The Place To Be !
Links The Place to be - header
Links The Place To Be !
Nog goede Links
Copyright 2005 - 2011 @ Links The Place To Be - Webdesign Leovacity - Disclaimer
Dopplers
Free4U Wallpapers banner
Wie is er online ?
Bookmark and Share
MP3 Spelers
Download tip of the day: Free anti virus software downloads

Wok Recept: Loempia's met Pompoen en Peen

Het wok recept voor Loempia's met Pompoen en Peen, is een lekkere bereiding dat wat meer tijd in beslag neemt, maar het is dan ook wel de moeite om op te eten. Volg dit lekker Loempia recept goed op met de bereiding die je hieronder ziet en je zal weer eens mooie complementen mogen verwachten voor het koken van je nieuwe recept.
Wokken en smullen maar!

IngrediŽnten (4 pers):
12 velletjes rijstpapier.
200 g zoetzure ingemaakte pompoen.
200 g (zoutzure) ingemaakte gember.
200 g wortels.
6 el bruine suiker.
2-3 el melk.
Kardemom-, gember- en anijspoeder.
50 g rozijnen.
1 snufje saffraan.
50 g gestampte pecannoten.
50 g boter.
3-4 el gemberjam of marmelade.
1 el suiker.
Ĺ bosjes citroenmelisse.
Loempia's met pompoen en peen
Bereidingstijd van het Loempia's met Pompoen en Peen recept: 40 minuten.
Bereiding:
Leg de velletjes rijstpapier op een vochtige theedoek.

Bevochtig ze tot ze soepel zijn.

Laat de pompoen en gember uitlekken in een vergiet.

Snijd de goed uitgelekte pompoen en gember in blokjes.

Schrap en rasp de wortels.

Schep de blokjes pompoen en gember om met de wortelrasp.
Voeg de suiker, melk en kruiderijen toe.

Roer het mengsel om en schep de rozijnen, de saffraan en de pecannoten erdoor.

Leg de velletjes rijstpapier op een plank en verdeel het pompoenmengsel erover.

Roer de jam door de boter en bestrijk de vulling ermee.

Rol de velletjes op en vouw ze dicht.

Leg de loempiaatjes in een stoommandje.

Breng in de wok water met suiker aan de kook.

Zet het mandje erin en stoom de loempiaatjes gaar in 10-15 minuten.

Was en droog de citroenmelisse en haal de blaadjes eraf.

Garneer de loempiaatjes er voor het opdienen mee.
Aangepast zoeken