ORTHOTHERAPIE

Maakt uw knoop los

Welkom op de site van

Bie Thiels

Wat is orthotherapie?

De Orthotherapie is een psychotherapeutische methode voor behandeling van angsten, complexen, frustraties,.. Ze is bestemd voor mensen die lichamelijk en geestelijk gezond zijn maar die met iets "in de knoop zitten". Dit psychisch probleem is vaak het gevolg van vroegere ervaringen nooit verwerkt zijn, maar die verdrongen werden, omdat ze te pijnlijk waren. Vaak gebeurt dit onbewust. Deze neurosen woekeren in ons voort en verstoren ons gevoelsleven en het contact met andere mensen. Orthotherapie speurt de neurosen op, maakt ze los en bevrijdt u ervan. Het resultaat is dat de angsten, spanningen en het verdriet verdwijnen zodat u voortaan vrij en open kunt leven.

Het verloop van de orthotherapie.

Tijdens een voorafgaand gesprek maakt de cliënt kennis met zijn/haar therapeut(e). Er wordt zorgvuldig nagegaan of de cliënt aan alle voorwaarden voldoet om in therapie te komen. Orthotherapie wordt namelijk alleen gegeven als we zeker zijn van een goed en blijvend resultaat. Hierna kan de cliënt beslissen of hij/zij in volle vertrouwen de therapie wil volgen. De eigenlijke therapie verloopt in twee fasen: de actieve fase en de verwerkingsperiode. De actieve fase bestaat uit sessies van ongeveer anderhalf uur, gedurende 10 opeenvolgende werkdagen. Het dagelijks beroep kan verder uitgeoefend worden. Daarna volgt de verwerkingsperiode waarin de cliënt nog onder begeleiding blijft tot het niet meer nodig is.

Welke problemen kan orthotherapie oplossen?

EMOTIONELE PROBLEMEN.Onzekerheid, overspannen, depressief of agressief zijn.

ANGSTEN. Angstaanvallen die plotseling door een impuls van buitenaf aangezet worden. Angsten voor een bepaald object of een bepaalde situatie die zich zeer vermoedelijk nooit zal voordoen. Angst om zichzelf te zijn of angst voor contact met anderen.

RELATIEPROBLEMEN. Steeds terugkerende problemen in het gezin op het werk. Autoriteitsconflicten.

GEREMDHEID. De cliënt voelt zich geremd en slaagt er niet in dat te doorbreken.

MINDERWAARDIGHEIDS EN/OF SCHULDGEVOELENS. De cliënt trekt zich alles aan, hij manipuleert zichzelf in een schuldige positie tegenover zijn omgeving. Vlucht in het werk. Kan niet genieten. Voelt zich de "mindere" tegenover andere mensen.

SEKSUELE MOEILIJKHEDEN. Storingen of geremdheid in de seksuele omgang die niet een gevolg zijn van lichamelijke aandoeningen of afwijking.

PSYCHOSOMATISCHE AANDOENINGEN. Lichamelijke aandoeningen zoals hoofdpijn, buikpijn, nagelbijten, eczeem, astma, allergie, als gevolg van stress..., die ondanks herhaalde behandelingen met geneesmiddelen terugkeren of zich slechts verplaatsen en/of verergeren.

FOBIEËN. Dwangneurosen zoals straatvrees, liftvrees, watervrees, hoogtevrees, groepsvrees enzovoort....Orthotherapie is een directe, effectieve therapie die binnen zeer korte tijd uw problemen aanpakt en ze voorgoed laat verdwijnen. Ze gaat regelrecht naar de kern, naar de oorzaak van het probleem. Orthotherapie zorgt ervoor dat u weer vrij en open kunt leven.

Heb je vragen of wil je en afspraak? Neem dan gerust contact met me op, .

Bie Thiels

Blaubergsesteenweg 132

2230 Herselt

Tel.: 014/545379

Gsm: 0476/333826

Ook voor hypnose kun je bij mij terecht, meer info via de link hypnose

Link naar gezondheid.2link.be klik hier

Designed by Zjee
Startje.nu - vind of word gevonden