringsdeskundig: zij weten beter waarmee ze bezig zijn dan u en ik (tenzij u maatschappelijk werker bent natuurlijk). Waarmee ik niet wil zeggen dat zij boven alle kritiek staan, maar laat deze dan wel een beetje beter onderbouwd zijn dan wat infantiele slogantaal. Binnen elke logica komt iedereen toch tot de slotsom dat een systeem van maatschappelijk bestraffen zowel "de straf" als "de voorbereiding van het opnieuw vrij zijn"
moet omvatten? Laten we de concrete invulling daarvan maar over aan de technocraten: 150 sociologie en criminologie is heus niet allemaal zever in pakskes, het heeft ons wetenschappelijk onderbouwde methoden gegeven om met zaken als (jeugd)criminaliteit en bestraffing om te gaan. het is onze taak als waakzame burgers om er waakzaam over te zijn dat deze methoden zo efficiënt mogelijk worden toegepast, ongeacht modieuze veiligheidsobsessies van rechts of in-de-watten-leggen laksheid waaraan links soms schuld draagt.

Labels:

Alweer racistische aanval!


foto: by han Soete

We gaan eens even onze hersenen oefenen. Casus is volgend bericht uit het nieuws:
zo 27/08/06 - In Tienen zijn vannacht twee Slovaakse jongeren aangevallen door een groepje skinheads. Een jongen kreeg messteken en ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Het parket van Leuven houdt rekening met racisme.
Aangezien de politie geen duidelijke aanleiding ziet voor de steekpartij houdt ze rekening met racisme. Dat is fijn om weten om ons voor te bereiden op een mogelijks nieuw geval van racistisch geweld.
Maar voorlopig is het dat nog niet. Laten we wachten met moord en brand schreeuwen tot de politie of het gerecht een duidelijke uitspraak doet over de motieven.
Dus als ik dan persberichten van politica in mijn bus krijg die stellen:
De laffe aanval op twee Slovaakse jongeren door een bende skinheads is het tweede geval van extreem-rechts geweld op enkele maanden tijd. [...]
Dan denk ik: aub, hou nu toch even je mond, voor we het weten zitten we weer met een polemiek om niets en daar komt iedereen maar idioot uit. Je zou toch van een politicus kunnen verwachten dat hij wacht op de feiten voor hij veroordeelt.

Kijk, als je racisme wil aanpakken en het probleem deftig oplossen dan heeft het geen zin om meteen in het wilde weg te beginnen schieten (no pun intended). Wacht op de feiten en roep dan je verbolgenheid zo hard als je wil, maar niet eerder. Het doet meer slecht dan goed.

Labels: ,

internetgevaren

Nog vlug een postje voor ik naar mijn examen vertrek. Wish me luck.
Bij Karel gelezen over interentveiligheid. Dat sluit perfect aan bij mijn opleiding, leraar lager onderwijs. Het is aan ons (en aan de ouders natuurlijk) om kinderen verantwoord te leren omgaan met internet, niet evident!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook al eens aan een wedstrijdje meedoe. Meestal wel bij 'gevestigde ordes' zoals de site van mijn bank (die hebben al mijn info toch al, zo lijkt me, en info over mijn interesses zullen ze er niet uit halen, aangezien dat, als ik meedoe, ik aan alle wedstrijden meedoe die er op dat moment zijn, zowel pakweg de cd's van Yamba, de bikinisetjes en de filmtickets) of aan wedstrijden van Studio Brussel, waarvan ik veronderstel dat ze eerlijk omspringen met mijn gegevens. En dan wint een mens al eens iets (de eerste mangastrip op de Belgische markt bijvoorbeeld, saai saai saai).

Hoedanook, het is een gouden raad om goed op te letten met info versturen op het net. Het lijkt soms alsof mensen niet meer geïnteresseerd zijn in hun privacy.

Labels:

Maanlanding is terug, maar hoe!


foto: NASA

Weet u nog dat ik vertelde over de beelden van de maanlanding die zoek waren? Ik heb ze teruggevonden.
Tags:

Labels: ,

Technisch werkloosVan donderdag geen internet gehad. Nu werkt alles weer op miraculeuze wijze. Aaargh, het kotleven kan zwaar zijn. En ik heb meer lezers dan ik ooit gehad heb, vreemd vreemd. Dit zal er wel iets mee te maken hebben.

Labels: ,

Angstig volk = machtige leiders


foto: by telethon

Via Huug & Druug (en dan nog een paar via's verder):

1. Terroristen worden opgepakt. Het plan was om met explosieve vloeistoffen vliegtuigen op te blazen.
2. Misschien een paar terroristen gemist die toch nog vlug op een vliegtuig willen springen. Dus: verhoogde veiligheidsmaatregelen op vliegvelden in Engeland en de Verenigde Staten.
3. "Je bent terrorist en je kunt het beoogde vliegtuig niet in. Je staat met je bom in de overvolle hal te wachten op de controle waar je ongetwijfeld nat gaat. Je gaat even op je tenen staan en kijkt om je heen. Al die mensen! Die gaan nooit in 1 vliegtuig passen, nog niet in honderd. Je score zal gigantisch zijn. Dit wordt geen 2e Lockerbietje, dit wordt een 2e nine-eleven! Een lach om je lippen. Je ziet een felle flits. Dan wordt het zwart. En stil."
Beetje overdreven, zoals in de commentaren op Retecool wordt aangegeven, maar toch.
4. Je bent veiligheidsagent en moet toch ergens naartoe met al die mogelijke explosieve vloeistoffen die als ze gemengd worden of onvoorzichtig behandeld worden zo ontploffen (via):


Ik wil hier nu niet de complottheoreticus gaan uithangen, maar hebben de overheden alleszins niet net iets meer angst en drama teweeggebracht dan echt nodig was?

En voor mensen die eens willen lachen met complotten: hier een prachtig staaltje, je zou het bijna gaan geloven...

snelle update:
Voor mensen die toch zouden willen geloven in de vorige video over 9-11, lees ook eens volgende artikels:
wikipedia over de film
een blog plus kritisch bewerkte versie van de film
Het waren treinen, geen vliegtuigen!! (grappig)

Labels:

spam sausage spam spam bacon spam tomato and spamWarum ist Ihre Homepage www.verbodentelezen.be bei den Suchmaschinen nicht auffindbar?

en

Geachte heer/mevrouw,
Na een bezoek aan uw website www.verbodentelezen.be hebben wij gemerkt dat uw domein www.verbodentelezen.be niet optimaal wordt weergegeven op Google.
Onze taak is het om websites op Google, MSN en Yahoo op de eerste pagina's te plaatsen, zodat u op internet te vinden bent.
Hiervoor registreren wij uw website bij de belangrijkste zoekmachines op internet. Hierdoor verbetert uw ranking en uw linkpopulariteit en krijgt uw site meer bezoekers.
Deze service kost eenmalig € 299,00. (Vanaf nu niet meer €349,00 alleen nog €299,00)
Wanneer u niet tevreden bent met onze service ontvangt u binnen de eerste 4 weken uw geld terug.
Klik hier als u interesse hebt.
Met vriendelijke groet,
Uw zoekmachine-team

Zijn ze op hun kop gevallen, €299!!!
En het is niet eens waar (enkel bij msn komt verbodentelezen.be niet op één, maar onrechtstreeks wel, want de eerste is mijn msn space).
En vooral, waar heb ik die spam nu weer op mijn kop gehaald. Ze weten mijn emailadres en mijn website. Normaalgezien geef ik maar één van de twee. Vooral op mijn emailadres ben ik bijzonder zuinig. Dus waar komt het vandaan? Eens aan de spamexpert-in-spé vragen ...

snelle update:
Blijkt dat al deze mails gestuurd werden naar info@[mijndomeinnaam].be.
Het lijkt mij dus het meest logische dat een bot op zoek gaat naar domeinnamen, wat niet zo bijster moeilijk is, veronderstel ik, en dan gewoon op goed geluk mailtjes begint te sturen naar info@... .
Ofwel is het 2Go die stout is, want zij zijn de enigsten die het bewuste emailadres kennen, ik heb het nog nooit ergens gebruikt. Maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk.

Tags:

Labels: ,

Thom is boos


foto: Radiohead

... op Tony, Tony Blair. En op Bush. Maar dat wisten we al langer.
Blair moet van zijn troon en liefst snel. Niemand vindt hem nog leuk, zegt Thom. Hij zit te veel op George zijn schoot, zegt Thom.
En hij zal wel gelijk hebben zeker?

Labels: ,

Piraten!


foto: by ®em©o

Iemand heeft mijn blog ingenomen. Dat zullen jullie, trouwe lezers, wel al gemerkt hebben.
En het ergste is nog dat ik zelf moet instaan voor het publiceren ervan aangezien mijn lieftallige wederhelft geen kaas gegeten heeft (net als de muis) van de bloggerinfrastructuur en het bij Office Word houdt.
Zo krijg ik dan het gevoel dat ik vandaag en gisteren al iets gepost heb en de mensen dan maar beter niet meer lastig val met mijn eigen geleuter. Zoals je kunt merken (als je dat wil) zet ik zelden meer dan één tekstje per dag op de blog, vraag mij niet waarom.

Bon, het schijnt dat ik moet blokken in plaats van bloggen. Daar komt voorlopig nog niet veel van in huis (van de muis voorlopig wel nog).

ps: en dan zoekt een mens eens foto's van een muis en krijgt hij allemaal foto's van katten (en computermuizen uiteraard)

Labels: ,

George W Bush over de opwarming van de aarde


Global warming, don't worry about it - we gotta beat on this thing. You know.
We just need to get nature to cooperate with us.
We don't need to listen to nature, nature needs to listen to us.
Grappig en misschien nog niet eens zo ver van de echte mening.

Labels: