The Place To Be !
Links The Place to be - header
Links The Place To Be !
Nog goede Links
Copyright 2005 - 2011 @ Links The Place To Be - Webdesign Leovacity - Disclaimer
Dopplers
Free4U Wallpapers banner
Wie is er online ?
Bookmark and Share
MP3 Spelers
Download tip of the day: Free anti virus software downloads

HipHop Informatie - Rap en RnB

Op deze HipHop, Rap en RnB pagina gaan we je zoveel mogelijk informatie geven betreft de geschiedenis van dit muziek genre.
Alsook geven wij je links naar de momentele bekende HipHop soorten en Mc's de USA, BelgiŽ en Nederland.

Het ontstaan van hiphop
HipHop is een cultuur. Het is niet alleen een vorm van muziekmaken, maar gaat veel dieper dan dat. Het is een manier om de samenleving een spiegel voor te houden (maar niet altijd). De hiphopteksten gaan vaak over dingen die fout gaan in ons leven, of over het leven van de hiphopper zelf.
De MC (Master of Ceremonies) of rapper is de uitvoerende artiest. Veel artiestennamen van rappers beginnen met "MC" (spreek uit: em-sie). De oorsprong van rappen ligt in het Toasten, wat een soort of half zingend praten of alleen praten maar dan in rijmachtige manier opspreken, dit dan met een mooie beat.

Bij turntablisme zijn strakke overgangen niet voldoende (zoals bij beatmixen). De technieken; cutting, scratching, spinnen en juggling zijn hier veel belangrijker. Een vertaling van Turntablism is: "one who uses the turntable in the spirit of a musical instrument" ofwel; "iemand die een draai-tafel gebruikt in de geest van een muziekinstrument".
Hieronder geven wij dan ook een aantal voorbeelden van de bekendste MC's uit de USA!
2Pac
50 Cent
AKON
Beastie Boys
Black Eyed Peas
Busta Rhymes
EMINEM
ERYKAH BADU
Grandmaster Flash
Kanye West
Missy Elliott
NAS
Snoop Dogg
Talib Kweli
Ying Yang Twins
Belgische MC's
ABN
PHILLIBUSTAS
Sint-Andries MC's
Starflam
't Hof Van Commerce

Nederlandse MC's
Ali B
Brainpower
D-men
De Jeugd van Tegenwoordig
Osdorp Posse
RAYMZTER

BeatBox
HUMANBEATBOX
BEATBOX TV
BEATBOX BE
Worldwide Beatboxing Community
MouthDrumming

Turntablism
Wendbaar

Winkels
HIPHOPSTORE BE
Music Electronics

Nog goede websites
HipHop Lyric website
Om te Rhymen in het Engels
HipHop woordenboek
HipHop is een krachtige cultuur en heeft er voor gezorgd dat de onderklasse uit de getto's en andere achterbuurten een eigen stem kregen. Hip hop was onderdeel van een emancipatiebeweging van de bewoners van de getto's, en deze oorsprong heeft een stempel gedrukt op de hip hop-cultuur in brede zin.

Veel mensen denken dat hiphop in de Verenigde Staten is begonnen, maar dat is het niet: In BraziliŽ werd de basis voor Hip hop al gevormd, dat waaide over naar Jamaica wat uiteindelijk over is gevlogen naar de Verenigde Staten en door pioniers zoals run DMC is overgebracht op tv. Waardoor het zelfs boven de rockcultuur is gestegen wat ook een grote invloed heeft gehad (en nog steeds heeft) op de rapmuziek.
Aangepast zoeken