KOMART VOLLEYBALCLUB

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

KOMART VOLLEYBALCLUB Kontich

volleybalclub Komart
 

Nieuws & Evenementen

Momenteel geen nieuws of komende evenementen.
Ga naar 'Nieuws & Envenementen' voor eerdere evenementen.


Klassementen

SPORTA
AVVV
FALOS


Onze vereniging, Komart VC, is opgericht in 1969 en heeft momenteel ongeveer 190 leden waarvan 15 spelend en 13 ploegen in competitie.

DE CLUB

Aan het einde van de jaren '60 wou de zittende generatie duidelijk wat aan haar stramme spieren doen en zocht men zijn heil in wandelen, joggen, fietsen ... en vond uiteindelijk een nieuw alternatief voor ontspannende beweging: volleybal.

In Kontich was in die tijd voor volleybal nauwelijks infrastruktuur en onze sportievelingen mochten meerdere jaren gebruik maken van de accommodatie van het Altena-instituut en de St. Jozefschool.

In barre weersomstandigheden wordt op 9 november 1969 een eerste "officiƫle" vriendenwedstrijd gespeeld tussen een ploegje van K.W.B. Sint-Martinus en gebuur K.W.B. Kokaz en dus bestaat de club nu 45 jaar.
Het eerste kompetitieseizoen werd gestart in 1970 met twee herenploegen en enkele weken terug werd het 43ste seizoen afgesloten met maar liefst 8 herenploegen en 5 damesploegen. Deze zijn verdeeld over 3 verbonden Sporta, KAVVV en FALOS. Er dient wel vermeld te worden dat sinds 1996 de 2 heren - en damesploegen van Marvoko bij Komart werden ingelijfd.

De aangroei van het spelerspotentieel was vooral te danken aan de wijkentornooien die vanaf 1979 jaarlijks georganiseerd werden. Vanaf dat jaar verhuisde de club naar de toen nog splinternieuwe gemeentelijke sporthal aan de Duffelsesteenweg.

Voor interview of bijkomende inlichtingen: Joris Wouters
Albrecht Rodenbachlaan 32
2550 Kontich
tel. 0475 / 36 92 25

 
 
 
 
Copyright tojan-webdesign 2014
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu