2009

vragen

home

 1. Wat zijn de voornamen van de dochters van Barack Obama?

 2. In welke Nederlandse stad werd er door een 14-jarige scholier een foto genomen van een motoragent die tegen de muur van een kerk plaste?

 3. Welke naam gaf de Brit Giles Cardozo aan zijn wagen die hij omgevormd heeft tot vliegmachine, waarmee hij een tocht van 6000 km wilde maken.  

 4. Hoe heet de zoon van John Travolta die overleed op 2 januari 2009?

 5. Welke Amerikaanse schrijver overleed in januari 2009. Hij werd 76 jaar oud en leed al een tijdje aan longkanker. Hij maakte naam en faam met de boeken "Rabbit is rich" en "Rabbit at rest". Dankzij die twee was hij evenveel keer laureaat van de prestigieuze Pulitzer Prijs. Van zijn roman "The witches of Eastwick" werd een film gemaakt.

 6. In welk land heeft de politie een geit aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval? De overvaller zou zich volgens de politieofficier via zwarte magie veranderd hebben in een geit.

 7. Welke Britse auteur werd in 2009 geridderd door de Franse president Nicolas Sarkozy. Ze werd benoemd tot Chevalier de la Légion d'Honneur, een van de hoogste Franse onderscheidingen.

 8. Hoe heet het Noord-Amerikaanse meer waar 175 Amerikaanse vissers aan de verdrinkingsdood ontsnapten nadat ze vast kwamen te zitten op een afgebroken ijsplaat?

 9. Wat is de naam van de omstreden Britse bisschop die in een interview stelde dat er niet zes miljoen, maar hooguit 300.000 Joden in gaskamers zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 10. In welke door Oscars overladen film van 2009 spelen de kindacteurs Rubina Ali en Azharuddin Ismail mee? Ze kregen van de overheid in India een gratis huisvesting, omdat ze hun land met de film trots hebben gemaakt.

 11. Wat is de naam van het ruimtetuig dat in 2009 op Cape Canaveral in de lucht werd geschoten om op zoek naar andere Aardes in de Melkweg?

 12. Hoe heet de Zimbabwaanse premier die gewond geraakte bij een auto-ongeval. Zijn vrouw, Susan, kwam hierbij om het leven.

 13. Welke Italiaanse stad werd in 2009 opgeschrikt door een aardbeving die het leven kostte aan bijna 300 mensen?

 14. Welke 8-bit spelconsole van Nintendo blies in 2009 twintig kaarsjes uit?

 15. Hoe heet het Belgisch baggerschip dat voor de kust van Somalië gekaapt werd door piraten?

 16. Welke Susan werd in 2009 een echte zangster na haar optreden in 'Britain's Got Talent'?

 17. Wat was het merk van de wagen waarmee op Koninginnedag een aanslag gepleegd werd op de koningin? Na deze aanslag werd dit automerk het slachtoffer van een heksenjacht.

 18. Welke 23-jarige Noor won het Eurovisiesongfestival 2009 met het liedje  'Fairytale'?  

 19. Welke naam kreeg het 47 miljoen jaar oude fossiel dat in Amerika gevonden werd en omschreven wordt als de ontbrekende schakel tussen primaten (apen en mensen) en onze verre voorouders?

 20. Welke 28-jarige Britse actrice die onder meer een rol vertolkte in 'Spiderman 3', stierf nadat ze zich verhangen had in haar appartement te Parijs?

 21. Welke zwarte werd door de Amerikaanse president Barack Obama als hoofd van de NASA aangesteld?

 22. Welke drug werd aangetroffen in Red Bull-cola, waardoor deze uit de rekken in zes Duitse deelstaten moest gehaald worden?

 23. Met welk object kon een Argentijnse priester zich op wonderbaarlijke wijze beschermen tegen een kogel, toen deze tijdens een overval op hem afgevuurd werd?

 24. Welke bekende klok vierde op 31 mei 2009 haar 150ste verjaardag?

 25. Hoe heet de weduwe van John Lennon die in 2009 voor het eerst in haar leven een muziek-award ontving?

 26. Wat is de echte naam van het sterrenmeisje dat 56 sterretjes op haar gezicht getatoeëerd kreeg?

 27. Wat is de wetenschappelijke naam die het WHO aan het griepvirus geeft dat in 2009 een pandemie veroorzaakte?

 28. In welke stad overleed Michael Jackson op 25 juni 2009?

 29. Welke filmster beloofde een film te zullen draaien in het Italiaanse L'Aquila, om er de plaatselijke economie te stimuleren?

 30. Van welke Italiaanse zwemster scheurde een strak zwempak tijdens een wedstrijd op de Mediterrane Spelen in Pescara? Het pak scheurde ter hoogte van haar achterwerk wat een genant moment veroorzaakte.

 31. Hoe heet de film Suske en Wiske die in 2009 in première ging?

 32. Welke naam krijgt de dubbele houten race-achtbaan die in 2010 op de plaats van de Pegasus in de Efteling gebouwd zal worden?

 33. Hoeveel keer ving een jongen de bal die in het publiek werd geslagen tijdens een honkbalwedstrijd tussen de Boston Red Sox en de Texas Rangers?

 34. In welk land botste rallypiloot Federico Villagra tijdens een race tegen een paard? Het paard dat geraakt werd was te zwaar gekwetst en kreeg een spuitje toegediend.

 35. In welke stad werd het eerste curryworstenmuseum geopend?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

antwoorden