LiNiAal
Culturele Vereniging Nieuwerkerken
Nieuwerkerken kermis 2017 - Tentoonstelling 15, 16 en 17 september

Nieuwerkerken kermis 2017 - Tentoonstelling 15, 16 en 17 september 2017

Welkom op de startpagina van LiNiAal

"Nieuwerkerken kermis 2017" in beeld...
TENTOONSTELLING 15, 16 en 17 september 2017 - Robert Van Impe & Rudy De Pelsmaeker


tt201701.jpg - 91,4 KB

tt201702.jpg - 109,5 KB


APERITIEFCONCERT in de O.-L.-Vrouw-Hemelvaartkerk
Zondag 17 september 2017 (11 uur) met het 'Duo JOIA'.


cc201701.jpg - 73,1 KB

Duo JOIA - (piano 4-handig) - Silvia Cattaneo (Milaan) & Jonas De Geyndt (Nieuwerkerken)


Silvia Cattaneo is een Italiaanse pianiste en zij studeerde in Milaan en Pinerolo (Italië) bij de professors A. Rebaudengo, V. Balzani en F. Scala. In Lugano (Zwitserland) studeerde ze bij M. Harsch en N. Doallo. Nieuwerkerkenaar Jonas De Geyndt studeerde in Brussel bij D. Blumenthal, in Salzburg (Oostenrijk) bij R. Plagge en in Imola (Italië) bij B. Petrushansky en L. Margarius. Beiden zijn laureaat van zowel nationale als internationale wedstrijden en volgden internationale masterclasses bij vermaarde pedagogen. Als solist hebben ze geconcerteerd in diverse steden in Europa.
Tijdens een kort, maar prachtig intermezzo komt ook Nieuwerkerks talent aan bod: Eline (viool), Sarah (viool) en Ruben Vanderpijpen (piano), spelen samen 3 delen uit "Five Pieces for 2 violins and piano" van Dmitri Shostakovich.
Dit aperitiefconcert is een initiatief van de Culturele Vereniging van Nieuwerkerken, LiNiAal, in samenwerking met de koepelvereniging Nieuwerkerken Leeft! De toegang tot het concert is gratis. Na de uitvoering wordt het aperitief (Cava en borrelhapjes) aangeboden door Nieuwerkerken leeft!

Iedereen is van harte welkom!Betekenis van de naam Li Ni Aal

De naam LiNiAal poogt historisch-geografisch het werkgebied van de vereniging samen te vatten. Hij werd gevormd met de beginletters van Liedekerke, de naam van de belangrijkste dorpsheren van Nieuwerkerken, dat steeds een praterij van Aalst was geweest en dat door de fusie opnieuw een deel van Aalst werd. Tegelijk verwees "liniaal" ook naar de houding die de vereniging zou aannemen: we zouden met (het) liniaal op de vingers tikken van al wie aan het Nieuwerkerkse cultuurpatrimonium of aan de Nieuwerkerkse belangen zou raken.


nwkn16.jpg - 57,0 KB Klik op het logo voor de volgende rubriek: "Over LiNiAal"
Li Ni Aal

Gedurende bijna 300 jaar was een telg uit de adellijke familie de Liedekerke de dorpsheer in Nieuwerkerken, één van de drie praterijen van Aalst.

Startpagina