WandelCoaching
Natuur als coach

Home
Foto's
Over mij
Contact

Coaching tijdens jouw levenspad?

Ieder mensenleven heeft zijn zonnige, alsook zijn donkere momenten. Onweerswolken kunnen binnendringen en jouw leven voor korte of lange tijd overschaduwen. Je voelt je "vast" zitten, je weet geen kant op, je bent onzeker en durft niet beslissen, je draait in cirkels, je voelt je niet goed in je vel, je bent moe, rusteloos en ge´rriteerd.
Het kan iedereen overkomen. Op zo'n moment kan een luisterend oor, een klankbord, een inspirator of een coach helpen om in kleine stappen naar een gewenste richting te gaan.

Coaching in de natuur?

De natuur heeft zoveel te bieden. Ze is stil, zacht, langzaam en beschermend. Ze geeft rust, evenwicht, creativiteit en energie.

Wat doet een wandelcoach?

De coach neemt je mee in deze prachtige natuur. Luistert aandachtig naar jouw verhaal, stelt gerichte vragen en laat de natuur met zijn krachten op je inwerken. Jouw vraag is hierbij het uitgangspunt.
We hoeven elkaar niet continu in de ogen te kijken waardoor vrijuit kan worden gepraat.
Doordat je "in beweging" komt gaat jouw lichaam hormonen produceren (dopamine, endorfine) die positief op je gaan inwerken. Op jouw gevoel en op jouw gedachten.
Al wandelend komen jouw gedachten tot rust. Door aarde te maken, kom je los uit je hoofd en kun je loslaten waardoor de oplossing zich makkelijker aandient.

Voor wie?

Voor iedereen die het gevoel heeft iets te willen doorbreken of doorheen te willen komen, een beslissing te moeten nemen en hiervoor een klankbord wenst te gebruiken.
Voor hen die therapie te veel vinden en een gesprek met een vriend te weinig.
Voor hen die weinig tot geen gehoor vinden bij hun collega's of hun leidinggevenden.
Of voor leidinggevenden die vast lopen en graag wensen te reflecteren over hun stijl van leidinggeven, organistatiestructuur en cultuur.

Waar?

De wandelcoaching gaat door in het bijzonder mooie natuurgebied van Meldert/Hoegaarden. In samenspraak kan het ook elders.

Wat kun je ermee?

 
  •   De werkzame kracht van wandelcoaching is de bewustwording van jezelf, je wensen, je doelen.
  •   Tot rust komen. Jouw hart eens kunnen luchten.
  •   Opnieuw in beweging komen en terug energie krijgen.
  •   Verbeteren van jouw sociale vaardigheden.
  •   Inspiratie opdoen, schoonheid kunnen zien, leren relativeren.

Contact?

Heb je gevonden wat je zocht? Of ben je nieuwsgierig geworden en weet je het nog niet zeker?
Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen, e-mail: natuur.alscoach@gmail.com