OrcaDiversBilzen is de duikafdeling van de grote watersportclub vzw OrcaBilzen. Naast duiken biedt onze moedervereniging ook watergewenning voor baby's, peuters en kleuters aan alsook jeugd- en volwassenenzwemmen, waterpolo en reddend zwemmen voor jeugd en volwassenen.

Wij zijn een duikclub,- school aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Watersport. Deze federatie is op haar beurt aangesloten bij CEDIP (Europese organisatie van professionele duikinstructeurs). Enkele jaren geleden is het VVW-duiken ook toegetreden onder de Befos-koepel (Belgische federatie voor onderwatersport) waardoor onze brevetten ook de wereldwijde CMAS (Confédération Mondiales des Activités Subaquatiques) erkenning hebben.

Onze thuisbasis is zwembad "De Kimpel " gelegen aan de Eikenlaan 29, 3740 te Bilzen. De volwassenen ( vanaf 14 jaar ) trainen hier elke zaterdagavond van 19 tot 20 uur. De jeugdigen (10 - 14 jaar) trainen op hetzelfde tijdstip. Indien we om een of andere reden het trainingsuur moeten verschuiven laten we dit weten via de kalender. We bieden onze leden jaarlijks een toffe clubgeest, een 40-tal trainingen, theoretische en praktische opleidingen en clubduiken en -uitstappen aan. Iedereen kan/mag gratis aan 3 initiatietrainingen meedoen. Heel handig om te weten of het duiken je al dan niet kan bekoren vooraleer je jezelf aansluit.

Onze opleidingen worden gegeven volgens de modernste onderwijsmethoden. Bij het VVW noemen we dat "Sigma". Deze methode wordt bij de cursisten als bijzonder interessant bevonden. Voornamelijk omdat het meer "maatwerk" is waardoor ieder min of meer het eigen opleidingstempo kan bepalen. Ook het traditionele "lesgeven" is tot een minimum beperkt. Er wordt van de cursisten verlangt dat ze, meer dan vroeger, actief deelnemen een de opleiding en daardoor ook bewuster, veiliger en met meer kennis gaan handelen. De opleidings-, en brevettenstructuur is volledig conform met de Europese Iso-normen en de brevetten worden daardoor internationaal erkend.

Indien er nog vragen, opmerkingen, enz ... zijn, kunt u ons altijd bereiken via nevenstaande contactgegevens.

Opnieuw trainingen in De Kimpel tussen 19 en 20 uur