LiNiAal
Culturele Vereniging Nieuwerkerken
bmnvm2.jpg - 113,4 KB

De bomen van Maal - Blauwenbergstraat (in voorbereiding)

Contact & info LiNiAal Nieuwerkerken

Alle leden en niet-leden, in en buiten Nieuwerkerken kunnen 'LiNiAal digitaal' bereiken via e-mail naar liniaal@live.be


"Oude foto's, prentkaarten, artikels, documenten, links op het internet, enz... over Nieuwerkerken" kunnen naar LiNiAal opgestuurd worden via mail. Bezorg ons uw info over Nieuwerkerken en eventuele bijlagen, liefst met vermelding van de auteur, de bron, de uitgever, enz... Nieuwe initiatieven om actief mee te werken aan het in stand houden en propageren van ons Nieuwerkerks cultureel erfgoed, zullen in onze rubrieken zeker en vast aan bod komen... Mail naar LiNiAalSitemap LiNiAal


Startpagina van LiNiAal: Nieuwerkerken in beeld...
Over LiNiAal
Activiteiten van LiNiAal
Nieuwerkerks Nieuws
Inhoud van de 'Mededelingen van LiNiAal'Links LiNiAal

Nieuwerkerken digitaal...


'Nieuwerkerken Leeft!'


Activiteiten tijdens de jaarlijkse kermis, een hutsepotfestijn in januari en promotie maken voor alle Nieuwerkerkse verenigingen, zo wordt via deze website een agenda bijgehouden van alle activiteiten (de Nieuwerkerkse kalender) en worden foto's en video's verzameld. Ook nuttige links van wachtdiensten, politie, bib en persartikelen.


Nieuwerkerkse kalender van Nieuwerkerken Leeft!

'Nieuwerkerken net op tijd' - Gespot: twee 'ezelsoren' in Nieuwerkerken


André Schollaert, lid van LiNiAal, is Aalstenaar maar woont al 30 jaar op de Restert in Nieuwerkerken. Hij is huisfotograaf van het V.VAK en in 2014 begon hij met een project in Nieuwerkerken onder de noemer: "Nieuwerkerken net op tijd". Hij maakt een inventarisatie van gebouwen, landschappen, enz., datgene wat naar zijn aanvoelen (nog) belangrijk is in Nieuwerkerken.
Nieuwerkerken is blijkbaar de enige gemeente in Vlaanderen en omstreken waar bij het begin van een straat (Bremtstraat), beide hoeken voorzien zijn van een ezelsoor. Verder is er in de Laarstraat nog een woning waar men sporen aantreft van een ezelsoor. (Klik op onderstaande link)


Nieuwerkerken net op tijd - 'Ezelsoren' in Nieuwerkerken

Schilderijen van Lena Van Landuyt - Pianist Jonas De Geyndt


"Nieuwe" links erfgoedcel Denderland


Sinds januari 2015 hebben Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Ninove de krachten gebundeld op het gebied van roerend en immaterieel erfgoed. Klik op volgende link voor een overzicht en een korte beschrijving van alle partners van de nieuwe erfgoedcel.


Links van alle lokale partners van de nieuwe "Erfgoedcel Denderland"

Ook nieuw vanaf november 2016: "Made in Denderland"


Nog bestaande links Aalst


Heemkring De Faluintjes
(Baardegem, Herdersem, Meldert en Moorsel)


Denderland (Hofstade en Gijzegem)

Geschiedkundige Vereniging Het Land van Aalst

V.VAK - Vereniging voor Aalsters Kultuurschoon


Andere


Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium

De afbeelding en informatie van het gestolen schilderij in Nieuwerkerken kan u vinden op de website van het kunstpatrimonium


Bombeeck Genealogy (lid van LiNiAal uit Nederland met Aalsterse roots)

Leo Bombeeck is in 1990 begonnen met onderzoek te verrichten naar zijn familie. Dit heeft geresulteerd in meerdere publicaties in diverse bladen en meerdere boeken, waaronder: "Van Boenbeke tot Bombeeck".


Dichter bij Nera... (lid van LiNiAal)

Overzicht van het 'werk' van Nera Redant. Deze webstek is geheel gewijd aan haar voorliefde voor gedichten. Een liefde die zij zowel passief - het lezen - als actief - het schrijven - beoefent.


Digitaal archief van LiNiAal

Update en meer nieuws in onze volgende nieuwsbrief


nwkn16.jpg - 57,0 KBKlik op het logo om naar de startpagina terug te keren
Li Ni Aal

Gedurende bijna 300 jaar was een telg uit de adellijke familie de Liedekerke de dorpsheer in Nieuwerkerken, één van de drie praterijen van Aalst.

Startpagina