LiNiAal
Culturele Vereniging Nieuwerkerken
logoNb-LiNiAal.jpg - 100,7 KB

'Nieuwsbrief van LiNiAal', vanaf februari 2018...

Welkom op de startpagina van LiNiAal

"LiNiAal digitaal 2018" in beeld...
BIJ HET EINDE VAN DE 40e JAARGANG


In september 1977 verscheen het eerste nummer van de 'Mededelingen van LiNiAal'. LiNiAal volgde de CVN op, de Culturele Vereniging van Nieuwerkerken, die eind 1976 "ter ziele ging". Er werd voor een feitelijke vereniging gekozen om de administratieve rompslomp te vermijden die een vzw met zich brengt. Het opdoeken van die erfenis van de CVN zou trouwens pas jaren later een feit worden. Vandaag, december 2017, heeft u het laatste nummer van onze Mededelingen in handen. Veertig jaar, vier maal per jaar, hebben velen onder u uitgekeken naar "het Liniaaltje". Als het wat op het laatste nippertje verscheen ontvingen we ongeruste telefoontjes: waar blijft "ons boeksken"? Doorheen die veertig jaar bleven de meeste van onze leden ons trouw. We zijn hen daar erkentelijk voor en danken hen en al onze lezers voor hun steun, interesse en aanmoediging.


Liniaal blijft bestaan, maar digitaal. Voor een aantal van onze oudere leden en lezers komt dat zeer ongelegen; we betreuren het dat we hen enigszins in de steek moeten laten. Maar we hebben weinig keus. Ons ledenbestand veroudert. Er dienen zich geen jonge opvolgers aan. Mochten er toch nog opduiken, ze zijn welkom om met eigen inzicht en aanpak voort te doen. Liniaal blijft in elk geval bestaan en blijft een platform bieden aan elkeen die iets over Nieuwerkerken kwijt wil of iets wil organiseren. De webmaster en zijn medewerkers zullen vanaf nu een hoofdrol spelen. Ook hier kunnen we versterking gebruiken. IT-freaks zijn wellicht gemakkelijker te engageren? Liniaal digitaal zoekt dringend medewerkers om het digitaal archief van Liniaal verder uit te bouwen. Ook ervaren facebookers kunnen in de toekomst een belangrijke rol vervullen en een meerwaarde hebben...


Digitale abonnementen vanaf 2018


Na veertig jaar stoppen we met onze gedrukte mededelingen en schakelen we over op digitale nieuwsbrieven. Voortaan laten we van ons horen via het internet. Vanaf 2018 zullen we aan al onze leden voor de 'kleine' bijdrage van minimum 2,50 euro, via e-mail, minimum 6 nieuwsbrieven per jaar bezorgen en hen onbeperkte toegang verlenen tot het digitaal archief van 40 jaar LiNiAal. Ook alle nieuwe digitale uitgiftes zullen voor de betalende leden beschikbaar zijn op 'LiNiAal digitaal'.
Vanaf heden zijn er ook voor nieuwe leden enkel nog digitale abonnementen te verkrijgen. Als zij minimum 2,50 euro overschrijven op bankrekeningnummer: BE96 2930 1279 9005 met als mededeling hun e-mailadres zullen we hen toegang verlenen tot het digitaal archief van LiNiAal op de nieuwe blog en hen tevens vanaf februari 2018 de nieuwsbrieven bezorgen.


Meer info op de welkom pagina van: www.liniaaldigitaal.blog
"Nieuwerkerken kermis 2017" in beeld...
TENTOONSTELLING 15, 16 en 17 september 2017 - Robert Van Impe & Rudy De Pelsmaeker


tt201701.jpg - 91,4 KB

tt201702.jpg - 109,5 KB


APERITIEFCONCERT in de O.-L.-Vrouw-Hemelvaartkerk
Zondag 17 september 2017 (11 uur) met het 'Duo JOIA'.


cc201701.jpg - 73,1 KB

Duo JOIA - (piano 4-handig) - Silvia Cattaneo (Milaan) & Jonas De Geyndt (Nieuwerkerken)


Silvia Cattaneo is een Italiaanse pianiste en zij studeerde in Milaan en Pinerolo (Italië) bij de professors A. Rebaudengo, V. Balzani en F. Scala. In Lugano (Zwitserland) studeerde ze bij M. Harsch en N. Doallo. Nieuwerkerkenaar Jonas De Geyndt studeerde in Brussel bij D. Blumenthal, in Salzburg (Oostenrijk) bij R. Plagge en in Imola (Italië) bij B. Petrushansky en L. Margarius. Beiden zijn laureaat van zowel nationale als internationale wedstrijden en volgden internationale masterclasses bij vermaarde pedagogen. Als solist hebben ze geconcerteerd in diverse steden in Europa.

Tijdens een kort, maar prachtig intermezzo komt ook Nieuwerkerks talent aan bod: Eline (viool), Sarah (viool) en Ruben Vanderpijpen (piano), spelen samen 3 delen uit "Five Pieces for 2 violins and piano" van Dmitri Shostakovich.

Dit aperitiefconcert is een initiatief van de Culturele Vereniging van Nieuwerkerken, LiNiAal, in samenwerking met de koepelvereniging Nieuwerkerken Leeft! De toegang tot het concert is gratis. Na de uitvoering wordt het aperitief (Cava en borrelhapjes) aangeboden door Nieuwerkerken leeft!

Meer info activiteiten LiNiAal 2017 en 2018Betekenis van de naam Li Ni Aal

De naam LiNiAal poogt historisch-geografisch het werkgebied van de vereniging samen te vatten. Hij werd gevormd met de beginletters van Liedekerke, de naam van de belangrijkste dorpsheren van Nieuwerkerken, dat steeds een praterij van Aalst was geweest en dat door de fusie opnieuw een deel van Aalst werd. Tegelijk verwees "liniaal" ook naar de houding die de vereniging zou aannemen: we zouden met (het) liniaal op de vingers tikken van al wie aan het Nieuwerkerkse cultuurpatrimonium of aan de Nieuwerkerkse belangen zou raken.


nwkn16.jpg - 57,0 KB Klik op het logo voor de volgende rubriek: "Over LiNiAal"
Li Ni Aal

Gedurende bijna 300 jaar was een telg uit de adellijke familie de Liedekerke de dorpsheer in Nieuwerkerken, één van de drie praterijen van Aalst.

Startpagina