2007

vragen

home

 1. Waar zijn ze van plan om het grootste uurwerk ter wereld te bouwen ? Het is een project in opdracht van de Saoudische koning Abdoellah en zou een toren van 380 meter hoog worden met aan elke zijde een uurwerk?

 2. Welke voormalige Iraakse vice-president is dinsdagmorgen 20/03 in Bagdad opgehangen? 

 3. Wat is de nieuwe stemgerechtigde leeftijd voor de nationale verkiezingen in Oostenrijk? 

 4. Hoe heet het glazen hoefijzervormig platform dat op 1200 meter hoogte over de rand van de Grand Canyon hangt en dat nu geopend wordt als toeristische attractie?

 5. Welke Franse minister van binnenlandse zaken heeft zijn functie neergelegd om zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen? 

 6. In welke stad hadden twee gewapende mannen een bus met 32 scholieren en twee onderwijzers gegijzeld?

 7. Hoeveel Britse mariniers werden door Iran opgepakt omdat ze volgens Iran in Iraanse wateren voeren?

 8. Welke oliemaatschappij heeft een nieuw olieveld in China ontdekt waarvan de reserves geschat worden op 2,2 miljard vaten?

 9. Van welke stad is Ken Livingstone burgemeester? Hij heeft zijn excuses aangeboden voor de rol van zijn stad in de slavenhandel.

 10. Wat was er ontploft aan boord van de Britse kernonderzeeŽr HMS Tireless, waardoor er 2 matrozen om het leven zijn gekomen?

 11. Welke VN-topman werd in Bagdad tijdens een persconferentie  opgeschrikt door een raket die op 50 meter van het gebouw insloeg, waar hij zich bevond?

 12. Welke prins geraakte betrokken bij een vechtpartij met een fotograaf aan een Londense nachtclub?

 13. In welke stad brak een korte hevige rel uit tussen jongeren en de politie nadat een gewelddadige zwartrijder in een station werd gearresteerd?

 14. In welk land werden voor het eerst beveilingscameraís met luidsprekers geplaatst om misdragende mensen op hun gedrag te wijzen?

 15. Welke videowebsite werd op 4 april verboden in Thailand omdat er een korte film op te zien was waarop de Thaise koning beledigd werd? 

 16. Welke grote Europese luchtvaartmaatschappij bleek uit een studie in 2007, het meeste bagage kwijtgespeeld te hebben in 2006?

 17. Aan de kust van welk toeristisch eiland geraakte op 5april het Griekse cruiseschip ďSea DiamondĒ in de problemen?

 18. Welke rivier zwom de 52-jarige Sloveen Martin Strel na bijna 66 dagen stroomafwaarts af?

 19. Welk woord wilt McDonaldís uit het woordenboek zien verdwijnen?

 20.Wat is de nationaliteit van Arild die op skiís op de roltrappen in de Londense metro naar beneden gleed?

 21. In welke Amerikaanse staat had een dolle Zuid-Koreaanse student op een universiteit meer dan 30 personen doodgeschoten?

 22. Na een 5 jaar aanslepende strijd voor de oprichting van een standbeeld in Londen is de knoop nu doorgehakt. Het standbeeld komt er en dit op Parliament Square. Over welk standbeeld gaat het?

 23. Met welk object werd de 22-jarige Vanessa Russo in het station Termini in Rome door 2 andere vrouwen vermoord?

 24. Welke Colombiaanse vulkaan barstte uit op 18 april en veroorzaakte modderlawines en overstromingen?

 25. Welk medicijn wordt door de Belgen massaal gekocht in de Zeeuwse grensplaats Hulst om zo te protesteren tegen de hoge prijs van dit medicijn in BelgiŽ dat zowat 9 keren goedkoper is in Nederland?

 26. Wat voor type schip was het spookschip dat voor de kust van AustraliŽ werd ontdekt?

 27. Welke Nederlandse stad bleek de onveiligste Nederlandse stad te zijn van 2007?

 28. Welke Poolse oud-minister van bouwnijverheid pleegde zelfmoord op het toilet terwijl agenten van de binnenlandse veiligheidsdienst haar huis doorzochten?

 29. Over welke stripfiguur willen de regisseurs Peter Jackson en Steven Spielberg elk een animatiefilm maken?

 30. Wie bleek de bekendste Vlaming te zijn voor de Nederlanders?

 31. Hoe heet de Servische zangeres die het Eurovisie Songfestival van 2007 won met het liedje ĎMoltivaí?

 32. Van welke vroegere koning werden de begraafplaats en delen van een sarcofaag ontdekt door de IsraŽlische archeoloog professor Ehud Netzer op de Westelijke Jordaanoever?

 33. Wat is de voornaam van het vierjarige Britse meisje dat in Portugal uit een vakantieverblijf ontvoerd werd?

 34. Welke voetballer werd naast Oliver Kahn nog vergoed door een Duits bedrijf dat seksspeeltjes maakt en de speeltjes voor vrouwen naar hen vernoemde?

 35. Welk verboden product trachtte Sylvester Stallone in AustraliŽ te importeren, toen hij er moest zijn voor de premiere van zijn nieuwste Rocky-film?

 36. Wat is de naam van het 19de-eeuws schip dat in Londen dienst deed als museumboot en nu zwaar getroffen werd door een brand?

 37. Hoe heet de gorilla die in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp wist te ontsnappen uit het apeneiland en vervolgens een vrouw zwaar verwondde?

 38. Hoe heet de minnaar van Anna Kournikova die voor de grap beweerde dat ze geen koppel meer zouden zijn?

 39. Welke Amerikaanse celebrity moet voor 23 dagen de gevangenis in wegens het rijden met een ongeldig rijbewijs?

 40.  In welke stad vond de G8-conferentie van 2007 plaats?

 41. Welke vredesactiviste, die een zoon in Irak verloor, gaf na 2 jaar haar strijd tegen de Amerikaanse aanwezigheid in Irak op.

 42. Welke beruchte motorrace op het eiland Man kostte tijdens haar 100e editie het leven aan een motorpiloot en 2 toeschouwers?

 43. Welke 36-jarige topman van de verzekeringsmaatschappij Suisse Re te Londen ging volledig door het lint en sloeg zijn tweejarig dochtertje zo hard dat ze vervolgens in een coma kwam te liggen?

 44. Welke schrijver werd door Groot-BrittanniŽ geridderd, wat volgens Iran een belediging van de islamitische wereld is.

 45. Welke Canadese zangeres zal met haar liedje "You and I" het campagnelied van Hillary Clinton zingen?

 46. In welke Britse luchthaven reed een brandende wagen in op een terminal nadat de Londense politie enkele dagen voordien nog een aantal aanslagen met bomauto's had verijdeld?

 47. Welke Britse BBC-journalist werd een aantal maanden ontvoerd door Hamas en vervolgens vrijgelaten? Het was op dat moment de langst durende ontvoering van een buitenlander in Gaza ooit.

 48. Welke bijnaam kreeg de dief die in de Slovaakse hoofdstad Bratislava trams steelt voor een nachtelijk ritje?

 49. Welk gebouw in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad werd door islamitische militanten bezet die een bloederige weerstand boden aan het Pakistaanse leger die het gebouw nadien bestormde.

 50. Ben Czislowsky, een Australische rugbyspeler moest worden gehecht nadat hij tegen het  hoofd van een tegenspeler botste. Na verloop van tijd kreeg hij last van allerlei nevenkwalen aan het hoofd door een object dat in zijn voorhoofd was vastgegroeid. Welk object was dit?

 51. In welk land kwam een baby dronken op de wereld, omdat de moeder 1,2 promille alcohol in haar bloed had toen ze moest bevallen.

 52. Welke beroemde Brit ging op de omloop van Chimay overkop met zijn Ford Falcon en moest daarna naar het ziekenhuis afgevoerd worden voor nader onderzoek?

 53. Wat is de toekomstige nieuwe kleur van het Zwitserse zakmes? 

 54. Welk album van Kuifje moest in Groot-BrittanniŽ van de kinderrekken naar de volwassenenafdeling verplaatst worden wegen ď te racistischĒ?

 55. In welke Belgische stad eindigde de tweede etappe van de Tour de France 2007?

 56. Wie won de Tour de France 2007?

 57. Wat is de nationaliteit van de drugskoning Juan Carlos Ramirez Abadia die in BraziliŽ werd gearresteerd? Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer 1,3 miljard euro.

 58. Welke gitarist beweert de as van zijn overleden vader te hebben opgesnoven?

 59. Hoe heet de 55-jarige Amerikaanse astronaute die als eerste lerares les gaf vanuit de ruimte?

 60. Welke naam kreeg de categorie 5-orkaan die het Mexicaanse schiereiland Yucatan teisterde, maar achteraf minder schade berokkende dan voorspeld was?

 61. Welke Amerikaanse avonturier, die in 2002 erin slaagde om alleen de wereld rond te vliegen in een luchtballon, verdween plots in de Nevadawoestijn waar hij zich met een solovliegtuigje verplaatste?

 62. Wat was de favoriete voetbalclub van het 11-jarig Engels jongetje Rhys Jones, die door  een jongen op een BMX werd gedood toen hij terugkeerde van zijn voetbaltraining?

 63. In welke Nederlandse gemeente werd iemand met een handbijl aangevallen in het station? Het slachtoffer bezweek aan zijn verwondingen.

 64. In welk Afrikaans land stierven plots een honderdtal mensen door een infectie met het ebolavirus?

 65. Welke giftige stof zat in veel te hoge concentraties in Chinees vervaardigd speelgoed en leidde er toe dat speelgoedfabrikant Mattel ongeveer 18 miljoen speeltjes terugriep?

 66. Welk land won in Parijs voor de tweede keer in de geschiedenis het wereldkampioenschap Rugby? 

 67. Wat is de voornaam van de eerste vrouw van Nicolas Sarkozy waarmee hij in 1996 trouwde en in 2007 mee scheidde?

 68. Wat was de naam van de Pakistaanse oud-premier die in Karachi een bomaanslag overleefde waarbij 119 personen omkwamen en 375 gewonden vielen. Later in hetzelfde jaar werd ze echter wel gedood tijdens een aanslag.

 69. Welk land eindigde in AustraliŽ op de eerste plaats van de 'World Solar Challenge', een race voor wagens die rijden op zonne-energie?

 70. Welke naam kreeg de cycloon die in Bangladesh meer dan 3000 doden maakte?

 71. Hoe heet de grot waar volgens de legende een wolvin de vondelingen Romulus en Remus zoogde? Deze grot werd in 2007 onder de Palatijnheuvel in het hart van Rome ontdekt.

 72. Welke Britse zanger werd in de boeien geslagen en vervolgd voor geweldpleging en poging tot gevangenneming vanwege het vastbinden van een mannelijke escort aan de muur van zijn slaapkamer?

 73. Welke soulzangeres maakte zich tijdens een concert in Birmingham zeer belachelijk nadat ze gedrogeerd haar nummers abrupt afbrak en al strompelend over het podium op een gitaar viel?

 74. Van welke dinosaurussoort werd voor het eerst een stukje versteende huid gevonden? Dit is de eerste keer dat men van een dinosaurus een stukje huid terugvindt.

 75. Van welke ex-Beatle werd in Engeland een haarlok verkocht voor zo'n 34000 Ä? Hij had het haarlokje in een plastic zakje in zijn boek "A Spaniard In The Works" gekleefd en dit aan zijn kapster geschonken.

 76. Welke Amerikaanse sprintster moest haar 5 olympische medailles inleveren, nadat ze bekend had dat ze tijdens de Spelen van Sydney in 2000, spierversterkende steroÔde gebruikte?  

 

 

antwoorden