De jaren 70

De jaren 70 waren mooie tijden. Het was de tijd van disco, punk, TV in kleur en de eerste grote vakanties in het buitenland. Maar er waren ook de dure olie en de vele werklozen. Het waren mooie en warrige tijden.

De kleding viel ook hard op. Er waren broeken met brede pijpen, wollen truien en hoge schoenen. Veel kleuren waren in de mode. Kledij moest vooral goed zitten. Mannen deden hun nette pak bijna niet meer aan. Voor de vrouw waren minirokjes en lange jurken in de mode. Maar ook lange broeken en 'hotpants' waren geliefd. Hotpants zijn korte, strakke broekjes.

Van disco tot punk:

De muziek van de jaren 70 blijft ook nu bekend. In de hitlijsten stonden vele soorten muziek. Jongeren hielden van disco, soul, funk, jazz, punk, reggae of pop. Het levenslied was ook heel geliefd. Vlaamse en Waalse hits deden het goed. Willy Sommers en Paul Severs waren idolen van veel tieners. In 1977 stierf Elvis Presley. De kleine Michael Jackson had zijn eerste hits. Hij was klaar om het nieuwe idool te worden. De groep ABBA won het Songfestival met 'Waterloo' in 1974. Het wordt de grootste hit van de jaren 70. De film 'Saturday Night Fever' was dan weer een hit in de disco. Mensen dansten in pakjes vol kleur onder de discobal vol glitter. Ze hielden van de liedjes van Donna Summer en de Bee Gees. Rock en punk waren meer voor rebellen. Reggae kwam uit Jamaica in Amerika.

Verkleed ideeën:


Hier geven we je een reeks voorbeelden van hoe je kan verkleden tijdens ons feest. We hebben dit ingedeeld in muziek, films, programma's en trends van de jaren 70 met telkens een foto als voorbeeld. Wat kun je hier allemaal vinden ? Films en programma's uit de jaren 70, kledij uit de jaren 70, Sterren uit de jaren 70. Ze geven je ideeën hoe je op 2 april kan verkleden: