verboden te lezen

een blog zoals een ander

Rock Hipper Hipst

Het is rock. Het is hip. Maar is het goed? Ik heb een lijst opgemaakt van zulke bands. Nu volgt de opdeling, in stukken en brokken. Deel zoveel:

Franz Ferdinand: Jongstleden hadden ze nog een hele saaie single op de radio spelen, maar dat is ze gauw vergeven. Ik vind Franz Ferdinand niet bepaald hoogstaande muziek, maar de muziek doet wat ze moet doen. Stilzitten is er niet bij. Alles met een hoop humor gebracht. Zo hoort dat.


Kaiser Chiefs: Jahaa, ik weet het. Ze zijn populair en zo. En neen, het is niet daarom dat ik ze slecht vind. Ik vind ze zelfs goed, in zekere zin. Kijk, dat eerste album puilt uit met stevige radiohits. Er kan al eens een been gestrekt en een nekwervel verschoven worden. Het tweede album is meer van hetzelfde, maar dan minder goed. Het is goeie popmuziek, mooi afgemeten, niet te hard tegen de haren in strijkend. Ze zijn te braaf dus. Hun volgende single is "Everything is average nowadays". Uhu!

Labels: ,

Rock hipper hipst: Goedgekeurd 02

Het is rock. Het is hip. Maar is het goed? Ik heb een lijst opgemaakt van zulke bands. Nu volgt de opdeling, in stukken en brokken. Deze hebben de selectie gehaald.Arctic Monkeys
: Er gaat een ongelooflijke energie uit van deze bende apen. (Die was gemakkelijk.) Deze opdeling blijft nogal artificieel omdat ik bij geen enkele groep de tijd neem om echt lang en veel te luisteren. Bij Arctic Monkeys is er alleszins nog geen enkele song gepasseerd die ik niet goed vond.

Kings of Leon: Wel, niettegenstaande eerdere twijfels ga ik ze toch bij de goede helft van het muziekspectrum zetten. Gewoon omdat ik goedgezind ben.

Clap Your Hands Say Yeah: In zekere zin behoort deze groep tot een andere categorie. Ze klinken niet zo hip, maar zijn het wel, als ik het goed begrijp. Soms zijn ze zelfs moeilijk om naar te luisteren. Experimenteel en dergelijke meer. Ik vind ze alleszins bij momenten geniaal goed en vraag mij nu niet om dat in veel woorden uit te leggen.

Labels: ,

Rock hipper hipst: Afgekeurd 01

Het is rock. Het is hip. Maar is het goed? Ik heb een lijst opgemaakt van zulke bands. Nu volgt de opdeling, in stukken en brokken. Deze hebben het niet gehaald.


The Yeah Yeah Yeahs: Die laatste cd weet mij niet te overtuigen na eerste beluistering. Teveel van het zelfde, niets vernieuwend en die madam heeft helemaal geen mooie stem.

The Kooks: Goede popsingles, dat wel. De andere nummers kunnen mij echter niet bekoren tot nu toe. We weten nog niet wat de toekomst brengt voor The Kooks, maar voorlopig hou ik het buiten mijn gehoorveld.

The Automatic: Ach ze zijn nog jong. Dat groeit nog wel. Nu hoor ik nog te veel echo's van al die anderen uit het lijstje hieronder.

The Subways: Ik kan mij voorstellen dat mensen dit goed vinden, maar ik niet. Het zal wel ongeveer om dezelfde redenen zijn dat ik Oasis niet goed vindt. Iets te eentonig, iets te neuterig (dat keelgeluid, ieuw).

Labels: ,

Rock hipper hipst: Goedgekeurd 01

Het is rock. Het is hip. Maar is het goed? Ik heb een lijst opgemaakt van zulke bands. Nu volgt de opdeling, in stukken en brokken. Deze hebben de selectie gehaald.Arcade Fire
: Ik had er al een plusje naast staan wegens goed nummer opgevangen ergens de laatste 10 dagen en in de Focus kregen ze 5 sterren voor hun meest recente album. Het zal dan wel goed zijn zeker?


The Fratellis: Ik ben 100% zeker dat ik deze al had toegevoegd aan dit zeer korte lijstje, met een toffe bespreking van hun nieuwe album en een link ernaar om hem te beluisteren. Allemaal verdwenen. Nu ja, ze zijn dus vrolijk en no-nonsense, of zo lijkt het toch.


The Coral: Bestaan die nog? Daar hoor je dus echt wel niets meer van. Dreaming of you heeft lang geleden deel uitgemaakt van mijn soundtrack voor de zomer, een heerlijk nummer. Wat ik er verder al van gehoord heb vind ik ook heel erg te pruimen. Bij dit soort groepjes let ik vooral op de afwisseling. The Coral doet alvast een hoop dingen die je nog maar weinig eerder hebt gehoord. Hopelijk krijgen ze snel wat meer airplay en aandacht.

Labels: ,

Rock hipper hipst

Ik ga eens voor eeuwig en altijd het onderscheid maken. Elke maand komt er wel een hip rockgroepje bij en ik had de strijd na die eerste "The"-golf al opgegeven. The Strokes en The White Stripes, die ken ik nog. Vanaf dan wordt het allemaal een beetje flou. Veel radiohits en een verdwaalde cd van interpol in mijn collectie zijn allemaal één grote massa geworden.
Ik ga mij hier nu geen handleiding maken over alle genres en invloeden. Een simpele opdeling in goed en slecht zal het hem moeten doen, misschien wel met een woordje uitleg waarom.
Voorlopig een lijstje met al dat soort groepjes dat in mij opkomt. Vul gerust aan. En blijf lezen, want het is dus de bedoeling al die groepen op te delen. Een project zowaar!

Klik op het label rock hipper hipst om alle besprekingen te lezen.

Labels: ,